Prinsessan Madeleine arbetar vidare med sina projekt i USA

Prinsessan Madeleine arbetar vidare med sina projekt i USA
Annons

Prinsessan Madeleine arbetar vidare med sina projekt i USA. Nu har hon besökt några barn i förort till San Francisco.

Prinsessan Madeleine besökte i förra veckan ett Detention Center, beläget i en förort öster om San Francisco. Där hålls barn – som ofta kommer från några av världens fattigaste länder – under övervakning av de amerikanska immigrationsmyndigheterna i väntan på att få prövat inför domstol om de får stanna kvar i landet. Barnen bor kvar på dessa uppsamlings-centers i 1-3 månader, men det händer att de måste stanna där ett helt år, uppger hovets hemsida. På bilden ser vi Prinsessan Madeleine med Abigail Trillin, advokat för LSC, Legal Services for Children som ger barnen juridisk och psykosocial hjälp.
Läs mer på hovets hemsida här››

Annons

Av Agneta Nisbeth
Foto: Faksimil Hovets hemsida/Childhood Foundation

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

15 kommentarer till “Prinsessan Madeleine arbetar vidare med sina projekt i USA”

 1. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 10 maj, 2011

  Det var väldigt så tomtdet var här!Tror att tidningen haft problem?Jag tänkte skriva om Camillas trädplanetering,men det gick inte heller!
  Så jag skrev om Prinsessans “jobb” i min blogg!


  1. agnetasvenskdam.se skriver: 10 maj, 2011

   Ja det stämmer som Medea skriver – vi har tyvärr haft en del tekniska problem på sajten, men vi hoppas det nu ska fungera som det brukar,
   varma hälsningar till er alla och vi ber om ursäkt för det inträffade!
   Agneta – webbredaktör


 2. Ave skriver: 10 maj, 2011

  Den här artikeln är bra att läsa – där får man – igen – reda på varför det inte fotas från alla projektresor och att Prinsessan Madeleine inte lyfter någon lön m.m.

  https://asa.svenskdam.se/madeleine-jobbar-utan-lon-i-usa/


 3. margareta af geijerstam skriver: 10 maj, 2011

  Oj, vad hon sliter……


 4. gunilla olssonnillan skriver: 10 maj, 2011

  Prinsessan Madelrine har del av appanaget . Jag har inte hört talas om att de kungligas välgörenhet är lönearbete.
  Det är bra att vi får se att prinsessan arbetar.


 5. Emma_H skriver: 11 maj, 2011

  Ave – Som kunglig har man ingen extern anställning med dito lön!! därför finns ingen lön att avstå…
  Att ägna sig åt välgörenhetsarbete gör alla moderna kungahus, är del av deras arbetsschema, såsom beskyddare av organisationer och/eller diverse uppdrag för olika organisationer. M har valt att fokusera sig på enskilt uppdrag i N.Y. just nu. Monetär ersättning för M:s del innebär alltså del av Apanaget – se länk: http://www.newzglobe.com/sv/artikel/20110201/hon-har-en-del-av-apanaget
  http://www.newzglobe.com/sv/kronikorer/danielnyhlen/du-betalar-sessans-frosseri


 6. Marcus Ekelin skriver: 11 maj, 2011

  Jag tycker att prinsessan Madeleine gör ett så fantastiskt jobb som prinsessa och verkar så glad och lycklig hoppas hon får fortsätta att vara lycklig. jag är så stolt över henne.


 7. Ave skriver: 11 maj, 2011

  @ 6 Emma-H

  Det har varit artiklar om Prinsessan Madeleines projektarbete inom Chilhood Foundation tidigare och i andra media, och där har framkommit att hon betalar sin resor själv med egna medel, alltså inte apanaget. Precis som engelska kungahuset har det svenska en egen förmögenhet, förvisso inte lika stor som den engelska, men trots allt egna pengar, och precis som vi andra har rätt att spendera våra pengar på det vi vill, så länge det inte är olagligt, har självklart den svenska (engelska osv.) kungafamiljen det också!


 8. marco skriver: 11 maj, 2011

  I am very glad that royalcourt is finally publishing some information on Princess Madeleine’s job. She IS actually working there.
  I’ve noticed that Princess Madeleine hair are darker. It suits her well.


 9. Irene skriver: 11 maj, 2011

  Arbete vill jag absolut inte kalla det för. Damen ifråga har ingen som helst uppfattning om vad arbete är. För att ha det måste man ha provat på ett “hederligt” arbete.


 10. Sthlm skriver: 12 maj, 2011

  Jag tycker Madeleine ser tafatt och håglös ut och inte snygg och lycklig.

  #8
  Det visar sig väl så småningom om Madeleine har använt en del av sin förmögenhet åt att arbeta inom Childhood. Då är det behjärtansvärt. Jag tror dock att det är apanaget som försörjer henne, men vi får väl se om det blir en granskning.


 11. Catharina skriver: 12 maj, 2011

  Vilka självgoda kommentarer om Madeleine. Är hon något slags lovligt mobbningsobjekt för tanterna här. “Prova på ett hederligt arbete”, är det att mjölka kor eller svetsa på en fabrik. Vilken prinsessa har gjort det i så fall?


 12. Ave skriver: 12 maj, 2011

  @10 Irene

  Tack för den – har själv bl.a. projektledarutbildning bakom mig och arbetat som projekthandläggare/projektägare – uppenbarligen anser ‘Damen’ (citerar dig här!) inte det vara ett hederligt arbete! ‘Damen’, som uppenbarligen har en uppfattning om vad arbete är, kan kanske berätta vad som anses vara ‘hederligt’ arbete?! Vi är nämligen några som varken kan eller vill – som exv. hertiginnan Catherine – vara hemmafruar och laga mat och städa åt vår man, utan som valt att arbeta som exv. projekthandläggare m.m – men uppenbarligen är detta inte ‘fiiint’ nog för vissa!


 13. Emma_H skriver: 12 maj, 2011

  AVE/8 Så länge Childhood-aktiviteter upptas i kungafamiljens arbetskalender såsom vilket kungligt uppdrag som helst gäller samma villkor beträffande varifrån pengarna tas. Resor bekostas e j av M utan debiteras som vanligt UD utrikesdepartementets budget o belastar aldrig hennes del av apanaget alls!! Därtill har M 2 livvakter i tjänst åt gången vilket debiteras SÄPOs budget. Bostad lär Childhood stå för.


 14. Helena M skriver: 13 maj, 2011

  Jag skulle gärna byta yrke med Madde, bara glassa runt i aftonklänning på välgörenhet och sen shoppa och bara roa sig,


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar