Prinsessan Madeleine får 3,5 miljoner i skadestånd

Prinsessan Madeleine får 3,5 miljoner i skadestånd
Annons

Prinsessan Madeleine får nu drygt 3,5 miljoner kronor i skadestånd för falska artiklar som publicerats i tyska tidningar, det uppger nu tidningen Metro.

Prinsessan Madeleine har nu efter en långdragen domstolsprocess i Tyskland tilldelats ett rejält skadestånd för att antal falska artiklar i tysk skandalpress. Man hade i 67 olika artiklar påstått att hon skulle vara allt från gravid till ovän med sin storasyster. Enligt tidningen Metro skulle hon få 400.000 euro, vilket alltså motsvarar lite mer än 3,5 miljoner kronor efter domen. Pengarna går dock inte rakt ner i prinsessans egen ficka utan ska enligt uppgift skänkas till välgörenhet.

Annons

Av Agneta Nisbeth
Foto: All Over Pictures

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

26 kommentarer till “Prinsessan Madeleine får 3,5 miljoner i skadestånd”

 1. Tvivlaren skriver: 27 januari, 2011

  Jisses – det “luktar”. “ovän med sin storasyster”. När kommer syrran med sina skadeanspråk? Verkar inte så svårt för det svenska kungahuset att få igenom sina skadeanspråk i Tyskland.
  Kanske på sin plats att granska vem/vilka det är som skriver artiklarna som leder till ersättning. Nu får väl Madde fylla på kalendern så hon kan sticka till USA och bränna en del på shoppning. Apanaget följer väl med som en uppmuntran från svenska folket.


 2. Arne Löfström skriver: 27 januari, 2011

  Tvivlaren!

  Det som skrevs var inte av annat skäl än att sprida falska uppgifter. Tidningen är en stor kiosktidning. Ingen tysk med stil, erkänner att de läser tidningen, men upplagan är enorm.
  Gällande Madeleine så tror jag uppgifterna var de grövsta överdrifter som förekommit i pressen i Tyskland.


 3. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 27 januari, 2011

  Bra Madeleine.
  Alltså att skänka pengarna till välgörande ändamål. Då slipper alla gamar undra vad som ska shoppas för just de pengarna.


 4. rasmus skriver: 27 januari, 2011

  Pengrna som Madeleine Bernadotte shoppar för har hon ju ärligen tjänat ihop genom hårt arbete i sitt snart 30 åriga li, eller ?

  Nej snarare “stekta sparvar som kommit flygande” som hennes far Carl Gustaf pratade om häromåret.

  Det är nog bara att inse att Madeleine likt sina fastrar Desiree & Brirgitta väljer att vara kungliga när dom själva vill och kungliga när det passar dom.


 5. Trött på avundsjuka skriver: 27 januari, 2011

  Tvivlaren och Arne – LÄS HELA TEXTEN…
  Så typiskt republikaner – antaganden utan fakta.


 6. Gneta skriver: 28 januari, 2011

  #4, nu har ju iof inte Prinsessan Desirée och Prinsessan Birgitta med det här att göra, men ändå, en liten rättelse kanske.

  När P: Desirée gifte sig med Friherre Niclas Silverskiöld och flyttade till Koberg i Västergötland, miste hon sin prinsesstitel och även sin titel HKH. Däremot fick hon kalla sig Prinsessan Desirée friherrinnan Silverskiöld. Hon har i alla år, bott och verkat på Kobergs slott, arbetat där, för som du kanske inte känner till. Kobergs slott är stort , med marker som sträcker sig över stora delar av Västergötland. Däremot, har hon ställt upp i samband med representation när så behövts
  Jag har bl.a träffat P Desirée som kund, och hon var då en mycket anspråkslös person, inga divaliteter, utan helt enkelt som vem som helst.
  Prinsessan Birgitta gifte sig med en prins och fick därmed behålla sin prinsesstitel och också HKH, däremot har hon respresenterat ganska lite i Sverige, kanske helt enkelt av praktiska själ. Det var enklare för P Desirée och P Christina som bodde här i Sverige att ställa upp när det behövdes.


 7. BEN skriver: 28 januari, 2011

  #3 – Demba
  Jag vill nog veta lite mer innan jag “gör vågen”.
  Hur ska pengarna fördelas mellan de olika välgörenhetsorganisationerna? Ska kanske det mesta
  skänkas till Childhoods som är Madeleines och mammas arbetsplats?


 8. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 28 januari, 2011

  Gneta!
  Ja så var det!Någon i går antydde att kungens systrar flyttade till U.S.A!Alla uom Christina.Letade efter det inlägget som jag svarade på.Hittar inte det!Tydligen kom bort1Så bra,Gneta att du skriver detta!Ungdommarna vet kanske inte så mycket om kungens systrar.Tillägger attMargaretha gifte sig med en engelsk och blev mrs Ambler!.


 9. Gneta skriver: 28 januari, 2011

  #8 Den av kungens systrar som hade någonting med USA att göra, var faktiskt Prinsessan Christina som under en period studerade där. Om jag inte minns fel studerade hon vid Radcliffe (stavning?)

  Som du mycket riktigt påpekar Prinsessan Margarehta gifte sig med en engelsman och flyttade dit. Hon är väl den av kungens systrar som varit mest anonym. Däremot så brukade hon varje år öppna Svenska kyrkan i Londons årliga julbasar.

  Ang Prinsessan Birgitta, var ju faktiskt hon den enda av systrarna som skaffade sig en yrkesutbildning. Hon läste ju på GIH till gymnastikdirektör (som det hette då) och pluggade ju bl.a. ihop med Sven Tumba.


 10. Arne Löfström skriver: 28 januari, 2011

  Så mycket kan jag säga. Med nuvarande successionsordning hade prinsessan Margaretha varit drottning. Gu bevara Sverige !
  Detta faktum, visar att nuvarande monarki är helt fel upplagd.


 11. gunilla skriver: 29 januari, 2011

  Margaretha ar, av allt att doma, en ansprakslos och pliktmedveten person.
  Kanske Drottning Margaretha hade varit i stil med Drottning Juliana.
  Elizabeth, Beatrix, Margrethe hamnade mycket tidigt i “Drottningskolan”.


 12. Trött på avundsjuka skriver: 29 januari, 2011

  Arne –

  Vad menar du egentligen?
  Du har väl ingen aning om hur prinsessan Margaretha hade varit som drottning???
  Måste säga att det är häpnadsväckande vilka åsikter en del människor har.


 13. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 29 januari, 2011

  Apropå systrar.Vad gör Desiree?Kommer ihåg att hon gick på konstfack..Det blev inget med det.Förutom att det är väldigt tyst om Desiree.och hennes amilj har ju sluppit undan tidningarnas “hemma hos” reportage.
  Vore ju roligt att veta vad Margarethas barn resp.Desirees barn heter och vad dom gör.


 14. Emma skriver: 29 januari, 2011

  Läst just Svensk Dams senaste nr. Skrattretande! Tidningen tror att Chris O`Neill, om han gifter sig med Madeleine, kommer att bli hertig av Gästrikland och Härjedalen, vilket i och för sig är mycket tänkbart. Nu undrar tidningen hur Chris skall klara av den betungande plikten att vara hertig av detta landskap. Finns det egentligen någon lättare syssla! Hur mycket tid har Madeleine lagt ner som hertiginna av detta landskap? Minimalt. Hon är inte där ens en gång per år. Och det hon uträttar när hon är där, kan vem som helst klara av.


 15. caterine skriver: 29 januari, 2011

  Enligt uppgift ska pengarna skänkas till välgörande ändamål, ja vad vet vi om det sker, inte tror jag att det går till hemlösa i Sverige. Prinsessan Desiree har valt att vara en ganska vanlig hemmafru, inga sensationer där, hon hade i ungdomen en fästman som dog innan det blev förlovning, Margaretha har alltid varit osynlig, hon fick inte den pianist hon blivit kär i, Sibylla sa ifrån och gifte sej med Ambller men dom separerade men skilde sig inte. Margaretha var väldigt blyg och skygg, och lever enkelt och ensamt.


 16. Bo skriver: 29 januari, 2011

  Desiree gifte sig med en friherre Silfvershiöld på Västgötaslätten där han gjort sig känd som herreman i ordets rätta bemärkelse, hans tvister med folk som hyr av honom är en väldokumenterad följetong….Margareta som hade en olycklig kärlekshistoria med en engelsman (till mångt & mycket lik Jonas Bergström) i sin ungdom hittade en annan engelsman, James Ambler som gick bort för några år sedan….Margareta och James levde åtskilda dom sista åren och Margareta mycket tillbakadraget
  Gemensamt för Prinsessmakarna Niclas och James var att dom båda hållit mycket på prinsesstitlarna för sin fruar, en prinsesstitel som just bara är en prinsesstitel på papret, inte av landet Sverige, ett eget påfund av farfar Gustaf VI Adolf (samma titel som lillasyster Christina, fru Magnusson)….kan jämföras med Prinsparet Bernadotte, Oscar och Ebba.
  Av Desiree och Margaretas barn är det väl egentligen bara Margaretas son Edward som gjort sig känd, som konstnär och designer, något hans kusin Carl Philip också försöker göra, men i mer mogen ålder!
  På sajten You tube finns ett klipp från Margareta och James bröllop på Öland, man blir beklämd när man ser Margareta som ser allt annat än lycklig ut där!


 17. Agda skriver: 29 januari, 2011

  Här fick ju M. en chans att bättra på sin image. Det har väl inte varit så många positiva omdömen om sessan på senare år. Ja, man får ju undanta hennes “fanclub”, som rutinmässigt hyllar hennes minsta blinkning. Men visst är det juste att inte behålla pengarna för egen del. Å andra sidan har hon nog det hon behöver för att köpa sig det hon tycker sig behöva.


 18. jj skriver: 29 januari, 2011

  Det är jävligt bra att hon får ut pengarna. Rätt ska vara rätt, och tyska tidningen har förtalat henne. De SKA betala, och det SKA svida lite i plånboken om man ljuger om andras liv.


 19. nea skriver: 30 januari, 2011

  jag kan just tänka mig att pengarna går till childhood, dvs. i praktiken samma sak som i madeleines och silvias silvias fickor…


 20. Lydia skriver: 30 januari, 2011

  #13 Medea

  Alla syskon i Hagaklanen har tre barn, vilket de bestämde som barn att de skulle ha. Drottningen ville egentligen ha fyra, men fick väl ge sig för maken.

  Margarethas barn heter Sibylla f. 1965, Edward f. 1966 och James f. 1969. Sibylla var gift men är skild från tysken Cornelius baron von Dincklage och har med honom barnen Madeleine f. 1999 och Sebastian f. 2000. Bosatt i tyskland. Edward är gif med Helen née Ross och har döttrarna Sienna f. 2000 och India f. 2003. Han är konstnär tror jag. James är gift med Ursula née Shipley och har med henne Lily f. 2003 och Oscar f. 2004.

  Désirées barn heter Carl f. 1965 och den som kommer att ta över Koberg, Christina f. 1966 och Heléne f. 1968 ekonom tror jag och har någon butik i Stockholm med en vännina. Carl är gift med Maria née Fredriksson, vilken SvD hade ett reportage om då hon designar kläder på Koburg. Maria hade ett barn tidigare och tillsammans har de dottern Anna f. 2006. trots att Carl är gift ryktas det om att han är homosexuell, men han kanske är bisexuell. Christina har jag för mig är skild och omgift, men jag kan ha fel här. I vilket fall som hellst har hon åtminsonde varit gift med Hans friherre de Geer af Finspång och har med honom barnen Estelle f. 2000, Ian f. 2002 (brudnäbb på Victorias bröllop)och Fred f. 2004. Hans bror Gerard är också gift med en Bernadotte, nämligen Madeleine von Arbin, som är sondotterdotter till prins Oscar, bror till Gustaf V. Hon är alltså brylling med kungen.

  Som du ser har de ingen särdeles fantasi vid namngivning av barnen.


 21. nea skriver: 31 januari, 2011

  enligt myroyals har madeleine och chris tillsammans setts komma till hans bostad på torsdag kväll och lämna den på fredagmorgon. Så nog verkar det vara allvarligt….


 22. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 31 januari, 2011

  Lydia # 20
  Margarethas äldsta barn heter Sybilla, inte Sibylla.


 23. Beatrice skriver: 31 januari, 2011

  Emma nr 14,

  Prinsessan Madeleine är hertiginna av Hälsingland och Gästrikland, inte Härjedalen.

  Lydia nr 20,

  ja, Margaretha´s äldsta dotter är döpt efter sin mormor prinsessan Sibylla – men paret Ambler valde att byta plats på vokalerna ‘i’ och ‘y’ och namnet blev ‘Sybilla’ som dessutom ska uttalas på engelska; Saj´billa, ungefär.


 24. Arne Löfström skriver: 31 januari, 2011

  Kronprinsessans goda vän Spendrup junior, har enligt Expressen avlidit.

  Jag beklagar familjen Spendrup, men även kungafamiljen. då jag vet hur mycket Spendrup Junior betydde för dem !


 25. Lydia skriver: 31 januari, 2011

  #22 och 23 Beatrice och Demba jag vet det blev fel i farten ber så ödmjukt om ursäkt. Jo det kändes fel när jag skrev, men men.


 26. Maggan skriver: 31 januari, 2011

  Jag tycker att Madeleine skulle behålla pengarna så behövde hon inte be pappa kungen på ett tag om russelslantar.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar