Prinsessan Olga har fått en son

Prinsessan Olga har fått en son
Annons
Prinsessan Olga av Grekland med sin prins Aimone.
Prinsessan Olga av Grekland med sin prins Aimone.

Prinsessan Olga av Grekland, 37, behövde inte smycka sig med fruktbarhetssymboler när hon gifte sig med sin prins Aimone den 27 september i höstas. Bruden var nämligen redan gravid. Det romantiska bröllopet ägde rum på en grekisk ö i Medelhavet. Men deras son föddes i Paris, där de nyblivna föräldrarna bor. Allt gick väl! Pojken sägs vara mamma upp i dagen och har fått namnet Umberto.
Varken Olga eller hennes man yppade ett ord om babyn i samband med bröllopet. Men desto mer pratsam var Aimones far, prins Amadeo, som i en intervju med italiensk press glatt meddelade nyheten.
– Jag fyllde 65 år samma dag som min son gifte sig och då fick jag det lyckliga beskedet om att jag ska bli farfar. Det var den bästa presenten jag kunnat få!

Prins utan tron

Olga och Aimone har sett fram emot att bli föräldrar. Det tog tid för den grekiska prinsessan att stadga sig och hon har medvetet väntat med att skaffa familj. Kärleken fick länge stå tillbaka för passionen till spännande äventyr. Olga älskar nämligen växter och djur och har rest jorden runt. Prinsessan har bland samlat fjärilar i Panamas djungler!
Aimones föräldrar är båda utbildade arkitekter vid Colombia Universitetet i New York. Trots att Olga är prinsessa och Aimone prins finns inga möjligheter för sonen att stå på tur till en tron. Greklands och Savoyens kungariken är ju numera republiker som bekant.

Annons

Av Åsa Bönnelyche
Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar