Prinsessan Margarita har fått en dotter till

Prinsessan Margarita har fått en dotter till
Annons

Prinsessan Margarita de Bourbon-Parma – dotter till drottning Beatrix syster Irene – och och hennes make Tjalling ten Cate har fått sitt andra dotter, Paola Cecilia Laurentien.

Prinsessan Margarita de Bourbon-Parma, 38, och advokatmaken Tjalling ten Cate, 35, har fått sitt andra dotter, en jättesöt liten flicka som föddes på Bronovo Hospital hemma i Haag – i Nederländerna.
Hon har förärats den vackra namnfloran Paola Cecilia Laurentien.
– Vi är överlyckliga! Säger de stolta föräldrarna – ni kan se dem på bilden här intill.

Margarita och Tjalling

Prinsessan Margarita är dotter till drottning Beatrix’ syster Irene i hennes äktenskap med hertigen av Parma och Piacenza, prins Carlo Hugo.
Drottning Beatrix – som ni ser här på bild med blommor i hand – har fullt schema, men även om de inte precis umgås dagligen så bjuds Margarita och Tjalling in till större begivenheter lite då och då. Paola föddes på kvällen den 25 februari, klockan 18.05, och vägde 2 825 gram. Och är prydligt tillkommen inom äktenskapet.

Smärre skandal

Paolas storasyster Julia som föddes den 3 september 2008, blev nämligen till medan Margarita och Tjalling ännu var ogifta, vilket orsakade smärre skandal bland de mera gammeldags medlemmarna av holländska societeten som tyckte att skam gick på torra land när Margarita stod brud putande mage den 3 maj 2008 i Utrecht. Strunt samma. Gratulationskortet från drottning Beatrix värmde i alla fall!

Annons

Av Marianne Rolfstadius
Foto: IBL och All Over Pictures

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Prinsessan Margarita har fått en dotter till”

  1. Emma skriver: 1 mars, 2011

    Är det någon som vet vad ordet Tjalling betyder – det klingar svenskt/nordiskt? Verbet “tjalla” finns ju men det är väl ett slangord för att skvallra.


  2. Ki, Norge skriver: 1 mars, 2011

    På websiden http://www.behindthename.com kan en søke etter ulike navn, men jeg finner ikke mer om betydningen av Tjalling der. En bruker har lagt inn navnet, men det står ikke stort om bakgrunnen til navnet annet enn at det er vest-Frisisk.


Annons

Laddar