Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Märtha Louise i sorg – berättar öppet på Instagram

15 okt, 2021, 08:36 
Prinsessan Märtha Louise

Prinsessan Märtha Louise är i sorg efter den ofattbara tragedin.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 40?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 40?

Prinsessan Märtha Louise har ett stort samhällsengagemang. Det visade hon efter mordet på George Floyd, dådet som ledde till de världsomspännande "Black Lives Matter"-protesterna.

Då tog Märtha Louise till Instagram för att ryta ifrån.

“Sluta! Det här har gått alldeles för långt; dödandet av oskyldiga män och kvinnor! Vilka är dessa monster med förvridna tankar som tror att de har rätt att döda på grund av skillnader i hudfärg?”, skrev Märtha Louise.

Prinsessan Märtha Louise i sorg efter tragedin

Och just nu skakas Norge av det makabra dådet i Kongsberg. En 37-årig man har gripits efter en attack där fem personer mist livet och två är allvarligt skadade. Mannen använde en pilbåge i attacken, som polisen har klassat som en terrorhandling.

Återigen har Märtha Louise använt sin stora och viktiga plattform för att säga sitt om det ofattbara. Samtidigt är hon klädsamt återhållsam i sina formuleringar.

Annons

"Ibland räcker orden inte till. Vi känner all med de drabbade", skriver Märtha Louise till en bakgrund med en röd ros och ordet "Kongsberg".

Kung Carl Gustafs och drottning Silvias sorg

Tidigare under torsdagen gick Märtha Louises pappa kung Harald ut och skickade en officiell kondoleans från den norska kungafamiljen.

– Vi är bestörta över de tragiska händelserna i Kongsberg i går kväll. Vi känner med de anhöriga och skadade i deras sorg och förtvivlan, sa kungen då.

Även vårt svenska kungapar har velat uttrycka sin sorg och bestörtning. De har skickat ett telegram direkt till kung Harald, där de vänder sig till hela det norska folket.

"Drottningen och jag vill framföra vårt djupa deltagande med anledning av den fruktansvärda attacken i Kongsberg. Våra tankar är med de berörda familjerna och det norska folket", skrev kungen i telegrammet.

Annons