Prinsessan Madeleine talar nu ut om Jonas och otroheten

Prinsessan Madeleine talar nu ut om Jonas och otroheten
Annons

Nu berättar prinsessan Madeleine öppet om sitt nya liv i New York. Och dessutom avslöjar hon för Dagens Industri Weekend hur hon egentligen upplevde tiden efter den uppslitande separationen från Jonas Bergström.

Annons

– En sådan sak som jag gick igenom var väldigt privat, och att allting blev så uthängt var en svår period i mitt liv. Därför är den här tiden i New York just nu väldigt skön. Här kan jag gå omkring och vara anonym på ett helt annat sätt än hemma i Sverige, säger prinsessan till DI Weekend.

Systern stor hjälp

Madeleine berättar också om det stora stödet från kronprinsessan Victoria under den svåra tiden efter uppbrottet från Jonas och hur storasyster fanns där för henne när hon inte orkade fullfölja sina åtaganden.
– Jag trodde att jag skulle ta mig igenom det, men saker och ting sköljde över mig i efterhand. Därför var min syster otroligt gullig och ställde upp för mig.

Älskar New York

Annons

Det går inte att ta miste på att Madeleine älskar sitt nya liv i New York och arbetet med Childhood – ett arbete hon dock inte får någon lön för. Alla resor hon gör för organisationen bekostas dessutom av henne själv.
– Jag ser det som mitt bidrag till välgörenhet, förklarar Madeleine.

Tänker positivt

Och kanske får vi vänja oss vid att inte se så mycket av vår yngsta prinsessa i framiden. Hon utesluter inte att vistelsen i New York blir permanent. Stockholm känns lite litet ibland, tycker Madeleine som älskar energin i metropolen New York.
– Den här staden gör något med en. Man hinner inte tänka på tråkigheter. Här känns det som att alla ser framåt och tänker positivt, det är klart att det smittar av sig, säger Madeleine.

Läs mer i nästa veckas Svensk Damtidning.

Av Camilla Spjuth Palve
Foto: All Over Press, Catarina Lundgren Aström.

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

69 kommentarer till “Prinsessan Madeleine talar nu ut om Jonas och otroheten”

 1. Pärlan skriver: 19 november, 2010

  Så ser vi framemot att få ett uttalnde av Jonas Bergström. Rätt skall vara rätt. Eftersom det var enligt media han som var syndabocken.


 2. Helena A skriver: 19 november, 2010

  Jag tror inte M flyttar hem igen.


 3. ulla21 skriver: 19 november, 2010

  Lycka till Prinsessan Madeleine i New York !

  Med ett nytt lyckligt liv utan skvaller och osanningar
  Med goda vänner och meningsfulla uppdrag


 4. Lotta skriver: 19 november, 2010

  Nej, varför skall hon det.
  Hennes närvaro vid viktiga arrangemang är lika med noll. Som nu t.e.x. vid nobelfesten.


 5. Marie skriver: 19 november, 2010

  Madeleine gör helt rätt! NY är verkligen en positiv stad där det alltid händer något skoj. Invånarna är artiga och omtänksamma och gör ingen skillnad på prinsessor eller vanliga tjejer. Önskar henne all lycka


 6. Emma skriver: 19 november, 2010

  Jonas, tycker jag kan glömmas. Madeleine säger i intervjuartikeln att hon tyckte offentligheten kring hennes uppslagna förlovning var påfrestande. Låt allt vara passerat och glömt.


 7. Kiana skriver: 19 november, 2010

  Jeg ønsker Prinsesse Madeleine alt godt videre, og håper hun får et fint og rikt liv. 🙂


 8. Irena. skriver: 19 november, 2010

  Hehehe.. Det blir svårt i längden, att vara arg på någon som anlägger denna min. Se kungens i dagens Express.

  http://www.expressen.se/nyheter/1.2218972/silvia-hyllades-med-applader


 9. Maja Larsson skriver: 19 november, 2010

  Hur mycket betalt får hon för att tala ut i DI? Minst 200 000


 10. Europa nyheter skriver: 19 november, 2010

  Tänk om kungen kunde lära sig av Madeleine, att inte leka struts, utan säga sanningen !


 11. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 19 november, 2010

  Hi,hi.så en till som talar ut!Ni skulle bara AAna vad jag varit me om .Det förståss,i unga dar.


 12. Anitha skriver: 19 november, 2010

  Madeleine gör helt rätt. Jag tycker hon var stark som klarade av separationen med Jonas på ett bra sätt. Och hon gick inte till pressen! NY är en metropol med kraft och energi – precis vad Madeleine behöver. Kan bara önska lycka till 🙂


 13. lime skriver: 19 november, 2010

  Citat från DI Weekend (Madeleine):

  ”Men eftersom jag är den jag är, och kan öppna dörrar som kanske annars hade varit stängda, sitter jag på olika stolar inom organisationen.”


 14. irene björkeroth skriver: 19 november, 2010

  man skulle önska att detta par kunde få en chans till varandra igen, men tyvärr så ser nog inte verkligheten ut i en kunglig familj, eller också har jag missuppfattat allt som stått i pressen i våras om den här historien….


 15. Lina skriver: 19 november, 2010

  Önskar prinsessan Madeleine allt gott i NY.
  Att “tala ut” om Jonas och otroheten är kanske inte så smart. Om Jonas också börjar “tala ut” finns kanske risk för nya skriverier om kungafamiljen.

  #10
  Kungen har väl sammanfattningsvis sagt något i stil med;
  OK det har hänt, men för länge sedan och nu vänder vi blad.
  Kan det sägas tydligare? Men man kan förstå att det kan vara frusterande för media, eftersom det inte finns så mycket mer
  att älta om.


 16. Helena A skriver: 19 november, 2010

  Jaha då slipper vi gnälla mer på att M lever på oss och att hon inte gör någon nytta. Låt henne vara ifred nu och var glad över vårt vackra kronprinsesspar. Det är de som är monarkins framtid.


 17. sanna skriver: 19 november, 2010

  Varför kan vi inte få läsa om Jonas version av det hela?


 18. Midnattsol skriver: 19 november, 2010

  Hon “talade inte ut” om Jonas. Det enda som framgick av intervjun var att det var jobbigt och att hon fick fly Sverige pga medierna.. Mohahaha! Som att det inte fanns några fotografer i Miami..

  Och ja, jag tycker synd om Jonas som fått ta så mycket skit. Jag tror nämligen inte att det bara var hans fel att det blev som det blev.. Skulle vilja höra hans version av händelsen, men det tror jag aldrig att vi kommer att få, för han vill inte tala om saken. Han har faktiskt skött sig exemplariskt efter brytningen tycker jag…

  Men Madeleine flyr ifrån allt och struntar i Nobelfesten också nu. Miami som hägrar kanske?.. Eller Barbados..


 19. Pia skriver: 19 november, 2010

  Som storasyster, och en synnerligen snäll sådan, ställde Victoria upp för lillasyster när förlovningen bröts. Hur pass oskyldig var egentligen Madeleine? Det känns som om Jonas B. belagts med munkavle i de här historien. Just nu är många upprörda över Camilla H:s uttalanden vad gäller kungens erotiska eskapader. Hur långt går hovet för att tysta ner det som inte är till fördel för våra kungligheter? Som vanligt anser jag att Victoria och Daniel ska undantas från allt skvaller och skumt i den familjen. DE ÄR BÅDA TVÅ DE VERKLIGT HELGJUTNA OCH JUSTA PERSONERNA. Heder åt dessa två.
  Varför uttalar sig Madeleine nu vitt och brett i pressen? Har det varit för tyst omkring henne? Kan hon inte nöja sig med att få glida omkring i USA och vara anonym, som hon njuter så av. Glöm denna sessa. Saknar henne inte en sekund.


 20. Tina skriver: 19 november, 2010

  Sveriges egen Sarah Ferguson…Madde!!!


 21. Ulrika skriver: 19 november, 2010

  Jag har hört i inre kretsar att M var lika otrogen som Jonas men jag vet inte, jag vill höra hans version rätt skall va rätt,


 22. Grata skriver: 19 november, 2010

  greta 19 nov

  Lycka till Madelene! Jag förstår henne precis, hon gör rätt i att flytta till USA.
  Jonas ångrar sig, tror jag, som övergett en sån snygg och duktig prinsessa.


 23. Kristinasvenskdam.se skriver: 19 november, 2010

  Så hederligt att HKH använder egna pengar, men betalar hon livvakterna från Säpo med egna pengar också, eller har hon anställt egna livvakter?
  Kanske även lillebror borde tänka på att slå sig ner i NY eftersom ingen utom Victoria nu jobbar för Sverige.


 24. A-B skriver: 19 november, 2010

  NY är en fantastisk stad – fortsatt lycka till Prinsessan Madeleine!


 25. nea skriver: 19 november, 2010

  17 därför att jonas är för intelligent att uttala sig i saken och för att han är en gentleman som ensidigt tar på sig skulden för det skedda.


 26. Anna Eriksson skriver: 19 november, 2010

  Ett utdrag ur artikeln:” Jag ser det arbetet som mitt bidrag till välgörenhet, så jag får ingen lön därifrån. Samma sak gäller kostnaderna för de resor jag gör som projekthandläggare – de bekostas av min privata ekonomi”.
  Häpnadsväckande! Vilken privata ekonomi? Apanaget!?! – vilket bekostas av oss skattebetalare! PUH! Konstigt att inte svenska folket reagerar!


 27. SidselNea skriver: 19 november, 2010

  En gentleman der kærester rundt med en kollega og derefter forsøger at overtale hende til abort.


 28. Ag skriver: 20 november, 2010

  En svensk prinsessa borde väl tycka att Stockholm och Sverige är något speciellt och inte önska något annat än att få verka där. Våra skattepengar finansierar hela kungahuset och då borde faktiskt M arbeta för Sverige i Sverige. Att göra enstaka besök utomlands är naturligtvis helt OK, men att bo — nej! I annat fall bör man avsäga sig den kungliga titeln. Vårt land är fantastiskt!

  Vad gäller Jonasaffären så tycker jag att den är överspelad nu- Låt M vara ifred gällande J.


 29. Hariett skriver: 20 november, 2010

  Madeleine kommer tillbaka till Sverige när den tiden är mogen. Nu får hon vara ifred i NY och det är bara att hoppas att har det bra och kan glömma sin uppslagna förlovning.
  Hoppas ändå att hon och Jonas hittar tillbaka till varandra. De var ett så fint par, de passade verkligen ihop.


 30. sanna skriver: 20 november, 2010

  Till Nea

  den tanken slog mig också 😉


 31. Lina skriver: 20 november, 2010

  “Tala ut”? Efter att ha läst intervjun i Di handlar den om prinsessans liv i NY och är intressant läsning. Stiftelsens World Childhood Foundation, grundad av drottning Silvia 1999, riktar in sig på ett behjärtansvärt område i likhet med många andra stiftelser. Prinsessan Madeleine säger att att hon arbetar som projekthandläggare, men lyfter själv ingen lön från Childhood för sitt arbete i organisationen. Hon ser sitt arbete som hennes bidrag till välgörenhet och samma sak gäller kostnaderna för de resor som hon gör som projekthandläggare – de bekostas av hennes privata ekonomi. Här beundrar jag prinsessan Madeleine om hon verkligen tar av sin förmögenhetsavkastning och delar med sig till behövande i världen. Om det däremot skulle vara apanaget som hon använder sig av kommer det i ett helt annat läge – då finns det en rad andra ändamål som våra svenska skatter borde användas till i första hand. Är det någon som vet hur det ligger till?


 32. Ann-Marie skriver: 20 november, 2010

  Madeleine pratar ut! Va e det för konstigt med det? Hon är ju anställd av svenskarna, det e väl hennes skyldighet att redovisa. Tycker hon ska avgå som prinsessa o antingen arbeta eller stämpla som arbetslös i ngn fackförening. Trodde vi var jämställda i detta land. Ner med monarkin! Hej hopp o trevlig helg till alla republikaner.


 33. snickarjohn skriver: 20 november, 2010

  Hekena A! #16
  Tror du pa tomten?
  Vad tror du hennes bevakning kostar?
  Klader?
  Nojen?
  Och du tror val inte att hon pa allvar aker tunnelbana?


 34. Lydia skriver: 21 november, 2010

  #17 och 18 Sa Madeleine någonting om Jonas? Inte i texten här ovan i alla fall. Hon säger att det var en jobbig tid, det är väl förståligt, eller? Tycker efter att läst den här ovan skrivna texten att det verkar vara en ärlig och naturlig prinsessa som intervjuas. Tycker vidare att det var bra att hon nu kommenterat uppbrytandet, det har vi väl väntat på. Någon gång måsta det komma, enligt mig, detta var inget man sopar under mattan, vi var alla inblandade i förlovningen.


 35. Håkan AlmgrenHåkan skriver: 21 november, 2010

  I NY kan hon fritt gå med cigaretten mellan läpparna. Röka är ju hennes last. Om hon kunde avvänja sig med tuggummi eller något annat. Tänk på hennes andedräkt, gammal cigarettrök. Huden luktar cigarett och håret är strävt av allt rökande för att inte tala om hyn. Hur ung var hon då hon började röka?


 36. Beata skriver: 21 november, 2010

  Leva “anonymt” med kungliga förmåner, inte dåligt!


 37. Stina skriver: 21 november, 2010

  Från firad prinsessa till jeansdesigner… Sannerligen ett stort “kall” för en hårt arbetande ambassadör för Sverige och kungahuset.
  Nya dyra jeans är ju det världen behöver.
  Affären med Jakob Bernstrand (Jonas Bergström) och hans vänstrande är nog knappast någon man längre talar om i mästrande och moraliserande ordalag, efter boken om kungen kom ut. Han borde vara den siste att uttala sig om varken Jonas Bergström eller något om att en tidigare Paradise Hotel-wannabe nu är kär i vår prins Carl Philip.


 38. Kristinasvenskdam.se skriver: 21 november, 2010

  Re NEA

  Gentleman?????


 39. Chris skriver: 21 november, 2010

  18# Hade Jonas varit intelligent och en gentleman hade detta aldrig hänt.


 40. Judit skriver: 21 november, 2010

  prinsessan Madeleine strålar som ingen annan!


 41. Sara skriver: 21 november, 2010

  Madeleine inte stora pråliga örhängen! Lär dej av kronprinsessan vad stil är————–


 42. Rut skriver: 21 november, 2010

  Pr Madeleine strålar som en liten ängel


 43. Lea skriver: 21 november, 2010

  Vad underbart för familjen få skämma bort Madeleine ett par dagar..


 44. Europa nyheter skriver: 22 november, 2010

  #10.

  Du är så långt från sanningen Du kan komma. Det pågår samma sak fortfarande i Sibyllas gamla jaktstuga i Österike.Måla inte vingar och placera gloria på den som inte förtjänar det !
  Du kommer snart se bilder i världspressen, som får Dig att se ut som en fågeljolk. Bonniers vågar ju inte pipa, då höjs hyran på Djurgården.


 45. Maja Larsson skriver: 22 november, 2010

  29 Hariett# Hur vet du att Madde och Jonas “passar så bra ihop” efter en bruten förlovning. Mkt logiskt tänkt.

  Besviken som mångårig prenumerant på affärstidningen Dagens Industri att de graderat ner sig i sin veckobilaga att publicera en privat intervju med Madde. Äffärsmässigheten och gagn för andra ifrågasätter jag.
  Hoppas att Di väljer mer smakliga reportage i fortsättningen.


 46. EvaKEva skriver: 22 november, 2010

  #10,#44
  do you talk to yourself?


 47. Helena A skriver: 22 november, 2010

  #33 Ja jag tror på tomten gör inte du det? Och nej naturligvis åker inte M tunnelbana.


 48. A-B skriver: 22 november, 2010

  DI Weekend 19/11 2010 har en mycket intressant artikel och intervju med Prinsessan Madeleine (s. 8-14), vilken till mer än 80% handlar om organisationen World Childhood Foundation. Bra att DI inte bara lyfter privata företag och storföretag, utan också andra former av organisationer och föreningar, detta då tredje sektorn blir en allt större och mer etablerad aktör.

  Artikeln redogör för hur WCF; startades (genom Drottningen och familjestiftelser, privatpersoner, företag), är uppbyggd (fyra stiftelser i fyra länder med 18 anställda, varav i USA finns 2 anställda och 3 volontärer, och i hela WCF går endast 10% av insamlade medier till löner/admin. kostnader), vilket arbete de utför (sen starten har ca 350 miljoner delats ut till mer än 500 projekt, just nu bedrivs 115 projekt i 16 länder, med fokus på gatubarn, barn på institutioner, sexuellt utnyttjade samt unga mammor), hur de samlar in pengar (i Sverige genom samarbetspartners som olika företag och privata stiftelser mm, i USA genom insamlingsaktiviteter exv. galamiddag, men där WCF i framtiden i USA helst vill mer övergå till samarbetspartners).

  Som andra skrivit, P Madeleine lyfter ingen lön och finansierar tjänsteresorna med privata medel (alltså inte offentliga medel till vilka apanaget hör) och säger, som har skrivits, att hon inte har designat jeansen utan hon betonar att det inte handlar om ett designprojekt utan om marknadsföring och samarbetspartners och säger bl.a.; “Jag såg detta som ett sätt för Childhood att skapa uppmärksamhet kring organisationen i USA, men också som ett nytt sätt att nå ut till en yngre generation.”

  Inte på något vis finns det något “pratar ut” om den brutna förlovningen. Hon nämner inget om sin f.d. fästman eller förhållandet, utan bara att det var något privat och en jobbig tid och hon för att få vara mer anonym åkte till USA under senvåren.

  Hon nämner också att hon kommer hem till den 19/11 och World Child och Youth Forum, och att hon utöver WCF skulle kunna tänka sig i framtiden att även arbeta med exv. inredningsdesign och att hon överväger att parallellt gå någon kvällsutbildning på Manhattan inom design.


 49. Lina skriver: 22 november, 2010

  #48
  Artikeln kan för en novis uppfattas som att prinsessan vill understryka att hon inte uppbär någon lön eller reseersättningen från WCF. Däremot kunde jag inte få fram att man skulle bortse från apanaget när det gällde hennes finansiering. Tack för din upplysning. Heder åt prinsessan att hon tar av sin egen förmögenhetsavkastning till ändamålet.


 50. mariejeanneordleken.spaces.live skriver: 22 november, 2010

  Kungligheter har i alla tider slösat pengar. Det ingåri monarkins karaktär. Efter Victoria har vikanske ingen monarki mer. Undrar just om hennes och Daniels barn blir så hågade att axla kungahuset …


 51. Europa nyheter skriver: 23 november, 2010

  Ni som är experter. Ta fram World Childhood USA, Brazilien, Sverige, Tyklnd. Gå igenom vilka de anlitar, vilka deras sponsorer är och främst: Ta reda på vilka som sitter i styrelserna. Ta reda på hur mycket som kommer in i donationer, gåvor. Hur mycket går till det som är avsikten, vad går till otroligt lyxliv.
  BÄSTA KOMMENTAREN HITTILLS: SPONSORERNA KRÄVER ATT KONTOREN ÄR DET LYXIGASTE PÅ MARKNADEN, ATT VI LEVER I LYX SOM ARBETAR INOM CHILDHOOD.
  DÄRFÖR HAR cHILDHOOD MINIMALT ANTAL PROJEKT DE UTFÖRT, ELLER ARBETARMED. Något obegripligt kalla Instituto. Ingen kan förklara vad Childhood gör under namnen Instituto.
  Childhoods arbete utförs till stor del av svindyra konsultf / lobbyfyrma AVINA:

  Jag börjar tro Childhood är en lekstuga, förvaring av misslyckade kungligheter, och deras bästisar.


 52. lime skriver: 23 november, 2010

  Madeleine skulle gästa sin syster på haga slott, vilken tur att Victoria får 10.000kr/dag till representation och hushållsavgifter
  … av skattebetalarna. Räcker till många muffins.
  3,600 000/365 = ca 10.000 kr. Övriga kostnader i form av reparation, renovering och underhåll bekostar skattebetalarna via statens fastighetsverk. Gratis boende med andra ord.


 53. Birgitta skriver: 24 november, 2010

  Kungahuset är den bästa reklam Sverige kan ha och kostar inte så mycket. Läste tidigare i år ca 12:-/person i Sverige. Det har vi råd med. Det är inte många som kan göra deras jobb så bra som dem som föds in i det.
  Jonas, Kungen, Tiger W, Beckham m.fl har samma problem. Just din man kanske också tillhör den skaran. Låt dem ha sitt privatliv i fred. LÄNGE LEVE MONARKIN


 54. MaryK skriver: 24 november, 2010

  # 12 Anitha:

  Nei, madelene har ikke imponert noe, men det har Emma Pernald som:
  ¤ ikke har stukket av
  ¤ har fortsatt sitt arbeide som før
  ¤ ikke brukt 3/4 år for å dyrke sin kjærlighetssorg

  Madelenes stormfulle forhold til Jonas hadde mange utfordringer, som vi alle vet umulig kan være bare Bergstrøms feil! Det skal mer enn en – 1 – til å lykkes og mislykkes i et forhold!


 55. MaryK skriver: 24 november, 2010

  # 18 Midnattsol:
  Ja – Jonas har virkelig vært en gentlemann i ettertid. Han har ikke fortalt om sin del av historien. Av hensyn til kongefamilien!
  Helt enig med deg – hun sier ingenting om Jonas! Så her det minst 2 skyldige!


 56. A-B skriver: 24 november, 2010

  @MaryK

  Som jag skrev i min tidigare kommentar så nämner inte Prinsessan Madeleine sin f.d. fästman med ett ord och inte heller säger hon något om det uppbrutna förhållandet, utan hon säger enbart att det var något privat och en jobbig tid. Hon är med andra ord en gentlewoman!

  Prinsessan Madeleine jobbar som projektledare vid WCF i NY, antingen du tycker om det eller inte!

  Otrohet är varje pars privata angelägenhet att hantera, vissa fortsätter sina förhållanden, andra avslutar sina. Här nedan kan du läsa en intressant artikel om vad som händer när otrohet blir allmänt känt (som när norskan gick ut i media). Allmänt kan för icke offentliga personer innebära när bekantskapskretsen vet.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/article8154687.ab


 57. rasmus skriver: 24 november, 2010

  Ja som någon skrev härovan, “leva anonymt men med kungliga förmåner”, det är Madeleines livsvl när hon nu går in i den gyllene medelåldern, precis som sin far kommer hon knappast lämna något till historieböckerna efter sig än “bedriften” att födas i den svenska kungafamiljen.
  Faderns miljöengagemang visar han genom snabba båtar och snabba bilar liksom Carl Philip, miljötänk får såkert några blockerade fanatiska royalister det till…
  Nej man önskade att tiden vreds tillbaka då Sverige hade kunriktiga kungligheter som tog sitt uppdrag på allvar som Lousie, Ingeborg, Carl…
  Man har svårt att se någon av Ingeborgs döttrar Märta, Astrid & Margareta desperat leta playboys vid sturplan eller på rivieran med en cigarett i mun…som Madeleine Bernadotte, hon beter sig som hon vore 15. En vuxen kvinna ska för det uppdrag hon så hett eftertraktar (annars är det bara som Märta Louise avsäga sig apanage, heder) göra mer skäl för denna lön.
  Madeleine borde starta något eget, profilera sig ute i världen, sätta Sverige på kartan mer än rivierabilder och ständigt dåliga val av boyfriends.


 58. Beata skriver: 24 november, 2010

  Europa nyheter

  Kan du inte berätta lite mer? Länkar? Har inte sett eller läst någonting som du tyder på.


 59. Europa nyheter skriver: 25 november, 2010

  A-B

  Håll ställningarna !


 60. MaryK skriver: 25 november, 2010

  # 56 A- B:
  Ja, jeg var jo enig i at hun ikke nevnte Bergstrøm(JB). Likevel er jo JB den som ikke har ytret et ord – hverken om hvorfor forholdet brast eller om hvor vanskelig tiden etterpå har vært for han. Det har jo Madelene!
  Sannsynligvis har han hatt det mye verre enn Madelene..
  ¤ Han måtte bære all skyld og skam alene
  ¤ Vi vet ikke engang om av-og-på-forholdet var “av” da utroheten
  skjedde
  ¤ Han måtte fortsette i sin jobb som om ingenting hadde hendt,
  slik også Emma Pernald gjorde……
  ¤ Ble han flyttet fra sin jobb?
  ¤ Felles venner går vel i flokk – som folk flest – blir hos den som
  det er mest lønnsomt å holde seg inne med

  Det er jo komisk hvor rigide arbeidsforhold det finnes på Madelenes arbeidsplass – så strengt at hun ikke får fri til Nobelmiddagen!
  Særlig når Statsminister og andre ministre – deres fruer, som vel også er i full jobb – og alle andre dignitærer tar seg fri fra jobbene sine til et arrangement som promoterer Sverige på en god måte!
  Da må Madelene ha en jobb som i betydning må være et sted over Statsministerens (som kan være tilstede på Nobelfesten) og i nærheten av den amerikanske presidents, som ikke kan være tilstede!! Latterlig! Hun burde støtte kongefamilien og Sverige!


 61. A-B skriver: 25 november, 2010

  @60 MaryK

  Jag har aldrig sett ett enda uttalande från Prinsessan Madeleine om den brutna förlovningen (annat än att hon säger att det är privat och att det var en jobbig tid och det syftar nog lika mycket på media osv.). Som jag kommenterade till dig vid den andra länken, ditt hat mot Prinsessan Madeleine tycks aldrig sina!

  Sen, Nobelstiftelsen är privat och enligt dem själva bjuder de in de gäster som de vill (ett år bjöd de inte in någon politisk partiledare, i år bjuder de in samtliga partiledare utom en av partiledaren för ett av de av folket demokratiskt invalda partierna). Precis som brukligt vid inbjudningar kan de som blivit inbjudna tacka ja eller nej. Sen, om Kungen har förhinder delar Kronprinsessan ut priserna m.m., det är alltså inget som Prinsessan Madeleine skulle ha gjort oavsett (undantag om även Drottning Silvia och prins Carl-Philip får förhinder).

  @ Europa huset (vilket alias i nummerordningen är detta?!)
  Tack – det gör jag och andra som stödjer vårt statsskick så gärna!


 62. Nanna skriver: 25 november, 2010

  MaryK
  Mette Marit og Haakon kommer ikke til uddelingen af Nobels Fredspris i Oslo !
  De er på en dannelsesrejse som i hvert fald 2 af børnene
  ikke vil få så meget ud af. Hvad er forskellen ved at Madeleine
  ikke er til stede i Stockholm ?


 63. MaryK skriver: 25 november, 2010

  # 62 Nanna:
  Det er stor forskjell!

  ¤ Det norske kongehuset står ikke i sin verste krise på lang tid,
  som det svenske

  ¤ Det norske kronprinsparet tok ikke sommerferie før i midten av juli dette år – da MM var aktiv promotør på vegne av AIDs-saken ved en stor konferanse i World Youth Forum i Sveits.Dette var over en måned etter at andre kongelige hadde tatt sommerferie

  ¤ Det norske kronprinsparet har en helt annen arbeidsintensitet og store arbeidområder både nasjonalt og internasjonalt.
  De utviser en helt annen flid og engasjement, i tillegg til å være småbarnsforeldre – og i tillegg tar de av og til etterutdanning og kompetanse-oppbygging, som behøves i deres jobber. MM leser til sin mastergrad.

  ¤ Og at de som par ønsker å ta Marius med på en dannelsesreise – er forståelig – han er jo snart en ung mann.
  De kan jo ikke vente til de minste er tenåringer – da er det for sent å bare gjøre noe for Marius, som ikke er tronarving! De 2 minste er tronarvinger og vil få egen opplæring tidsnok!

  ¤ Det er forståelig at de gjør det nå – mens de ennå er kronprinspar – det vil ikke bli rom for det – når de blir monarker.

  ¤ Dette er det stor forståelse for i Norge, fordi dette er et kronprinspar som svært så arbeidssomt en av de flittigste i klassen !


 64. A-B skriver: 25 november, 2010

  @MaryK

  Det är ingen”värsta kris” i det svenska Kungahuset, till din och vissa andras förtret!

  Prins Carl-Philip var inte med när Kungafamiljen var värdar för middagen som hölls för de politiska respresentanterna för det svenska folket – riksdagen. Detta tillfälle är minst lika viktigt, till och med ännu viktigare, att närvara vid än den privata Nobelstiftelsens fest, där i år inte ens samtliga ledare för de av svenska folket demokratiskt valda partierna har blivit inbjudna av Nobelstiftelsen.

  Sen, Kronprinsparet av Norge är just det – Kronprinspar – jämfört med Prinsessan Madeleine och Prins Carl-Philip som är syskon till den svenska Kronprinsessan. Lite skillnad i rang och därmed i krav på representation! För den skull tycker jag knappast att det norska Kronprinsparet ska avstå sin flera månder långa resa pga den privata Nobelstiftelsens fest, knappast värt det, däremot att utebli så länge från skolan brukar, åtminstone i Sverige, lärarna inte se med allt för blida ögon, men de kanske, får vi hoppas, gör undantag för den norska Kungafamiljen?!


 65. Elisabeth skriver: 25 november, 2010

  A-B, hur vet du att det inte är kris i kungafamiljen? Bara för att de uppträder enat betyder inte det att allt är bra. Har du någon information direkt från familjen om läget? Du uttalar dig alltid så säkert, inte underligt om en del tror du är anställd vid hovet.
  Du kommer säkert att välkomna Sofia i familjen, där hon nu passar in bättre än någonsin.


 66. A-B skriver: 26 november, 2010

  @Elisabeth 65, m.fl.

  Till dig och andra här som oroar sig för att jag är anställd vid Hovet – nej det är jag inte och har aldrig varit! Om det är kris inom kungafamiljen vet jag självklart inget om – läs vad jag skrev!

  Till skillnad mot dig och vissa här – absolut inte alla som tur är – anser jag inte att medlemmarna inom den kungliga familjen är våra ägodelar/våra marionetter (enligt min människosyn är ingen annan människa det heller, statsanställd eller annat)!

  Jag och många med mig ger både ros och ris, däremot när vi ger positiv/negativ kritik är det i princip händelser och olika bra eller mindre bra val som exv. Hovet eller någon enskild har gjort m.m. Däremot försöker vi inte hitta fel hos de enskilda, olika individerna – kanske av den enkla anledningen att vi själva ser oss som mänskliga och därför har insett att vi inte är felfria!

  Tyvärr har många här, men som tur är långt ifrån samtliga, ännu inte förstått att det är en väsenvidd skillnad på att ge positiv/negativ kritik och att kritisera!

  Du och andra – ha ett bra liv!


 67. Elisabeth skriver: 26 november, 2010

  A-B, vad vet du om vad jag anser??? Du har knappast läst vad jag har skrivit, utan dragit slutsatser utifrån vad du tror jag menar. Du skriver att jag anser att medlemmarna i familjen är våra ägodelar mm??? Det tycker jag absolut inte!
  Du vill uppenbarligen missförstå allt som jag och andra skriver här.
  Ha ett bra liv själv, utan skygglappar!


 68. snickarjohn skriver: 26 november, 2010

  Så lika i namn men ändå så olika:
  http://www.worldchildfoundation.org/


 69. Ann Ett skriver: 7 december, 2010

  Madeleine bör inte få apanage från Sverige då hon inte så ofta ställer upp för Sverige. I år har hon mest arbetat för Childhood i New York, sin mammas foundation. Sverige är ju för litet. Skall ju inte ens vara med på Nobelfesten, det finaste för kungahuset på hela året.
  Man ska göra rätt för sina pengar. Jobblinjen bör även gälla hungahuset., så hon bör kunna försörja sej själv med alla utbildningar i bagaget.
  Dags att välja


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar