Prinsessornas Stockholms-shopping

Prinsessornas Stockholms-shopping
Sugen på att se en prinsessa i shoppingtagen? Nu kan Du. Svensk Damtidning guidar dig till Victorias och Madeleines favoritbutiker i Stockholm.
Annons

Victoria

Både kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine har stylinghjälp av professionella stylister och klädplockare, men ändå gillar de att ibland själv gå ut på stan och ta en titt i butikerna. När prinsessorna shoppar i Stockholm är det främst Östermalm som gäller, och området kring Biblioteksgatan. Här finns de flesta av Victorias och Madeleines absoluta favoritbutiker, där de köper alla sina bästa, och mest använda plagg. Sugen på att gå i deras shoppingspår? Nu kan du. Svensk Damtidning guidar dig runt i sessornas shopping-Stockholm.

Annons

By Malene Birger
Biblioteksgatan 12

Danska märket By Malene Birger är ett av kronprinsessan Victorias absoluta favoritmärken. I hennes kungliga garderob ryms otaliga klänningar, blusar, kjolar, skor och väskor från just detta märke. Själva butiken är belägen i Biblioteksstaden och rymmer de flesta av kronprinsessans favoriter.

Annons

Filippa K
Biblioteksgatan 10

Klassiska plagg från svenska Filippa K finns i de allra flesta kvinnors garderober, så också i kronprinsessan Victorias (och i Sofia Hellqvists). Då Victoria var nygravid med Estelle bar hon en tjusig silverkänning från just detta märke i samband med riksmötets öppnande. Filippa K har butiker på flera olika håll runtom i Stockholm men den på Biblioteksgatan sägs vara en kunglig favorit.

Livly
Birger Jarlsgatan 9

Då lilla prinsessan Estelle föddes fick hon flera bebiskläder från svenska märket Livly, ett märke som trebarnsmamman Lisa Carrol står bakom. Kläderna är mjuka och söta och passar perfekt för både små och lite större barn.

Madeleine

Natalie Schuterman
Birger Jarlsgatan 5

I och med tv-programmet “Solsidan” har lyxbutiken Nathalie Schuterman blivit ett begrepp. Här handlar de flesta av Stockholms kändisar och butiken är en favorit både hos Victoria och Madeleine, men främst är det just Madeleine som shoppar här. Här har hon köpt både skor, väskor och kläder från flera stora modehus.

NK
Hamngatan 18

På klassiska Nordiska Kompaniet i Stockholm har prinsessan Madeleine setts strosa ett flertal gånger men här handlar faktiskt hela kungafamiljen. På damavdelningen finns flera av kungligheternas favoritmärken, däribland svenska Greta.

Zara
Stureplan 6

I mysiga Sturegallerian shoppar prinsessan Madeleine mer än gärna, här har hon setts handla både underkläder på Twilfit samt ta en lunch på restaurang Tures. Alldeles intill Stureplan ligger den spanska klädkedjan Zara. Victoria har shoppat på Zara ett bra tag men nu har också Madeleine fått upp ögonen för budgetmärket.

Victoria1

Mayla
MOOD-gallerian

Annons

Det senaste året har kronprinsessan haft allt fler kläder från svenska Mayla. Märket grundades för tre år sedan, 2010, av Marlene Abraham och är inspirerat av stjärnor som Greta Garbo och Audrey Hepburn. Maylas kläder säljs på NK men butiken i MOOD-gallerian rymmer än mer Mayla-plagg.

COS
Biblioteksgatan 3

Svenska klädkedjan COS öppnade på Biblioteksgatan för några år sedan och har, sedan dess, blivit en kunglig favorit. Härifrån har kronprinsessan flera plagg, bland annat en ärtgrön klänning och en syrenlila kappa.

Svensk Tenn
Strandvägen 5

Svensk Tenn är en favorit i kungligheternas hem. Då en hel drös av Europas prinsessor, kronprinsessor och drottningar besökte Sverige för några år sedan tog Victoria dem på en shoppingtur i den klassiska butiken på Strandvägen. Här finns det mesta i inredningsväg, och här köper också många av kungabarnens vänner sina möbler, tyger och lampor.

Madeleine1

By Malina
Tgnergatan

Annons

Flera av de klänningar som kronprinsessan burit de senaste åren kommer från svenska Malin Andrén som ligger bakom märket By Malina. Malin designade också kronprinsessans Nobel-klänning.

Bottega Veneta
Birger Jarlsgatan 8

Bottega Venetas klassiska Knot Clutch är prinsessornas väskfavorit numer ett, minst ett ex finns i alla Europas kronprinsessors garderober. Men den som har allra flest är faktiskt prinsessan Madeleine. Bottega Veneta är ett italienskt lyxmärke mest känt för just sina handvävda lädervaror – väskor, bälten och skor. I butiken på Birger Jarlsgatan 8 hittar du det mesta i accessoarväg.

Charlotte Bonde
Riddargatan 20

På Riddargatan 20 ligger Charlotte Ihres mysiga smyckesbutik. Charlotte Ihre gör smycken under namnet Charlotte Bonde och hennes örhängen, armband och halsband har på kort tid blivit kronprinsessan Victorias stora favoriter. Hon bär dem både till vardag och fest.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Prinsessornas Stockholms-shopping”

 1. Stefan skriver: 9 april, 2016

  Sedan går fakturorna till Hovstaten och försvinner in i “redovisningen”.
  Detta utmärkta system med apanage borde väl kunna införas för alla inom regering, riksdag och statsförvaltning. Ja varför inte inom hela den offentliga sektorn? Om Statsministern köper nya kläder till sin fru eller kontorsmaterial till Regeringskansliet är väl inget svenska folket bör veta i detalj.


  1. demokrati skriver: 14 april, 2016

   Stefan 10:47 Ett bra förslag. Kan fråga vad är skillnaden. Reformera apanaget (behovsbepröva bidraget) el. inför ett lönesystem. Det behöver göras prioriteringar (skattemedel) inom viktiga områden verksamheter i samhället.


 2. mini skriver: 9 april, 2016

  Är detta en gammal artikel.
  Ni skriver prinsessan Victoria och prinsessan Madeleine men ni skriver … Sofia Hellqvist.

  Kanske en miss av Lejon eller så är detta gammal skåpmat och skrevs innan Sofia blev prinsessa.


 3. My skriver: 9 april, 2016

  Vart tog HM vägen? 😉


  1. demokrati skriver: 14 april, 2016

   My 11:01 Det kanske man kan undra. Budget? Men för att prata om shopping många av de här butikerna (i artikeln) har väldigt fina kläder, saker.


 4. Gunilla Bengtsson skriver: 9 april, 2016

  Nu har det väl blivit nyhetstorka på riktigt, varför ska vi veta var hon köper sina kläder, det verkar vara smygreklam, tror man att man ska möta henne?


 5. Anna skriver: 10 april, 2016

  Kul att även SD kallar Sofia för sitt (tidigare) efternamn!


 6. ingalisa skriver: 11 april, 2016

  Urgamla bilder och ett riktigt hopkok. Jag tror att de flesta tänker på Sofia som Sofia Hellqvist fortfarande.


 7. demokrati skriver: 14 april, 2016

  Det vore väl lämpligt och bra om prinsessorna, de kungliga kunde ge ett bidrag, pengar till de ev tiggare människor som sitter vid affärerna. Men de sitter nog inte där vid de fina butikerna där är de säkert portade. En tanke bara på vilken galen värld vi lever i. Man ska ALDRIG döma personer som är utsatta, det kan finns tragiska orsaker bakom. Däremot har alla ett eget ansvar. Detta ämne kan man ha olika åsikter om att sätta tiggeri i system blir fel ev. olagligt. Men att hjälpa någon är bra.


 8. demokrati skriver: 14 april, 2016

  Forts. Det går att bidra till välgörenhet på andra sätt. Detta ämne har det varit skriverier om i media och hur det ska hanteras olika förslag, ev. lagförslag politiskt i Sverige. Går inte in på ämnet mer än det (blir så långa utläggningar). Men åsikten blir att en del kämpar med mat för dagen. Medan andra har ett överflöd. (Alla är inte “födda med silversked i mun”). Att hjälpa någon om möjlighet finns under lagliga förhållanden är medmänskligt och bra.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar