Prinsessan Dianas styvmor har avlidit

Prinsessan Dianas styvmor har avlidit
Storbritannien är en grevinna fattigare. Prinsessan Dianas styvmor Raine Spencer har avlidit.
Annons

Raine-Spencer-Ibl

Ett riktigt societetslejon har gått ur tiden. Raine Spencer har avlidit efter en tids sjukdom, skriver Hello. I brittiska överklasskretsar var hon ett välkänt namn, men för den breda massan är hon kanske mest känd som prinsessan Dianas styvmor.

Annons

Hon föddes som Raine McCorquodale och hennes mamma var den oefterhärmliga författaren Barbara Cartland som under sin livstid skrev 723 kärleksromaner om oskuldsfulla kvinnor, rika män och blossande åtrå. Raines liv hade mycket väl kunnat bli roman det med. Hon var en societetspingla av lägre rang som klättrade på samhällsstegen genom sitt första äktenskap med Gerald Legge, den nionde earlen av Darthmouth. Paret fick fyra barn men lyckan varade inte särskilt länge. 1976 gick äktenskapet i kras och Lady Darthmouth inledde ett förhållande med earlen av Spencer, alltså prinsessan Dianas pappa.

I Dianas och hennes syskon liv fick Raine rollen som den elaka styvmodern och relationen var tidvis mycket frostig. Inte blev det bättre när Raine Spencer företog sig projektet att renovera Dianas barndomshem Althorp till något som Charles Spencer liknade vid ett femstjärnigt hotell i Monaco. Inte bra, med andra ord.

DianaStella14
Raine Spencer, gift med Earlen av Spencer, fanns i kulisserna när lady Diana och prins Charles parades ihop.

Efter Earl Spencers död 1992 gifte Raine snabbt om sig med en fransk greve av tvivelaktig karaktär. Äktenskapet varade bara i två år och efter skilsmässan återgick Raine till titeln grevinnan Spencer, något som inte sågs med blida ögon av aristokratin. Även om förhållandet till prinsessan Diana under årens lopp blev bättre fortsatte Raine att skapa rubriker bland annat som konservativ politiker och genom att inleda ett samarbetet med Harrod’s-ägaren Mohamed al-Fayed. Raine Spencer blev 87 år.

Av: Liv Sander.
Foto: Ibl.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Prinsessan Dianas styvmor har avlidit”

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar