Så firade norska kungafamiljen 17 maj

Så firade norska kungafamiljen 17 maj
Annons

Norska kungafamiljen 17 maj

Alexander Rubak och “Fairytale” i alla ära, men 17 maj står ändå norska kungafamiljen i fokus. Och i år ser nationaldagen ut att ha slagit publikrekord i Oslo.
Solen sken och norrmännen firade. På balkongen i år syntes också kronprinsfamiljen som hastat till Oslo efter firandet i Asker. Balkong-vinket gick bra, så när som på en hatt-incident. Kronprinsessan Mette-Marits härliga vårhatt hade kunnat bli ett hett byte i publikhavet nedanför slottet …
Se bildspel!

Annons

Av Eva Österlind
Foto: Stella Pictures

[smooth=id: 36; width:430; height:700; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

25 kommentarer till “Så firade norska kungafamiljen 17 maj”

 1. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 18 maj, 2009

  I fönstret står inte Ragnhild, utan yngre systern prinsessan Astrid 🙂


 2. evahttp skriver: 18 maj, 2009

  Du har helt rätt! Det gick lite fort här … Jag ändrar – och tusen tack för att du är så engagerad och rättar oss.


 3. Irena. skriver: 18 maj, 2009

  Sicken vacker familj, kronprinsfamiljen, Ingrid liknar sin faster Märta! Tänk om Sverige kunde ha en så´n dag! Men Norge firar den här dagen till minne av att de slapp fria ifrån oss…


 4. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 18 maj, 2009

  Tack själv Eva och alla andra medarbetare på webb-redaktionen för en fantastisk sida, det är alltid lika kul att gå in här!


 5. Neta skriver: 18 maj, 2009

  Hej Eva, jag håller med Johannes. Sidan har blivit jättebra. (Frånsett att det fortfarande står att det är fel på sidan när jag går in här). Men det gör ingenting för det funkar i alla fall. Men jag undrar varför de flesta som är rödmarkerade som webbplatser inte finns när man klickar där.


 6. Irena. skriver: 18 maj, 2009

  Usch, jag vill inte säga dethär,men vilken slående likhet i frisyr och allmän approach mellan Ragnhild och Ari Behn…är de släkt på något sätt? Hon kunde vara hans farfar?


 7. Neta skriver: 18 maj, 2009

  Bättre kan du, Irena 🙂


 8. Neta skriver: 18 maj, 2009

  Förlåt 🙂


 9. Nina skriver: 19 maj, 2009

  Haha, lillsessan är ju pappa och farmor upp i dagen:)


 10. Irena. skriver: 19 maj, 2009

  Nej Neta, jag förlåter dig inte!!Nu är det krig!!!;-= (;-)


 11. nordmann skriver: 19 maj, 2009

  Norge feirer nasjonaldagen, eller grunnlovsdagen, til minne om at grunnloven ble vedtatt på Eidsvoll i 1814. Ikke for frigjöringen fra Sverige i 1905.


 12. Neta skriver: 19 maj, 2009

  Inte vill jag ha krig med dig, Irena….Du tillhör ju stjärnorna här på siten 🙂


 13. Gun skriver: 19 maj, 2009

  Oj vad avundsjuk Ari Behn ser ut då. Och vi hoppas att Ingrid Alexandra bara liknar faster till utseendet.


 14. Neta skriver: 19 maj, 2009

  Det är en vacker familj. Framför allt tycker jag om att dom ser ut som vi gör här i norden. Det är lite annorlunda med vårt eget kungahus, eller hur? Där finns ju bara kungen själv och prinsessan Madeleine som ser ut som vi.


 15. Gun skriver: 19 maj, 2009

  Så sant så sant så Neta och nu kommer Victoria gifta sig med en grönögd?mörk man (fast två brunögda kan få blåögda barn). Vi får förlita oss på Carl Philips gifte med blonda blåögda Theodora av Grekland. Den senaste bilden jag såg av henne hade hon klippt håret lite kortare och fått bort lite av babyhullet, så hon artar sig positivt.

  Napoleon kallade Bernadotte för -den där moren, enligt Herman Lindqvist. Undrar om Napoleon hade rätt eftersom de har så lockigt hår? Vore intressant att få veta. Och om det var riktiga morer han menade eller de spanjorerna kallade morer.


 16. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 19 maj, 2009

  Gun. Men Carl Philip och Theodora är ju sysslingar, det är väl ett besvärande nära släktskap..?
  Jag håller på prinsessan Maria Laura (f. 1988), dotter till prinsessan Astrid av Belgien och Lorentz av Österrike. Astrid är visserligen brylling med kung Carl Gustaf, men det är ju inte så farligt… 🙂


 17. Bo skriver: 20 maj, 2009

  Vi får alla svenskar hoppas att Carl-Philip tar och friar till Emma så vi får en duktig, vacker, energisk , smakfull Prinsessa i Sverige med utstrålning, det behöver vi verkligen nu.Emma skulle på ett värdigt och fint sätt ta hand om dom flesta krävande representationsuppgifterna för Sverige ute i världen.


 18. Neta skriver: 20 maj, 2009

  Duktig och energisk, så långt är jag med, Bo. Men det vore nog värsta vågspelet att göra Emma till prinsessa. Fel stil och fel bakgrund.


 19. Irena. skriver: 20 maj, 2009

  Bo (kallas du Bosse?) :Nu skämtar du allt aprillo med oss???


 20. Gun skriver: 20 maj, 2009

  Johannes: det är klart du har rätt, men ändå jag vill. Det kanske inte är så farligt med sysslingsgifte om man betänker att kung Haralds föräldrar var kusiner, farföräldrarna likaså och morfar var gift med en kusindotter, eller är det då man får ättlingar som pratar med änglar?


 21. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 20 maj, 2009

  Oj, första länken funkade visst inte och vad långa de var! Det var ju inte meiningen…


 22. Gun skriver: 20 maj, 2009

  Johannes: Va?


 23. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 20 maj, 2009

  Gun. Alla konstiga bokstäver är delar av en länk som inte fungerade, men jag har förstått att det inte är så lyckat att syssla med det här 😀


 24. Gun skriver: 20 maj, 2009

  Johannes jag tycker din prinsessa är lite för ung, synd att Carl Philip missade Marie-Christine av Österrike. Har valt ut nio kandidater till honom förutom Theodora, eftersom SD aldrig skriver om vilka som finns. Först två bryllingar till honom: Katharina comtesse af Rosenborg och Beate Gyldenfeld Wulff. Sedan hon vilket efternamn jag är avundsjuk på: Maria Bitsch vars farmors mor var prinsessan Dagmar av Danmark. Sen en syssling till: Kajsa Bernadotte, då skulle Sigvard blivit glad. Ytterligare sysslingar med bara i juridiskt hänseende, ej blodsligt, denna tidnings f.d. medarbetare Monicas döttrar: Ebba och Marianne Bonde af Björnö, och sedan deras kusin Christina Bernadotte. Till slut Bernadottes old lady Dagmar von Arbins dotterdöttrar: Jana och Adrienne De Geer af Finspång.
  Vet inte om dessa kvinnor är gifta eller ej. Johannes har jag fel när jag tror att Diana Bernadotte har varit gift?


 25. Lolo skriver: 9 juni, 2009

  Har hon alltid samma dräkt när kon står med traditionsenlig klänning vid skogum…
  Jag antar det finns olika dräkter från olika delar av Norge


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar