Prinsessan Mabel har hittat tillbaka till livet

Prinsessan Mabel har hittat tillbaka till livet
Annons

mabel-mette-marit-twitter

Den holländska prinsessan Mabel som så tragiskt förlorat sin make prins Johan Friso efter en skidolycka ser ut att ha hittat tillbaka till livet.

Prinsessan Mabel, som här på bilden ses med kronprinsessan Mette-Marit, ser ut att få behålla sin plats i kungahuset. Några tyska tidningar berättar att prinsessan Beatrix och kung Willem-Alexander nu gett Mabel möjligheten att söka sig och döttrarna ett nytt liv och kanske också en ny make i framtiden. Dessutom säger tidningarna att hon alltid kommer att tillhöra kungafamiljen.

Annons

mabel-beatrix-ste

Prinsessan Mabel tillsammans med prinsessan Beatrix, landets forna drottning tillika mor till prins Johan Friso.

Mabel var som ni säkert minns bekant med den ökände knarkhandlaren Klaas Bruinsmaa och många tyckte det inte var så lämpligt att hon gifte sig med prinsen. Mabel har dock genom åren blivit en älskad medlem av kungafamiljen.

johan-friso-mabel-ste

Lavin i alperna

Maken prins Johan Friso råkade ju ut för en skidolycka efter en lavin i alperna, efter ett och ett halvt år i koma så avled den nederländske prinsen till stor sorg för hela familjen. Men nu ser det ändå ut som livet börjar ljusna något.

mabel-ste

Firade Lucia

På sin twitter-sida skriver prinsessan bland annat om hur hon firat Lucia på svenska ambassaden i London och visar med en bild hur trevligt det var. Så berättar hon om sina engagemang bland annat för att stoppa äktenskap för unga flickor. Det är också från twitter vi tagit bilden på prinsessan Mabel och kronprinsessan Mette-Marit.

mabel-ste

Av Agneta Nisbeth
Foto: Twitter/prinsessan Mabel och Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

12 kommentarer till “Prinsessan Mabel har hittat tillbaka till livet”

 1. Cissi skriver: 21 januari, 2014

  Hoppas att Mabel nu inte råkar ut för fler tragedier utan får leva ett bra liv! Säkert månar familjen om henne.


 2. Kerstin Bergström skriver: 21 januari, 2014

  #1Cissi Holländska kungafamiljen verkar vara mycket humana.KP Victoria och P Daniel umgås väl mycket med dem.Både i jobb och privat sammanhang.


 3. norskinnen skriver: 21 januari, 2014

  Hun har aldri vært medlem av kongehuset, men medlem av kongefamilien er hun og vil alltid være det


 4. Maja den första skriver: 21 januari, 2014

  Må hon må bra!


 5. Pia skriver: 21 januari, 2014

  Dem man tänker mest på är de små döttrarna, som mist sin far. Som tur är verkar Willem-Alexander och Maxima båda ha ett gott hjärta. W-A kommer säkert att stödja döttrarna i pappas ställe. Han vet ju dessutom mycket väl hur flickor fungerar eftersom han har tre egna. Maxima kan vara ett stöd för Mabel.


 6. MonaP skriver: 21 januari, 2014

  Elsker det sidste billede af Mabel. Dejligt livsbekræftende.


 7. E skriver: 22 januari, 2014

  Mette-Marit har ett hjärta den tjejen <3


 8. KatarinaSweden skriver: 22 januari, 2014

  Döttrarna är inte prinsessor, utan "bara" grevinnor. Familjen tillhör kungahuset, men inte kungafamiljen och har ingen del i tronföljden (ärver inte tronen). Pga Mabel Wisse-Smits koppling till Klaas Bruinsma (drogkungen) så gifte prins Johan Friso sig som en "vanlig" nederländsk medborgare och ansökte inte om tillstånd hos regeringen och riksdagen. Han tog avstånd från tronen. Han hade också en vanlig begravning och ligger på en vanlig kyrkogård och inte i den kungliga kyrkogården/mausoleumet. Han är den förste i kungahuset med en sådan enkel begravning och den förste att inte begravas bland de övriga nederländska kungligheterna.


 9. Louise skriver: 22 januari, 2014

  Jeg synes altid, der har været et nært sammenhold blandt de tre hollandske prinse-brødre og deres familier og det samme blandt de tre svenske søskende. Om det fortsætter efter de selv har fået/får familie, kan kun tiden vise.
  Det tætte og nære sammenhold mellem Frederik og Joachim "gik tabt", da Frederik giftede sig. Alexandra "skilte" ikke brødrene som Marys ankomst har gjort.


 10. Irena skriver: 22 januari, 2014

  Familjen Mabel tillhör säkert Familjen, man har ingen plats i Tronföljden.


 11. signe skriver: 23 januari, 2014

  Roligt att Mabel kommit någorlunda på fötter igen. Att hon kan släppa loss och ha roligt. Man önskar verkligen henne och barnen allt gott i livet efter den tragiska händelsen att förlora make/far.


 12. emma_h skriver: 23 januari, 2014

  Hoppas Frisos alla tjejer hittar lycka & trygghet på nytt… Dock rimligtvis så kan M väl EJ "låtas behålla sin plats i nederländska kungahuset" då forna regering & regent FÖRVÄGRADE Mabel att bli såväl kunglig som HKHmedarbetare – likaså degraderade de ju Friso då han envist stod fast vid sitt hjärtas val trots omvärld md följden att F fråntogs rang & plats i sagda kungahus som följd (enligt medias uppgifter)
  Friso blev utropad till prins av sin ätt/släkt o Mabel fick motsvarande femenina titel o rang…Då har de tyska magasinen fel i sitt absurda uttalande om att W-A skulle gett sitt OK till att "…gå vidare i livet.." Mabel har 1 nära vänrelation m sin svärfamilj visst men utöver det kan ingen diktera vad M väljer att göra framledes. Hade varit grymt & orättvist Paret försörjde sig själva bosatta i London


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar