Prinsessan Madeleine firade med EU-höjdarna

Prinsessan Madeleine firade med EU-höjdarna
Annons

Drottning Silvia hälsas välkommen till Skansen

Drottning Silvia hälsas välkommen till Skansen

Kungaparet och prinsessan Madeleine kom till Skansen tillsammans med statsminister Fredrik Reinfeldt för att fira att Sverige tagit över ordförandeskapet i EU.

Det är nu Sverige som tagit över rodret för EU, i alla fall för ett halvår framåt. Detta firades bland annat med en invigningsceremoni på Skansen i Stockholm.

Prinsessan Madeleine mötte EU-toppar

Prinsessan Madeleine mötte EU-toppar

EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso skämtade om att han inte trodde vädret kunde vara så här bra i landet, medan alla utom kungaparet såg ut att svettas denna oväntat varma sommarkväll.

Annons

Prinsessan Madeleine såg i alla fall hur fräsch ut som helst och allas blickar föll på henne, både vad det gäller EU-höjdare och vanliga Skansen-besökare.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

59 kommentarer till “Prinsessan Madeleine firade med EU-höjdarna”

 1. signesigne skriver: 2 juli, 2009

  Len är jättesöt men jag tycker hon verkar svullen i ansiktet om man jämför bilden på innelistans första plats som nu legat inne flera veckor.


 2. Birgitta skriver: 2 juli, 2009

  Vad lustigt att du skriver så Signe, för detsamma slog mig när jag såg henne på TV igår..Hon ser väldigt rund ut i ansiktet…Vällevnad ?


 3. sofia skriver: 2 juli, 2009

  Vet kungligheterna vad ordförande-skapet innebär?


 4. Margarethasolsken skriver: 2 juli, 2009

  Så härligt att se kungaparet och prinsessan Madeleine .
  Som vanligt utstrålande, värme. Drottningens soligklara orange dräkt klädde henne och Madeleine är sommarskön med håret i lätt utslagen frisyr.Kungafamiljen är Sveriges bästa PR:


 5. Helena M skriver: 2 juli, 2009

  Vad sött att bli emottagna med barn och blommor, det gör att spänningen försvinner för Silvia. Härlig färg på dräkten och Madde Tja lite rund var hon allt.


 6. anna skriver: 2 juli, 2009

  Hon har lagt på sig en del vikt. Knappast lite lätt svullen….


 7. Margarethasolsken skriver: 2 juli, 2009

  Det är ju sommarvärme för oss alla.


 8. Netahttp skriver: 2 juli, 2009

  OK. Prinsessan har lagt på sig en aning. Men jag tycker bara det är gulligt. Hon är ändå det vackraste vi har i vårt kungahus.
  Jämför henne med storasyster, med sin kaxiga haka.. HON är ju inte någon skönhet.


 9. chris skriver: 2 juli, 2009

  neta
  tar du det personligt om hon nu har blivit rundare(ingen aning)? Och hur kom Victoria in i sammanhanget? Jag tycker det är uselt om en måste vara vacker och den andra ful i en syskonskara. Barnsligt helt enkelt. Själv tycker jag Victoria har vacka ögon och starka färger men detr betyde inte att dom andra 2 syskonen är ovackra- men om man tittar på kungens systrar som ju madeleine är mest lik ser ut i dag så känner jag mig något skeptisk dock….


 10. Martin skriver: 3 juli, 2009

  hmmm ar det inte ett tecken pa att man ar gravid, nar man blir rund om kinderna…??


 11. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 3 juli, 2009

  Martin.
  Tanken har slagit mig också. Det måste ju inte vara så. Men kanske….Skräll i så fall. Fast ändå, Tror du inte att det hade arrangerats ett bröllop snabbt som attan i så fall?


 12. Amanda skriver: 3 juli, 2009

  Ibland blir jag så trött. Vad är det för ideal ni har? M är skitsnygg, så mycket snyggare med ett par kilo extra, och mycket friskare och gladare ser hon ut att vara. Om ni hade sett en tjej som M på stan hade ni inte lyft på ögonbrynet, kanske för att hon är så vacker, men inte för hennes vikt! Om det nu skulle vara så att M V eller C-P är innepå denna sidan och kollar ibland, och alla smutskastar henne för hennes vikt? Skärpning!


 13. chris skriver: 3 juli, 2009

  jasså kan ho vara gravid? tänk om hon äter cortison då? Kanske har hon en dålig njure rent av? I så fall tycker jag vi ska avsätta henne för inte kan vi väl ha en person med sjukdom i kunga huset? Eller hur skandaltörstande medborgare?


 14. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 3 juli, 2009

  Chris.
  Eller om hon varken är gravid eller äter cortison. Man kan ju bli lite rund ändå. Jag tycker i alla fall att hon är söt.


 15. Irena. skriver: 3 juli, 2009

  Smakar cortison gott? Har aldrig provat själv, med det har kanske ho. Något för skandalsugna att släcka sin törst med?


 16. Martin skriver: 3 juli, 2009

  aha men jag sa inte att det var fel att vara lite rund tvartemot tycker jag att kvinnor skall ha former och inte se ut som dom varit i Sahara utan mat i 40 dagar…..finns val inget varre an det….dessutom varfor maste ett visst ideal vara allenaradande…det finns feta damer som passar att vara feta och det finns smala damer som passar att vara smala–och allt daremellan…lat varje kroppstyp vara likvardig..!!…det ar ett rattvisekrav…:)


 17. Helena M skriver: 3 juli, 2009

  Madeleine skall vara som hon är, hon är jättefin, sa att hon var lite rundare men inte mindre värd av svenska folket, absolut inte.

  Jag ser ut som en fotboll i anskiktet men jag tycker inte att jag blir mindre illa bemött.

  Så summan av kardemumman blir: Madeleine är JÄTTE SÖT och Viktoria också fast på olika sätt bör tilläggas.

  /h.


 18. Irena. skriver: 3 juli, 2009

  Ordförande Martin : En lovvärd mission…upp till kamp!


 19. Martin skriver: 3 juli, 2009

  hehe bra lat oss skapa en kommitte’….och en ny folkrorelse….sista striden ar har…!!


 20. Helen skriver: 3 juli, 2009

  Jag blir så ledsen när jag läser kommentarerna om Madeleine och hennes vikt. Hon ser ju ut som hälsan själv – så glad och hon verkligen strålar. Jag såg henne själv senast i tisdag när hon gick runt Djurgården med en väninna och sin lilla hund Zorro – och hon är för övrigt inte tjock utan helt normal i kroppen. Jag lever efter den devisen att man aldrig ska kommentera folks utseende på det sättet – vare sig det rör sig om offentliga personer eller nära vänner. Tänk vad sådana kommentarer kan såra och tänk på vad de kan leda till – även sådana saker som att påpeka att någon ser rund ut i ansiktet eller ser välmående ut tycker jag känns väldigt negativa om man inte samtidigt lägger till något positivt om att hon ser så frisk och hälsosam ut. För mig är Madeleine en härlig förebild för unga svenska flickor som annars matas med bilder av utmärglade kändisar och modeller. Och behöver någon ytterligare argument för att sluta anmärka på Madeleines vikt tycker jag att de ska tänka tillbaka till när Victoria blev sjuk i ANOREXIA. Även om inte Madeleine själv går in här och läser (hoppas verkligen inte det!) så finns det andra som läser och också kan påverkas (negativt). Respekt!


 21. Helena M skriver: 3 juli, 2009

  Helen, du har rätt, jag har haft/ har ätstörning och det är ett helvete kan jag lova. Jag hoppas att M inte får det, det var nog hemskt när Viktoria hade det.
  M. ser jättefin ut på bilderna. Det är gosigt med en rundare form på ansiktet det blir så mjukt och trevligt ut.


 22. signesigne skriver: 3 juli, 2009

  Helena
  Tror du inte Len är för gammal för ätstörningar sånt hör väl tonåren till som i Viktorias fall. Hur kan du se ut som en fotboll i facet om du har ätstörningar men du kanske menar tvärtom att du vråläter?Utseendet spelar inte så stor roll bara man har ett gott hjärta.

  Helen
  Inte behöver du tar det på det sättet utan det är ju bara en iakttagelse och inget negativt menat. Len är jättesöt.


 23. chris skriver: 3 juli, 2009

  nej du signe nu är du ute och cyklar ätstörningar är inte bara extrema som anorexi o bulemi däremot har tex. dessa eviga bantare ofta ätstörningar och dessa finns från typ 5- 45 års ålder. Ätstörningar leder ofta till benskörhet, hjärtproblem näringsbrist mm. Och kanske det viktigaste att veta en mycket stor del av oss i u-länder har på olika sätt ätstörningar. Man kan kalla det en väl levnadssjukdom. Har du nånsin hört talas om att nån från ett u-land haft anorexi? Jag har själv en störning; mår jag psykiskt dåligt äter jag skitkass- andra tröstäter vid samma tillfälle sånt är också en störning eller hur? Så jag håller med dom som tycker vi ska sansa oss i kommentarerna.
  Och till dig Irena eller vem det nu var. Cortison finns i tablett och flytande- att det sen var sarkasm kanske även du förstår….


 24. Helena M skriver: 3 juli, 2009

  signe, Jag tror man är för gammal när man inte har haft skiten sen förut. Läs tonåren typ Angående mitt ansikte så tog jag väl i lite, men man blir svullen när man kräks, och ja jag har Bulemi, förut var det Aneroxi tyvärr. De säger att har man fått en ätstörning så kan den komma att vara hela livet ( som nyktra alkoholister ungefär.)


 25. chris skriver: 3 juli, 2009

  helena jag håller med dig nu tror jag inte det är nåt bekymmer med nämnda dam se det så här vissa har sådan problem med sig själva så dom vill andra ska ha det själva- nu kom kvasi psykologen här o poppade upp visst. Men okunskap är farligt och nu kommer jag få faan för det uttalandet( tur min favvo Gun nog är på husvagnssemester),
  Kram till er alla som liksom jag har lite problem med detta med det mest basala i livet.


 26. Netahttp skriver: 3 juli, 2009

  Det är nog svårt för oss som inte har haft ätstörningar att förstå hur det är och vad det kommer sig av. Men så klart har även jag jojobantat i omgångar. (Det tror jag dom flesta av oss har gjort). Men jag kan inte kalla det för ätstörningar. Man vill ju kunna hitta snygga kläder som inte stramar. Köpte en gång en för liten dräkt, för att den var så himla snygg. Men den kallar jag numera för bantardräkten, för den hänger fortfarande och väntar på att ägarinnan skall gå ner till storlek zero. Eller i alla fall 42 ha ha.


 27. chris skriver: 3 juli, 2009

  vad intressant neta du går alltså emot kriterierna för vad en ätstörning är- du hör det inte ens på ordet? Ätstörning är när man störs i sitt normala födointag. Och det gör alltså inte bantare? Varför bantar dom då? Varför skulle en människa köpa storlek 37 i skor om dom har 39? Ska dom gå ned i fötterna då eller? Hur orkar man ljuga för sog själv så? Lägg ned elakheterna om ni nu har nåt hyfs alls. Kränka andra är det kul?


 28. Netahttp skriver: 3 juli, 2009

  Chris.
  Jag förstår faktiskt inte ditt inlägg nu. Jag har inte kränkt någon. Jag berättade bara hur jag själv har det med vikten. Den går lite upp och ner.
  Men bantar gör dom flesta kvinnor jag känner. Det är ju ingenting konstigt.
  Bantar gör man för att man vill komma i en klänning till en fest till exempel.
  Och det är ju inte ätstörningar. Utan bara normalt kvinnligt beteende.


 29. Netahttp skriver: 3 juli, 2009

  chris. Jag kan tänka mig att det nu kommer någon konstig kommentar från dig, för du har ju inte orkat läsa vad jag skrivit. Men nu läser jag inte mer för nu är det sängdags för mig.


 30. chris skriver: 4 juli, 2009

  oj vad normalt.. ingen av dom jag umgås med köper kläder för att kunna ha dom sen faktiskt.. Du förstår alltså inte vad en ätstörning är? Men googla på det då eller är du bara här? Jag inser nu att du är en ganska elak person eller är du bara obildad hoppas det första – ha det bra i dräkten om du nånsin kommer i den.


 31. Irena. skriver: 4 juli, 2009

  Chris: varför är du så arg?
  Godnatt och sov gott!


 32. chris skriver: 4 juli, 2009

  jag är inte arg ett dugg godmorgon du obildade människa försök focusera lite om du nu är hemma inom området vi diskuterar, Tycker det skulle vara fel dina felaktigheter kommer ut här helt enkelt. Kunskap ger alltid makt eller hur? Och dina kunskaper om ätstöörningar är kass- sen är det en annan sak vem som startade den ovärdiga debatten- Kanske trafikpolisen martin eller?


 33. Martin skriver: 4 juli, 2009

  hehe jaha Du Chris…..”trafikpolisen martin”…..:) skulle de va jag da??
  tvartom tycker jag att debatten skall vara fri…..(aven for elaka manniskor..
  som behover avreagera sig)….och jag startade inte debatten….:)
  a sa kan jag tillagga att fokusera stavas med k a’ propos kunskap menar jag…bildning ar ju nagot helt annat…!!


 34. Amanda skriver: 4 juli, 2009

  Chris,Neta hade köpt ETT plagg som var för litet, för att den var så snygg. Har det nått med ätstörningar att göra?


 35. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 4 juli, 2009

  Jag slulle inte vilja kalla vanlig bantning för ätstörning. Men att en ätstörning startar ofta i samband med en bantning. Och det är när man tappar kontrollen över sina ätvanor. Och tappar sin självbild. Anorektiker och bulimiker har ett jättebehov av att ha kontroll över sin ätning.Men det är just det dom inte har.


 36. Netahttp skriver: 4 juli, 2009

  OK. Jag ÄR okunnig om anorexi. Det var det jag skrev i början. (Att det är svårt att förstå vad det innebär, när man inte har haft det själv).
  Så jag skulle nog inte ha öppnat näbben alls i den här frågan.


 37. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 4 juli, 2009

  Men jag tycker du har rätt. En vanlig bantning är väl ingen ätstörning så länge man har kontroll.


 38. Martin skriver: 4 juli, 2009

  En storning ar ju nagot onormalt:
  en “atstorning” ar nagot okontrollerat medan en bantning ju ar nagot som man kontrollerar..eller i alla fall forsoker att kontrollera…:) oftast misslyckas bantning som bekant….Min niece i Danmark har atstorningar av typ anoxeri och det ar verkligen mycket problematiskt…..hon ar en ung mycket ambitios dam och det ar val just dessa som drabbas oftast.


 39. Netahttp skriver: 4 juli, 2009

  Nej Demba, men jag vände mig till chris nu för jag har tydligen varit okänslig och sårat henne och det var inte meningen alls.
  Jag är fortfarande okunnig i frågan och har ingen lust att fördjupa mig mer i det här.


 40. Martin skriver: 4 juli, 2009

  Ja Neta Du behover inte kannaDig skyldig visavi Chris. Du har inte varit okanslig mojligen har hon (?) varit overkanslig…men som hon (?) kastar dolkar i alla riktningar behovs ingen ursakt…sarskilt inte som Du och alla andra har all ratt att uttrycka en asikt utan att bli personligt angripen for det!


 41. Netahttp skriver: 4 juli, 2009

  Tack Martin.


 42. signesigne skriver: 4 juli, 2009

  Vilken debatt det blev av ordet ätstörning. Det jag syftade på var när tonåringar tycker de är tjocka fast de nästan ser undernärda ut. Jag har jobbat med den gruppen på Barnspyk en gång i tiden och det är ett mycket komplicerat och svårt tillstånd. Dessa ungdomar som har Anorexi och även Bulimi har en svår väg tillbaka. Sen finns det klart även vuxna som mår psykiskt mycket dåligt som äter och kräks hela tiden. Men det handlar INTE om psykitri om man jojobantar eller köper en klänning storlek mindre.

  CHRIS att börja snacka om att köpa skor som är två nummer för små är ett mycket dåligt argument du drar fram Så jag undrar vem som är ute och cyklar.? Det du skriver Chris är rörigt och jag har svårt att förstå vad du menar. Dessutom tycker jag du använder en otrevlig ton mot Neta du låter väldigt arg. Det Neta skriver är sakligt och inga påhopp mot någon.

  Len har säkert inga problem utan iaktagelsen från min sida var att hon hade blivit lite svullen i ansiktet.


 43. Helena M skriver: 4 juli, 2009

  Ja ätstörningar är ett rent helvete rent utsagt.

  Hoppas innerligt att det inte blir fler i kungahuset som får det. En kompis bror fick aneroxi och fick bo på ett behandlingshem för just ätstörningar, han var som ni förstår grabb och fick det på 80 talet när man knappt hade forskat alls på området.

  Jag fick aneroxi när jag var tolv till 20år och sedan bulemi, med svullet ansikte och sår på knogarna och totalt desperat till att spy, håll i er, när jag förstört mina kräkreflexer så använde jag ett dressyr spö som jag körde ned i halsen. Det var inte roligt vill jag sova.


 44. Helena M skriver: 4 juli, 2009

  Vill jag LOVA inte SOVA skall det vara på slutet, Kan säga att jag mår bättre nu än då.


 45. chris skriver: 4 juli, 2009

  Ska vi prata om ton här nu Neta skriver mycket nedsättande om offentliga personer men det är hon inte ensam om om nu det skulle göra tonen bättre. Jag menar att ätstörning är när man har problem med ätandet och aptiten. Det anser jag tex. bantare har för varför skulle dom annars behöva banta. Enligt NE(vårt största lexikon) är det också så. Men både NE och jag har väl fel då?
  Konstigt är det vissa får skriva vilken rappakalja som helst och det får passera obesvarat. Men jag har tröttnat på hela debatten och tycker verkligen att det är synd att människor inte får se ut som just människor.


 46. Netahttp skriver: 4 juli, 2009

  Men Helena M.
  Lilla gumman, det låter hemskt. Ja, riktigt hemskt faktiskt.
  Hoppas att du är “frisk” nu.


 47. Netahttp skriver: 4 juli, 2009

  Men va bra då chris, att du har tröttnat på debatten. Då kanske vi slipper se dig här mera?


 48. Helena M skriver: 4 juli, 2009

  Neta, det börjar bli lite bättre, har slutat med dressyrspö men det är svårt att ta sig loss, men jag skall bli frisk det är mitt motto.

  Kram Helena


 49. Netahttp skriver: 4 juli, 2009

  Helena M.
  Så klart att du måste ta dig loss. Jag är ju ingen psykolog men jag antar att det börjar med tanken. Hur man tänker. Vad får dig att göra sånt här?
  Hoppas att du får stöd och hjälp.
  Kramis


 50. chris skriver: 4 juli, 2009

  ja neta om den här sidan är för ja säjare endast då ska du slippa mig- men vet du annars kan du ju strunta i att läsa det jag skriver mycket enkelt väl?


 51. Helena M skriver: 4 juli, 2009

  Neta, gulle dig. Sov gott.

  Kram Helena.


 52. Netahttp skriver: 4 juli, 2009

  Så klart jag kan strunta i vad du skriver chris. Jag har inga problem med det.
  Men vad sägs om att sluta fred? För det här tjafset leder ju ingen vart.


 53. Netahttp skriver: 4 juli, 2009

  Sov gott du med. Helena M.


 54. signesigne skriver: 5 juli, 2009

  Helena M
  Jag hoppas du får proffs-hjälp och att du har anhöriga och vänner som stöttar dig. Viljan är väldigt viktig och den tycks du ha. Jag förstår att du har det kämpigt. Kram Signe


 55. signesigne skriver: 5 juli, 2009

  Chris
  Till dig vill jag återigen säga att den enda som svamlar och hoppar på någon är faktiskt du. Detta att vi skriver om vad vi ycker om tex.Viktorias klänningar eller frisyrer är inte nedvärderande. Detta sker i alla sammanhang där inte bara kungligheter visar sig utan även kändisar.Det risas och rosas hela tiden. Det är inget trevligt att du utser någon/några hela tiden och bara kritiserar dem i allt de skriver. Men om du tycker det är så trist med debatten så behöver du inte deltaga för vi som skriver här tycks ju gilla det. Jag har verkligen svårt att förstå vad du menar ibland jag upplever det mest som tjafs och att du kritiserar bara för att just kritisera.


 56. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 5 juli, 2009

  Madeleine ser ut att ha en mycket vacker klänning på sig. Jag tror inte att M blivit rundare i ansiktet utan det beror på frisyr och färg, hur som helst ser hon bra ut på denna bild.


 57. Helena M skriver: 5 juli, 2009

  Signe, Det har jag mina föräldrar och vänner och framförallt min underbara sambo som betyder så mycket för mig. Jag kan bara inte spy när han har lagat god mat till oss. Men det är långt kvar tills jag blir ” vän” med maten.

  Tack lilla Signe och Neta,

  Kram Helena.


 58. chris skriver: 5 juli, 2009

  då är jag ledsen om mina inlägg är oförståliga för dig. Men antagligen har du redan bestämt dig för att jag svamlar oavsett jag gör det eller ej. Jag skrev om vad ätstörning är då jag tycker flera har fel i detta. Men som sagt jag ska inte delta mer. Ursäkta att jag störde dig och alla andra här.
  SLUT:


 59. signesigne skriver: 5 juli, 2009

  Bra Chris ! Lycka till i fortsättningen !


Annons

Laddar