Prinsessan Maries personliga tränare i dopingskandal

Prinsessan Maries personliga tränare i dopingskandal
Annons

Prinsessan Maries personliga tränare Marc Skovsbøg har åkt fast för doping och sparkades från gymmet där han arbetade. Nu har även danska hovet sagt upp samarbetet med honom.

Prinsessan Marie letar nu efter en ny personlig tränare. Samarbetet med bodybuildern Marc Skovsbøg fick ett abrupt slut i går. Marc trodde in i det sista att hans dopingdom inte skulle ha dålig inverkan på prinsessan Marie.
– Jag tränar henne fortfarande och tror inte att mitt snedsteg får dåligt inflytande på henne, sade Marc Skovsbøg till Ekstrabladet.

Maries personliga tränare

Men där hade han fel. Danska hovet agerade rekordsnabbt och meddelar att Skovsbøg slutar med omedelbar verkan.
– Det faktum, att Marc Skovsbøg har använd olagliga medel gör att han inte längre är lämplig att vara personlig tränare för prinsessan Marie, säger hovets kommunikationschef Lene Balleby till Ekstrabladet.

Dopad

Marc Skovsbøg har testats positivt för dopingpreparat och säger själv:
– Det är sant att jag har testats positivt. Det fanns några saker på listan som jag inte var medveten om att jag inte kunde ta, säger Marc Skovsbøg.

Kosttillskott

Bodybuildern säger att det var kosttillskott som han hade beställt på nätet från Sverige som satte krokben för honom. Kosttillskotten innehöll illegala substanser som han inte kände till.

Bad själv om dopingtest

– Jag hade tagit något som kallas Craze och det var det som fällde mig. Och det värsta var att jag själv bad om dopingskontrollen. Jag har varit ren i tre tidigare tester och ville ha mitt fjärde. Så jag bad dem att testa mig. Det var det som var så dumt, säger Marc Skovsbøg till Ekstrabladet.

Annons

 

Av Åsa Bönnelyche
Foto: All over press, Faksimil Ekstrabladet

 

 

 

 

 

 

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Prinsessan Maries personliga tränare i dopingskandal”

 1. ingela skriver: 19 februari, 2013

  Bra gjort av Danska hovet att ta tag i detta så snabbt och avskeda honom. Hade inte varit så bra om prinsessan Marie också blivit misstänkt för doping.


 2. Ida skriver: 19 februari, 2013

  Der er mange fitnesstrænerne i DK, som er blivet fyret pga. af såkaldte kosttilskud, men jeg tror ikke de ”har åkt fast”, hvis det betyder at komme i fængsel.
  Men selvfølgelig kan Marie ikke have en fitnesstræner, der dober sig, dumt, hans muskler må være større end hans hjerne… så kan han blive dørmand på en natclub/diskotek, det er flere af den slags muskelmænd blevet.


 3. Marlene skriver: 19 februari, 2013

  Han har visat väldigt dåligt omdöme, så det är ju förståeligt att prinsessan Marie inte ska ha något med en sån att göra.

  Jag begriper inte detta med dopning, på 80-talet när jag tränade var det så vanligt och jag förstod inte varför folk höll på. Och så fortsätter eländet idag också. Det förstör ju både kroppar och psyken, och har ju inte alls med hälsa och träning att göra.


 4. Annette skriver: 20 februari, 2013

  Det er selvfølgelig kedeligt, at hendes fitnesstræner har taget et stof, der findes på dopinglisten, men jeg tror ikke, at den sag fylder særligt meget hos Marie.
  Hun er mere i chok over, at den tidligere DR-chef Morten Carlsson blev dræbt ved en færdselsulykke søndag, Marie er protektor/beskyddare for Landsforeningen Autisme, hvor han var en elsket formand.… som han også var det, som chef i DR.


 5. pia skriver: 20 februari, 2013

  Hur kunde tränaren nånsin tro att kungahuset skulle vilja befatta sig med honom?


 6. Eva K skriver: 21 februari, 2013

  Hmm, hmm, når den historie er så interessant at den er havnet her, må det være fordi der var en kronprinsesse, der engang forelskede sig i sin personlige træner! 😉
  Om MS kommer fra det fitness-firma, som gratis har opstillet et helt fitness-og motionscenter til rådighed for kongehuset i kælderen i et af palæerne, ved jeg ikke, men lille spinkle Marie har vel næppe heller behov for at få tilrettelagt et trænningsprogram af en DM i bodybuilding?


Annons

Laddar