Så här är Victoria som mamma!

Så här är Victoria som mamma!
Victoria har flera gånger sagt att hon vill att Estelle och Oscar ska få en så normal uppväxt som möjligt och det märks att hon försöker göra de officiella sammanhangen avslappnade genom kärlek och gos.
Annons

Kronprinsessan Victoria är känd för att vara genuint intresserad av allt hon tar sig för. Vare sig det handlar om ett statsbesök i Vietnam eller en landskapsvandring i Halland. Med ett leende på läpparna ställer hon alltid nyfikna frågor. Hon är mån om att alla ska känna sig sedda och tar sig tiden för att prata med ung som gammal. Något som hon alldeles säkert också är känd för bland sina nära och kära, men som inte lika ofta uppmärksammas, är hennes trygga och kärleksfulla relation till sina två barn.

Annons
Estelle firar sin mammas födelsedag på Solliden för första gången.
Estelle firar sin mammas födelsedag på Solliden för första gången.

Kronprinsessan Victoria fick sitt första barn 2012, när hon var 34 år. Det blev en liten flicka som fick namnet Estelle. Eftersom Victoria och Daniel varit tillsammans i drygt 12 år när Estelle föddes kan man tänka sig att hon var efterlängtad. Redan året efter bröllopet mellan Victoria och Daniel gick hovet ut och berättade att Victoria väntade barn.

Victoria och Estelle i februari 2013.

Victoria och Estelle i februari 2013.
Victoria och Estelle i februari 2013.

Victoria har ända sedan Estelle föddes öppet visat sin kärlek till henne oavsett officiella sammanhang och det har fångats på bild flera gånger. Kramar, pussar och blickar visar kärleken hon för över till sina barn och det syns att Estelle är trygg i sällskap med sin mamma.

Victoria pussar lilla Estelle under Madeleines bröllop 2013.
Victoria pussar lilla Estelle under Madeleines bröllop 2013.

Som drottning Silvias organisation Childhood beskriver: “Det finns mycket forskning både om vad som ökar risken för att barn far illa och vad som bygger deras motståndskraft. Och egentligen är det ganska enkelt: Barn behöver trygga vuxna som älskar och skyddar dem. Vuxna som ser och bekräftar dem så att de kan utvecklas till självständiga, trygga individer som förmår att ge och ta emot kärlek.” Tänk vilken tur Estelle och Oscar har som har mamma Victoria och pappa Daniel som föräldrar.

Estelle och Victoria på Victoriadagen 2013.

Victoria har alltid funnits där för Estelle, med en hjälpande och trygg hand när det kanske har känts läskigt att möta alla fotografer eller stora publiker.

Kronprinsessan och lilla prins Oscar, sommaren 2016.
Kronprinsessan och lilla prins Oscar, sommaren 2016.

Stöttar barnen både privat och officiellt

2016 föddes Victorias och Daniels andra barn, lilla Oscar. Nu var familjen fyra istället för tre och även lilla Oscar ser så trygg ut i mammas kärleksfulla famn. Estelle har de senaste åren verkligen tagit för sig i de officiella sammanhangen och tar initiativ till att vinka och hälsa på folk. Oscar känns fortfarande lite skeptisk till offentligheten och det är ju inte så konstigt med tanke på att han bara är 3 år än så länge. Men mamma Victoria och pappa Daniel försöker stötta så mycket de kan.

Oscar håller försiktigt mammas hand under prins Gabriels dop 2017.
Oscar håller försiktigt mammas hand under prins Gabriels dop 2017.

Victoria och Oscar.

Kungen har själv sagt flera gånger att han väljer att inte gå i pension på ett tag trots att han nu är över 70 år. Anledningen ska vara för att han vill att kronprinsessan ska få chansen att få tillbringa så mycket tid som möjligt med sina barn. Och hon tar verkligen varje tillfälle hon kan för att få umgås med Estelle och Oscar!

Prins Oscar och kronprinsessan Victoria i Åre 2019.
Prins Oscar och kronprinsessan Victoria i Åre 2019.

Senast vi fick se kärleken mellan Oscar och mamma Victoria var ju under kungens 73-årsdag på kungliga Slottet. Trots att mängder med folk står och tittar på och trumpeterna tutar så ser Oscar inga problem med att gosa med mamma. Victoria har flera gånger berättat att hon vill ge Estelle och Oscar en så normal barndom som man bara kan få i en kungafamilj.

Det är säkerligen därför hon har försökt göra det officiella sammanhanget så avslappnat som möjligt för barnen och det märks, här finns inga strama regler om att man bara får kramas eller gosa på hemmaplan.

Prinsessan Estelle tillsammans med mamma Victoria på kungens födelsedag.
Prinsessan Estelle tillsammans med mamma Victoria på kungens födelsedag.
Prins Oscar ger mamma Victoria en puss under firandet av morfar.
Prins Oscar ger mamma Victoria en puss under firandet av morfar.

 

Läs mer

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Så här är Victoria som mamma!”

 1. Ingela Hylander skriver: 12 maj, 2019

  👍🏻👍🏻👍🏻❤️❤️❤️❣️❣️❣️


 2. allegra skriver: 13 maj, 2019

  underbara Victoria


 3. PernillaA skriver: 13 maj, 2019

  jag tycker visserligen att det är väldigt mycket pussande och gullande.
  Samtidigt sitter Estelle och Oscar oklanderligt när de ska och om det börjar bli oroliga eller börjar att vrida och vända sig, tar genast upp kontakten på ett fint sätt och barnen klarar sig igenom dop och andra tillställningar.
  Tycker att det är bra att Victoria lägger focus på hur de uppför sig, det är ju tyvärr inte ‘modernt’ , barn gör som de vill och som vuxen ska man se glad ut och tycka barn ska vara sig själv.


  1. konsttanten skriver: 15 maj, 2019

   PernillaA: Du har förstått Victorias stöd för barnen! Det är en balans i bestämda krav och kärleksfullt stöd, vilket ger resultat i uppförandet.


 4. ancibergfeld skriver: 14 maj, 2019

  Pernilla; Instämmer med din kommentar. Sista raderna så
  BRA!

  Men alla mammor försöker
  Att göra så gott dom kan, det är inte lätt att uppfostra barn idag.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar