Röd tråd i drottning Silvias val av eldröd klänning

Röd tråd i drottning Silvias val av eldröd klänning
Annons

Silvia,rödklänning

Vad har drottning Silvia och prinsessan Désirée gemensamt?
Svensk Damtidning vet.
Svaret?
En röd klänning.
Det kungliga modet går igen!

”Sådan mor, sådan dotter” brukar det ju heta. Men i det här fallet kan vi snarare tala om ”sådan svägerska, sådan drottning”! Anledningen? Kungens syster, prinsessan Désirée, och drottning Silvia har samma klädsmak! Då det vankas kungliga

Annons
I går då SVT visade reprisen av det kungliga bröllopet 1976 slogs vi av hur lik prinsessan Desirées klänning var den som drottning Silvia lät Yuki designa till Nobel 2007.
I går då SVT visade reprisen av det kungliga bröllopet 1976 slogs vi av hur lik prinsessan Désirées klänning var den som drottning Silvia lät Yuki designa till Nobel 2007.

festligheter väljer nämligen både Silvia och Désirée att klä sig i en vacker och böljande röd, skir, klänning. Men för att inte riskera att klä sig likadant, på samma fest, vid samma tillfälle, ser de till att vänta några årtionden!
Kolla här, nu går det kungliga modet igen. Den röda klänningen som prinsessan Désirée valde att bära då kungen och drottning Silvia gifte sig den 19 juni 1976 är nästan exakt densamma som drottning Silvia själv bar på Nobelfesten 2007.
Över 30 år har förflutit mellan fotona – men prinsessan Désirées och drottning Silvias smak är densamma: både 1976 och 2007 föredrar kungligheterna det eldigt röda!

Av Johanna Lejon
Foto: SVT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

15 kommentarer till “Röd tråd i drottning Silvias val av eldröd klänning”

 1. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 9 mars, 2010

  Vem är kvinnan som står jämte prins Bertil i rosa cerise klänning och något tyg runt huvudet?


 2. Majken skriver: 9 mars, 2010

  Det är drottning Margrethe.


 3. Birgitha skriver: 9 mars, 2010

  Drottning Margrethe.


 4. Louise N skriver: 9 mars, 2010

  Åh, Silvia vart en otroligt vacker brud! Ser verkligen fram emot att se hennes dotter på hennes stora dag, hon kommer nog inte vara helt olik mamma…


 5. EAEA skriver: 9 mars, 2010

  Silvia var otroligt vacker när hon stod brud.
  Victoria är också en mycket vacker kvinna.


 6. Karin skriver: 9 mars, 2010

  Nå må Svensk Damtidning ha lite å skrive om….


 7. Damen skriver: 9 mars, 2010

  Victoria kommer att bli en ännu vackrare brud än mamman. Hoppas att hon väljer sin egen stil på klänning och diadem. Victoria har en utstrålning och charm som lyser på ett helt annat sätt än den kontrollerade och svala Silvia. Hoppas också att drottningen för en gångs skull inte försöker överglänsa sina döttrar. Den 19 juni är det bruden Victorias dag. Som mamma ska Silvia ta ett steg tillbaka åtminstone den dagen.


 8. Karin skriver: 10 mars, 2010

  Det er da ikke mulig at Silvia kan overglansa Victoria. Victoria er usedvanlig vakker med flott utstråling og stil. Hun vil bli en aldeles strålende brud. Håper hun velger en kjole med litt utringnin som fremhever den velformede kroppen. Silvia er usedvanlig kjedelig i klærne, men håper hun velger noe smakfullt i bryllupet. Og så håper jeg at hun IKKE henger på seg hele juvelskrinet. Lær av Victoria. Hun kan dette med smykker. More is less…..


 9. Margarethasolsken skriver: 10 mars, 2010

  På tal om röda klänningar ….. Både drottning Silvia och prinsessan Desiree, bär upp och klär fint i de härligt röda klänningarna ,med svepande vidd i. och på tal om bröllopen, såg kungen och drottning Silvias bröllop i TV.i fredags Fantastiskt vackert. Vilket vackert par och så trevliga som de är. Jag ser verkligen fram emot den 19juni isommar ,Viktoria och Daniel blir en fantastiskt vackert och lyckligt brudpar.


 10. Mavis Fmsn.com skriver: 10 mars, 2010

  I have studied Daniel’s personality for years. He does not seem to be impressive. I voiced this opinion on the internet five years ago. I was not surprised when it became public knowledge that he had kidney’ problems although( no one buys ailments.)


 11. marie ceder skriver: 11 mars, 2010

  Berätta gärna hur Du har kunnat studera hans personlighet.
  Det verkar spännande.


 12. Anna skriver: 11 mars, 2010

  Mavis – so what does Daniel’s personality have to do with his illness???

  Varför skulle Siliva ens vilja försöka överglänsa Victoria på hennes egen bröllopsdag? Det är klart att Silvia, precis som vilken mor som helst, vill att hennes dotter ska vara huvudperson en sådan dag. Dessutom har Victoria en sådan fantastisk utstrålning att hon automatiskt lär hamna i centrum ändå, tillsammans med sin brudgum – precis som det ska vara!


 13. Mavis Fmsn.com skriver: 12 mars, 2010

  Dearest Marie:

  Everyone on this earth was born with a natural gift. Time will tell.


 14. Dooren Fmsn.com skriver: 12 mars, 2010

  Dearest Anna:

  I mentioned personalty / illness which was part of the deception.


 15. Lollo skriver: 30 juli, 2010

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar