Prinsessan Madeleine kom till Hovstallet idag

Prinsessan Madeleine kom till Hovstallet idag
Annons

madeleine-ao

Idag kom prinsessan Madeleine till Hovstallet för att dela ut stipendium.

Igår var prinsessan Madeleine förkyld, men tack och lov mådde hon bättre idag och kunde därför komma till Kungliga Hovstallet vid lunchtid som planerat. Vår reporter Anna von Koch fanns på plats under dagen när prinsessan Madeleine delade ut stipendier i Svenska Ridsportförbundets jubileumsstiftelse på Hovstallet i Stockholm.

Annons

madeleine-ao-1

Prinsessan delade ut sitt pris och lät sig fotograferas med pristagaren Paulinda Friberg men stannade tyvärr inte för att tala med pressen.

madeleine-ao-4

Madeleine var väl påklädd i decemberkylan.

Stipendieceremonin inleddes med att Gunilla Wikman, jubileumsstiftelsens ordförande, hälsade alla välkomna och berättade om stiftelsen.

madeleine-6-ao

Prinsessan delar ut priset till Paulina Friberg i ett par högklackade pumps.

Ur Jubileumsstiftelsens motivering:

“Paulina är genom sin person och sin omsorg om sina hästar en god förebild för svensk ridsport. Genom stipendiet får hon möjlighet till extra träning i Sverige och utomlands för att befästa steget till landslagsnivå och ta sikte mot OS i Rio 2016.”

madeleine-ch-ibl

– Vi gör så här så blir de extra glada, sa prinsessan och ställde sig bredvid pristagaren Paulina Friberg. Och sytade på den stora mängde med reportrar och fotografer som fanns på plats i Hovstallet denna dag.

madeleine-ao-3

I den Kungliga kalendern på hovets hemsida står det att läsa att prinsessan Madeleine och maken Chris ska delta i torsdagskvällens föreställning på Oscarsteatern – med anledning av drottning Silvias 70-årsdag.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Patrik Österberg/All Over Press och Charles Hammarsten

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

64 kommentarer till “Prinsessan Madeleine kom till Hovstallet idag”

 1. My skriver: 19 december, 2013

  Fin tjej som tyvärr får ta mycket skit pga av trångsynta rojalister , önskar dom all lycka med den kommande lilla bebisen. 🙂


 2. mary kMaryKristiansen skriver: 19 december, 2013

  # 1 My:
  Er hun mindre smittsom i dag enn i går. Godt slike sykdommer forsvinner som ved et trylleslag fra den ene dagen til den andre!


 3. Kiana skriver: 19 december, 2013

  Så trevligt att se bilder av Prinsesse Madeleine. Håper hun føler seg bedre nu og kan ta del i sin mammas 70 års firande.


 4. Hen skriver: 19 december, 2013

  Prinsessförkylningar verkar vara av en särskild snabbutläkt sort. Vi andra är smittsamma och får dras med våra bonnförkylningar i veckor.


 5. allegra skriver: 19 december, 2013

  Varför är det alltid så mycket drama om den stackars flickan.


 6. rosa skriver: 19 december, 2013

  Tur det finns Kan Jang!!!


 7. Lelle skriver: 19 december, 2013

  Till alla sarkastiska; hur orkar ni??????????????


 8. Jessica skriver: 19 december, 2013

  Kul att se att Madeleine mådde bätter idag.
  Håller med nr 1 My, hon får ta mycket onödigt skit från svartsjuka människor. Tror att hon kommer bli en lika bra mamma som sin syster.


 9. Fia skriver: 19 december, 2013

  *1. Väl sagt!!! Har aldrig förstått varför denna stackars kvinna ska behöva få ta emot så mkt skitprat!


 10. Jeanette skriver: 19 december, 2013

  Klart barnet måste födas i Sverige, ett apanage till. Nej, jag tycker hon skulle följa sin faster christina och bara bli fru o´neil. Heder åt prinsessan christina fru magnusson. önskar all lycka till den snart födda dottern och hoppas madeleine får bli new yorkbo på heltid, hon älskar ju det och kan vara sk sig själv där. varför lida i sitt eget hemland. Åsikten är fri och sanningen illa hörd. Ser framemot att Sofia blir ev kunglig medlem.
  God Jul


 11. Cissi skriver: 19 december, 2013

  Jag har mycket sympati för Madeleine, hon får obegripligt mycket kritik. Hon har inte valt att stå i fokus utan är född in i rollen, och gör sitt bästa för att leva ett balanserat liv så vitt jag kan uppfatta det.


 12. Liljan skriver: 19 december, 2013

  Ja jag förstår om hon har ont i ryggen och foglossning om man går runt i högklackade skor och höggravid. Jag var då svullen både här och där och fick "låna" gubbens kläder och tofflor


 13. lena skriver: 19 december, 2013

  Har man foglossningar så är det inte lämpligt att gå i så höga skor, så här kan man inte bete sig.


 14. Anitra skriver: 19 december, 2013

  En förkylning på första/andra dagen är vedervärdig och man kan inte vistas bland folk. Har ni klandrare aldrig varit förkylda. Att finna så många fel hos andra människor är rent sjukligt – hm, ursäkta vitsen …


 15. Helena skriver: 19 december, 2013

  Ska vi gissa på att hon enbart har högklackat en kort stund? Hur orkar ni hitta fel på allt hon gör? Nyss var det fel att utebli pga förkylning och när hon sen mår bättre så är det också fel? Kan inte vara lätt att tillfredsställa en skara gnälltanter som ser som sin främsta uppgift att leta fel på allt.


 16. ClaesVonMonaco skriver: 19 december, 2013

  Mary K
  Hon hade inte en norsk förkylning hon hade en Svensk vanlig
  1-2 Dagars förkylning………… Vi svenskar är inte så mesiga som
  Ni norrmän Ar nar Ni Ar sjuka!!!!
  Ha det Kämpe bra


 17. Midnattsol skriver: 19 december, 2013

  Jag hade foglossningar… Det var hemskt. Min barnmorska sa faktiskt åt mig att inte gå i högklackat, vilket jag inte heller ville då. Jag vill inte kritisera Madde, hennes graviditet är inte densamma som min. Jag kan däremot inte låta bli att undra; är det verkligen bekvämt med dessa höga klackar??
  Roligt att se henne igen dock!


 18. Ingrid skriver: 19 december, 2013

  Hon kanske inte har foglossning…


 19. Maria skriver: 19 december, 2013

  Alltid roligt att få se fina Madeleine.Skönt att hon mår lite bättre idag.Ni som bara gnäller på henne hela tiden,lägg av!!!!Hon har alltid verkat glad och trevlig och gjort så gott hon har kunnat.


 20. Birgitta skriver: 19 december, 2013

  #2 och #4 Just precis !!! Väldigt snabbt hun friskade til!!


 21. Mona skriver: 19 december, 2013

  Madeleine bor tvärsöver gatan till hovstallet.
  Ceremonin vad tog den en halvtimme? Det kanske man orkar.
  Vilka skor hon har är väl hennes eget val.
  Madeleine har inget apanage. Det har bara kungen.


 22. maria skriver: 19 december, 2013

  Jeg hadde faglossning eller bekkenløsning som vi kaller det i Norge, og det finnes mange ulike varianter. Noen har vondt for å sitte, noen har vondt for å gå, noen har vondt for begge deler. Angående høye sko så sa min fysioterapaut at det var bra og av og til gå i høye sko da det ga litt ulik bevegelse og man brukte litt andre muskler. I tillegg var det jo bare i en kort stund så det gikk nok bra. Jeg synes det ikke er rart at hun ikke vil bo i USA, siden hun virker lite likt i Sverige!


 23. Mara skriver: 19 december, 2013

  Jag har alltid beundrat Eleonor Roosevelt och hennes intelligens.
  Great Minds discuss ideas
  Average minds discuss events
  Small minds discuss people.

  Hur har alla dessa small minds tid att ständigt mobba PM ?


 24. Inkan skriver: 19 december, 2013

  M ser ut att vara i toppform idag, till skillnad från i går då hon var jätte- jätte förkyld. Önskar att jag hade hennes immunförsvar.
  Tur att hon blev frisk så fort så hon orkar shoppa loss när hon i Stockholm.


 25. Gneta skriver: 19 december, 2013

  #10 Prinsessan Christina, Fru Magnusson hade inget val, hon blev av med sin Prinsesstitel och HKHtitel då hon gifte sig, bl.a pga av en helt annan successionsordning då. Hon var heller inen arvsrätt till tronen. Kvinnlig tronföljd fick vi inte förrän 1980


 26. Sthlm skriver: 19 december, 2013

  Så var väl resekostnaderna och uppehället fixat och hon slapp skämmas för att inte maken fanns vid hennes sida. Vi har absolut inte med damens göromål ifråga att göra OM hon inte belastar svenskarnas budget för då ska banne mig kungen se till att hon tillsammans med maken sköter sina åtaganden.


 27. Birgitta skriver: 19 december, 2013

  # Mara, Klokskap ock intelligens, Ja,—Dessa ord Du/ ( Eleonor Roosevelt) skrivit,.. är väl värda att tänka på!! Bra sagt Mara!


 28. Lisa skriver: 19 december, 2013

  Ni ladies som har facebook, varför kommenterar ni aldrig Svensk Damtidnings inlägg där? Eller ni vågar inte stå för era åsikter?
  Jag tycker att Madeleine gör så gott hon kan trots omständigheterna.


 29. sofia andersson skriver: 19 december, 2013

  Jag förstår så väl om Madeleine väljer att föda barnet i USA. Här får hon kritik oavsett förlossningsklinik. Stackars, stackars människa!
  Beträffande hennes apanage och resekostnader så börjar det bli ett otroligt uttjatat ämne. När hon representerar Sverige har hon apanage och resor betalda, annars inte.
  Nu tycker jag att vi enar oss och önskar dem alla God Jul och Gott Nytt År!


 30. Sofia skriver: 19 december, 2013

  Man får gærna vara førkyld, och det ær sjælvklart att man ska stanna hemma om man ær sjuk. Problemet ær væl att Madeleine lite før ofta hittar på undanflykter før att slippa vara med. Tillsammans med att hon gømmer sig i New York, vældigt sællan ger intervjuer och inte riktigt gør något førnuftigt av møjligheterna hon har som prinsessa. Det ær fint att hon ægnar sig åt vælgørenhet, men det verkar vældigt blekt och intetsægande att gøra det på ett childhoodkontor i New York. Tycker man inte om att vara i rampljuset och representera Sverige kan man ju vælja att bli mrs oneil Att vara prinsessa ær ju faktiskt frivilligt.


 31. Sofia skriver: 19 december, 2013

  Man får gærna vara førkyld, och det ær sjælvklart att man ska stanna hemma om man ær sjuk. Problemet ær væl att Madeleine lite før ofta hittar på undanflykter før att slippa vara med. Tillsammans med att hon gømmer sig i New York, vældigt sællan ger intervjuer och inte riktigt gør något førnuftigt av møjligheterna hon har som prinsessa.Tycker man inte om att vara i rampljuset och representera Sverige kan man ju vælja att bli mrs oneil Att vara prinsessa ær ju faktiskt frivilligt.


 32. caterineg skriver: 19 december, 2013

  Herregud vad ni är ena gnällkäringar!


 33. Singoalla skriver: 19 december, 2013

  Mara, bra inlägg!
  Kan inte alla bara sluta hacka på kungafamiljen och tjata om det stackars apanaget.
  Jag gillar både Sofia och Madeleine, så konstig är jag.


 34. Gneta skriver: 19 december, 2013

  #26 Igår avstod P. Madeline från den officiella uppvaktningen av Drottning Siliva, där ändock det var just drottningen som var huvudpersonen. Idag, när hon var inbokad i hovstallet för att dela ut ett stipendium, då ställde hon upp. Vad klagar du på? Eller kan det vara så att du tillhör den där gruppen människor som bara måste klaga


 35. AnneSvenskDamtidning skriver: 19 december, 2013

  Ibland avstår man att delta i olika åtagande också med hänsyn att inte smitta andra. Tittar man noga på bilderna kan man ana att Madeleine är blekare än vanligt och fortfarande glansig på ögonen
  som vid en svårare förkylning.


 36. Kristina skriver: 19 december, 2013

  Det var ett himla gnällande på en del här. Låt p Madeleine vara i fred. Hon får ofta kritik. Ni som håller på så, skulle ni vilja byta med henne?


 37. My skriver: 19 december, 2013

  Det var hovet som valde att meddela detta med förkylningen, varför då håna Madeleine för detta?? Den egentliga anledningen kan mycket väl ha varit både känslig och privat, vilket varje sund människa med hjärtat och huvudet på rätt ställe respekterar.


 38. allegra skriver: 19 december, 2013

  #25# Gneta
  Visst borde kungen ompröva prinsessan Christinas status.
  Hon borde bli HKH prinsessa genast.
  För att hon är en sant kunglig person i ordets absolut bästa bemärkelse.


 39. Lilla My skriver: 19 december, 2013

  #26. Vi har uppenbarligen likadana åsikter, så därför skriver jag bara … delar dina åsikter till fullo.


 40. Maryou skriver: 19 december, 2013

  Mara, i så fall tillhör vi alla i detta forum kategorin längst ned. Och inget fel i det!


 41. Annica* skriver: 19 december, 2013

  Hovstallet ligger ju väldigt nära och ceremonin var ganska kort så då kanske hon trots allt ville genomföra detta uppdrag? De som var nominerade var nog glada att hon dök upp trots att hon var förkyld! När jag blir förkyld så är det alltid värst första och andra dagen, sedan så brukar det vända!


 42. Berta skriver: 19 december, 2013

  Så otroligt förkyld och så otroliga foglossningar (med de skorna) klart att hon inte orkar möta pressen! Det behöver hon ju inte heller eftersom hon fått resan betald tack vare dessa få minutrars uppoffring!


 43. AlbertinaAlbertina skriver: 19 december, 2013

  Mycket fina bilder. Kul att se prinsessan Madeleine hemma igen!


 44. Sussie skriver: 19 december, 2013

  Mary K, en förkylning blir man frisk från , elakhet verkar mer svårbotat .


 45. Esther skriver: 19 december, 2013

  #23 Det eneste fornuftige jeg har lest her idag.


 46. Mona skriver: 19 december, 2013

  Madeleine har inte apanage. Resan till Sverige har de nog råd att betala själva.


 47. Lina skriver: 19 december, 2013

  #23!!


 48. Anita W skriver: 19 december, 2013

  44#…..ja och svartsjuka och avundsjuka, dessa sjukdomar finns det gott om på denna sida. En del blir aldrig av med dem…..


 49. Johanna skriver: 19 december, 2013

  #30 SÅ bra skrivet!


 50. marnica skriver: 19 december, 2013

  #24 Hur vet du att hon "shoppar loss" i Stockholm?? Har du sett henne, varit med henne eller är det bara dina bittra inbillningar???


 51. Gigi skriver: 19 december, 2013

  Jag har ännu bäckenuppluckring sen 25 år efter 4:e graviditeten.Kan inte sitta eller stå stilla.Blivit kroniskt tyvärr.Hon borde gå i lägre skor om hon är klok.Varmt lycka till Prinsessan! Underbart se alla hylla Drottningen.


 52. konsttanten skriver: 19 december, 2013

  Oj, här verkar flera har drabbat av s k i t k ä r r i n g s y n d r o m e t !
  Madeleine uppför sig alltid ödmjukt och trevligt.


 53. MargarethaMargaretha skriver: 19 december, 2013

  Prinsessan Madeleine ser strålande ut när hon delade ut stipendiet i Hovstallet till Paulina Friberg.Fina foto,trevligt att se .


 54. mary kMaryKristiansen skriver: 20 december, 2013

  # 23 Mara:
  I tillegg bruker vi enda mer tid på å mobbe Sofia!


 55. Margueritesvenskdam.se skriver: 20 december, 2013

  Visst är Madeleine numera lite ljusare i håret, kanske hennes egen färg??? Oavsett vilket är det snyggt!

  Och varför hon går till Hovstallet är naturligtvis för att hon inte vill göra arrangörerna besvikna genom att ställa in, trots att hon är förkyld!

  Familjen kan man bättre förvänta sig förståelse ifrån.


 56. elsalena skriver: 20 december, 2013

  har aldrig sett vår prinsessa se så vacker o harmonisk ut. det är sant som det sägs att gravida kvinnor får en särskild lyster o skimmer över sig. roligt o se madeleine hemma i sverige igen!


 57. Brinck skriver: 20 december, 2013

  # 5 allegra
  Madeleine har selv valgt at være en jetset- prinsesse mere end en kongelige-prinsesse (der findes mange prinsesser, men kun få kongelige), og ses bestemt også mest i den førstnævnte rolle… så særlig stakkels kan hun vel ikke være ?
  Og hun bedømmes, som alle andre, udfra sin fremtræden i det offentlige rum. Fair nok …… eller hur ?
  # 35 Anne
  På hvilket af billederne mener du ? 😀


 58. emma_h skriver: 20 december, 2013

  Sofia 31_"…vældigt sællan ger intervjuer… " – tvärtom Madeleine ställer upp som yrkesperson i fler intervjuer än någon i Kfamiljen, men det renderar bara ju bara kritik här oavsett…
  Exempelvis Svenska Dagbladet, på Hovets hemsida, Svensk Damtidning, Metro, tidningen Z, DI Weekend, Elle, Tidningarnas Tbyrå etc …i en större omfattning än syskonen eller CG med fru

  Berta42_"klart att hon inte orkar möta pressen! Det behöver hon ju inte heller eftersom hon fått resan betald tack vare dessa få minutrars uppoffring!"
  OBS! Hovet avgör OM på förhand huruvida sina utskickade HKHare ska ställa upp på dylikt V tilläts EJ intervjuas av TV på Lucia exvis…


 59. DesiréeSvenskDam skriver: 20 december, 2013

  #26 Men hon sköter ju sina åtaganden! Hon kom till hovstallet och gjorde det hon hade åtagit sig. Det är kungen som får apanage för att bedriva den verksamhet som han är ålagd och som han sedan använder som han vill; till anställdas löner, fester, resor mm. Han fick t ex åtskilliga miljoner i ökning när V gifte sig, till hushållet på Haga.


 60. mary kMaryKristiansen skriver: 21 december, 2013

  # 29 Sofia andersson:
  Får hun betalt reisen fram og tilbake for å besøke sin mors bursdagsfeiring og egen julefeiring hos sine foreldre?


 61. Skotten skriver: 21 december, 2013

  # 55 Marguerite
  Du kan ikke have læst ‘Claes von Monacos’ kommentar: En svensk forkølelse varer kun én dag, højst to (eller sålænge, der er noget, man ikke har lyst at være med til, min tilføjelse).


 62. annica* skriver: 22 december, 2013

  Väldigt många verkar oroa sig för prinsessan Madeleines ekonomi… Det behöver ni inte alls. Hon har en alldeles EGEN förmögenhet. Sedan är hon ju gift med en man som nog säkert kan tipsa och råda hur hon bäst skall placera sina pengar för att få ut bästa möjliga avkastning! De har BÅDA råd att resa till Sverige för att hälsa på sina svenska vänner och släktingar då och då liksom de svenska släktingarna hälsar på henne i USA då och då. Nu är det ju lite extra firande eftersom drottningen faktiskt fyller 70 jämt imorgon! =)


 63. Sussie skriver: 22 december, 2013

  mary k , jag har läst att Norges kronprinsessa rest till USA ca 10 ggr senaste året . Vem betalar det ? Inte jag som svensk skattebetalare i alla fall , förstår inte hur du orkar bry dig om vem som betalar Madeleines resor !


 64. emma_h skriver: 22 december, 2013

  det gnällkören här missat …är att det likvärdigt och precis som då utrikes HKHkollegors bröllop dop begravning eller regentjubilee kräver deras närvaro…räknas motsvarande OCKSÅ som JOBB och förväntad närvaro då detsamma inträffar inom familjen – utöver släktanknytning är de ju varandras KOLLEGOR året om/livet ut varav två av dem är i chefsposition över de övriga (barnbarn, barn + Daniel)
  exempelvis det år Victoria var gravid var den 23e dec hela familjen uppbokad för födelsedags-konsert ute på drottningholmsteatern
  våra regenter som firat jämna år har också alltid angetts som uppdrag i deras jobbkalender. vem som betalat resan hem vet ingen av er som gnäller – så varför uttala er så tvärsäkert om det?
  Victorias jobbinsats var ytterst blygsam (handfull närvaros) i den dec-månad hon var gravid så lägg av med era höga krav på andra i samma situation, om ni vill vara seriöst jämförande…


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar