Så blev Sofias möhippa

Så blev Sofias möhippa
Annons

sofia-hellqvist-ste

Under helgen blev Sofia Hellqvist rejält överraskad av sina vänner. Det var nämligen dags för hennes möhippa…

Kronprinsessan Victoria och Sofias systrar Lina och Sara Hellqvist var bara några av de som ville överraskade prins Carl Philips fästmö Sofia Hellqvist med en möhippa. Under dagen fick Sofia bland annat bada i en badtunna på en fest- och konferensanläggning med anor från 1700-talet, skriver tidningen Aftonbladet.

Annons

Annons

Tidningen visar också exklusiva bilder från festen som också bjöd sällskapet på trevligt umgänge inomhus och lite libanesisk mat. En som däremot inte kunde komma var prinsessan Madeeine som har varit i London med familjen och nu är på väg till Rom där hon och maken Chris, samt dottern prinsessan Leonore och mamma drottning Silvia, ska träffa påven under måndagen.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

127 kommentarer till “Så blev Sofias möhippa”

 1. lisa larsson skriver: 26 april, 2015

  Varför är en MAN med i möhippan ?? Är inte det tabu, just på möhippor ? Likväl som en kvinna skulle deltaga i en Svensexa !!


 2. Marguerithe skriver: 26 april, 2015

  Victoria är en klippa. Här ordnar hon kamratligt och lojalt tillsammans med Sofias systrar en möhippa som säkert blev en trevlig tillställning. Fint att Kungafamiljen var representerad även här. Ingenting lämnas åt slumpen när Drottning Silvia är med i planeringen. Ska bli trevligt att se något från lysningssöndagen.


 3. lwi skriver: 26 april, 2015

  Undrar vem som tipsade pressen om det .


 4. annica, helsingfors skriver: 26 april, 2015

  Victoria är som vanligt omtänksam som ordnat möhippa både för syster och svägerska.
  Men kunde eller ville Madeleine inte komma?
  Ja, jag kan läsa, hon har varit i London och ska nu till Rom , är gravid och säkert trött. Men genom att endast delta i middagen hade varit en sympatisk gest mot Sofia…..


 5. Hen skriver: 26 april, 2015

  Det verkar inte so om Madde söker sig till Sofias sällskap precis.


 6. ellinor blomquist skriver: 26 april, 2015

  Ovanlig möhippa, bilderna i Aftonbladet visar en man i gula badbyxor……………


 7. rosa skriver: 26 april, 2015

  Inte lätt för Madeleine att få en konkurrent – så mycket snyggare!


 8. Stina Hell skriver: 26 april, 2015

  Aftonbladet publicerade bikinibilder från möhippan. Ett gäng tjejer och en kille. Victoria hade den goda smaken att ta en promenad medan småtjejerna lät sig skåla och bada.


 9. Solstrålen skriver: 26 april, 2015

  Som vanligt så får Victoria ta hand om sånt som Madeleine inte har lust med!
  Anställ Victoria som representant för Sverige med en fast lön, så slipper vi allt trams.


 10. My skriver: 26 april, 2015

  Konstig möhippa där den blivande bruden festar ihop med kompisarna i en pool medan den blivande svägerskan och några till går på långpromenad…hmmm Kungliga möhippor är sannerligen speciella.


 11. li skriver: 26 april, 2015

  den möhippan e den "tjejen" värd! hoppas hon hade "gôr" roligt!!…


 12. Mollie skriver: 26 april, 2015

  Lägligt av blivande svägerskan att dra iväg innan. Dålig stil av en prinsessa, tyvärr.


 13. Hej å hå skriver: 26 april, 2015

  Såklart att Madeleine är i London – just den helgen! 😉


 14. G skriver: 26 april, 2015

  Eksklusive bilder. Er det det heter når en fotograf ligger bak et tre og tar snikbilder? Nei fysj og fysj. Slike bilder skulle alle avisene og bladene holde seg langt unna å trykke! Alle har rett til også de kongelige, eller nesten 😉 til litt privatliv!


 15. Ida C skriver: 26 april, 2015

  De billeder man har set derfra minder om scener taget ud af "Paradise Hotel"!
  #14 G
  Og det tror du Sofia ønsker, ha,ha!


 16. helene skriver: 26 april, 2015

  Jag ser att nu har Madeleine valt fel igen!! Varför lämnade hon inte återbud till PÅVEN?? Det gäller ju SOFIA H:!! Ock varför var hon i London med sin familj ,..varför inte lämna dem?? Flyga hem med "den höggravida magen"…ock snabbt till Rom kl. 10 i morgon ock träffa PÅVEN?? Varför ?? Kan någon av ER som skrivit så anklagande –SVARA? Eller –hemska tanke—Var det högst rimligt att hon inte kunde vara med??


 17. Birgitta LöfgrenSvenskDamtidning skriver: 26 april, 2015

  Är inte möhippan ovanligt tidigt, den brukar väl vara ett par veckor före bröllopet. Viktoria kanske inte hade lust att bada


 18. tove skriver: 26 april, 2015

  Varför skulle Madeleine behöva dansa till Sofias pipa? Fattas bara!


 19. Eliza skriver: 26 april, 2015

  Madeleine med familj har enligt Expressen varit i London en vecka och åkte förmodligen direkt till Rom igår eller idag. Intervju i London i torsdags. Den här möhippan var väl ordnad av Sofias systrar och vänner. Varför tror ni automatiskt att Victoria har ordnat den?


 20. Helena skriver: 26 april, 2015

  Herregud vad ni kacklar! Är det ingen ände på spekulationerna och viljan att hitta negativa saker om precis allt som rör Sofia? Var någon av er med och vet hur de hade det? Madeleine var inte Sverige, mer dramatiskt än så behöver det faktiskt inte vara. Om jag minns rätt var hon inte med på Victorias möhippa heller eftersom hon var i New York. Och både Victorias och Madeleines möhippor var kring denna tiden på våren, med bröllop i juni ( varför det ens ska spela någon roll när någon annans möhippa är??) Och ja, det läckte bilder från deras hippor också. Tröttnar ni aldrig på att snacka skit?


 21. Malin skriver: 26 april, 2015

  #17 Är det fel på tidpunkten nu också? Madeleine hade sin möhippa redan i mars och gifte sig i juni. Börjar bli lite löjligt med alla försök att hitta fel hela tiden.


 22. rikssvensk i finland skriver: 26 april, 2015

  Jag förstår inte att ni är så intresserade
  av detta.
  Vem var med och vem var inte.
  Who cares?


 23. Kristiina från Turku skriver: 26 april, 2015

  Inte alla gillar att bada. Victoria gillar att promenera. Och hon är klok nog att veta att det skulle finnas fotografer vid buskarna och inte vill bli fotograferad på en badtunna med en okänd man och några okända kvinnor. Stor respekt för henne.


 24. Gabriella skriver: 26 april, 2015

  #16 Helene. Ja det är superlöjligt att spekulera i varför Madeleine inte var med, påstå att hon valt fel etc. Precis lika löjligt som det är att alltid klaga på allt Sofia gör och spekulera om baktankar, intriger mm. Att Madeleine inte var med har säkert en helt rimlig förklaring och säkert inget som någon av de inblandade tycker är märkligt. Många intriger inom kungafamiljen verkar enbart existera på detta forum. Personligen har jag inget emot varken Sofia eller Madeleine och tycker snacket om de båda kan vara horribelt här ibland. Men att vissa av er (typ du) hävdar din ständiga rätt att uttrycka din åsikt om Sofia, lika mycket rätt har andra att uttrycka sig om Madeleine eller någon annan. Blir väldigt mycket dubbelmoral från många av er här.


 25. ruth svenssonruth skriver: 26 april, 2015

  Madeleine borde varit med på hennes blivande svägerskas möhippa. Men denna Madeleine är sig lik ( shopping i London )??
  Vad ska hon och hennes man göra i Rom??? ( Semester igen, eller för apanaget???? ).
  Kronprinsessan Viktoria är en KLIPPA för det svenska kungahuset.
  Sofia har redan passerat Madeleine i popularitet,.


 26. Fru H skriver: 26 april, 2015

  Bra att Madeleine fokuserade på sitt möte med påven och trafficing seminariet som var planerat sen länge. Möhippa behöver man inte gå på och jag är säker på att Sofia har förstått varför inte M kunde vara med. Bröllopet och lysning är det viktigaste.


 27. emma_h skriver: 27 april, 2015

  9
  möhippa är väl inget jobb heller – är man upptagen på annat håll den dan o tillika höggravid/jättetrött + oförmögen att festa(dricka) ändå så kan M fira sin svägerska på annat datum o annat vis – vad är problemet? hon hade sina systrar och närmaste hos sig…sofia visste också att M skulle åka till rom i jobbet samma helg
  det va ju samma läge då Madde firades i Verbier (om än snabbt avbruten då L blev dålig) ingen reagera surt då S stanna hemma i sve på gr av PPevent nånstans i sve (alltså jobbskäl även där)
  (nr_8 för övrigt så deltog M på Vs möhippa, enligt sv.dam-rapport)


 28. Tanja skriver: 27 april, 2015

  Uanset hvem der står bag denne möhippa/ polterabend, så er temaet uheldigt valgt!
  Nu får pressen nye bikinifotos af Sofia, som de kan bruge op til brylluppet og fortælle om hendes fortid, nok ikke lige det kongehuset har håbet på, da de gav hende et nyt cv !!!


 29. Rosa skriver: 27 april, 2015

  Obligatorisk manlig strippa på Möhippa….


 30. My skriver: 27 april, 2015

  #5 klok och klarsynt blivande svägerska.


 31. Hanna skriver: 27 april, 2015

  Såklart ska tanterna nu sitta och gotta sig åt att Madeleine inte var med och anledningarna till det. Har ni tänkt på att det kan vara så enkelt som att hon hade förhinder? Själv missade jag min blivande svägerskas möhippa för några år sedan och inte är vi ovänner. Man fick helt enkelt ta en dag när de flesta kunde och tyvärr var jag uppbokad sedan länge på annat håll. Hur orkar man leta intriger överallt? Face it, Sofia är snart medlem i kungafamiljen och kommer synas mer och mer med dem, vare sig några av er gillar det eller inte!


 32. kickr skriver: 27 april, 2015

  Tänk att så mycket elakhet kan frodas på dessa sidor! Enligt vissa är allt som handlar om Sofia Hellqvist fel: Hon har fel föräldrar, fel utbildning, fel utseende, fel kläder, valt fel vigselförrättare, fel möhippa etc. Att ni aldrig tröttnar på att kritisera! Nätmobbning pågår.


 33. Rubin skriver: 27 april, 2015

  #31 Hanna
  Forhåbentligt gik din svigerinde ikke glip af en mandlig stripper, for en skriver det er vanligt ved en möhippa i Sverige! 😉
  Hvis ikke synes jeg det er pinligt, at en sådan optræder ved Sofias!
  Men måske er der meget sandhed i, engang showbusiness — altid showbusiness!
  Hvis Madeleine har vidst, hvad det gik ud på, så hellere bliver blitzet af paparazzier i London end være en del af dette yderst pinagtige!
  Ny stil venter vist i kongehuset fremover………


 34. Malin skriver: 27 april, 2015

  #32 Håller helt med! Man undrar vad som fattas i vissas liv när de bara måste sitta och spy galla över allt som rör Sofia. Och att sen som #16 bli så upprörd över minsta åsikt om Madeleine men inte drar sig för att kasta skit på Sofia är idiotiskt.
  Men självklart måste det göras en grej av att Madeleine inte var med, oavsett om man är team Madeleine eller team Sofia. Har det aldrig slagit er att man kan ha förhinder utan att det måste betyda något speciellt? Madeleine missade ju Victorias lysning tex. Tror knappast att det beror på att hon inte gillar sin syster.


 35. mini skriver: 27 april, 2015

  ALLA dricker inte alkohol på möhippor, Sofia drack inte alkohol, hon drack en "drink"/smoothie gjord på grönsaker.
  Läste i kvällspressen att Carl-Philip under tiden möhippan pågick, var på ett event/ "party" på en krog inne i stan, han drack inte heller alkohol. William Värnild som var med på möhippan är en av Sofias bästa vänner, tillika en av Sveriges främsta makeup-artister som sminkat både svenska och internationella artister/kändisar.


 36. signe skriver: 27 april, 2015

  Förstår att Madde nobbade möhippan. Victoria hade inte en chans att göra samma sak utan hon kände sig väl tvingad. Det är väl inte svårt att förstå vem som tipsade pressen? Att bada och visa sig i bikini är väl sofias passion. Tycker det var en konstig möhippa när Victoria och några drog iväg. En kille ibland massa tjejer måste vara drömmen för honom. C-P var också ute och roade sig och där uppträdde strippor !? Stackars Silvia och Victoria och Madde.


 37. Karina skriver: 27 april, 2015

  Er det et nyt foto af Sofia, så ser det ud, som om hun (næsten) har fået sin naturlige hårfarve tilbage?


 38. mini skriver: 27 april, 2015

  # 36 # signe
  Signe – kom in i livet vi har NU!
  Jag tycker iofs det var lite märkligt att Madeleine inte kom ens 30 min. men det är hennes grej, bebis i magen o en liten tjej, packa för London, packa om för Rom-resan.
  Jag har INTE för avsikt att skriva något om W.V (makeup-artisten) men JAG förstår varför han var med och han är en av Sofias bästa vänner.
  Åter = både Sofia och Carl-Philip var helt nyktra! Ska vi kanske gå in på andra ingifta i kungafamiljen också – tror inte det passar sig.


 39. Pensionär skriver: 27 april, 2015

  Madeleine var med sin familj i London hela veckan och skulle direkt ill Rom därifrån. Att hon då inte kunde vara med på möhippan är väl naturligt och har väl inget med ‘att dansa efter Sofias pipa’ . Signe har som vanligt gått i taket och hittat massa fel. Stackars människa"


 40. kickr skriver: 27 april, 2015

  #36 Vad vet du om Victoria kände sig tvingad? Tycker att dina insinuationer är oerhört elaka! Varför är det synd om Silvia, Madeleine och Victoria? Om jag inte missminner mig så fanns det bilder i pressen både från KP och prinsessans Madeleines möhippor i pressen.


 41. Cath skriver: 27 april, 2015

  Signe! Var får du alla dina fantasier ifrån? Helt otroligt vad du hittar på!


 42. Helena skriver: 27 april, 2015

  Ta det lugnt nu Signe så du inte får en hjärtattack. Gör något trevligare och lugnare tex läs en bok. Eller nej förresten, skriv en bok! Med din outtröttliga och hejdlösa fantasi måste du ha massor av uppslag 🙂


 43. Bittan skriver: 27 april, 2015

  # 41, Cath, nu får jag försvara Signe, hon hittar inte alls på, det hon skriver om har stått i både i Expressen och Aftonbladet.


 44. Jossan skriver: 27 april, 2015

  ..helt i linje med de bilder som figurerat från TV-såpa samt utvikningsbilder som väl alla inom- och utomlands sett. Även i utländsk media. De skrattar. Förståeligt. Svårt känna respekt för kungahus där skandaler staplas…inte minst som svensk.
  Det bör vara en förebild att se upp till. Inte ett leverne som är under gemene mans (kvinnas) värdighet i samhället. Bekostat av skattepengar!
  Kanske läge börja om helt från början, som med den förste Bernadotte en gång?


 45. Joanne skriver: 27 april, 2015

  Mannen på bilden är ju en av Sofias bästa vänner, så någon manlig strippa är det inte tal om. William Wärnlid heter han om jag inte minns fel. Önskar prins C-P och hans Sofia all lycka. Så mycket negativitet bland kommentarerna här, ledsamt att se. Allt man tycker och tänker behöver man faktiskt inte basunera ut.


 46. babbe skriver: 27 april, 2015

  # 32. kickr #
  Madeleine får väl göra det hon vill, och har faktiskt rätt att gilla/ogilla vem hon vill! Och om det nu mot förmodan är så att hon inte är särskilt förtjust i sin blivande svägerska så kan inte ens drevet här mot henne avhjälpa det.
  Har märkt när det gäller Madeleine är det inte så farligt att kritisera henne, däremot stoppar SvDamtidnings-giljotinen direkt den som vågar yppa känsliga saker om Sofia!


 47. Hanna skriver: 27 april, 2015

  #43 Bittan. Nu är du ute och cyklar (igen!) Signe har som vanligt fabulerat ihop en massa skitsnack. Visst Madeleine var inte med och ja det var en kille med och ja de badade. Men att Victoria kände sig tvingad att vara med? Att Sofia själv tipsade pressen? Att Madeleine inte skulle ha em naturlig förklaring till att inte vara med utan "nobbade"? Var finns belägget för sånt trams? Ni är mästare på att spekulera ni två. Men det blir väl så när man saknar belägg och argument.


 48. babbe skriver: 27 april, 2015

  # 44. Jossan #
  Kan inte sägas bättre, – MITT I PRICK!


 49. Greta skriver: 27 april, 2015

  #36 Tipsade Victoria och Madeleine pressen om sina möhippor då? Det visades ju som bekant även bilder därifrån. Men nej just det, det är ju bara när det gäller Sofia som allt är negativt.


 50. mini skriver: 27 april, 2015

  Här kommer en härlig, sann och gripande historia av William Värnlid!

  http://inteenframling.se/2014/05/27/william-varnild/

  Att fabulera som vissa gör att han skulle "njuta av kvinnor" i bikini är larvigt och elakt, okej, kanske William tycker om det om man ser till hans yrkesval som stylist o makeup-artist. Men det gäller då estetik och inget annat!
  SÅ – rara ni, skriv inte massa elakheter när ni inte känner en människa!


 51. Irena skriver: 27 april, 2015

  Victoria, Victoria. Hon är bara så bra.


 52. signe skriver: 27 april, 2015

  # tack Bittan..du har helt rätt ! Har inte fantiserat något för det har stått i kvällstidningarna ! Det är ni som hittar på ! Tycker ni kan landa och se det realistiska ! Har aldrig skrivit att killen som var med är strippa !! Och vad det gäller Madde väljer hon själv vem och vilka hon vill umgås med och vilka fester och möhippor hon går på !!! det känns som ni som ständigt klagar bara på mig samtidigt är hennes nära kompisar ! Någon skriver att sofia och c-p var nyktra !! hur vet du det om du inte var närvarande i tunnan ! och C-P var väl inte med på möhippan ??? Ni är hysteriska med era kommentarer men jag bara njuter och skrattar gott . Kommer aldrig ändra min åsikt som jag delar med de allra flesta svenskar !


 53. Fru H skriver: 27 april, 2015

  Jag måste hålla med. Vilket kackel!
  Madeleine har varit i London hela veckan hos svärmor. Vem vet svärmor kanske fyllde år. Familjen åkte sedan direkt till Rom i helgen via Köpenhamn där de mötte upp Silvia. Så hon kan ej ha deltagit i möhippan. Sofia kunde heller inte vara med på Maddes möhippa pga arbete. Det är bröllopet som är det viktiga!


 54. Ela skriver: 27 april, 2015

  Man mister verkligen sin tro på mänskligheten när man läser vissa av kommentarerna här.


 55. Fru H skriver: 27 april, 2015

  En sak till. Vad sjutton spelar deet för roll om man drack lite alkohol på sin möhippa. Det är inte olagligt. Grönsaksdrinkar i all ära , men det är inte säkert att det var en sådan.


 56. mini skriver: 27 april, 2015

  Men signe! NU får du tagga ner lite (som ungdomarna säger) 🙂

  Hur/vad vi vet och tycker skriver vi!
  Frågan är dock att DU fabulerar! HUR vet DU att "de allra flesta svenskarna" på något sätt ogillar vår nästa prinsessa Sofia.
  För mig är hon en helt vanlig ung kvinna, inom sitt område=utsatta barn, mycket kompetent. Jag har själv inte lyssnat på henne men har vänner i samma verksamhetsområde, alla att anser hon är fantastiskt duktig, både verbalt och kunskapsmässigt.T om ett strå vassare än t ex Madeleine som tyvärr inte är en bra talare.


 57. cissi skriver: 27 april, 2015

  Kungahuset är idag en fars. Jag är royalist men det är något mycket märkligt kring alla åtagande och göromål kring SH. Det är så mycket som blivit tillrättalagt och fixat för att kunna lyfta in henne i kungahuset. Så länge som de får apanage så har vi, folket, rätt att uttala oss om det. Tom drottning Silvia har fått felaktiga uppgifter om SH:s bakgrund. Jag tycker det är bedrövligt.


 58. ♥ Moder Svea ♥ - Republik nästa? skriver: 27 april, 2015

  # 25. ruth svensson.

  "Madeleine borde varit med på hennes blivande svägerskas möhippa. Men denna Madeleine är sig lik ( shopping i London )??
  Vad ska hon och hennes man göra i Rom??? ( Semester igen, eller för apanaget???? )."

  Det märks att du har föga koll på Prinsessans planering, du antog direkt att hon skulle shoppa och semestra du, haha! Läs de senaste nyheterna här på Svensk Dam så får du nog svaret på dina spekulationer.


 59. signe skriver: 27 april, 2015

  #56. mini… vi som skriver på denna tråden är bara en liten grupp !! Du har alltså inte vidgat dina vyer ser jag !! Gå ut i andra media tex. stoppa pressarna där folk får skiva vad de tycker utan att bli raderad. Om någon tidning hade vågat göra en folkomröstning idag om hur vi ser på sofia som prinsessa med apanage från oss skattebetalare och ha henne som representant för Sverige så kanske vi får ett resultat . det var ju en sån förfrågan för ett visst antal år sedan där över 80% inte ville ha henne som prinsessa men hade inget emot ett giftemål där hon och C-P lever ett civilt liv utan apanage . Själv är jag av samma uppfattning.


 60. mini skriver: 27 april, 2015

  # 59 # signe

  Stoppa pressarna är egentligen inte en egen mediasajt. De skriver det som står i Hänt i veckan, se & hör, Svenskdam m fl tidningar.
  De kopierar i princip rakt av andra "media", vilket också står skrivet på deras sida.
  Varför krävde du inte en folkomröstning när Victoria och Madeleine gifte sig. Deras män är också "vanligt dödliga" och inga kungligheter. NU ska vi INTE gå in på t ex Chris liv och leverne före bröllopet men kanske fler svenskar har annat att önska kring honom.


 61. mini skriver: 27 april, 2015

  Fö läser jag inte ren skvallerpress, som Stoppa pressarna!!! Kvällspress och SvD får räcka för mig vad gäller kungahuset!


 62. Pensionär skriver: 27 april, 2015

  #59 Signe
  Hoppas du lever ett liv där du inte tar emot bidrag från staten, eftersom du är så emot det. Jag som skattebetalare skulle ogilla att du t.ex handlar mat m.m. för mina inbetalda skattepengar. Du har väl heller aldrig tagit emot lön för arbete, om du nu har arbetat i ditt liv. Eller är det så att du anser att Sofia inte ska få betalt för framtida uppdrag såsom de andra i kungafamiljen får.


 63. Marguerithe skriver: 27 april, 2015

  "59" signe,
  Du är ju bl a mycket flitig på Stoppa pressarna, där man som du säger skriver vad som helst utan att bli raderad.


 64. mini skriver: 27 april, 2015

  # 63 # Marguerithe

  Tack! Jag gick in på Stoppa pressarna och hittade efter lite kolla-runt signe. Naturligtvis skrev signe om Sofia och det var ingen trevlig läsning! Att sådant skriv tillåts/accepteras visar på kvaliteten på sajten. Riktigt, riktigt illa!!!
  DÄR behövs verkligen radering av kommentarer! Att sitta vid en skärm och skriva så fula saker om människor är fruktansvärt! Särskilt när hon/de skriver om en person de inte ens känner. Vidrigt är det hela!


 65. Linnea skriver: 27 april, 2015

  59 Signe dina hagelskurar mot Sofia börjar bli urvattnade efter många långa ovädersbyar.


 66. Monica skriver: 27 april, 2015

  Det har ju länge talats om att Madeleine inte gillar Sofia. Jag tror att det stämmer. Om nu Madeleine satt ner foten och bestämt sig för att inte gå på Sofias möhippa så kan ju möhippan ha planerats vid en tidpunkt Madeleine inte "kunde" komma. Fortsättning lär följa.


 67. signe skriver: 27 april, 2015

  Har aldrig tagit emot bidrag för att ingenting göra ! Har fått som alla andra barnbidrag och sjukersättning vid sjukt barn eller egen sjukdom. Nu har jag fått pension men allt detta har jag betalat för !! Tycker det är bedrövligt att vi ska betala till Kungabarnen som är starka och friska och kan jobba. Den enda som ska apanage är Victoria vår blivande Drottning och Daniel. Kungen är pensionär och kan leva på sin förmögenhet och C-P och Madde har också egen förmögenhet ! Vi har ett samhälle där många knappt har mat för dagen, bostadsbrist och både skola och våren halkar efter med för lite personal. Där vill jag lägga mina skattepengar med glädje inte till lyxlivet för de som har miljoner.


 68. Mona skriver: 27 april, 2015

  #67 Du har inte betalat för hela din pension bara en viss del
  arbetsgivare och staten står för den största delen.
  Varför ska kungen som jobbar betala sin egen lön?
  Om du inte betalar statlig skatt Signe så betalar du ingenting
  till Statliga utgifter.Du betalar skatt till kommun och landsting.
  Om kungahuset avskaffades så skulle presidentval
  och presidentens lön och representation samt administration och säkerhet kosta det hovet kostar idag.Dessutom finns kostnaden för byggnader konst osv. kvar. Ca 60 milj går till den delen.
  Hovstaten får 60 milj varav det mesta är löner.


 69. Kerstin Bergström skriver: 27 april, 2015

  #67 signe Föreslår att du börjar jobba med dem som har det dåligt .Då kanske du känner tillfredsställelse och får ett rikt liv isf att spy galla på Sofia.


 70. Mona skriver: 27 april, 2015

  snälla Signe sluta upp med din mobbning.Kan du inte ägna
  dig åt något annat.


 71. mini skriver: 27 april, 2015

  # 67 # signe

  Kommentarsfältet är inte till för att gräla och jag ska inte gräla på dig mer än skriva att du verkligen växlar ner nu.
  Dina tankar om det som saknas i Sverige är goda MEN, jag undrar: om du nu har den empatin, varför är du då så hård, så otrevlig och (på stoppa pressarna) använder SÅ fula ord när du skriver om vår nästa prinsessa, t ex porr mm mm mm.
  Fö är det endast Kungen som får apanage att använda till personal, hålla efter slott, familj mm mm. Så Victoria får vänta med apanage tills hon blir drottning. OM hon blir det alltså.


 72. Cath skriver: 27 april, 2015

  Signe. Du har inte betalat din folkpension, det gör de som nu arbetar och betalar in skatt, end. om du har pensionsparat och själv satt av pengar. Du betalar till kungahuset endast om du betalar statlig skatt.
  Skola, vård, äldreomsorg bekostas till största delen av kommunal- och landstingsskatt så där får du ju bidraga, precis som du ju önskar: Nöjd?


 73. Linnea skriver: 27 april, 2015

  71 Mini. Har haft samma tankar som Du när jag läst på de där s.k fria-ordet – sidorna.Till vilken nytta är det att hatskriva om andra människor anonymt och utan den riktiga sanningen med i bagaget.Jag slår mig själv på fingrarna ibland för det är så lätt att slinta på tangenten.


 74. Inkan skriver: 27 april, 2015

  Stackars M hon måste haft det jättejobbigt!!!! denna vecka. Gravid dessutom.


 75. Stefan skriver: 27 april, 2015

  # 72 mini
  Ja men är inte detta ett märkligt system? Kungen får pengar till Hovstaten och kan sedan pytsa ut dem lite hur han vill vad beträffar kungafamiljens underhåll. Finns ingen insyn i hur mycket kungafamiljens medlemmar erhåller var och en. Och de slipper skatta för ersättningen.
  Varför skall de vara så svårt att istället ge dem lön?


 76. Helena skriver: 27 april, 2015

  Hoppas att vår vackra blivande prinsessa hade riktigt roligt. Det är hon värd.


 77. LaPerla skriver: 27 april, 2015

  Men hva ER deres agenda i forhold til Madeleine?
  Dere VET at hun har hatt fullt program denne perioden, hvorfor skulle hun rushet hjem til Sverige for å bli med på möhippan til Sofia? Det er vel ikke noe hun er PLIKTIG å delta på?
  Herregud…..

  Forøvrig enig med deg,
  16. helene, april 26, 2015 19:21
  Jag ser att nu har Madeleine valt fel igen!! Varför lämnade hon inte återbud till PÅVEN?? Det gäller ju SOFIA H:!! Ock varför var hon i London med sin familj ,..varför inte lämna dem?? Flyga hem med "den höggravida magen"…ock snabbt till Rom kl. 10 i morgon ock träffa PÅVEN?? Varför ?? Kan någon av ER som skrivit så anklagande –SVARA? Eller –hemska tanke—Var det högst rimligt att hon inte kunde vara med??


 78. Eva skriver: 27 april, 2015

  Så lämpligt för Madeleine att hon var bokad på annat!


 79. maggan skriver: 27 april, 2015

  Mitt i prick nr 15 hade tänkt att skriva det själv.


 80. VenlaVenla skriver: 27 april, 2015

  Kära vänner!
  Jag verkligen väntar, och önskar att jag lever, när vi får republik. Europas republikaniska föreningar har haft ett gemensamt möte i Holland, och den svenska representanten trodde att Sverige är den första staten i Europa som avskaffar monarkin. Kanske 2024!!!!


 81. Mona skriver: 27 april, 2015

  #75 Kungafamiljen betalar skatt som alla andra.
  Kungen pytsar inte ut pengar,hovet har en ekonomiavdelning.
  Allt ska redovisas av det offentliga apanaget.


 82. Ate skriver: 27 april, 2015

  # 57 Cissi
  mycket bra formulerat och helt rätt


 83. Rosa skriver: 27 april, 2015

  @ 67 Signe…. Dagens BÄSTA inlägg… !! …


 84. Kristina skriver: 27 april, 2015

  Svar till Signe o en del andra här som sprider massa dynga. Ni vet mkt väl varför Madeleine inte kunde närvara. O sluta hitta fel på Sofia hela tiden. Som ja förstått togs det smygbilder på möhippan o det kan varken Sofia el ngn annan hjälpa.


 85. Brigitta Kam skriver: 27 april, 2015

  Vissa som skriver här, borde tänka om lite, speciellt de som så gärna försvarar Sofia, och gillar inte Madeleine.
  Men vem säger att de måste tycka om varandra, Sofia gifter sig med C-P och inte med Madde och hon behöver faktiskt inte tycka om Sofia av olika skäl, så enkelt är det.
  Själv tycker jag att Madeleine har inte så mycket gemensamt med Sofia, så de två blir inte kompisar direkt och det måste man akceptera


 86. Gott folk av med kläderna o låt oss vara naturliga! skriver: 27 april, 2015

  My … precis hahaha!


 87. Lite krav på CV:t för det allt vara skriver: 27 april, 2015

  Håller med dig Signe!

  Ni andra kan ju växa upp. Vi kan väl inte försörja hela släkten som vill åka o klippa band ett par gånger per år!! Och vi vill inte representeras av vem som helst … lite stil för det allt vara!


 88. mary k skriver: 27 april, 2015

  # 20 Helena og flere:
  Enig i at noen her har en utrolig fantasi når de skal lete etter feil på
  Sofia og alt rundt henne! Nesten sykelig forfølgelse
  # 44 Jossan:
  Börja om från borjan som den første Bernadotte?????
  Struntprat!! Han hadde jo elskerinner utenom Desiree! Det vil vi jo ikke at Bernadotte som er FOR SVERIGE I TIDEN börjar med. Det ble jo skandale med kaffe-flickorna, Så takk og pris for at CGB har vendt blad og nå antagelig vet hvor grensen går! Det var jo ikke slik med Jean Baptiste! Nei, nåtidens kongelige er antagelig de mest moralske som har levd – nettopp fordi ting er så gjennomsiktige med media osv.


 89. mary k skriver: 27 april, 2015

  # 52 signe:
  Jeg tror ikke de fleste svensker er enig med deg! Her på sidene er de fleste uenige med deg! Tell for og i mot dine innlegg!


 90. mary k skriver: 27 april, 2015

  # 52 Signe:
  Der kom katta ut av sekken! Når du sier at du aldri vil endre dine åsikter. Ja, nettopp ÅSIKTER – MEN IKKE FAKTA! Så enkelt og klart for de fleste her! Du har bare bestemt deg for å hate Sofia – helt uten grunn, samme hva hun får til eller hvor positiv hun vil vise seg å være for CP og kongefamilien!


 91. Sanne C skriver: 28 april, 2015

  Rubrikken handler om Sofias möhippa, men det er ligeså sikkert, som ‘Amen’ i kirken, at det altid kommer til at handle om skattebetalernes penge! Så det er overrasker ikke en, men det gør billederne, der findes fra den… og ‘# 76 Helena’ behøver ikke bekymrer sig, klart Sofia har der roligt, det er jo hendes livsstil, før, nu og for fremtiden. 😉


 92. Marguerithe skriver: 28 april, 2015

  "46" babbe,
  Det finns mycket känsliga saker om vissa som aldrig kommer att komma fram här. Så visst finns det en diktatur här. Det är bara att konstatera. Sofia får stå ut med så mycket som ingen annan enskild person i Sverige skulle stå ut med utan att gå till motattack själv. Vi är flera som håller om henne tack och lov.


 93. gudrun skriver: 28 april, 2015

  Apropå apanaget så förstår jag inte varför inte staten kan ta på sig kostnaderna för kungahusets personal, slottens kostnader och representation, och sedan ge kungligheterna ersättning för deras kostnader för deras s k arbete. En viss ersättning för representationskläder och andra utgifter. Varför ska kungen betala personal och underhåll av slotten som han knappast kan påverka. Ge kungligheterna lön för vad de verkligen uträttar, så får de själva avgöra om de vill köpa nya kläder varje gång de uppträder. Skilj på vad kungen inte kan påverka och låt dem få en budget som de själva ansvarar för. Kanske det inte blir nya kläder varje gång de uppträder och väskor för tiotusentals kronor som inte alls är nödvändiga för deras s k jobb. Enligt uppgift får de representatinskläder betalda från apanaget och kan efter att ha använts en gång anvädes privat. På det sättet behöver de inte betala sin egen privata garderob. Undra på att dom har nya dyra kläder varje gång de syns offentligt när de i princip betalas av oss.


 94. Stefan skriver: 28 april, 2015

  # 81 Mona
  Detta har vi ju diskuterat förr.
  Kungen och familjemedlemmarna erhåller ingen lön, således så betalar kungen och familjemedlemmarna INGEN inkomstskatt.
  Istället erhåller kungen apanage. Vad beträffar Hovstaten så ser vi att en stor del går till personalkostnader för alla dessa anställda. Men vi vet EJ hur mycket kungen och hans familjemedlemmar "plockar ut" i egen ersättning utan beskattning.
  Även om vi inte är överens om formerna för statsskick så måste vi väl ändå vara överens om att en lönesystem är betydligt bättre? Det går ju utmärkt för Obama, så varför inte för lilla Sveriges statschef?


 95. Grethe skriver: 28 april, 2015

  Om ni delar på utgifterna per person om året är det en mycket liten del vi betalar . kostnaderna för slotten kommer inte att försvinna det är historiska byggnader. har det med denna tråd att göra det förstår jag inte.

  Ingen av er negative stannar upp och tänker efter tror ni att era egne barn hade klarat av en sådan hex jakt utan att gå sönder,dag ut och dag in hur du än gör är det fel, det är mopning


 96. emma_h skriver: 28 april, 2015

  MINI-71 CITAT_Fö är det endast K som får apanage … Så Victoria får vänta med apanage tills hon blir drottning. OM hon blir det alltså.

  Victoria har sedan flera år Kronprinsessans Hovstat med EGEN budget fr apanaget och egen personalstab…Kungen TILLDELAS som statschef ett apanage som ska räcka till hela familjen – då hela familjen är aktiva medarbetare ÅT SVE… Likaså ska det räcka åt all verksamhet kring CG+familj under ett år jämte flera tillskott från vissa myndigheter (Adjutanter avlönas via Försvaret exvis) Flertalet kostnader för GCs hyrda slott åligger dess ägare SFV. Det står på både hovets+SFVs respektive hemsida. Arrenderade slott ger årligen stora inkomster tillika… En tronföljare – helt oavsett köplatsnr – får bara ha Khuset som arbetsgivare så vi avlönar dem on/off-work livet ut både i vardag o vid festliga händelser (bl.a deras bröllop) http://www.kungahuset.se/monarkinhovstaterna/hovstaternasorganisation/hovmarskalksambetet/hkhkronprinsessanshovstat.4.7c4768101a4e8883780001213.html


 97. gudrun skriver: 28 april, 2015

  Stefan har rätt, skilj på privata kostnader och hovstaten så får vi slut på spekulationer om apanaget. Kanske kan kostnaderna minskas. Och ju fler som ska ha pengar till nya kläder och lyxgrejer ju mer begär kungen i apanage. Nu ska Sofia ha hovdamer och livvakter och kläder betalda, snart har vi flera småbarn som ska ha barnsköterskor och så vidare. Låt kungen och drottningen och Victoria få betalt för sina uppdrag men låt resten betala sitt eget leverne. Det har de råd med. Visst har vi råd med en kung men resten kan få bli privatpersoner.


 98. Marguerithe skriver: 28 april, 2015

  Det är ovärdigt ett överflödsland som Sverige att ha diskussioner om apanaget, det lilla, där vi knappast märker av någon kostnad överhuvudtaget. Kungafamiljen är dessutom mycket sparsam och enkel och skulle aldrig utnyttja sin ställning. Problemet är nog "om jag inte får vara kunglig ska heller ingen annan få vara det". Trist med den evinnerliga avundsjukan.


 99. emma_h skriver: 28 april, 2015

  GUDRUN 93 – finns många fler utgiftsposter än bara kläder… UTDRAG_Riksdagen har länge motionerat om att RRV även skall revidera hovstaten. I Aug 1996 lämna Riksmarskalksämbetet till regeringen 1 utredning av rätten om redovisningen av apanaget m m. Där konstaterades efter en ingående juridisk analys att hovstater inte var 1 myndighet o därför offentlighetsprincipen inte gällde. Därtill var hovstater underordnade kungen, EJ regering, varför regering inte kunde ge några direktiv till RRV om en redovisning. Gränsen mellan kungens privata ekonomi och hans jobbekonomi som statschef var svår att dra. inom landet var han ju 24/7 rikets statschef. För att undvika eviga diskussioner fick K därför en klumpsumma att disponera efter eget gottfinnande, bl.a Lön för sig och familjen. Den behövde ej redovisas men sagda summa måste naturligtvis motiveras när han äskade anslag. http://kungensbiografi.eriksoderman.se/29.pdf


 100. Stefan skriver: 28 april, 2015

  # 98 Marguerithe
  Har inget med avundsjuka att göra. Men varför detta från 1809 uråldriga system med apanage? Om president Obama vet vad som är en offentlig utgift och vad som är en privat utgift så borde väl även vår kung klara av detta.
  Ge honom istället en rejäl lön!


 101. ToreStockholm skriver: 28 april, 2015

  Har man ingen argument använder man alltid den kungliga avundsjukan eller hur ?
  Det är nya tider och med inträde i EU trodde man monarkin var en saga blott , tänk att vi har 8-9 familjer runt om i Europa som föds till prinsar o prinsessor eller de gifter sig till titlar .
  Inflationen i titlar är jo skrattretande , men folket spelar med i skåda spelet .
  Ge "översten" av ett land lön och betal arbetsgivaravgift som vi alla andra må betala när vi tar lön ut från våra företag .


 102. G skriver: 28 april, 2015

  Man ler godt når man er inne på SD facebook side, INGEN av disse kommentarene som kommer her er det ingen som tør skrive der. Hvorfor vet vi godt 😉


 103. ToreStockholm skriver: 28 april, 2015

  # G 102
  Men varför är du anonym , du kanske får betalt av norske hovet eller är släkt ? Svara själv med fullt namn .


 104. gudrun skriver: 28 april, 2015

  Uselt att inte det går att dela på apanaget så att det går att utläsa riktigt vad pengarna går till. Reda ut vad som är lön och erättning till dom kungliga medlemmarna och vad som tillhör staten. Strunt att det inte skule gå. Jag har tröttnat på att betla hisnande summor till Victorias garderob och familjernas lyx. Madeleine och Chris borde kunna klara sig själva, så lite som hon s k arbetar. Childhood är f ö hennes eget huudrag. Snart har vi flera avkommot som ska ha betalda barnsköterskor, personal. Carl Philip och Sofia borde kunna klara sig själva, han har väl en del ersättningar från sin deignerkarriär, eller? Låt dem som gör någon nytta få en hygglig lön och bidrag till kläder och dylikt.


 105. Sus skriver: 28 april, 2015

  Ett möte med påven och en antitraffickingkonferens prioriteras över en möhippa om man har minsta vett i skallen, och anständighet.
  Madeleine, om Du mot förmodan skulle läsa detta, vet att många inte har gett upp fullständigt om kungahuset just p.g.a. Dig, och bry Dig inte om all tendentiös, vinklad skit som skrivs om Dig och de Dina.

  http://www.kungahuset.se/kungafamiljen/aktuellahandelser/aktuellt/drottningenprinsessparetochprinsessanleonoreivatikanen.5.36257d1d14c9d87d3cd927.html


 106. Stefan skriver: 28 april, 2015

  # 104 gudrun
  Ja och detta med lön skulle ju gagna alla. Nu klagas det ju från många håll att både den ene och andra i kungafamiljen gör så lite. Madeleine känner sig missförstådd etc etc. Men sätter man en lön i relation till arbetsinsatsen så blir det ju så mycket enklare.
  Om Carl Philip som exempel erhåller en lön motsvarande en tjänst på 20 % så är väl detta Ok, låt honom sedan köra bil och designa hur mycket han vill på övrig tid.


 107. G skriver: 28 april, 2015

  #103 Jeg er for facebook innlogging det har jeg sagt mange ganger, men du nekter og sier du ikke vil kommentere under ditt eget navn 😉


 108. Rut skriver: 28 april, 2015

  Minns en svensexa för en vän af kronprins Frederik, der bilder av en naken kronprins liggande bak en traktor, medan den körde genom gyttja, fanns på försidan av flera danska tidningar…

  Jag hoppas brölloppet blir präcis som Sofia och Carl-Philip önskar, för det är deras dag.


 109. märtha skriver: 28 april, 2015

  Kommer man någonsin att få veta hur mycket detta bröllopskalas kommer att kosta oss skattebetalare? Eller förblir det hemligt?
  Tycker att CP och Sofia borde kunna försörja sig själva, – han med sin designersyssla och utbildning inom jordbruk plus alla ägor han har, och hon med sin "spetskompetens-CV" och universitetsstudier och åratals erfarenheter från "underhållningsbranschen". Dessutom kan CP sälja av en del om medlen skulle tryta. Varför skall dom ha privilegier bara för att dom är vackra, fantastiska, naturliga, så trevliga, förälskade plus allt annat som vilka andra människor som helst kan vara?


 110. Stefan skriver: 28 april, 2015

  # 109 märtha
  Det är mycket som skall klämmas in i apanaget:
  "Stora händelser var förstås också prinsessan Madeleines bröllop, prinsessan Lilians begravning, Kungens 40-årsjubileum på tronen och Drottningens 70-årsdag."
  http://www.svd.se/naringsliv/hovet-gar-med-forlust_3574046.svd
  Kanske bör vi anmäla kungen till programmet Lyxfällan eftersom det inte längre går ihop.


 111. Marguerithe skriver: 28 april, 2015

  "109" märtha,
  Så du tycker inte att Kungen ska få ordna bröllop för sin son? Han betalade ju privat Madeleines bröllop och gör väl så nu också. Vissa kommentarer här är helt overkliga.


 112. Marguerithe skriver: 28 april, 2015

  "105 Sus,
  Mötet med Påven har väl prioriterats eller?
  Får övriga medlemmar i Kungafamiljen hemma i Sverige inte göra något förrän detta möte är över, eller vad menar du egentligen?


 113. Julia Dahlgren skriver: 28 april, 2015

  77 La Perla

  "Jag ser att nu har Madeleine valt fel igen!! Varför lämnade hon inte återbud till PÅVEN?? Det gäller ju SOFIA H:!! Ock varför var hon i London med sin familj ,..varför inte lämna dem?? Flyga hem med "den höggravida magen"…ock snabbt till Rom kl. 10 i morgon ock träffa PÅVEN?? Varför ?? Kan någon av ER som skrivit så anklagande –SVARA? Eller –hemska tanke—Var det högst rimligt att hon inte kunde vara med?"

  Bra skrivet.


 114. Eliza skriver: 28 april, 2015

  # 112 Marguerithe
  Men snälla du Sus menar att det var b ra att M. prioriterade Rombesöket framför möhippan. Hon har inte skrivit ett ord om övriga familjemedlemmar. Vissa tyckte uppenbarligen att möhippan var viktigare.


 115. Kerstin Bergström skriver: 28 april, 2015

  #50 mini Läste länken.Mycket bra. Den borde många som skriver här LÄSA. Kan tänka mig att de är goda vänner för Sofia är ödmjuk av sig.


 116. helene skriver: 28 april, 2015

  # 77 LaPerla. Tack ! Ja, så ser det ut—sedan du läst igenom kommentarerna—ock inte endast i detta sammanhang.–Tyvärr är det som om människor blint kastar iväg kommentarer utan att använda sitt sunda förnuft! Så skönt att det finns flera som reagerar på detta! Det värmde,Tack.


 117. gudrun skriver: 28 april, 2015

  Stefan har rätt, ge kungligheterna en rejäl lön för sitt engagemang, men bara de som arbetar. Och låt staten ta hand om slott och tjänstefolk, statsbesök, representation o dyl, men privata utgifter kan de klara själva. Kanske kungabarnen blir flitigare då, om de får betalt efter vad de uträttar. Men kanske de inte har så mycken efterfrågan på sina tjänster. Snart har vi flera som ska ha stylister, barnsköterskor, livvakter, bostäder och tjänstefolk, höjt apanage och nya utgifter för staten.


 118. helene skriver: 28 april, 2015

  # 92 Marguerithe. Du skriver att Sofia H. har fått stått med så mycket. –Men snälla Marguerithe –INGEN tvingade henne till det som hon av egen fri vilja valde!! Som privatperson hade ingen brytt sig i–eller ens haft en aning om hennes existens. Men när hon kaxigt går in ock placeras i Kungafamiljen så blir hon granskad/ ock skall granskas. Då kommer allt fram–ock tyvärr mera än någon kunde ana! Så hennes leverne har hon själv styrt!


 119. Louise Hempel skriver: 28 april, 2015

  Bröllopet är verkligen nära nu, när Sofia har haft sin möhippa… Den verkar ha varit en jättetrevlig tillställning med den snygga och sympatiska blivande bruden i fokus!


 120. Linnea skriver: 29 april, 2015

  36 signe vad vet du om det att och varför Madeleine inte var med på möhippan?hur vet du att Victoria kände sig tvingad vara med? Har du klara belägg för det eller är det som vanligt från dig, fria fantasier, hatfyllda tankar som du låter få spelrum?


 121. Monica skriver: 1 maj, 2015

  Nu har Victoria ordnat en Möhippa för Sofia. Att hon inte badade badtunna kan bero på olika saker som vi inte behöver spekulera i. Bara att Victoria tog sig tid att göra detta, vilket måste betyda mycket för Sofia. Nu när Madelene inte var med så är det så. Hon ska ha barn och varit i London samt åka till Rom. Hon kanske inte orkar mer vad vet vi? Jag ser framemot Sofias och C-P bröllop, Visst måste vi önska två personer som älskar varandra lycka till och glädjas. Vi kan vara stolta över Victoria och hennes engagemang för både C-P och Sofia. Jag tror kungen och drottningen ser mycket gott i Sofia. Jag tror hon kommer få många fina uppdrag.


 122. A-LL skriver: 2 maj, 2015

  # 16. Helene
  Så bra beskrivet av dig! Och skall verkligen Madeleine eller resten av kungahuset behöva passa sig för att Sofia inte skall känna sig tillräckligt viktig? Men det finns tyvärr många som anser att hon numera ÄR huvudpersonen i kungafamiljen, och dessvärre verkar det som om hon passerat hela familjen i popularitet. Man kan undra VARFÖR?


 123. marianne skriver: 3 maj, 2015

  Man mister verkligen sin tro på mänskligheten när man läser vissa av kommentarerna här.///

  Nee, det ska du inte göra, småtuttor är småtuttor.


 124. bella skriver: 4 maj, 2015

  # 92. Marguerithe
  Är 100 procent säker på att Sofia inte bryr sig ett dugg om vad som skrivs här, det väger lätt med tanke på den rikliga belöningen hon kommer att kamma in under resten av livet!
  C-P är precis det hon letat efter, och vad resten av befolkningen tycker om henne kvittar, hon har ju Kungen med hela kungahuset som håller henne om ryggen, – dessutom SvDamtidning med alla Sofia-fansen!


 125. Pia skriver: 4 maj, 2015

  121 "Monica". Om Silvia och C-G tycker sig "se mycket gott i Sofia" säger det ingenting. De är i högsta grad partiska då det gäller den älskade ende sonens önskemål att få gifta sig med denna Sofia. Ett privat bröllop med påföljande privatliv hade varit helt okej för mig och stora delar av Sveriges folk. Detta upphaussade bröllop med saluter och stort polispådrag är inte okej. Kungahusets medlemmar börjar bli för många. Norge är ett föredöme. Kungapar plus kronprins m fam. Punkt och slut. Suveränt.


 126. Pia skriver: 4 maj, 2015

  124 "Bella". Klartänkt och exakt uppfattning av vad som sker och vad som lett fram till det.


 127. Eva skriver: 6 maj, 2015

  En del av oss uttrycker dubier ang. SH, andra av oss tycker om henne och uttrycker det. Framtiden kommer ge svar. Precis som framtiden kommer ge svar för oss alla i livet. Saker händer på vägen; saker som utvecklar oss, formar oss, vi tar ibland goda ibland sämre beslut. Också viktigt att SH får rätt råd, vägledning.
  Jag tror att hon är duktig, glad, energisk och kapabel. Detta kombinerat med ödmjukhet och impulskontroll blir bra.


Annons

Laddar