Prinsessan Marie och pojkarna i flygdrama i snöstormen

Prinsessan Marie och pojkarna i flygdrama i snöstormen
Annons
Prinsessan Marie, Nikolai och Felix i betydligt behagligare snöyra (Frankrike för ett år sedan!) än vad de drabbades av i går.
Prinsessan Marie, Nikolai och Felix i betydligt behagligare snöyra (Frankrike för ett år sedan!) än vad de drabbades av i går.

Prinsessan Marie och småprinsarna hamnade mitt i ett flygdrama på flygplatsen i Köpenhamn, mitt under värsta snöstormen. Medan snön vräkte ner och det var dags att gå ner för landning ville framhjulet plötsligt inte fällas ut!

Annons

Det var när planet som prinsessan Marie, Nikolai, Felix og lille Henrik färdades i skulle landa i snöstormen, som dramatik uppstod – det  främre landningshjulet gick inte att fälla ut. Många katastroftankar måste ha snurrat förbi i Maries huvud när hon blev vittne till hur piloten kämpade.

Marie och pojkarna var på väg till Köpenhamn från Sönderborg, eftersom Marie skulle gå på bal med Folketingets medlemmar. Den korta flygturen i sig avlöpte problemfritt men det var vid landningen som problemet var ett faktum. Snön vräkte ner över Köpenhamn och det främre landningshjulet hade låst sig och ville bara inte fällas ut. Marie och sönerna hamnade skräckslagna mitt i dramat. Nere på marken slogs det genast larm och ambulanser, brandkårsverktyg  och akutläkarbil skickades till platsen, skriver danska Billedbladet.

Till slut lyckades piloten manuellt få ut hjulet, till de 43 passageranas stora lättnad. Och landningen kunde äntligen genomföras. Innan flygplanet tömdes på folk hade piloten en pratstund med passagerarna och efter det kunde prinsessan Marie och de tre prinsarna fortsätta resan i bil till Amalienborg.

Av Ann-Sofie Lundin
Foto: All Over Press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Prinsessan Marie och pojkarna i flygdrama i snöstormen”

 1. Gun, Borgholm skriver: 28 januari, 2010

  Så rädd hon måste ha varit!


 2. Annak skriver: 28 januari, 2010

  Inte bara hon, alla passagerarna var säkert mycket rädda. Fast jag undrar om de verkligen fick reda på vad som höll på att hända, det sista man vill ha är väl panik på ett plan?


 3. perib skriver: 28 januari, 2010

  # 3
  Princess Marie is a caring stepmother of Prince Joachim’s two sons from his first marriage to Alexandra.


 4. HM skriver: 28 januari, 2010

  Lotta,
  Semantiken håller jag med om gällande “styvmor” osv, men vad grundar du dig på när du säger att Marie är tillgjord? Och varför är Alexandra en hedersperson? Själv gillar jag och har alltid gillat båda, men det enda vi ju egentligen har att gå på för vår uppfattning är vackra foton och några korta tv-inslag…


 5. Inger Rozén-ChintohChintohsblogg.se skriver: 28 januari, 2010

  Gillat och gillat.Det var nog spännande ör pojkarna!Själv var jag med om att ett plan inte kunde landa i New Orleans,p.g-av oväder.Till slut fick man övenatta i Florid.I dags försening!


 6. Inger Rozén-ChintohChintohsblogg.se skriver: 28 januari, 2010

  Vi övernattade i Florida ! Från snöstorm i New york , hann man se några palmer.


 7. Cecilie Skov skriver: 29 januari, 2010

  I Danmark kalder vi både hhv. Prinsesse Marie og Martin Jørgensen for en “bonusforælder” til Nikolai og Felix, en papfar eller papmor siger vi også…… tror faktisk også at man brugte “stedmoder/fader” tidligere.

  Jeg føler dog bare, at “perib #4” forsøgte at forklare, at Nikolai og Felix var Joachims sønner fra 1. ægteskab. Jeg har dog efterhånden forstået at visse svenskere er meget “nøjeregnende”, har altid vist, at vi ikke have samme form for humor .;-D

  Men efter at have læst kommentarer om især Daniel Westling og Carl Philip på Svenske Damtidning’s homesite…….. så er jeg ikke længere i tvivl om , at danskere og svenskere er meget forskellige….. et broderfolk vil jeg ikke længere kalde os. Det er vel blevet ligesom i kongehusene : det er ikke hvad det var engang. Tiderne skifter !!


 8. Björk skriver: 29 januari, 2010

  HM
  Her mangler vist en kommentar fra Lotta ?), men hvad kalder man egentlig ens papas nye kone i Sverige ? Hos os siger man mest bonus-mor.
  Styvmor, stedmor på dansk er fra før familierne bestod af dine, mine og
  vores fællesbørn.
  Og jeg forstår ikke hvis nogen kan mene…. “att Marie är tillgjord “!

  Må vist have fat i min dansk/svenske ordbog!


 9. Catharina skriver: 29 januari, 2010

  Var det snöoväder både över Sönderjylland – där planet startade – och över Köpenhamn/Nordsjaelland den aftonen?

  Förstår att prinsessan Marie och småprinsarna var på väg till Politikerbalen, och det var viktigt, men säkerheten verkar ha varit något bristfällig.
  Kanske borde man ha övervägt att inställa flyget, under sådana omständigheter – säkerheten måste trots allt gå före allt annat, tycker jag.
  Tack och lov gick allt väl; man vill inte ens tänka tanken på vad som kunde ha hänt.
  Tur att prinsessan var närvarande och kunde lugna de stora pojkarna; kanske har den ruskiga händelsen t.om. fört dem lite närmare varandra?

  Så här tjusig var prinsessan Marie (och de andra) i alla fall på balen;

  http://www.billedbladet.dk/Kongelige/ArticleFolder/2010/1/Politikerbal%20hos%dronningen.aspx


 10. Emma skriver: 29 januari, 2010

  Som jeg forstår den svenske tekst var der problemer med at få forreste landingshjul på plads/ud, altså mere frosten, der har “skylden”. end snevejret……sneen væltede ned, men snestorm….. nej.

  Vi har faktisk ikke rigtig haft snestorm i Københavnsområdet i forhold til resten af landet, men her er rigtig koldt, rigtig vinterkoldt…. og masser af sne.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar