Prinsessorna på grönbete

Prinsessorna på grönbete
Annons

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria har besökt en äkta fäbovall under sitt besök i Hälsingland.  Under dagen fick prinsessorna följa med kalvarna på grönbete och smaka på tunnbröd och kärnmjölkskaka.

Annons
Prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria
Prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria

Prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria har varit grönbete. Det vill säga de bägge sessorna har besökt en fädbovall i Hälsingland och där lärde de känna den söta fjällkalven Malin.

Resan till fädbodvallen var faktiskt en present till Madeleine på hennes 25-årsdag från Gävle Fädbodförening. Prinsessan kunde inte resa tidigare men när hon nu fått en lucka i programmet så tog hon också med sin storasyster.

– Det har varit en fantastisk dag, sa kronprinsessan.Av: Agneta Nisbeth

Foto: Charles Hammarsten

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

33 kommentarer till “Prinsessorna på grönbete”

 1. Bia skriver: 17 juni, 2009

  Det är så sällan man ser Victoria och Madeleine tillsammans i mera avsåända sammanhang.. Det har ju antytts att de inte går helt överens…Kan undra hur det är med det? Olika umgängen gör ju sitt och skilda intressen också, men här tycker jag att de ser ut att vara väldigt nära och trivs i varandras närvaro..Snyggt syskonpar.


 2. Ketti skriver: 17 juni, 2009

  Såg inslaget om besöket på TV och det visade verkligen skillnad mellan de två prinsessorna. Victoria “umgicks” med sin kalv hur naturligt och nära som helst medan Madeleine snarare verkade ointresserad och närmast rädd bredvid sin. Det betyder givetvis inte att det behöver vara något fel i relationen mellan systrarna, men nog ser de olika på mycket här i världen, som det verkar. Hälsingarna och gästrikarna skulle nog ha haft Victoria som sin hertiginna. Då hadefäbodföreningens fina present blivit mottagen med verklig glädje. Råd till de båda landskapens styrande: Strö inte pärlor för er hertiginna. Hon gillar inte “spenaten”.I fortsättningen kommer ju Victoria genom Daniel att ha mer anknytning till trakten. Typiskt nog är det Victoria som säger sig ha haft “en fantastisk dag”.


 3. Bia skriver: 17 juni, 2009

  Så rätt, så rätt Ketti…. Victoria är alltid mera “relaxad” i sina kontakter med barn, djur och oväntade händelser. Har en helt annan förmåga att fatta sig i situationer. Det är verkligen en egenskap att värdesätta högt i den verklighet hon dagligen lever i. Jag tror dessutom att Daniel har en väldigt avspänd och välgörande inverkan på henne tack vare sin uppväxt i glesbygden som ger honom förmånen att kunna förklara hur vanligt folk lever och fungerar…


 4. Ketti skriver: 17 juni, 2009

  “Bia”, tänk att det känns så skönt när man råkar någon som tänker lite som man gör själv. Man inser att man även utanför familjen kan hitta gemensamma uppfattningar. Trevlig midsommar förresten!


 5. NetaGu.bloggspace.se skriver: 17 juni, 2009

  Madeleine är snäll och gullig som tar med storasyster på sin egen grej. Det skulle Victoria aldrig göra. Allt ljus skall vara på Victoria själv. Egentligen vill hon ju inte bli jämförd med sin intelligenta och vackra lillasyster.
  Men eftersom Len är så söt och trygg i sig själv så bjuder hon på det här.


 6. Helena M skriver: 17 juni, 2009

  Vilken mysig bild, de verkar stortrivas i “Spenaten”


 7. chris skriver: 17 juni, 2009

  jaha ja det är till att vara informerad.. hur vet vi vad victoria respektive madeleine skulle bjuda på egentligen om det är något dom lärt sig så är det väl ändå att agera skillnad mellan att vara privat och personlig, eller? Men avslappnad kan man vara bara om man är trygg skulle jag tro. Sluta tramsa om vem som är bäst sämst eller inget alls. Tror ni dom tävlar? Tänk det tror inte jag


 8. chris skriver: 17 juni, 2009

  men neta verkar veta hon och familjärt värre med att kalla lillasyster för Len vad håller ni på med egentligen? Hoppas dom skrattar gott gärna tillsammans…


 9. Gun skriver: 17 juni, 2009

  Ketti!

  Vad du ljuger det säger jag då rent ut, har också sett filmen och uttalanden av Madeleine. Din tolkning är din tolkning och inte sanning kom ihåg det när du påstår något så säkert och påstår att det är sant. Du är pinsam trodde du att det var bara du som kunde se filmen? Plus om du vill veta mer så har jag vänner som var närvarande.


 10. chris skriver: 18 juni, 2009

  bråket fortsätter så intressant har ni idolfoton på väggen?


 11. sofia skriver: 18 juni, 2009

  pajkastningen fortsätter ser jag. Ärligt talat tror jag inte någon av sessorna tyckte det var speceillt roligt i dyngan. Men de är bra på sitt jobb så de får lida pin.


 12. NetaGu.bloggspace.se skriver: 18 juni, 2009

  Chris, varför jag skriver “Len” (som ju är prinsessans smeknamn) är för att så många här skriver Madde, som ju inte låter snyggt. Det låter också “familjärt” fast på ett fult sätt.


 13. Gun skriver: 18 juni, 2009

  Chris!
  Jag ville inte alls fortsätta bråket och observera att jag inte tagit ställning för eller emot någon av dem, men när man skriver så idiotiskt som Ketti bör hon få svar på tal. Tycker att smågnabbet mellan favoriterna som varit kan ha sin charm, men nu tycker jag att det gått lite väl långt, tycka kan man göra men sedan få det att framstå som någon slags sanning då blir det lögn, det var bara det jag ville uppmärksamma.


 14. signesigne skriver: 18 juni, 2009

  Om jag fattat saken rätt så har väl Viktoria och Madeleine fått varsin kalv.Även syskon är ju olika.Viktoria har alltid varit mer för djur än Madeleine,och då är inte så konstigt att Viktoria är mer naturlig i umgänget med sin kalv.Jag tror de gör så gott de kan och det är svårt att föredra någon framför den andra.Likadant är det när någon klagar på Madeleine i samband med reportaget när hon höll en Baby och det påstods att hon såg rädd och ointresserad ut. Men det är inte så lätt för i ett sånt sammanhang finns så mycket känslor med i samband med allt man upplever runt omkring om tex.all fattigdom,dofter osv. Jag har själv varit i Afrika många ggr.så jag känner till hur man kan regera ibland.

  Gun Jag håller med dig allt smågnabbmellan vissa spec när det dyker upp nya har gått överstyr. Ni gamla pantertanter håller på mattan i alla fall


 15. Gun skriver: 18 juni, 2009

  Signe! Det var det här min kritik handlade om, nu har Ketti fått många att tro att det var bara Victoria som hade “kontakt” med sin kalv etc. och fått det att vara sant, men jag upplever att det inte stämmer. Om nu Ketti uppfattade situationen så (hur hon nu kunde det) så är det vad hon tolkar och inte sannigen dvs. det kan finnas många tolkningar av samma situation.

  Signe du är väl en Öländsk? pantertant.
  Önskar alla en trevlig midsommar trots kylan!


 16. Marie skriver: 18 juni, 2009

  Vad är det med “Gun”? Anklaga signaturen “Ketti” för att ljuga!!? Hon har bara skrivit hur hon uppfattar det hon sett i filmen. Nu får vi väl hyfsa debatten en smula. De pinsamma inläggen är väl de som blir rosenrasande över någon som inte gillar prinsessan Madeleine. Har en tid med mycket nöje följt de här olika kommentarerna. En ganska ovetenskaplig koll tycker jag (sant eller inte sant) visar att de som “håller på” och värdesätter Victoria verkar vara mer välartikulerade och nyanserade i sina omdömen. Madeleines anhängare tar till rätt oförskämda och primitiva uttryck och rasar mot sina “motståndare”. Men kom ihåg att det är vad JAG läser in i kommentarerna. Bäst att säga det så att inte också jag blir anklagade för att ljuga. Nu avslutar jag min lilla “undersökning” och önskar alla en trevlig sommar, med början midsommarafton.


 17. Gun skriver: 18 juni, 2009

  Ketti/Marie vad pinsam du är!

  Har du sett märket före alias? Det talar om från vilket ipnummer inlägget kommer ifrån så alla kan se att du är en och samma person. I ditt inlägg finns inget som säger att detta är vad du tycker/tror utan du basuerar ut det som om det var så, därmed blir det lögn. Och om du varit så aktiv i din undersökning så har du upptäkt att Carl-Philip är min favorit. Alltså jag har här inte lagt mig i vem som är bäst av de två prinsessorna.


 18. signesigne skriver: 18 juni, 2009

  Gun
  Ja jag är Ölänning och jag värnar om min Ö och framförallt är det så trevligt att ha Kungafamiljen här på sommaren. Man kan stöta på dem ibland.

  Bra Gun att du är uppmärksam vad pinsamt det måste vara för Ketti/Marie att bli avslöjad.Hon verkar ge ett barnsligt och löjligt intryck på mig i alla fall. UNDERSÖKNING kallar hon det………… Ja Ja. Ha en skön midsommar!
  PS undra vad människan ska heta nästa gång????!!!!!


 19. NetaGu.bloggspace.se skriver: 18 juni, 2009

  Ha Ha Ketti/Marie, du är avslöjad! Jag såg det också nu, Gun.
  Tråkigt med folk som har flera alias. Då förfaller ju diskussionerna och blir inte något värda.


 20. Irena. skriver: 18 juni, 2009

  Ketti/Marie: Varför bryr du dig? “Tanterna” kan inte ha fel, och har dom det blir de otidiga.


 21. NetaGu.bloggspace.se skriver: 18 juni, 2009

  Signe: Kul att du är Öländska. Själv sitter jag på Storsudret, alldeles nära Hoburgsgubben), så jag kan nästan vinka till dig. Fast jag är bara sommargotlänning.


 22. NetaGu.bloggspace.se skriver: 18 juni, 2009

  Nämen hej Irena ! Du kan inte hålla dig härifrån iaf.
  Jag har aldrig sett att Gun eller Signe varit “otidiga”. Tvärtom, så är dom dom mest sansade och vettiga här på sajten.


 23. Sylvia skriver: 18 juni, 2009

  Titta nu kom jag in på stollekommentarerna igen. Hur orkar folk hålla på?


 24. NetaGu.bloggspace.se skriver: 18 juni, 2009

  Själv då, Sylvia?


 25. Marie skriver: 19 juni, 2009

  Trodde nog att ni var smartare än så. Är det månne förbjudet för två personer att använda samma dator? Då blir det nämligen samma symbol. Härmed slutar vi båda med dessa fruktlösa försök att få någon ordning på i sig meningslösa “diskussioner. Ajöken!


 26. Gittan skriver: 19 juni, 2009

  Marie… BRA RUTET ! Det är vuxet folk som använder de här sidorna och inte barn! Men vissa anser tydligen att de har monopol på tänkande och kunnande.
  I vårt “flickgäng” har vi lite sport i att kolla skvaller och ibland kommentera artiklar och då bli det samma symbol om man använder den datorn som finns hemma hos den som bjudit gänget..
  Många har blivit beskyllda här på sidan för att vara osjyssta och “gömma” sig bakom falska identiteter..
  Lär av oss istället som ser DAM som ett nöjsamt och ytterst underhållande forum..Och ta hem era tjej- eller killkompisar till en ” DAM-runda”, där ni kollar senaste kändisnytt, och ha lite av nya tidens “symöte”.
  Sedan har nog flera av oss läsare tonåringar i familjen som tycker det är urkul att kommentera Lottas modeblogg eller kolla vimmelprinsessan..Och skulle man då förbjuda dem att använda husets dator för att ge kommentarer?


 27. signesigne skriver: 20 juni, 2009

  Oj oj oj! Vilka försvarsmekanismer Marie/Gittan använder till sitt försvar.Kan Ketti/Marie/Gittan vara samma person????? Att låna någon annan dator av sina barn eller kompis är ju inte svårt och på så sätt få en annan symbol? Jag har svårt att tro på att någon annan person “lånar” Kettis dator och använder Marie som alias. Idag har alla en egen dator åtminstonde barnen har sin egen dator.Jag tycker det är osjysst att gömma sig bakom falska identiteter.Har man fått en symbol och skaffat sig ett alias ska man använda det och kunna stå för sina åsikter. Åsikter har vi alla rätt att ha. Om man ser en film på prinsessorna så kan den tolkas olika beroende vad den visar.(Jag har inte sett filmen) Men läs vad jag skrev tidigare på den här sidan. Jag vill också säga till er att många som skriver här är väldigt kunniga när det gäller Kungafamiljen och den gamla historian om gamla kungahus ( Tror det berättades om det i reprtaget om när C-P besökte stenhammar med kungen)


 28. signesigne skriver: 20 juni, 2009

  Sylvia
  Om du tycker det är stollekommentarer på denna sida och tycks fara så illa av det Varför går du in på sidan då? Det måste ändå finnas en viss nyfikenhet och ett visst intresse! Det är kränkande att kalla folk stollar!


 29. signesigne skriver: 20 juni, 2009

  Neta
  Trevligt att du är sommargotlänning.Det är en helt underbar Ö.Jag har själv varit sommargotlänning i 10 år när barnen var små.Det är 6 år sedan jag sist besökte ön.Jag längtar dit ibland och ett tag funderade vi att flytta dit,men det är båtresan jag fasar för varje gång.Ha en fortsatt skön sommar på Storsudret. Jag stannar på Öland.


 30. Helena M skriver: 22 juni, 2009

  Tjolahopp vad vänligheten sprider sig, bara genom ett foto på Vicktoria och Madeleine. vad träter ni om egentligen, ingen av er känner prinsessorna privat ändå spinner ni på högvarv.

  Helena “the one änd only ” med stolt grönt tecken.


 31. NetaGu.bloggspace.se skriver: 22 juni, 2009

  Men lilla Helena M.
  Vad vet du egentligen själv. Det kan faktiskt vara så att det finns folk på sajten som känner någon av prinsessorna. Vad vet du om det?
  Tänk efter.


 32. Helena M skriver: 23 juni, 2009

  Men lilla Neta, tänk efter själv, min kompis har gått i samma klass som Madde, och jag har träffat henne en del. Hon är en trevlig prick.

  Känner du nån Neta? eller tar du bara och chansar när det gäller kungligheter.


 33. Anna skriver: 1 augusti, 2009

  ja, jag tycker också att viktoria har ett mera naturligt och avslappnad offentlig framtoning. men sen är det ju skillnad på att vara kronprinsessa och “bara” en prinsessa. viktoria har ju tränats in i sin offentliga roll på ett helt annat sätt än madeleine. viktoria är ju mera den som syns och hörs i media.
  vad jag har läst så är madeleine i grunden en blyg människa som inte trivs att vara i centrum av uppmärksamheten, speciellt inte i media ljuset.
  hon känner sig förmodligen inte riktigt bekväm med allt fokus på sig.

  sanningen är den att ingen av oss utomstående vet hur dessa människor är privat för vi känner dem inte. vi har bara “mött” deras offentliga jag.
  så det är helt meningsöst att lägga in påståenden om deras karaktärer.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar