Prinsessan Madeleine tillbaka i New York

Prinsessan Madeleine tillbaka i New York
Annons

prinsessan madeleine

Prinsessan Madeleine trivs med sitt arbete på Childhood.
Prinsessan Madeleine trivs med sitt arbete på Childhood.

Från Sydafrika till New York, där prinsessan Madeleine trivs som bäst…

Så var prinsessan Madeleine återigen i New York. Efter separationen i våras med fästmannen Jonas Bergström var det hit hon åkte för att komma ifrån medietrycket i Sverige. Bästa vännen Lovisa de Geer, som bor i New York, fanns där som stöd och hjälpte Madeleine genom den tuffaste tiden.

Annons

Inga detaljer

Efter en långledig sommar och tid för återhämtning är prinsessan nu tillbaka för att möta hösten och sitt fortsatta arbete för World Childhood Foundation. Förra veckan var hon i Sydafrika för deras räkning och på kungakalendern står det att prinsessan Madeleine kommer arbeta för Childhood i New York hösten 2010, från och med i går tisdag 7 september.
Men vad prinsessan ska göra kan inte hovet svara på.
– Jag har ingen detaljplanering för hennes arbete i USA, säger hovets informationsavdelning Annika Sönnerberg till Expressen.

Förutom att arbeta för Childhood kommer Madeleine även närvara vid “Women leaders in the 21st Century” i New York 7 oktober.

Av Anna Frödell
Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

48 kommentarer till “Prinsessan Madeleine tillbaka i New York”

 1. snickarjohn skriver: 8 september, 2010
 2. Gittan skriver: 8 september, 2010

  Mjukstarta med två dagars medverkan i September… Hmmmm…
  Madeleine skulle få en mycket bättre uppfattning om de utsattas situation om hon slängde på sig ett par jeans, kavlade upp ärmarna och gav sig ut på fältet för att bistå…
  Hon gör sig otroligt bra i flotta designerklänningar på alla dessa middagar och tillställningar, men arbetet för Childhood borde även inkludera ARBETE i verklighetens vardag ….


 3. A-B skriver: 8 september, 2010

  Citat från Expressens länk “Madeleine mjukstartar…”.
  “Och det blir en mjukstart. I hovets kalender står det att Madeleine framträder två gånger med arbete med World Childhood Foundation, den 7:e och 8:e september. ”

  Verkar vara feltolkat och felskrivet av Expressen. För i Hovets kalender står att prinsessan Madeleine börjar sitt arbete inom Childhood Foundation i NY den 8 september (självklart skriver inte hovet in arbetsuppgifter för varje dag, utan bara “events” som går utanför det dagliga arbetet, precis som inom alla andra organisationer! Och för den delen är det väl knappast Hovet som i detalj ska veta exakt hur arbetet på daglig basis hos Childhood Foundation, NY, planeras och sköts!). Det står också i Hovets kalender att hon ska närvara den 7 oktober vid konferensen nämnd i artikeln här.

  Jo, jo, Expressen, vill man misstolka och misskreditera går det alltid! Tröttsamt!

  Bra att se att Svensk Damtidning har högre nivå!

  Lycka till prinsessan Madeleine – hoppas du får en utmanande och stimulerande tid inom Childhood Foundation. Hoppas du också för en härlig tid i NY, en fantastisk mode och konst stad. Skulle vara spännande att i framtiden få se mer av din egen design (klänningar, smycken m.m.), kanske kombinerat med konst. NY är som sagt den rätta staden för detta!


 4. Yggdrasil skriver: 8 september, 2010

  Vet SD att Madeleine trivs bäst i NY?
  Eller är detta bara en gissning?


 5. Ann-Christine skriver: 8 september, 2010

  Det finns många många behövande här hemma också. Jag tycker det verkar som det är finare jobba med sjuka och fattiga utomlands..


 6. Marianne skriver: 8 september, 2010

  Så kan det bli när man har möjligheter att välja!


 7. Mia skriver: 8 september, 2010

  Undrar får hon oxå avdrag på lönen när hon inte “arbetar”? Hmm klart hon, hon e ju parasit.


 8. BEN skriver: 8 september, 2010

  Hoppas att prinsessan Madeleine får en bra tid i NY. Att bryta en förlovning är smärtsamt för vem som helst och att då göra det offentligt måste ju vara oerhört påfrestande. Trots detta har prinsessan Madeleine bjudit oss på vackra leenden och strålat mot oss på bilderna i samband med sin härliga storasysters bröllop.


 9. Ann-Christine skriver: 8 september, 2010

  Man säjer man jobbar med fattiga barn i u-länder så på med festblåsan och iväg i taxin till champagne,gåslever och ostron tillsammans med andra glassiga jet-setare 😀 dom gör ju inte händerna smutsiga på fältet precis 🙁 det har gått mode i att jobba i välgörenhet men det börjar bli genomskinligt vilka som verkligen gör nåt och för vilka det är bekväm livsstil 🙁


 10. nea skriver: 8 september, 2010

  Du A-B är allt lite rolig i dina försök att polera maddes image… Det finns inga “arbetsbilder” på madde eftersom hon inte gör annat än dinerar. Jämför tex. kp Mary som faktiskt besöker flyktinganläggningar etc. där hon i det verkliga livet träffar utstötta människor.

  Jag skulle ännu vilja se den dag då det dyker upp en bild där madeleine är i ett slumområde tillsammans med utstötta människor – väntar ivrigt på ett dylikt dokumenterat bevis 🙂


 11. Ronja skriver: 8 september, 2010
 12. Yggdrasil skriver: 8 september, 2010

  Det är ju iofs inte konstigt om hon flyr från alla dessa negativa kommentarer. Kom ihåg en sak. Madeleine har inte valt att födas som prinsessa. Kanske är det därför hon värnar dem som inte har valt att födas fattiga.


 13. Vicki skriver: 8 september, 2010

  Är Madeleine engagerad intresserad, så inte syns det utanpå, hon ser bara ledsen och frånvarande ut.
  Men alla har väl varit där, ett uppbrott gör oftast inte att man mår särskilt bra, en lång tid efter, speciellt när hon nu såg en framtid med sitt ex.
  Hon är en människa av kött och blod eller?


 14. Sollan skriver: 8 september, 2010

  Hoppas hon inte stressar ihjäl sig!


 15. Lydia skriver: 8 september, 2010

  #10 nea

  Då har du varit blind. Förra gången hon var i Sydafrika fanns det bilder. Hon har även varit i “verkligheten” i andra länder vid andra tidpunkter, men utan ett hov av journalister efter sig. Att prinsessor och drottningar gör mer än informerar sig och “tittar” är väl ändå högst ovanligt. Vad gjorde tex. prinsessan Christina, som skulle kunna anses vara verkligt arbete, då hon var hedersordförande i Röda Korset? Det är knappast deras uppgift. Låt de som är utbildade och kan sådana saker sköta det och låt prinsessan göra det hon är bra på, dra in pengar genom sin glans. Man kan väl säga att det som är konstigt är väl att de med stora plånböcker måste ha glamour och reklam för att skänka någonting.


 16. Maja Larsson skriver: 8 september, 2010

  Intressant Lydia. Pengarna snurrar runt på olika konton och undrar hur många procent som går till det projektet childhood avser. Vi har ju erfarenhet av Röda Korsets husrenoveringsskandal i Stockholm och ordförandens höga lön.
  Det finns mer seriösa organisationer att skänka pengar till än att motprestationen skall var dyra utstyrslar och galmmiga tillställningar, vilket tyvärr drar ett oseriöst och löjets skimmer över det hela.


 17. eva skriver: 8 september, 2010

  Alla kommentarer som lämnas sätts fr om nu i en granskningskö och det kan dröja innan din kommentar publiceras.


 18. Anna Eriksson skriver: 8 september, 2010

  Ut och trampa i leran och den verklighet som människor lever i!
  Då kanske du skulle få liiite mer verklighetsuppfattning. Sorry, men det finns väl ingen som tar detta “uppdrag” på allvar?!


 19. Anna Eriksson skriver: 8 september, 2010

  Vad i allsin dar gör denna människa egentligen??????
  Det måste rent ut sagt vara jobbigt för henne, alla människor vill väl känna att man gör en insats, att man är behövd!!!!!


 20. Sophie Magnusson skriver: 8 september, 2010

  Så otroligt tröttsamma alla gnälliga kommentarer om Madeleine är. När jag var liten fick jag lära mig att om du inte har något snällt att säga, så säg inget alls. Madeleine har fel och brister, men vem har inte det?


 21. Malou skriver: 8 september, 2010

  #10 nea
  Har Mary besøgt flygtningelejre, hvor hun møder udstedte
  mennesker ? Det er ukendt stof for mig, det må være sket
  under et af mine egne ophold i udlandet, jeg har aldrig læst
  om det. eller set billeder derfra.

  Den eneste i det danske kongehus, som jeg med
  sikkerhed ved har rejst i verdens fattigste slumområder
  og set, hvordan ngo’en CARE’s hjælpearbejde fungerer,
  er prins Joachim.


 22. Hanna skriver: 8 september, 2010

  Jag tycker att Madeleine verkar vara både rar och omtänksam. Hoppas hon inte bosätter sig i New York för alltid – det är ju mycket trevligare att ha båda våra svenska prinsessor här i Sverige.


 23. Marie skriver: 8 september, 2010

  Jag tror också att Madeleine trivs i New York. Det är en fantastisk stad och folk har inte så mycket tid över att lägga sig i andras liv,
  Önskar henne lycka till 🙂


 24. Kiana skriver: 8 september, 2010

  Det blir spennende å se framover hva og hvordan Prinsessen kommer til å jobbe. Jeg synes organisasjonen har fokus på et viktig områe, og at Prinsessen vil egne seg til en jobb i organisasjonen er veldig koselig. 🙂


 25. Jenny skriver: 8 september, 2010

  Ja vem hade trott att Madeleine hängde med Stavros? Känns som att hon inte direkt arbetar hårt på att tvätta bort stämpeln som partyprinsessa 🙂 Jaja, Prins Stavros… varför inte?


 26. Karin skriver: 9 september, 2010

  Arbeide?


 27. A-B skriver: 9 september, 2010

  Några eftersöker bilder/filmer av prinsessan Madeleine ute i “fält”. Nedan ligger en länk till en mycket bra blogg som Demba först har lämnat ut. Jag har tidigare länkat till den, vilket var OK med Demba. En bit ned på den bloggen ligger en You Tube film från 2008 med prinsessan Madeleine i “fält” och i en intervju angående Childhood Foundation.

  http://joberg.blogg.se/

  För fler positiva kommentarer, bl.a. om betydelsen av prinsessan Madeleines arbete med Childhood Foundation i Sydafrika, se artikeln här hos Svensk Damtidning.

  https://www.svenskdam.se/2010/09/prinsessan-madeleine-har-borjat-sitt-jobb-i-sydafrika/#comments

  Självklart är vi flera som tycker det är roligt och intressant att se mer från prinsessan Madeleines delaktighet inom Childhood Foundation. Samtidigt, som andra skrivit, lär det vara svårare att få se så mycket från de dagliga rutinerna inom organisationen, men kanske att SvenskDam framöver åtminstone kan visa något från vissa “events”.


 28. A-B skriver: 9 september, 2010

  @11 Ronja

  Tack för bra länk, hittade massor med fantastiska foton, bl.a. från det grekiska bröllopet, bilder som i alla fall jag inte sett tidigare + i slutet 3-4 bilder på prinsessan Madeleine.

  http://www.bunte.de/royals/prinzessin-madeleine-was-geht-da-mit-paris-hiltons-ex_aid_19702.html

  Finns på hemsidan mycket fina foton från olika tillfällen.


 29. Irene skriver: 9 september, 2010

  Jeg synes den hårde kritik af prinsesse Madeleine er lidt
  urimelig. Mit ” kendskab” til hende er både nyt og begrænset,
  men til trods for, at det må have været et annus horribilis for
  hende, har hun altid været smilende og glad, når hun har vist
  sig offentligt.
  Til de to kongelige bryllupper, hun har deltaget i denne
  sommer, har det været hende, der efter bruden har tiltrukket
  sig mest opmærksomhed, naturligvis fordi hun er så køn,
  men også fordi hun altid har en positiv udstråling. Måske
  har hun ikke gjort så meget i år efter sin brudte forlovelse,
  men det hun har gjort, har hun gjort godt !


 30. Gittan skriver: 9 september, 2010

  Lite kul med spekulationerna kring Madeleine och Stavros Niarchos… Känns lite spännande och inte omöjligt på något sätt… Snyggt par… 😀


 31. caterine skriver: 9 september, 2010

  Undrar om “vi” kostar på henne 2 livvakter som följer henne dygnet runt, och hur mycket kostar det i så fall? Jag skulle vilja veta det.


 32. Vicki skriver: 9 september, 2010

  Klart att Madeleine blir glad åt att få vara ute på fältet, vilket hon oxå är, och ser det verkliga livet.
  Då är hon med och ser mycket gldare ut, vem kan tycka att det är inspirerande att gå på galor och se vacker ut, hon måtte va innerligt trött på den rollen.


 33. elisabeth gustafsson skriver: 9 september, 2010

  Bra, då behöver inte vi svenskar försörja henne längre. Har inga uppdrag för kungahuset i Sverige, då skall hennes del av apanaget gå tillbaka till skattebetalarna. Bettan


 34. Gittan skriver: 9 september, 2010

  Vicki 32#… Eftersom du tydligen är initierad i Madeleine´s arbete på fältet, ska jag inte ifrågasätta den vetskapen..
  Men min personliga uppfattning har varit att Madeleine DELTAGIT i rundvisningar på olika behovsområden och blivit informerad om läget. Bland annat minns man bilder från Brasilien där drottningen och Madeleine med en hord av fotografer i hasorna blev rundvisade på ett projekt.
  Vi talar inte om samma sak, du och jag. Av erfarenhet från just utsatta vet jag att arbetet bland dessa ger en kunskap som ingen kan få genom en föreläsning, eller några timmars besök.
  Bilderna av Madeleine och drottningen var också en “distansbild” då båda inte på något sätt var klädda för att ta upp en skitig unge i famnen… Det är i den arbetande situation jag skulle vilja se Madeleine´s engagemang… Inte ett konstant arbete naturligtvis, utan under kortperioder som går att kombinera med hennes övriga åtaganden som innebär bland annat alla dessa insamlingsgalor och konferenser de deltar i. Också en viktig bit för att “sälja” Childhood ut i världen. Jag föraktar inte deras insatser där.


 35. Eva H. skriver: 9 september, 2010

  Hoppas innerligen att det verkligen är arbetet för Childhood som lockar i NY. Det finns ju också en viss NHL-spelare, som det viskats om, där. I så fall får nog hans sambo börja se om sitt hus. De två arbetsdagarna låter ju lite, men troligen arbetas det mer än så. Men det är väl det två dagarna då hon klär upp sig för representation, de övriga är troligen mer grå. Hoppas i alla fall att vi kan känna oss stolta över även henne och hennes arbete lika väl som över Victorias.


 36. Sollan skriver: 9 september, 2010

  Välgörenhetsarbete i galaklänning?


 37. Agnetha skriver: 9 september, 2010

  Jag skäms över Svenska folket. Missunsamhet och avundsjuka. Och som förut sagts, hon har inte valt att bli född som prinsessa. Lågt med personangrepp på Madeleine. Det är i så fall systemets fel m kungahus och allt där tillhörande och inte någon enskild persons. Och jag gissar att prinsessan Madeleine fortfarande slåss mot sina “spöken” ang Jonas Bergström. Faktiskt precis som en vanlig människa med känslor får göra.


 38. caterine skriver: 9 september, 2010

  Jo visst jobbade hon 2 dagar, menl sen raskt ut i nöjeslivet och umgicks med Silvstedt m fl. Undrar vad slags arbete det var, och om verkligen kungen och Silvia anser det. Undrar också om de två väninnorna hon har är det bästa sällskapet för henne, nu tycker jag att antingen ska hon avsäga sej prinsesstiteln och börja jobba och tjäna sina egna pengar eller representera kungafamijen som man har rätt att begära.


 39. Lydia skriver: 9 september, 2010

  Det är lustigt, för några dagar sedan satt Victoria av information på Uppsala Universitet och delade ut ett pris på en gala. Vad skrevs: jo hon var “duktig”. När Madeleine jobbar för Childhood är hon en glidare. Någon kommenterade att Silvia och Madeleine varit i Brasilien och “tittat” inte varit klädda för arbete. Kan meddela att jag sett likadana bilder med Silvia och Victoria också i Brasilien men för några år sedan. Vet att dessa kvinnor inte “jobbar” så mycket praktiskt, men ska de göra det då? Gör Victoria det? Silvia? Kungen? Madeleine var för nått år sedan i östeuropa och Asien mer eller mindre inkognito för att hon ville lära sig mer, men eftersom man sett till att media inte var med så existerar inte detta. Visst välgörenhet är vägörenhet och nog tycker även jag att hon kunde få uppdrag på hemme plan. Men vem planerar etc., tror hon skulle kunna avlasta Victoria om hon får barn. Tror nämligen att de är lika “duktiga” men har olika funktioner i hierarkin.


 40. snickarjohn skriver: 9 september, 2010

  caterine,
  Hon har 4(!) livakter med sig.
  Det tjänstgör två åt gången.
  De har lön och traktamente och byts ut lite då och då vid längre utlandsvistelser.
  Räkna vad det kostar.


 41. ISABELLA skriver: 9 september, 2010

  Silvia bör nog tänka efter noga om vad hon har med den organisationen att göra, alltså Chaldhood..
  Jag skulle aldrig skänka pengar till dem, har läst för mycket på olika språk om vad den organisationen vill och inte vill.
  Mitt djupaste deltagande om att Silvia inte är med i den sortens
  organisation, p g a att det är ingenting för Sveriges Drottning.


 42. Lydia skriver: 9 september, 2010

  #41 ISABELLA

  Det är ju Silvia som skapat organisationen.


 43. hilde skriver: 10 september, 2010

  Det er flott at Madeleine engasjerer seg i veldedighet. Selvfølgelig jobber hun selv om det ikke synes i media. Også de administrative jobbene er viktige. Men som flere her sier så vil vi se Madeleine jobbe ute i felten. Og da mener jeg jobbe ,ikke bare besøke ulike prosjekter. En prinsesse på jobb i felten vil gi mer positiv oppmerksomhet til organisasjonen og de prosjekter den jobber med enn det en veldedighetsmiddag gjør. Dessuten bør alle i en veldedig organisasjon jobbe ute for virkelig å kjenne på problemene. Det vil også være en anerkjennelse av den jobben de som virkelig er ute i felten gjør.


 44. caterine skriver: 10 september, 2010

  Jo jag kan tänka mej hur mycket 4 livvakter kostar, miljoner i månaden. Obekväm arbetstid, traktamenten, resor m m. Hoppas att kungen betalar som någon skrev, jag har inte lust att betala för Madeleines jet-set liv. AVSÄG DEJ TITELN OCH APANAGE!


 45. Lydia skriver: 10 september, 2010

  #43 hilde

  Vilken prinsessa skulle hon då ha som förebild. Känner du till någon i den närmsta tiden som har jobbat praktiskt.

  #44 caterine

  Miljoner i månaden?????


 46. Eva skriver: 11 september, 2010

  Naturligtvis är det en karl som lockar i The Big Apple


 47. Håkan AlmgrenHåkan skriver: 12 september, 2010

  Hon borde arbeta i Sverige.


 48. Agda skriver: 12 september, 2010

  Skulle Hanna #22 kunna ge några exempel på prinsessan Madeleines omtänksamhet. Jag är nyfiken på det. Det jag sett av henne ger intryck av egocentricitet och bortskämdhet. Hon är ju bevars hertiginna av Gästrikland och Hälsingland, två landskap med bondekultur. Reportage från hennes besök där gör mig beklämd, hon verkar ytterligt bortkommen och har tydligen inte besvärat sig särskilt med att lära sig sina landskap. Ge mig gärna bevis på motsatsen. Det vore fint att ha fel.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar