Så gick Haakons operation – detaljen avslöjar!

kronprins haakon kronprinsessan mette-marit
Det var många i Norge som blev förvånade när hovet plötsligt meddelade att Haakon skulle genomgå en operation under måndagen. Och nya detaljen avslöjar hur ingreppet gick.
Annons

Under måndagen meddelade norska hovet att Haakon befann sig på Rikshospitalet i Oslo för att genomgå en operation. I pressmeddelandet förklarade man att kronprinsen drabbats av ett osteokondrom, vilket är en benutväxt från skelettet. I Haakons fall satt benutväxten i örat men nu är det alltså bortopererat. Även om tillståndet betecknas som tumör så är det extremt ovanligt att osteokondromen utvecklar sig och blir elakartad. Och ingreppet blev lyckat.

Annons

När vi först fick höra talas om Haakons operation så berättade hovet att kronprinsen skulle vara ledig i två veckor framöver. Den kungliga kalendern var rensad och återhämtning det enda som stod på schemat. Men operationen gick eventuellt bättre än väntat. Haakon är nämligen tillbaka redan på måndag, den 11 mars, när ett nytt masterprogram för imamer och andra religiösa ledare öppnas. Lyckligtvis blev sjukdomsperioden inte speciellt för kronprinsen. Mette-Marit kämpar ju redan med sin lungfibros vilket gör att hon inte kan representera kungahuset som hon gjorde tidigare.

Läs mer

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Så gick Haakons operation – detaljen avslöjar!”

  1. Anna skriver: 5 mars, 2019

    Kan dere ikke få en nordmann til å oversette dersom dere gang på gang feilinformerer? De sa allerede mandag at kronprinsen skulle ha et _redusert_ program de to neste ukene. Dette ligger under «for pressen». Leser dere det offisielle programmet som ligger åpent på nettsidene finner dere at han allerede torsdag skal delta i en audiens på Slottet.


  2. undrende skriver: 6 mars, 2019

    Blir det oversatt riktig , så blir det jo ikke så spennende !


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar