Prinsessan Eugenie talar ut om sjukdomen

Prinsessan Eugenie och Jack Brooksbank
Den brittiska prinsessan Eugenie vågar nu berätta om sin sjukdom som påverkat hela hennes barndom och i viss del även hennes liv.
Annons

I höst gifter sig prinsessan Eugenie med sin stora kärlek Jack Brooksbank. En tid innan förlovningen skapade hon ett nytt officiellt instagramkonto där hon nu lägger upp mer eller mindre privata händelser. För några dagar sedan kunde vi se en mycket personlig bild och läsa mer om hennes sjukdom, skolios, som påverkat hela hennes uppväxt. (Skolios innebär enkelt uttryckt att man har en krokig ryggrad som är böjd i sidled.)

Annons

Prinsessan Eugenie träffar läkare och patienter.

“I samband med International Scoliosis Awareness Day kan jag stolt visa upp mina egna röntgen-bilder för allra första gången. Jag vill också passa på att tacka The Royal National Orthopaedic Hospital som dagligen hjälper till att rädda liv och får människor att må bättre.”

(Klicka på pilen till höger för att bläddra bland bilderna)

Prinsessan skriver också att hon nu kommer att jobba mer aktivt för att öka förståelsen kring sjukdomen på olika sätt.

“De har verkligen gjort mitt liv så mycket bättre!”

Vi får också se flera bilder från prinsessan Eugenies senaste vistelse på sjukhuset där hon träffade både läkare och patienter.

Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Prinsessan Eugenie talar ut om sjukdomen”

  1. Humaniora skriver: 4 juli, 2018

    Att kändisar/kungligheter “kommer ut” med sina diagnoser är säkert befriande för de som delar dem. Vi behöver fler “bekännelser” av detta slag, både vad gäller fysiska och mentala tillstånd,ty vem som helst kan drabbas och det tror jag inte vi är helt medvetna om förrän vi själva är där.Det finns också så tydliga och bristande kunskaper inom befolkningen vad gäller speciellt psykologiska och psykiatriska tillstånd,att en folkbildning vore på sin plats och det redan på grundskolenivå..En större öppenhet och respekt beträffande mentala sjukdomstillstånd vore mer jämlikt och rättvist i förhållande till de somatiska åkommorna som omhuldas med stor respekt…! !


  2. Ina Lykkegaard skriver: 4 juli, 2018

    Åhh det er godt Eugenie åbner op for det her! Jeg kan godt huske at hun fik den operation da hun var i starten af sine teen år. Jeg kan også huske at hendes mor – Hertuginden af York “fergie” sagde at hvis ikke Eugenie havde fået den operation var hun endt som pukkelrygget.


  3. Kristina Börjesson skriver: 5 juli, 2018

    Har med skolios och det är jättejobbigt med att han konstant ont i ryggen


Annons

Laddar