Nu är flytten här! Prinsessan Maries första franska uppdrag

prinsessan marie
Nu har prinsessan Marie börjat arbeta för fullt i Frankrike. Häromdagen fick hon den stora äran att inviga varuhuset Galeries Lafayette.
Annons

På Avenue Champs-Elysées i Paris ligger det berömda varuhuset Galeries Lafayette i en klassisk art-deco byggnad från 1927. Det har nu byggts om till ett modernt shoppingcenter av den danska arkitektgruppen BIG – Bjarke Ingels Group.

Annons

För några dagar sedan invigdes det nybyggda varuhuset i centrala Paris av prinsessan Marie som numera bor och arbetar i Frankrike tillsammans med sin make prins Joachim och parets två gemensamma barn.

Visades runt i varuhuset

Prinsessan Marie, för dagen klädd i en benvit kappa och en lila blommig omlottklänning med blommor, fick äran att inviga den nyrenoverade byggnaden. Hon visades sedan runt i varuhuset av Paris borgmästare Anne Hidalgo.

Prinsesse Marie ved hovedtrappen i det nye stormagasin Galeries Lafayette på Champs-Elysées i Paris.Foto: Den Danske Ambassade i Paris ©

Posted by Det danske kongehus on Friday, March 29, 2019

Som vi tidigare berättat har ju prinsparet nu lämnat sitt hem Danmark. Tillsammans med barnen prins Henrik, 9, och prinsessan Athena, 7, har familjen för en tid sedan packat väskorna och rest från Danmark för ett nytt liv i Frankrike.

Joachim på utbildning

Enligt hovets pressmeddelande ska Joachim gå en kvalificerad militär ledarskapsutbildning fram till sommaren 2020. Han ska då utbildas på Centre des Hautes Études Militaires (CHEM) och på Institut des Hautes Études de la Défense Nationale (IHEDN). Familjen blir alltså borta nästan ett helt år.

– Utbildningen pågår sex dagar i veckan under nästan ett års tid. Därför väljer Joachim att ta med sig sin familj till Paris, berättar danska hovet.

Prinsessan Marie som själv är född i Frankrike, närmare bestämt just i huvudstaden Paris, är denna flytt givetvis väldigt intressant, nu får hon visa barnen sitt hemland på ett helt nytt sätt.

– Det blir en spännande utmaning för barnen att komma till Paris. De ser verkligen fram emot det, sa Marie i en intervju för danska Billed Bladet.

Foto: TT

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Nu är flytten här! Prinsessan Maries första franska uppdrag”

 1. charlotte skriver: 1 april, 2019

  Marie är en verkligt vacker prinsessa i Danmark. Dessutom verkar hon ödmjuk och kan lätt anpassa sig.


 2. Ingrid skriver: 1 april, 2019

  Stil, klass och kompetens genererar uppdrag som detta.
  Grattis!


 3. Birthe Vejrum skriver: 2 april, 2019

  Nu er prinsesse Marie + familien IKKE flyttet til Paris endnu, det sker først i løbet afsommerferien.


 4. Kristina skriver: 2 april, 2019

  Arbeta för fullt – inviga ett varuhus. Verkar vara väldigt arbetsamt.


 5. CVM skriver: 3 april, 2019

  Vilken tur att invigningen skedde en vardag när inte Gula Västarna är ute
  och slår sönder varuhus och affärer.
  Sedan tycker jag inte att en HKH ska inviga ett Varuhus lite högre nivå
  på arbetsuppgifterna kan man kräva.
  CVM


 6. Karin Björkman skriver: 4 april, 2019

  Stil och smak hos henne och kronprinsessan. De studsar inte omkring och slår kullerbyttor. Ska man ha monarki ska det vara lite krav på hur man visar sig.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar