Prinsessan Madeleines möte med kända mediemannen

prinsessan madeleine på rivieran
Många har bilden av att våra svenska kungligheter lever i en bubbla. Avskilda från mediebruset. Men så är inte fallet. Det fick en känd medieman uppleva under en semester på rivieran.
Annons

De senaste åren har monarkin varit ett hett samtalsämne i Sveriges största podcast. Alex Schulman och Sigge Eklund är hjärnorna bakom podcasten och de har uttryckt skarp kritik mot kungafamiljen och idén om att man ärver sitt ämbete. Diskussioner som uppenbarligen har nått prinsessan Madeleine.

Annons

I ett avsnitt, som sändes den 23 augusti, beskriver Sigge Eklund ett möte med den svenska prinsessan i franska Saint-Tropez. Mötet skedde på en restaurang där Alex och Sigge satt och åt middag med sina fruar Amanda Schulman och Malin Eklund. Och både blev förvånande när Madeleine plötsligt dök upp vid deras bord. Tydligen kände hon några andra som satt vid bordet.

Träffade prinsessan Madeleine i Saint-Tropez

Sigge berättar att han blev nervös samtidigt som han försökte minnas vad de egentligen har sagt om kungafamiljen i podden.

Annons

– Mig känner hon väl inte igen men mellan dig och henne var det frostigt. Hon tittade inte åt ditt håll. Då insog jag att det har nått henne att det har sagts kritiska saker om hovet – i den här podden, säger Sigge till Alex.

alex och sigges podcast
Monarkins vara eller icke vara har ofta diskuterats i Alex och Sigges podcast. Samtal som har kommit till prinsessan Madeleines kännedom.
Annons

Alex menar dock att han inte blev upprörd över prinsessan Madeleines beteende.

– Vi har ju drivit med kungen i sju års tid, regelbundet.

I början av avsnittet berättar dessutom Alex att han har börjat vackla i frågan om monarki. Han beskriver sig förvisso som republikan. En republikan som har blivit förtjust i monarkin. Detta efter att han har träffat och pratat med kronprinsessparet på skolgården på Campus Manilla där paret Schulmans dotter är skolkamrat med prinsessan Estelle. De går dock inte i samma klass, påpekar han i podden.

Annons

Han fortsätter berätta att han har följa hovet på Instagram och lyfter fram kronprinsessan Victorias landskapsvandringar som en positiv grej som kungafamiljen gör för Sverige. Dessutom avslöjar han att Republikanska föreningen kontaktade honom för att de ville utse honom till Årets Republikan. En utmärkelse han tackade nej till då de hade kunnat bli stel stämning i skolkorridorerna.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

20 kommentarer till “Prinsessan Madeleines möte med kända mediemannen”

 1. m skriver: 13 september, 2019

  Dessa herrar har nog tyvärr skapat sig bra många fler ovänner än vänner genom åren……


 2. Ingrid skriver: 13 september, 2019

  Har ni blivit skvallertidning?


  1. konsttanten skriver: 13 september, 2019

   Ingrid: Din bästa kommentar någonsin! Instämmer!


 3. charlotte skriver: 13 september, 2019

  Alex Schulman är väl ute på hal is i sina skriverier.


 4. josefin skriver: 13 september, 2019

  Vem av Alex o Sigge är adelsmannen som àsyftas i förstasidesrubriken?


 5. konsttanten skriver: 13 september, 2019

  Jag såg programmet Min sanning, och fick en annan bild av Alex Schulman, men lyxlivet imponerar inte, tvärtom. Han är som han är, och inte ta allt så allvarligt på alla meningar.
  Tips: Se på Svtplay!!


 6. ananas skriver: 13 september, 2019

  Ingrid och konsttanten

  Instämmer 👍


 7. ingalisa skriver: 13 september, 2019

  Ingrid. Har blivit…..?


  1. Ingrid skriver: 14 september, 2019

   Förlåt, fel tempus av mig.


 8. Birthe Vejrum skriver: 13 september, 2019

  Det er noget af det bedste, når sådanne ting sker for disse typer, der oftest bare kagler løs uden større omtanke.


 9. Hanna skriver: 13 september, 2019

  Hahaha går folk på Alex Schulmans “vacklande”? Han måste ändra ståndpunkt när dottern och prinsessan Estelle går i samma skola, den med högst status i Stockholm just nu. Djupare än så satt inte ideologin. Han må försöka verka djupsinnig och eftertänksam men allt är noga planerat och som förälder är hans dotters sociala omgivning viktigare än att hålla fast vid sina republikanska ideal.


 10. Mon skriver: 13 september, 2019

  Adelsmannen???


  1. Bror skriver: 15 september, 2019

   Här föreligger nog en sammanblandning mellan den finlandssvenska adelsätten Schulman (ibland skriven von Schulman) och den till Finland inflyttade judiska släkten Schulman.
   På pappans sida stammar Alex Schulman från den den senare. Hans morföräldrar tillhör släkten von Euler; denna märkliga blandning av Nobelpristagare och aktiva nazister.


 11. Bror skriver: 13 september, 2019

  Är det endast inlägg på “yxskaftnivå” som tolereras numera?
  Vi som inte förmår skriva på det viset, vad ska vi göra? Lämna SvDam?
  Och jag som trodde att SvDam var en kvalitetstidning. Men tji fick jag.
  Under senare tid är det inte bara misskötseln av kommentatorerna som sticker ut. Fånighetsgraden hos artiklarna har också ökat i en förskräckande takt. Därmed har även intresset för att fortsättningsvis aktivera sig i anslutning till den kungliga veckotidningen minskat i motsvarande grad. I vissa fall har det upphört helt och hållet.
  Hur långt sträcker sig ägarnas tålamod med dessa sakernas nuvarande tillstånd? Gränsen torde vara nådd inom en mycket nära framtid.
  Men än finns tid för återhämtning. Vid en sådan satsning finns ingen annan väg att gå än att låta kvalitet vara ledordet. Och det gäller rakt över, även bland kommentarerna.
  Det plumpa skvallret bannlyses, medan den charmiga anekdoten premieras. Då kan det tämligen snabbt bli riktigt bra. (Jmf. min refuserade kommentar om Harry Schein och ironins lycka)
  Upp till Er nu SvDam!


 12. Britt-Marie skriver: 14 september, 2019

  I sin krönika i Expressen tar Jenny nu ut sin frustration på prinsessan Madeleine!??
  Vad har hon gjort Jenny för ont? Kanske ska du, Jenny, ta den sk hovexperten i hand? Något tycks ha stigit er båda åt huvudet.


 13. Maria Lindblomregiongavleborg.se skriver: 14 september, 2019

  Är det någon som vet vad det är för glasögon prinsessan Madeleine har på bilden? De är så snygga!


 14. Susanne Blomgren skriver: 15 september, 2019

  Bror håller med dig. Är så less på denna tidning. Snart dags förnya prenumerationen som vanligt är jag i valet och kvalet. Tidningen har blivit så mycket sämre, sämre artiklar där det verkar som era läsare är småbarn, allt skrivet på barnsligt sätt. Detta mode har ju blivit rena modetidningen. Gamla artiklar som kommer upp igen. Och en chefredaktör som inte lyssnar på sina läsare tyvärr. Hur gick det med tummen upp knappen , tumme ner vore bra, så slipper vi så många kommentarer.


  1. ananas skriver: 16 september, 2019

   Har inte prenumererat och kommer inte att prenumerera men i övrigt instämmer jag i det du skriver.


 15. Fluff skriver: 16 september, 2019

  Det blir en lustig effekt när någon,
  direkt efter Brors synnerligen angelägna inlägg, frågar om märket på ett par solglasögon.


 16. Daga skriver: 16 september, 2019

  Läste Alexander Schulman senaste bok Bränn alla mina brev om sin mormors äktenskap med Sven Stolpe.Gav den åt min dotter som inte kunde slita sig från tragedin i boken hon bad sin make läsa den för att ha någon att dela bokens text om ångest och grymhet med.Han sträckläste den på en dag och sände mig ett sms om kvällen.”Väldigt bra!Tragisk skoningslös och vacker.” Jag tycker i stora delar detsamma om boken.Har för övrigt läst även de andra av hans böcker.Jag både älskar och avskyr den där pojken(författaren) med den nedslagna blicken.Daga


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar