Så firas Victoria på Öland

Så firas Victoria på Öland
Annons

Kronprinsessan Victoria.
Kronprinsessan Victoria.

Kronprinsessan Victoria fyller 32 år. Det firas som vanligt med pompa och ståt på Solliden på Öland. Svensk Damtidning är såklart på plats för att fira!

Här har ni hela det spännande programmet för tisdagens festligheter:

Annons

11.00
Vi på Svensk Damtidning öppnar vårt tält på torget i Borgholm. Här kan ni läsare träffa chefredaktör Karin Lennmor, reportern Johanna Fredriksson och fotograf Charles Hammarsten. Vi bjuder på godis, flaggor och kungligt skvaller! Titta även på fotoutställningen om Victoria med Charles Hammarstens foton på kronprinsessan genom åren. Vårt tält är öppet fram till klockan 18.00.

victoria213.00
Victoria tar emot gratulationer utanför Solliden tillsammans med kungen och drottningen – och vem vet, kanske även Daniel är på plats. Kungen stämmer upp till allsång.

17.00
Borghoms idrottsplats öppnar sin entré för firandet.

18.30
Kungafamiljen anländer.

18.50
Firandet startar och det bjuds på underhållning av Jill Johnson, Malena Ernman, Måns Zelmerlöw, Salem al Fakir, Orup och Lena Philipsson.

20.15 cirka
Avslutning.

20.30
Kungafamiljens privata firande med släkt och vänner börjar på Solliden. Kockar lagar Victorias favoritmat och sedan följer tal, dans och skratt natten lång.

Varför inte ta chansen och skriv era födelsedagshälsningar till Victoria här!

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Charles Hammarsten


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

53 kommentarer till “Så firas Victoria på Öland”

 1. Jenny skriver: 11 juli, 2009

  Det vore tragiskt om Daniel inte var med på födelsedagen, då kan man verkligen börja undra hur det står till i familjen Bernadotte…


 2. Helena M skriver: 11 juli, 2009

  Grattis tösen och ha en bra dag , jag hoppas att Daniel är kry nog att kunna medverka på din dag.

  Kram Helena


 3. Charlotte skriver: 11 juli, 2009

  Vi skulle bli så glada om Daniel är med!


 4. Linda skriver: 11 juli, 2009

  Hoppas att Daniel är med! Fingers crossed som Lotta brukar skriva…


 5. Carolina skriver: 11 juli, 2009

  Det står på Sollidens hemsida att kronprinsessan Victoria firas klockan 14.00, inte som Svensk damtidning skriver klockan 13.00!


 6. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 11 juli, 2009

  GRATTIS VICTORIA hoppas du får en bra dag och att du får ha Daniel vid din sida.


 7. Britt i Lund skriver: 11 juli, 2009

  Grattis Victoria! Hoppas verkligen att Daniels hälsa tillåter honom att deltaga! Han verkar vara en toppenkille, så ni båda passar bra ihop och kommer säkerligen att göra ett bra jobb både i Sverige och utomlands!


 8. signesigne skriver: 11 juli, 2009

  Viktoria jag hoppas du får en jättefin födelsedag. Hoppas också att Daniel är så pass frisk och stark så han kan följa med. Kram


 9. Martin skriver: 11 juli, 2009

  ryktet sager att nan saljer en disktrasa med Victoria och Daniel’s portratt tryckt pa den….man blir forbxxxxx … det borde vara nagon grans for vad som far gjoras…!!! inte bara ar det ju krankande for fastfolket men ocksa alla oss andra for dom ar ju blivande symboler for Sverige….


 10. Christina Helsinki skriver: 11 juli, 2009

  Och vad har Martin emot Emma?

  Skall CP, visa far och syster, inga vanligt folk för mig, jag vill ha en adlig?


 11. Martin skriver: 11 juli, 2009

  ingenting emot froken Emma, men jag vet att har man inte fatt harmoni i ett forhallande efter tio ar..sa far man det inte sedan heller…sa darfor tror jag att dom inte passar for varandra och det vore bast att dom finner ny karlek pa tva skilda hall….jag skulle dessutom personligen bli glad om Prinsen hittade sin karlek i Frankrike eller England, men om inte skulle en trevlig skansk tos vara bra…..garna en adelsdam javisst varfor inte??


 12. Martin skriver: 11 juli, 2009

  jaha de tva i soffan skall de nu visa sig i Borgholm..??
  http://www.youtube.com/watch?v=Zr9b2nfEDok


 13. Helena M skriver: 11 juli, 2009

  Och jag saknar tygglorian på viktoria, den gör hela dräkten, älskar som sagt folkdräkter, vill ha en själv faktiskt.

  Kram Helena


 14. wilma skriver: 11 juli, 2009

  vet inte riktigt det är sött på barn o gamla men lite fundersam över om inte Victoria kan ha något mer kvinnligt på sin födelsedag – undrar hur hon egentligen tänker om sin folkdräkt på 32 årsdagen


 15. wilma skriver: 11 juli, 2009

  martin dina inlägg blir konstiga har du inget svenskt tangentbord?


 16. Martin skriver: 11 juli, 2009

  nix det har jag inte,,,sa Du far fylla pa med o.ae oe som Du tycker det passar…for jag giter inte klistra in dom…


 17. signesigne skriver: 12 juli, 2009

  Tyvärr mina vänner tror jag inte att Daniel orkar åka tillÖland eftersom paret fortfarande är kvar i Stockholm. De brukar alltid vara här veckan innan födelsedagen och ett tag efteråt också.De brukar spela golf,bada vara ute på sjön med Kungens båt.De brukar vara mycket på Allvaret.Förmodligen vet de att det finns fler journalister här i år än vanligt.Annars tycker jag Öland skulle vara en perfekt plats att vara på för Daniel och slippa Stockholms avgaser och stress.


 18. Ronja skriver: 12 juli, 2009

  Daniel är på Öland och träffade Sydkoreas president idag…


 19. Mingo skriver: 12 juli, 2009

  Daniel kom till Öland idag och på Expressens hemsida kan ni se bilder från en promenad idag Även Victoria , Madeleine och Silvia var med.


 20. signesigne skriver: 12 juli, 2009

  Jag såg också att Daniel är på Öland nu.Härligt att han fått tillstånd av sin läkare att åka till Öland Och i Kvällsposten som jag köpte på hemvägen så verkar det som Viktoria och Daniel ska stanna några veckor.Jag såg bilderna på familjen här på Expressens hemsida.Visst har väl Madeleine blivit lite rund om baken?


 21. Martin skriver: 12 juli, 2009

  vad det ar skont att kunna strosa i naturen utan att oroa sig for skallerormar andra an de med kamera forstas…:)…joda Prinsessan ar valutvecklad….tydligen skall Daniel narvara i ar…ha de sa gott i trangseln..


 22. signesigne skriver: 12 juli, 2009

  Viktorias folkdräkt är jättefin på henne och jag tror absolut att det är hennes eget val.Viktoria har en stark vilja och ingen skulle kunna tvinga henne att bära den mot hennes vilja.Jag tycker folkdräkter passar alla och i alla åldrar


 23. Martin skriver: 12 juli, 2009

  nehej Du Signe inte mig i alla fall 🙂 not my cup of tea you see…:)


 24. signesigne skriver: 12 juli, 2009

  Martin
  Du är rolig du? Hur vet du det ? har du provat? HaHa


 25. Martin skriver: 12 juli, 2009

  Nej Signe det har jag inte…men det dar med allmoge och jag ar som olja och vatten…det gar inte att blanda….:) jag vet att manga gillar det ..a det ar okej men bara inte for mig…Har Kungen nansin visat sig i allmoge drakt??


 26. signesigne skriver: 12 juli, 2009

  Martin
  Nej


 27. Netahttp skriver: 13 juli, 2009

  Jo det har han, som mycket liten. 😀


 28. Martin skriver: 13 juli, 2009

  aha mes dames man kan lita pa var Kung…vid knatofsar gar dar en grans…..som inte bor overskridas..:)


 29. signesigne skriver: 13 juli, 2009

  Neta
  Vad du kan mycket.Den bilden har jag aldrig sett !!Visst är det gulligt (småbarn) när även killar klär sig i folkdräkt och de stora killarna tycker jag ser så mysiga ut med sina knätofsar
  Daniel lär vi aldrig få se i folkdräkt men Viktoria har säkert sin på sig på Tisdag.Förresten nu är även Daniel på Öland så hoppas vi får se honom på tisdag


 30. sofia skriver: 13 juli, 2009

  Lägg ner spektaklet! Daniel bör inte vara med!


 31. signesigne skriver: 13 juli, 2009

  Sofia
  Jag kommenterade dig i det förra reportaget och säger samma sak här.Om du tycker det är ett spektakel så råder jag dig att stänga av TVn och låt oss som vill fira Viktoria göra det Hur detta kommer att utvecklas framöver får vi väl om två år har nog Viktoria ett eget barn som också kommer att firas på något vis.
  Varför ska inte Daniel vara med han är Viktorias blivande man och honom kommer vi att få se massvis av i framtiden.Men även kan du ju stänga av allt så du slipper se honom


 32. sofia skriver: 13 juli, 2009

  Daniel ska tänka på sin hälsa i första hand, detta är viktigare än att tillmötesgå svenska folkets önskan om att “få se honom”. Det ska bli spännande att se om han nu är med, om han får sitta med den kungliga famlijen eller bakom. Han är ju trots allt inte kunglig än … Det är så roligt att se hur du reagerar signe …. ta det inte så personligt utan som en åsikt bland många. Som jag skrev i den andra artikeln ska jag inte se programmet. Däremot följer jag med intresse vad som försiggår i Daniel och Victoria-såpan.


 33. signesigne skriver: 13 juli, 2009

  Sofia
  Daniel har fått tillstånd av sin läkare att åka till Öland och det betyder väl att han kan följa med Viktoria. Det är så noga planerat så ingen annan behöver nog bry sig.Jag tar inget personligt.Det finns säkert en läkare i nån buske!
  Men det jag reagerade på i din kommentar var att du ville skippa allt och inte unna oss som vill se firandet.


 34. Sofia skriver: 13 juli, 2009

  Signe, ja ni får väl se imorgon. Jag hoppas iaf att han har ork till det om han följer med/får följa med. När jag säger att “spektaklet” ska läggas ner tänker jag snarare på kungligheterna än på de som vill se det. Är det inte dags för nya traditioner. Victoria är en vuxen kvinna nu!


 35. chris skriver: 13 juli, 2009

  jepp där har du en poäng Sofia det kan bli lite löjligt tillslut att fira på samma sätt år från år. Men samtidigt ger det ju klirr i kassan för såväl Öland som Kronprinssesans fond. Men kronprinssesan är ju hertiginna för östergötland väl? Kanske det landskapet skulle behöva klirret än mer än Öland som ju har turism så det räcker och blir över om jag förstår det rätt.


 36. signesigne skriver: 13 juli, 2009

  Viktoria tvingas inte att ställa upp utan hon gör det av egen fri vilja.Varje år tillfrågas Viktoria och ännu har hon inte hoppat av.Det finns en grupp människor som jobbar med festligheterna och de har bara tagit ett år itaget från allra första början. Så det är ingen som vet vad som händer nästa år. Turisterna finns här bara en begränsad ett par månader varje år så spec. mycket blir det inte över.Dessutom är Solliden Kungafamiljens sommarslott och de älskar Öland.De behöver också pengar för att underhålla den vackra parken.


 37. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 13 juli, 2009

  Chris. Kronprinsessan Victoria är hertiginna av Västergötland, så jag skulle inte misstycka om hon flyttade in på Läckö slott som är fint beläget här borta 🙂
  Iskallt blir det säkert, men, men…


 38. Martin skriver: 13 juli, 2009

  hej Johannes kul att “se Dig” man blir lite ensam har ibland alla damerna
  sand in lite fler bidrag…!! var slogan: mer fakta mindre kansla..??..:)


 39. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 13 juli, 2009

  Haha Martin, en bra slogan tycker jag 😀


 40. Christina Helsinki skriver: 13 juli, 2009

  Hej Johannes!

  Vad har hänt med våra världsberömda avatarer här I Tidningen? Skulle ha haft en jättesnygg bild av min ´rottweiler´.


 41. Martin skriver: 13 juli, 2009

  all right mate..vi antar den med acklammation och kor hart med fakta pa dessa sidor..:)..men det klart vi “tycker”ju en hel del ocksa….vart motto:
  -att stodja och bilda lasekretsen….?? 🙂


 42. Martin skriver: 13 juli, 2009

  eller annu battre- “att stodja monarkin samt bilda lasekretsen” se dar en nobel uppgift…what say you??…:)


 43. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 13 juli, 2009

  Christina. Jag tröttnade på att se mig själv hela tiden så jag tog bort den… Men din katt var ju trevlig tyckte jag, fast det är klart, blir den utsatt för massa påhopp är det inte värt att ha den framme.

  Martin. Goda idéer du kommer med. Men vi får akta oss för att i all vår välvilja bli alltför outhärdliga 😉


 44. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 13 juli, 2009

  För övrigt Martin tilltalar den sista mig, gillar det med att stödja monarkin.


 45. Martin skriver: 13 juli, 2009

  ha tankte val det ja..joda “jag kanner mina Papenheimare”….ok vi kor med den??!!…..:) alltid retar det nagon…:)


 46. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 13 juli, 2009

  Ja Martin, det blir bra. Outhärdlighetens gräns har jag nog ändå redan passerat 😀


 47. chris skriver: 13 juli, 2009

  tack att jag blev rättad kände nog att östergötland låg lite fel- nu menar jag inte hon måste flytta dit men kanske kan hennes barn få sina födelsedagar firade där? inte vet då jag men helst skulle jag vilja norrland bli lite prioriterade i framtiden överhuvudtaget. Det beror inte på att jag är därifrån bara en känsla för att kungahuset bör gynna hela sverige och inte bara söder om dalälven- där hoppas jag mycket på Daniel och hans vilja att skapa nya traditioner. Vem/vilka hade som slogan “hela Sverige ska leva” hoppas det var nåt bra parti


 48. chris skriver: 13 juli, 2009

  signe
  Har förstått att du vet det mesta och för mig är det ok att ni “stjäl hennes födelsedag” från andra delar av landet men vuxna människor skapar egna traditioner och gör inte bara som tidigare generationer gjort. Jag är själv smålänning i grunden och faktiskt tycker jag att ändå att andra delar i landet ska få tillgång till vårt kungahus på sommaren.


 49. Maja skriver: 14 juli, 2009

  Chris, det var generöst av dig!


 50. signesigne skriver: 14 juli, 2009

  Chris
  Då tycker jag du ska kidnappa familjen och placera dem i olika delar av landet.!!!!!! Löjligt snack att vi “stjäl” Viktoria. Solliden är familjens sommarställe och har varit så i många år. Kungens farfar hade sitt sommarställe på Sofiero utanför Helsingborg. Gustav V hade sitt sommarställe i Falsterbo och där var kungen och hans systrar ofta på besök.Jag har vuxit upp i Falsterbo så jag har både sett dem och de var också många gånger vid badet.Men det var på den tiden det inte behövdes sån hård bevakning som idag utan de sprang runt som de ville och ingen brydde sig.Men även då var Solliden deras fasta punkt på sommaren och det var där Kungen red på Alvaret. Kungafamiljen har även en vinterstuga i Storlien (Jämpland). Viktoridagen är en stor händelse (Ölands “nationaldag”) på Öland och alla som vill vara med är Välkomna!!


 51. chris skriver: 14 juli, 2009

  Många utropstecken var det! Och jag känner till historiken väldigt väl. Men detta med viktoriadagen är ett jippo som gynnar Öland vilket jag inte har något emot- men det finns fler platser som anknyter till vårt kungahus. Och jag hoppas att Victoria och Daniel skapar nån ny tradition vad gäller framtida födelsedagar. Om nån vill kalla det skitsnack så fine.


 52. Martin skriver: 14 juli, 2009

  Chris

  Jada men Du far lugna Dig tills Kronprinsparet fatt egna barn….:)
  det gar ju inte att skapa millimeter rattvisa mellan landskapen sa Du blir garanterat besviken med den installningen…..:(


 53. Alastair Carnegiesouthesk.co.uk skriver: 15 juli, 2009

  Many Happy Returns of the Day! Princess Victoria, and blessings on your nuptuals, soon to come.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar