Prinsessan Madeleine firades till sjöss

Prinsessan Madeleine firades till sjöss
Annons

Prinsessan Madeleine firades till sjöss
Prinsessan Madeleine firades till sjöss

Prinsessan Madeleine har fyllt 27 år. Hon firade sin födelsedag ombord på briggen Gerda som seglade ut från Saltsjöbadens hamn på kvällen. Ombord fanns både pojkvännen Jonas Bergström och resten av den kungliga familjen. Utom kronprinsessans Daniel Westling som ännu inte är pigg nog för en fest.

Annons

Även om resten av kungafamiljen fanns på plats ombord för att prinsessan Madeleine på hennes 27:e födelsedag så var det nog ändå pojkvännen Jonas Bergström som fick mest uppmärksamhet. De kysstes öppet flera gånger och såg mycket lyckliga ut tillsammans, trots det lite kylslagna vädret.

Prinsessan Madeleine uppvaktades av vår reporter Åsa Bönnelyche
Prinsessan Madeleine uppvaktades av vår reporter Åsa Bönnelyche

Med på briggen fanns också ett tjugotal av Madeleine närmaste vänner. Även prins Carl Philips exflickvän Emma Pernald var en av de inbjudna gästerna.

Till huvudrätt serverades en fiskgryta och födelsedagstårtan bestod av vit chokladmousse och hallon.

Prinsessan Madeleine fick också blommor av Svensk Damtidning som var på plats. Ni kan läsa mer om festen i tidningen.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Charles Hammarsten

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

28 kommentarer till “Prinsessan Madeleine firades till sjöss”

 1. LizettePrinsessanMadeleinefiradestillsjöss skriver: 11 juni, 2009

  Fick Jonas föräldrar och bröder med fruar inbjudan till Madeleines födelsedagsfest? Ibland har man förhinder av olika anledningar.


 2. signesigne skriver: 11 juni, 2009

  Det är bara bocka och niga och gratta till födelsedagen!!!!! Madeleine har fyllt 27 år och är fortfarande varken förlovad eller gift. Ingen av kungabarnen har gift sig eller skaffat barn trots sina höga åldrar.Viktoria ska vänta ett år till innan det bär iväg till prästen.Man undrar bara varför det har tagit så lång tid för Madeleine och Carl-Philip?? Det enda argument jag hört från alla håll är att de INTE får gifta sig före Viktoria.Det verkar både löjligt och sjukt! Vem vill vara pensionär innan barnen börjar komma???


 3. Ingvor skriver: 11 juni, 2009

  Jag tycker att det är fel att kalla dem “kungbarnen”. De är vuxna och knappast ungdomar längre.


 4. Jerka skriver: 11 juni, 2009

  Vilken konstig kommentar av Lizette, kompisarnas/partners FÖRÄLDRAR blir väl aldrig bjudna till en ungdoms-födelsedagsfest?
  Men Ingvor har rätt, ett löjligt trams med “kungabarn”!
  Andra barn blir ju vuxna i 20-årsåldern, men inte dessa bortskämda brats/jetsettare.
  Svensk Damtidning skriver hånfullt, “Daniel är ej ännu pigg för en fest.”
  Som om prinsrollen bara kommer att bli ett evigt festande…..
  Grabben har genomgått ett oerhört krävande ingrepp, som fordrar ett noggrannt komtrollerande, noggrann inställning av medicin för att hindra avstötning etc. Skamligt av Viktoria att ej stanna vid Daniels sida, hon hade anslutit senare till festen. (Ej nämt av Svensk Damtidning)
  Men det är för mycket begärt att Svensk damtidning kan ha ett uns av medicinskt kunnande. Och varför skriver man aldrig om pappan Olle Westling? Är han inte “fin” nog??
  Att lämna ifrån sig ett organ är mycket, mycket, mera krävande än att mottaga detta. Därtill kommer givarens ålder.


 5. Gun skriver: 11 juni, 2009

  Signe! Att prinsen och prinsessan inte skulle kunnat gifta sig före Victoria är bara nys. Se på kungens systrar och de Danska kungafamiljen, de gifte sig inte i ordnig. De flesta i Sverige är i 30-årsåldern vid giftermål, det är väl en sak att ta i beaktande. Sedan tror jag att kungen och Silvia vill vara helt säkra (och ev. hoppats på nya partners) så att det inte blir skilsmässa-se brytningen mellan Carl Philip och Emma- men det är bara vad jag tror. Nu är läget helt annorlunda och det är självklart att de måste vänt till efter nästa års bröllop.


 6. LizettePrinsessanMadeleinefiradestillsjöss skriver: 12 juni, 2009

  Till Jerka. Trodde att de skulle ha flera fester för olika kategorier.


 7. Jerka skriver: 12 juni, 2009

  Till Lizette.

  Det trodde jag med, jag hade spottat ut tuggummit och borstat min bästa kostym. Valde mellan sandaler eller gympadojor. Trodde också att de skulle ha fler fester, bla. för oss skattebetalare som står för deras apanage.
  Men egentligen så tror jag inte att en 70-åring, fd arbetare fanns på listan.

  Skämt åtsido, jag förstår vad Du menar.
  Jerka.


 8. Kristina skriver: 12 juni, 2009

  Ett stort grattis till prinsessan Madeleine, så här lite i efterskott.


 9. signesigne skriver: 12 juni, 2009

  Jerka och Ingvor ! Jag vet att man blir vuxen vid 20 år! Men man är väl alltid barn till sina föräldrar hur gammal man än blir! SD har visst skrivit om att Daniel är infektionskänslig nu i början och inte ska vistas i folksamlingar,att han äter medicin och måste göra det resten av livet.Men så småningom kommer Daniel att kunna leva ett helt vanligt liv,han är inte heller en för alltför mycket festande.

  GUN Okey! Skilsmässor kan man inte veta i förväg se på Jocke i Danmark ! Idag är det inte hela världen ibland kungligheter.Det är ju synd att behöva leva som Hansi och Birgitta på två olika håll och inte våga ta ut skilsmässa men det var ju så förr.


 10. Nordkvinne skriver: 12 juni, 2009

  Jerka, kl 21.08. Du er min favoritt-kommentator i kveld! Högsta betyg. Uff, jeg kan ikke svensk sjargogong. Selv om jeg er født ved svenskegrensen er mine kunnskaper om nyanser i det svenske språket for nedadgående etter mange år i Oslo/ Stavanger osv. Jeg tror jeg snart må endre navn. Nordkvinne var bare et navn jeg fant på i farten fordi jeg trodde jeg skulle skrive kun ett innlegg, til støtte for Demba, Neta, Maggan og Johannes da de ble angrepet på det groveste. I kveld har jeg skrevet opp til flere innlegg under flere faner. Jeg funderer på navnbytte, men jeg skal ikke plage deg med det, Jerka. Riktig god kveld og natt til deg.


 11. Jerka skriver: 13 juni, 2009

  Tack för de fina orden!
  Självklart ska Du inte byta namn!
  “Nordkvinne” låter fint tycker jag!
  Vi svenskar behöver ta del av det raka och enkla i Norge,
  Norska Kungahuset är rakare, enklare och trevligare. Vi har även fått ta del av Mette Marit, Tone Bekkestad, syttende maj osv. Det finns massor av exempel. Inte behöver Du ha någon spec. “sjargogong”. Vi bor väl i NordenI Du räknar upp en del “påhopp”, så är det tyvärr, nätet är fritt och då är det många som skrider över gränser.
  Ha de!


 12. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 13 juni, 2009

  Nordkvinne.
  Om du byter namn så vet vi ju inte att det är du som skriver. I så fall måste du berätta det. Vi vill inte tappa bort dig.


 13. LizettePrinsessanMadeleinefiradestillsjöss skriver: 13 juni, 2009

  Det gamla sjörövarskeppet med hemmahamn i Gästrikland fick mig att skratta när jag såg kronprinsessans vita Chanel-dräkt klättra ombord. Kungens tal från skeppet verkade något sluddrigt (ursäkta ers majestät). Men hans folkliga framtoning rörde mig. Han behöver inte alltid framstå som en stel staty inför allmänheten.


 14. LizettePrinsessanMadeleinefiradestillsjöss skriver: 13 juni, 2009

  Födelsedagsbarnet Madeleine var klädd i lämpliga kläder för ett gammalt träskepp till sjöss. Salta stänk från havet och en sval kvällsbris. Även de kvinnliga gästerna hade anammat Maddes klädstil: 3/4 kappa och långbyxor.


 15. LizettePrinsessanMadeleinefiradestillsjöss skriver: 13 juni, 2009

  Tog fel på Victorias klädsel den vita Chanel-dräkten bar hon vid Henriks 75-års firande och vid Madeleines 27-års firande hade hon en vit kappa.


 16. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 13 juni, 2009

  Precis Lizette.
  Jag tänkte på att det inte är en dräkt.


 17. LizettePrinsessanMadeleinefiradestillsjöss skriver: 14 juni, 2009

  Trion Madde, Jonas och Carl-Philip skrattar förtjusta när Åsa B. lämnar födelsedagsbuketten.


 18. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 14 juni, 2009

  Ja Lizette.
  Eller i alla fall artigt.


 19. NetaGu.bloggspace.se skriver: 15 juni, 2009

  Till Lizette. Vi är inte blinda. Det har vi sett.


 20. LizettePrinsessanMadeleinefiradestillsjöss skriver: 15 juni, 2009

  Har förgäves letat efter webb-tv sekvensen från skeppet Gerda Gestrikland. Varför tog ni bort det?


 21. LizettePrinsessanMadeleinefiradestillsjöss skriver: 15 juni, 2009

  Nu var man längre ut till sjöss i ytterskärgården. Skepparen hade en flaska OP Andersson i styrhytten. Stänket från vågorna gjorde durken slipprigt hal. HM höll i tågen där han stod vid relingen. Biffen 2 hade efter att ha kollat hos skepparen att det inte fanns någon flaska inom synhåll raglat iväg och efter att ha tilldelats skumpa (med gästerna) klättrat upp i tågen ramlat pladask i havet. Biffen1 som inte kunde simma klättrade och tappade taget efter att ha hört Biffen 2 skrika något till honom. Livbojar och flytvästar kastades ut. De rådiga och modiga Jonte och Pilen som hade blandat skumpan med mineralvatten (de hällde hälften av sina respektive glas i de andra gästernas glas och sedan från medhavd väska fiskade de upp en mineralvattenflaska) och eftersom de var nyktra insåg de det nödvändiga att snabbt sätta på sig flytvästar och hoppa i spat för att rädda Biffen 1 + Biffen 2.


 22. Helena M skriver: 15 juni, 2009

  Kalla Madde brat hon är ju tjej, jag trodde bara att de var killar som var brats?

  Madde är bara så fånig och falsk och C-P är känd för sina bestick och Viktoria helt fantastisk.


 23. Helena M skriver: 15 juni, 2009

  Tar tillbaka det där med falsk, det var gripet ur luften, jag tycker väl inte heller att hon är fånig, Madde är nog en bra tjej, rycktes med av kommentarerna.

  Mvh Helena


 24. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 15 juni, 2009

  Lizette.
  Vad är det för sjörövarhistoria? Är det något som har hänt eller är det din fantasi?


 25. LizettePrinsessanMadeleinefiradestillsjöss skriver: 16 juni, 2009

  Till Demba. Det är en fantasi.


 26. LizettePrinsessanMadeleinefiradestillsjöss skriver: 16 juni, 2009

  Det roliga är att en av biffarna (livvakterna) som ska svara för säkerheten ska kolla att skepparen inte har en flaska med alkohol i styrhytten. Han raglar iväg efter att ha blivit bjuden på brännvin av skepparen. Senare drack han skumpa under däck.


 27. Jenny skriver: 16 juni, 2009

  Såklart att tjejer också är brats! Madeleine anno 2001 är ett bra exempel 🙂 Numera känns hon mer seriös tack och lov!


 28. LizettePrinsessanMadeleinefiradestillsjöss skriver: 21 juni, 2009

  Tillägg: Ännu en komisk situation: bägge biffarna (livvakterna) hamnar i vattnet. Eftersom de tu ska ha koll på säkerheten ombord får de säkert sparken av sin arbetsgivare. (De har utbildats till att klara av mänskliga attacker m.m.).


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar