Prinsessan Marie pratade med barnen på sjukhuset i Odense

Prinsessan Marie pratade med barnen på sjukhuset i Odense
Annons

Prinsessan Marie besökte barnen på H. C. Andersens på universitetssjukhuset i Odense.

Clownnäsor, underhållning och musik mötte Marie av Danmark när hon gjorde ett besök på sjukhuset i Odense. Tvåbarnsmamman fick även flera, långa samtal med några av barnen som berättade hur de hade det.

Annons

Förtroligt samtal. Under besöket på H.C. Andersens barnsjukhus blev prinsessan Marie också informerad om lite av den forskning som gör på sjukhuset i sambarbete med Syddansk Universitet.

Här träffar Marie en liten baby.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: All over press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

27 kommentarer till “Prinsessan Marie pratade med barnen på sjukhuset i Odense”

 1. Sandra skriver: 16 augusti, 2013

  Den första bilden med prinsessan Marie och den unga flickan är ju helt underbar.


 2. Hilde skriver: 16 augusti, 2013

  Nå kommer alle til å si at hun er så fantastisk
  Men når noen fra Sveiges kongehus besøker et sykehus ja da blir de kritisert for at det ikke er jobb eller at de ikke er kompetente.


 3. Carin skriver: 16 augusti, 2013

  Hon är go, den där Marie// Carin


 4. Thor skriver: 16 augusti, 2013

  Som altid er Marie en fornøjelse at følge.
  Hun har en god udstråling.


 5. Bente skriver: 16 augusti, 2013

  Nu er Marie ikke kronprinsesse og har kun 2 egne børn,
  så hun får ikke prædikatet supermamma. 😉
  — Men jeg synes faktisk, at hun har været/er en supergod
  bonusmamma for Nikolai og Felix.
  En meget svær rolle at opfylde og blive accepteret i.


 6. Violet skriver: 16 augusti, 2013

  Enig, det første billede af den lille pige med Marie er helt skønt 🙂

  Synes også, hun virker som en rigtig god bonusmor for Joachims to store drenge.
  Betegnelsen supermamma er ualmindelig dum i alle sammenhænge – og heldigvis ikke en som nogen af mødrene, der er nævnt her på SV, selv bruger. Tror ikke, der er mange mødre, der føler sig som en supermamma; der er altid noget, man gerne ville have gjort bedre, uanset ens position i livet.


 7. ATL skriver: 16 augusti, 2013

  #2 Hilde, sa ratt Du har. Men Du glomde bort “Vad gangnar det har Sverige?” ihi.


 8. Tina skriver: 16 augusti, 2013

  Fransk kultur har präglat den chica vackra och karisimatiska Marie..!
  Fransk esprit är ju som alla vet..oslagbar..!


 9. Desiréesvenskdam skriver: 16 augusti, 2013

  #2 där tror jag att du har fel. Det är ju sådant här de ska göra. Men att de svenska kungligheterna är ute på sådana här uppdrag är mycket sällsynt.
  Var håller Victoria hus? Väldigt få uppdrag under de kommande månaderna. Nu är Estelle 1½ år så nu borde hon jobba 75 % som de flesta småbarnsmammor. Finns det inga uppdrag, är hon inte efterfrågad, är förfrågningarna inte tillräckligt “fina”? Hon har gratis bostad och kungen fick ökat apanage som skulle gå till henne och då kan man också begära att hon ska arbeta, det får alla andra göra.


 10. Eva H. skriver: 16 augusti, 2013

  Det är inte alltid frågan om vilka uppdrag man har, utan hur man utför dem. Marie verkar alltid genuint intresserad oavsett vad det gäller. Se bara på bilden där hon sitter i soffan i samtal med en flicka. Jag är iaf helt betagen av henne, jag minns reportaget som gjordes innan hon hade egna barn. Hon och Joakim var på vintersemester med pojkarna, hon var sån varm och oförställd tillsammans med dem. Hon om ngn kan kallas supermamma!


 11. Lee skriver: 16 augusti, 2013

  Tänk om detta va Madeleine som jobbade så flitigt för oss…


 12. Bettina skriver: 16 augusti, 2013

  #9 Desirée… At de kongelige ikke har så tætpakket et program fra medio juni til medio august, beror også på, at det er indenfor denne periode, der holdes semester og det gælder for alle virksomheder, organisationer, skoler osv. osv. Men i tirsdags startede børnene igen i de danske skoler og en af disse får i dag besøg af Marie. Det er først næsten lige blevet oplyst i kalenderen.
  Det danske kongehus lægger ikke uppdrag/besøg ud for flere måneder ad gangen, faktisk kun hvis det drejer sig om statsbesøg, udenlandsrejser — eller regentparrets 2 årligt sommertogter med Dannebrog. Og det svenske kongehus fylder jo også ud/op henad vejen.


 13. Maggi skriver: 16 augusti, 2013

  Fin frisure til Marie, og ja, en god repræsentation. Med hensyn til Victoria tror jeg altså ikke at hun har det for godt/mår bra. Hun plejer/brukar arbejde på fuldtid, og der skal virkelig være en grund/orsak hvis hun skal være hjemme.Kan være personlige problemer.
  Synes/tycker både hun og de danske prinsesser gør nogle gode gerninger for deres lande, men synes faktisk også at Victoria hidtil har gjort det bedst, der er gået lange perioder hvor man ikke har set noget som helst til hverken Marie eller Mary, så den må folk længere ud på landet med.


 14. Ewy skriver: 16 augusti, 2013

  Marie er min favoritt i det danske kongehus, flott utstråling og ekte engasjement.
  Mon tro om ikke “her royal stiffness” Mary kunne ta litt lærdom av den naturlige Marie……


 15. Paula skriver: 16 augusti, 2013

  #11 Det är ju precis det Madeleine jobbar med. Hon är ofta på sjukhus i både USA där hon bor och i Sverige och pratar och umgås med barn och deras mammor, eller har du kanske missat att det är det hon jobbar med. Och så jobbar hon kontorstid på Childhood och Min Stora Dag. Gör lite research innnan ni kritiserar. Bara för att Svensk Damtidning inte alltid visar en bild på det arbetet, eller vill ni kanske ha en bild var dag från då hon sitter på kontoret och jobbar.


 16. My skriver: 16 augusti, 2013

  Smart, snygg och charmig tjej. 🙂


 17. matilda skriver: 16 augusti, 2013

  Hon ger intryck av att vara glad, varm, empatisk och intresserad. Inte distanserat iakttagande som en del kungligheter när de “närvarar” vid evenemang eller gör besök.


 18. E skriver: 16 augusti, 2013

  Hennes utstrålning är så genuin !


 19. Annica* skriver: 16 augusti, 2013

  Tänk att svenskar ska ha så svårt att vara stolta över sitt EGET kungahus! prins Carl-Philip och och prins Daniel har varit på många sjukhusbesök men inte har de fått credit för det? Sluta gnälla och se istället vad de arbetar med och för!


 20. Kerstin BergströmFirefax skriver: 16 augusti, 2013

  #Desiree ¤2 Hilde har rätt:P’C-P är beskyddare för de barnen :som födds förtidigt och ligger i kuvös+ev: respirator:Förra hösten när han var på ett sjukhus i Sthlm hade han även ett samtal med ett par föräldrar.I våras var till Lund och invigde en ny klinik för förtidigt födda.Det spelar ingen roll vad han gör så blir han påhoppad att han inget gör eller det är inget arbete.Han designade pints i vintras till föremån för hjärtsjuka barn.SÅ Hilde har rätt i det hon skriver.Det verkar som folk glömmer vad han gör eller så läser inte utan bara ger sig på och snuts kastar honom.Det är inte allt som står i kalendern ex kungen och C-P är ofta till Stenhammar utan att det står.


 21. Eva M skriver: 16 augusti, 2013

  Jag har skrivit detta förut men skriver det igen. Ni skäller på vår kungafamilj men det är inte deras fel att det inte syns att dom gör något. Dagspressen och TV kanalerna visar ingenting på nyheterna tex. Nu åker kungaparet runt i Sverige på kungens jubileumresa visas det något. Nähä jo men visst nu har kungaparet fått en varsin palestinasjal med en text som dom inte kunde läsa. Hade dom nekat hade dom blivit kallade invandrarmotståndare inte underligt att kontakten med pressen inte är den bästa ibland.


 22. Eva skriver: 17 augusti, 2013

  Varken CP, Daniel, Victoria eller Madeleine kommer ens i närheten av den mängd uppdrag som Marie och Mary har haft genom åren. Dessutom har de fyra barn var!!!
  De svenska “barnen” ägnar sig enbart åt sådant de tycker är kul själva och är till nytta för sig själva. Det ligger i den svenska kulturen.Tänk om någon skulle kunna göra något för någon annan utan egen vinning? Då kommer facket och menar att vi tar jobbet från någon som skulle ha betalt för att göra det.
  Är det inte så det är i Sverige? Då är det väl så i kungahuset också? Har vi inte blivit mer internationella eller globala i takt med tidens utveckling? Stenåldern!!!


 23. Hilde skriver: 17 augusti, 2013

  #9 Desiree
  Nå er det jo ikke så ofte de danske kongelige,eller de norske for den del, besøker sjukehus heller. Men det var ikke mitt poeng heller.
  Det er et besøk og hver gang de svenske kongelige besøker et eller annet blir de kritisert for at det er et besøk. Bare se kommentarene under kongeparets jubileumsreise i Sverige.
  Et besøk er et besøk og alle skal vel få slike besøk,ikke bare sjuke eller mennesker som har det svårt.
  Et bedriftsbesøk eller besøk på en musikkskolen er vel like viktig som å besøke et sjukehus,eller….?


 24. Hilde skriver: 17 augusti, 2013

  ATL
  He he. Glemte den.
  Det gagner jo ikke Danmark at Marie besøker et sykehus like lite som det gagner Sverige at kongeparet besøker en bedrift i en kommune i Norrbotten.
  Men må skynde meg å legge til at dette ikke er noen kritikk av Marie. Hun er flott representant. Alltid så glad og sjarmerende.
  Det er selvfølgelig viktig og riktig med slike besøk,selv om jeg synes det er like viktig også å besøke f.eks bedrifter og musikkskoler.
  Synes bare at det er litt trist med svenskene om aldri setter pris på eller er stolte over det sine egne kongelige gjør. Derimot hyller man kongelige fra andre land som gjør akkurat det samme.
  Kanskje er det personen man hyller og ikke jobben?


 25. Tulla skriver: 18 augusti, 2013

  Maries hat er mere spændende at se på end dem, hun plejer at gå med. 😉
  Og selvom Marie går til Modemessen med veninderne, når hun er i København, så bliver hun aldrig en modeprinsesse, hvis klæder vil fylde op på modebloggene medmindre de skriver om genbrug. Maries klänning er 4 år gammel, hun bar den første gang dagen før Henriks dåb, da hun gik i land fra “Dannebrog” og jakken er nok den hun har brugt flest gange gennem de sidste par år.
  Men godt at Marie viser, at det er opgaven hun er på, der er det vigtigste, ikke tøjet, men det er ikke særligt ofte DET, man får credit for, men derimod outfittet.


 26. Titti W skriver: 19 augusti, 2013

  #20

  “Det är inte allt som står i kalendern ex kungen och C-P är ofta till Stenhammar utan att det står.”

  Nej det stämmer inte – CP är inte alls ofta på Stenhammar!


 27. emma_h skriver: 19 augusti, 2013

  20
  nu är varken designuppdrag via sitt företag eller bistå med Råd åt pappas privata jordbruk ett HKHuppdrag – utan något som tillhör prinsens sidoverksamhet/fritid …alltså utanför prinsrollen
  då folk här diskuterar vad CarlPhilip ägnar sin arbetstid åt får du lov att hålla isär Jobb & Privat (Stenhammar drivs m fulltalig personal)


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar