Prinsessan Sofia och kungen på slottet

prinsessan sofias gest till kungen
Efter kungens beslut att krympa kungafamiljen på titlar har många undrat vad de här egentligen betyder för Carl Philip och Sofia. Själva säger paret att de kommer att representerar när konungen önskar det. Ett löfte som prinsessan uppfyllde tidigare i dag!
Annons

Prinsessan Sofia har arbetat vid svärfar kungens sida – utan prins Carl Philip. I dag samlades (nästan alla i) kungafamiljen på slottet för att samtala om barn trygghet på nätet. Ett ämne som ju prinsparet är otroligt engagerade i. Och förutom kungaparet och prinsessan Sofia syntes Victoria och Daniel i slottet korridorer.

Prinsessan kommer när kungen önskar

Arbetet med att skydda barn på nätet är inte kungens planhalva, egentligen. Men det här expertmötet tog statschefen intiativ till och han ville förstås ha med sig sin kunniga svärdotter. Och att prinsessan representerade, utan Carl Philip, gick galant. Hon är trygg i sin kungliga roll och tillförde många kloka tankar.

Annons
Annons
prinsessan sofias gest till kungen
När kungen kallar kommer prinsessan Sofia.

Det här visar ju dessutom att kungen stöttar Sofia i hennes långa och oavbrutna kamp mot näthat. En kamp som ju började när prinsessan själv fick uppleva internets baksidor i samband med att hon förälskade sig i Carl Philip.

Sofia kan mycket om barns utsatthet på nätet

Efter kungens beslut, att krympa kungafamiljen på titlar, tidigare i höstas har många spekulerat i om Carl Philip och Sofia kommer att dra ner på de kungliga uppdragen – redan nu. Detta eftersom det blir ännu mer fokus på kungaparet och kronprinsessparet.

Annons

Men som Sofia sa i en intervju med Dagens Nyheter så kommer prinsparet att fortsätta representera “i den mån det önskas”. Och de här rundabordsamtalen ville kungen förstås att prinsessan skulle vara med på.

Och finns det en sådan önskan så är det självklart att Sofia ställer upp.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Prinsessan Sofia och kungen på slottet”

  1. Helene skriver: 21 november, 2019

    Jaaa, när kungen kallar, kommer Sofia. 🙂 🙂 🙂


  2. Sara skriver: 24 november, 2019

    Bra att Sofia ställer upp i vått och torrt…..men vad hände med majestätets byxlängd?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar