Så är det att ha tre barn – experten avslöjar!

Så är det att ha tre barn – experten avslöjar!
Siffran tre verkar vara ett magiskt nummer bland kungligheterna. Silvia fick ju tre barn och nu i fredags gick även Madeleine och Chris med i trebarnsklubben!
Annons

Har man redan ett stort hus, väljer många familjer att fylla barnkamrarna med småttingar. Titta bara på kungahusen i Europa! Det fullkomligt vimlar av barn på slott och herresäten.

Annars brukar normen vara två barn. Men något har hänt. Allt fler familjer skaffar ett tredje barn. Det visar ny statistik från SCB. Utbildning, inkomst och grannpåverkan är några faktorer som påverkar benägenheten att vilja ha ett tredje barn, enligt SCB.

Vad finns det då för nackdelar respektive fördelar med en trio hemmavid?

Annons

Tre barn känns helt perfekt, konstaterar trebarnsmamman Sofie Larsson.

Men jag håller inte med om att trean bara hänger med. Nä, det är ett faktiskt ett helt barn till i familjen. Det är individ som ska ha mat, som har kläder som ska tvättas, som sover dåligt, som ska sysselsättas och få hjälp.

Barnboksförfattaren Erika Svernström anser däremot att det nästan bara finns fördelar. Hon menar att man är coolare som förälder för varje barn som kommer och det blir inte så stor omställning som med första och andra barnet.

Annons

– Det är fantastiskt med tre barn. Vi fick två barn tätt och sen en sladdis. Allt är mycket lättare när trean kommer. Man har allt redan – rutiner, kläder och leksaker. Man är mindre orolig och slår inte knut på sig själv. Vår yngsta har hängt med och det har varit toppen för våra två äldre, som lärt sig mycket om hur det är att ha barn. De har fått trösta, ta hand om och känna ansvar över någon annan.

Enligt BVC är mellanbarnet den bästa ”platsen” i syskonskaran för en pojke. Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill fick i fredags sitt tredje barn. En oslagbar sits i trebarnsskaran!

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Så är det att ha tre barn – experten avslöjar!”

  1. Viking Princess skriver: 11 mars, 2018

    Who cares vad så kallade experter säger! Att ha tre barn och att vara “trean” är så individuellt för olika människor. Ålders skillnaden är också viktig. Jag var nr tre med 6 och 9 års äldre syskon och avskydde det. De var så pass mycket äldre att vi inte hade något gemensamt vilket är fallet än idag.


  2. PernillaA skriver: 12 mars, 2018

    Och vad är den bästa platsen för en flicka ?
    Princess helt rätt allt är individuellt, min pappa hade två äldre bröder 13 och 8 åt äldre och blev ompysslad och bortskämd av dem .
    Jag är mellanbarnet med två bröder , två år mellan varje barn , man lär sig slåss ?


Annons

Laddar