Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så går det till när Monacos furstehus dukar för fest

21 jul, 2018, 17:00 
Agneta Nisbeth
Hovet i Monaco visar nu massor av gamla och nya bilder från det furstliga köket och hur det går till att duka borden på slottet.
Annons

Den 19 juli uppmärksammades Palace Day i Monaco – En plats vid den kungliga taffeln – då hovet berättar om hur det går till att bjuda på galamiddag på slottet. Vi bjuder här på några av höjdpunkterna som finns att beskåda på Furstehuset i Monacos Facebook-sida.

Här ser vi en silverservis vara framdukad, en servis med vapnen från prins Charles III och Antoinette De Merode som gifte sig 1846.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Så här kunde en vårmeny se ut från året 1882, närmare bestämt från den 15 mars. Middagen började med en sparrissoppa, sedan bjöds det på både biff, fasan med grönsaker och det hela avslutades med en stor tårta, Bombe Marquise.

Här får vi se hur det såg ut när man dukade bordet inför bröllopet mellan den nuvarande furst Alberts pappa och mamma, furst Rainier och furstinnan Grace år 1956.

Nästan lika pampigt var det när fursteparet bjöd den franske presidenten på en officiell lunch i tronrummet på slottet i Monaco i oktober 1960.

Annons

Det var också full rulle i köket samma dag, bilden tagen en tid innan den franske presidenten Charles de Gaulle med hustru anlände för sin lunch.

För en slottslunch några år senare, i oktober 1995, fick gästerna äta på dessa eleganta silvertallrikar.

Så är vi framme i dagens Monaco, då furst Albert och furstinnan Charlene bjuder sina gäster på lyxig och välsmakande mat. Här ser vi kökschefen Christian Garcia lägga sista handen vid en rätt med ostron-gelé och ätbara blommor.

Bordet dukas i den stora matsalen på slottet för en officiell lunch.

Här en ännu pampigare dukning, nu i tronsalen under nationaldagsfirandet.

Foto: Hovet i Monaco och Stella Pictures

Annons