Rosa blommor på bröllopsmiddagen i Rikssalen

Rosa blommor på bröllopsmiddagen i Rikssalen
Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel - nygifta!
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel - nygifta!

Bröllopsmiddagen för kronprinsessan Victoria och prins Daniel kommer att äga rum i den nyrenoverade Rikssalen på Stockholms slott.

Bröllopsmiddagen är den stora finalen på de tre dagar långa festligheterna. När paradkaleschen med en nygift kronprinsessa och en nybakad prins återvänder till slottet efter att ha rullat kortegevägen fram, slutar det officiella bröllopet och den privata bröllopsfesten bland släkt och vänner tar vid. Bröllopsmiddagen äger rum i Rikssalen, som skapades 1717 av slottsbyggaren Nicodemus Tessin d.y.

Annons

Honnörsbord

Alla bänkar i Rikssalen är borttagna för att ge plats åt ett långt bord för 98 gäster, avslutat med ett honnörsbord i T-form för brudparet och deras närmaste familjemedlemmar. Övriga gäster sitter vid 38 runda bord vid långbordets sidor och i tre av de intilliggande Ordenssalarna, uppges det nu på hovets hemsida. Brudparet kommer där att sitta mot fonden av Rikssalens tronhimmel av blå sammet. Det 32 meter långa bordet i mitten tillsammans med honnörsbordet pryds av en lika lång spegelplatå, upphöjd från bordsytan, där kanterna består av olika rosa blommor. Rosa blommor i olika nyanser bildar också blomstertavlor i fönstren.

Middag och tårtkalas väntar.
Middag och tårtkalas väntar.

Kaffe och bröllopstårta

Efter sångarhyllning på Lejonbacken och brudfotografering gör kronprinsessparet entré genom Ordenssalarna nerför trappan till Rikssalen till middagen, som börjar klockan 20.00. Efter middagen serveras kaffe och bröllopstårta i Bernadottegalleriet med angränsande rum. Bröllopsfesten den 19 juni avslutas med bal i Vita Havet.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: Scanpix

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar