Prinsessan Madeleine får
4,2 miljoner för skvallret

Prinsessan Madeleine får <br>4,2 miljoner för skvallret
Annons
Vi får hoppas att det inte sprids fler lögner om prinsessorna
Vi får hoppas att det inte sprids fler lögner om prinsessorna

Prinsessan Madeleine har fått fyra miljoner kronor i skadestånd för att ha blivit smutskastad och förtalad i tysk press. Det har en domstol i Hamburg bestämt.

Pengarna, 4,2 miljoner kronor eller 400 000 euro, kommer nu att gå till välgörande ändamål, men ärren efter de skandalösa skriverierna sitter säkert i ännu. Tidningarna hade skrivit ett åttiotal olika artiklar om påstådda graviditeter och äktenskapsplaner.

Annons

– Den 27-åriga svenskan har utsatts för en hänsynslös skvallerkampanj, säger domstolen.

Man har tidigare tagit upp frågan i domstol på en lägre distans och man satte då skadeståndet till tre miljoner. Men nu blir det alltså en dryg miljon till, pengar som med största sannolikhet kommer gå till kungahusets World Childhood Foundation eller någon liknande organisation.

Med detta nya högre skadestånd hoppas man att man kommer skrämma tidningarna att inte skriva mer lögner om prinsessan Madeleine eller någon annan ur kungahuset. För även kronprinsessan Victoria har tidigare drabbats av samma typ av osanna historier, även dessa i tyska skvallertidningar.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Charles Hammarsten

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

33 kommentarer till “Prinsessan Madeleine får
4,2 miljoner för skvallret”

 1. Christina Helsinki skriver: 31 juli, 2009

  Bara 420 000 Euro about, visar bara hur litet värde sätts på svenska kungahuset. Kunde inte Kungen få pengarna för att finansiera dotterns bröllop? Han skulle då kunna skynda på tidtabellen, utan att sitta och gnida.


 2. Rose skriver: 31 juli, 2009

  Christina!
  Bra ändaa att Matthias Prinz aaterigen drivit ett fall mot de tyska skandaltabloiderna – är totalt skrutt vad de skriver….Läser dem inte själv men ser löpsedlarna som skriker ut sitt vanliga budskap, Kate Middleton t.ex har varit konstant gravid de senaste 5 aaren…..


 3. chris skriver: 31 juli, 2009

  många oscar de la renta klänningar blir de,,,t


 4. Martin skriver: 31 juli, 2009

  helt ratt skulle varit 42 miljoner Euro utan prut…..420.000 ar ju en symbolisk summa…..men bra anda att detta drevs samt att man vann,,,,!!


 5. Netaadika.bloggspace.se skriver: 31 juli, 2009

  Men inte avskräcker det här de tyska slaskblaskorna, det har vi sett tidigare. Tror inte att det finns något värre än Bildzeitung et consortes. Snacka om “piglektyr”.


 6. Martin skriver: 31 juli, 2009

  nej det ar det jag menar…:) fin bild pa syskonen…..Victoria utstralar karaktaer….!!


 7. MAGGAN skriver: 31 juli, 2009

  Har Victoria fått skadestånd också tidigare eftersom de även skrivit om henne.


 8. Netaadika.bloggspace.se skriver: 31 juli, 2009

  Maggan. Ja gud i himmelen, det har skrivits sk-t tidigare. Hon har varit gravid hur många gånger som helst. Och en massa konstigheter som jag inte ens kan komma ihåg.


 9. Ines skriver: 31 juli, 2009

  Ja, det finns massvis med usla skvallertidningar här i Tyskland men problemet är inte en enbart tysk företeelse. Vi märker även här på SvDamtidnings hemsida att det inte alltid är högklass-journalism (som några av er mycket riktigt anmärkt). Det finns trots allt ett märkligt behov hos folk att läsa om kändisar som på något sätt verkar erbjuda en parallel värld att leva i, en underbar, lättsam och rolig tillflyktsort när våra egna liv är antingen för tråkiga eller för jobbiga. Skvallertidningar skriver allt möjligt eftersom det tydligen finns en efterfråga efter just sådant. Det är en enorm industri som vi som konsumenter driver och håller igång. Så länge vi konsumerar, så länge kommer det att skrivas sk.t. …
  Jag undrar redan varför jag finns med på den här sajten. Det är inget man behöver egentligen – det äkta livet är ju därute!!


 10. Netaadika.bloggspace.se skriver: 31 juli, 2009

  Du har bar så rätt, Ines. Men “Der Spiegel” är väl bra iaf? Jag hade en boyfriend där för hundra år sen när jag gick på “Uni”, universitetet i Heidelberg. Han blev senare en skribent där. Der Spiegel är väl lite “röd”, eller. Kommer ihåg att vi bråkade mkt, killen och jag. Kanske känner du honom? Claus Menzel? Jag har sökt på nätet men hittar inte karln.


 11. Rose skriver: 31 juli, 2009

  Neta!
  “Bildzeitung” är inte sa tokig vad gäller aktuella nyheter i kortformat.
  Du menar nog blaskor som “Neue Frau”,”Neue Post”,”Frau mit Herz” –
  motsvarigheten tror jag saknas i Sverige – rena lögn- och spekulationsheften, begriper inte vem som köper dem!!!
  —-“Der Spiegel” är ytterst intellektuell, har bra artiklar om ekonomi, historia, vetenskap och kultur. “Der Stern” är mer allround och mer “röd”,
  “Der Spiegel” är konservativ.


 12. Martin skriver: 1 augusti, 2009

  Ines nej inte alls bara i Tyskland, i England finns en hop urdaliga tidningar och i USA finns en handfull….National Enquirer, the Globe m fl
  dessa ar en kaella till standiga skaemt….”Mrs Clinton’s mote med en utomjording”…osv osv…Sverige har ingen saaa dalig tidning…..!!


 13. chris skriver: 1 augusti, 2009

  vem sa att nån inte var vacker av dom? gör avbön eller ha den goda smaken att skita i att titta på bröllopet nästa sommar det är ovärdigt att hacka på nåt som redan är bestämt. Hela kungafamiljen behöver oss dom vill veta att vi stöjer dom. Och Daniel är den Victoria vill – vem vill inte ge henne den glädjen


 14. Martin skriver: 1 augusti, 2009

  Chris…det blir Daniel och Daniel blir bra…med tiden annu battre…..han ar en solid person utan skandalbenagenehet…av svenskt kaernvirke…
  och som Du sager dom alskar varandra….!!!


 15. Gittan skriver: 1 augusti, 2009

  Chris..Hängde inte riktigt med i din kommentar om avbön..
  Förmodligen glädjs de flesta av oss rojalister med Victoria och Daniel…Själv är jag enbart positiv till Victorias val av make.
  De synpunkter som framkommit då och då har nog bara varit välvilja trots allt,för att peka på tänkbara problem som kan komma att uppstå..Det hade nog i ärlighetens namn varit en omställning för även den mest luttrade adling att helt plötsligt byta en relativt anonym vardag till en plats i kameraobjektivets öga !
  Daniel kommer att klara det här galant och det har han ju redan bevisat…Hans osäkerhet slipas gradvis bort vartefter han blir mera van i situationerna..
  Självklart är de kungliga beroende av folkets stöd….Jag tror de har den bilden helt klar för sig. Men lika folkliga som flera av de övriga nordiska kungligheterna blir nog aldrig vårt kungapar..Det handlar väl om personliga egenskaper, distanshållning och ren osäkerhet i vanan av att spontant delta i “vanligt folks” vardagliga situationer.
  Det här kommer Victoria naturligtvis att fixa mycket bättre tack vare Daniel och hans möjligheter att införliva henne i hur vanligt folk lever.
  Jag tror kungen uppfattar att han har ett starkt stöd av folket och att han ökat sin popularitet under senaste åren..


 16. Anna skriver: 1 augusti, 2009

  hoppas nu bara att pengarna går till välgörande ändamål som det är sagt. vi kan ju aldrig veta, bara lita på orden…

  jag är inte för monarkin, tycker inte att den symboliserar en modern människosyn, men samtidigt kan jag förstå varför detta drevs enda till domstol.
  det är inte yttrandefrihet att bedriva skvaller och trycka lögner.
  vi behöver nog rensa upp i media träsket rent allmänt. mycket av det som finns att läsa idag är undermålig journalistik och värdelös information.
  …hehe..inte trodde jag att informationssamhället var det här?


 17. JacquelineInne-ochutelistasommar skriver: 1 augusti, 2009

  Man kan väl säga att de tyska tidningarna skyndar på händelserna i förväg.
  Att påstå att någon är gravid och har bröllopsplaner ska man inte göra förrän personen själv har meddelat att så är fallet. Har inte läst de utländska tidningarna och kan därför inte uttala mig om vad de har skrivit i sin helhet.


 18. Rose skriver: 1 augusti, 2009

  Du har inte missat nagot, Jacqueline! De sagda tyska “tidningarna” är en mycket liten del av tysk press, de skriver skandal-och snyftberättelser mycket ur ren fantasi. Motsvarighet till just dessa tidningar saknas i Sverige.


 19. Lukas med FamMJ skriver: 1 augusti, 2009

  Rätt ska vara Rätt !!!
  Nu Hon Få Bjuder på sin Käraste Syster på hennes Bröllop .
  Låt IntePrinsessans Victoria Bröllop betalar iför krisen .


 20. Christina Helsinki skriver: 1 augusti, 2009

  Lukas,

  Skulle det inte vara bäst fifty/fifty. Pappa betalar hälften och andra medborgare betalar andra hälften så länge kungahuset finns. Men Madeleine och CP borde nog börja göra rätt för sig, för det är ändå de andra medborgarna som bestämmer om de vill ha kvar kungahuset och acceptera att svenskt kärnvirke för kungaätten vidare.


 21. Ines skriver: 2 augusti, 2009

  Jag måste säga att jag inte riktigt förstår varför så många svenskar uttalar sig så negativt om kostnaderna i samband med Victorias bröllop. Jag tycker inte ens att det var så skrämmande höga siffror med tanken på storleken av festligheterna. Och sedan tänk på att det kommer att bli mångdubbla intäkter av det, all medieuppmärksamhet, alla ytterligare besökare som kommer för att se kronprinsessans bröllop, all försäljning som hänger ihop med det plus den positiva effekten av som ni kommer att märka i landet även många år senare. Man kan väl unna Victoria sin stora dag, hon som kommer att leva sitt liv för Sverige. Den kostar svenska folket mindre än en krona per person! Det är helt enkelt fel tillfälle att vara snål.
  Om jag bara tänker på alla andra tillfällen då det kastas miljontals pengar ut ur fönstret för absolut ingenting…


 22. mia skriver: 2 augusti, 2009

  Det är en skam att detta händer. visst är det lite spekulativt att tidningar skit men det men det får man som gymasieelev lära sig att läsa selektivt.
  Jag tycker att det ger fel signaler då alla vi var och en råkar ut för förtal.
  Vi har inte och framför allt vi vill inte ställa til med stohej bara för det-
  Pr insessan madeliene har så mycket favör i den livsroll hon har blivit tilldelad det är semestrar och det är lyxsviter med kompisar varlden runt.
  Det tycker tydligen helt ok för den lilla damen.
  Jag tycker att det är en skam att utsätta media som vi vanliga är tacksamma för att att man belyser vaom händer.


 23. Amanda skriver: 2 augusti, 2009

  Borde inte den Kungliga Hemsidan förnyas lite. Den offentliga bilden på Kronprinsessan Victoria är från 1995 (!) Jag tycker att det borde göra något snarast!


 24. Martin skriver: 3 augusti, 2009

  Ines helt ratt det gar ju for farao med vinst till och med….!! dessutom ar ju summan en bagatell for det svenska folkhemmet…..det ar var Prinsessa som gifter sig….skulle vi da spara pa krutet och ligga efter de andra landerna i Europa….NOT…!!


 25. Martin skriver: 3 augusti, 2009

  man skall inte kunna skriva vad smorja som helst i tidningar eller annorstades utan konsekvenser….skriver man logner och fortalar skall det kosta MER an det smakar….skulle varit 40 miljoner Euro i skadestand!


 26. MAGGAN skriver: 3 augusti, 2009

  Låt detta bröllop kosta kan vi låta apanagen gå till en klänning för 43000kr då kan Victorias bröllop få kosta hur mycket som helst och vi har råd med det för de gör ett bra arbete för Sverige. Är det så många som tycker att kungahuset ska avvecklas så får de väl se till det när det är val och rösta på de partier som vill ha bort dem jag vill ha kvar kungahuset själv tycker det är trevligt och tror inte det är dyrare än att ha en presedent som ska väljas om vart 4 år.


 27. Netaadika.bloggspace.se skriver: 3 augusti, 2009

  Maggan. Visst skall bröllopet kosta, inget snack om saken. Men är det så säkert att Madeleines apanage har gått till snygga klänningen? Hon har ju egna pengar. Fast det spelar ingen roll vilket, hon är ju alltid ett riktigt ögongodis !


 28. Tvilingarnalizzyochbecky.blogg.se skriver: 3 augusti, 2009

  Madeleine är så vacker =)


 29. Martin skriver: 3 augusti, 2009

  det ar INGEN som vet vad Prinsessan betalade for klanningen….eller ens OM hon betalade…..OM vi skall ha ett kungahus, OM detta hus far kosta 6 kronor per medborgare(det gor det nu i den delen som gar till Kungafamiljen) sa far kungafamiljen disponera sina pengar prexis som dom vill…..en president skulle kosta dubbelt mot kungahuset….det forsta aret…efter tio ar skulle summan vara tio ggr storre…..ar det nat som politiker kan ar det att gora av med skattebetalarnas pengar….


 30. MAGGAN skriver: 3 augusti, 2009

  Jag håller med att Madeleine var verkligen vacker i den klänningen och i många andra också för den delen, vad det gäller betalningen som sagt det vet vi inget om själv tror jag att både Madeleine och Victoria får mycket kläder av olika firmor för det är en mycket bra reklampelare. Vad det gäller president gentemot kungahus så lever nog kungahusen billigt och dessutom ska vi vara glada kungen har ju egentligen inget att säga till om så bättre kunde vi nog inte ha det.


 31. Martin skriver: 4 augusti, 2009

  sa kan man vael uttrycka det samt att Kungen ar en samlande gestalt pa ett saett som en politiker aldrig kan bli……


 32. Alex skriver: 4 augusti, 2009

  Lägg pengarna på victorias bröllop istället så slipper skattebetalarna betala skiten.


 33. Martin skriver: 4 augusti, 2009

  om man tycker som ovanstaende kan man kommentera pa DI eller Aftonbladet dar ar det manga likasinnade…!! Pa denna sidan ar de flesta rojalister och tycker inte det ar “skit” nar statsoverhuvudets dotter, landets Kronprinsessa gifter sig….tvartom det ar en Statsangelagenhet och ett stort och fint arrangemang.
  Att ta pengar fran ett skadestand for att betala for detta evenemang skulle vara olampligt pa flera satt an ett. Vi betalar med gladje de tre/fyra kronor detta kostar/medborgare..ska det nodvandigt finansieras kan vi ju upphora med bidraget till Cuba!!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar