Så har du aldrig sett Willem-Alexander och Máxima förut!

Så har du aldrig sett Willem-Alexander och Máxima förut!
Kungaparet av Nederländerna befinner sig i Karibien.
Annons

Det är inte ofta vi får se de kungliga i full dykutrustning! Men under kung Willem-Alexanders och drottning Máximas resa i Västindien hände det faktiskt! Kungaparet passade nämligen på att hoppa ner i plurret och dyka under sitt besök på ön Saba, som ju är en del av det Karibiska Nederländerna.

Se bilderna nedan!

Annons

Foto: IBL

ANNONS

Utvalda favoriter i Svensk Damtidnings shop!

Låga priser – snabba leveranser – fri retur


Guldpläterat armband Bisou, finns i barn- och vuxenstorlek
Nu kan du bära samma armband som Kronprinsessan Victoria har hemma i sitt smyckeskrin! Detta vackra armband från svenska märket Bisou har tagits fram för att hylla vår Kronprinsessa Victoria på hennes 40-årsdag, och gavs också till henne som gåva på födelsedagen. Armbandet finns i två storlekar och passar perfekt att matcha mor och dotter. Armbandet är guldpläterat och har fem berlocker. Symbolerna som pryder armbandet är; måne, fyrklöver, krona, hjärta och stjärna. Armbandet kommer i en vacker ask i en syrenlila färg med en insida av lyxig sammet.

Gå till shoppen

Kunglig kalender 2018
2018 – ännu ett kungligt år med guldkant! Svensk Damtidnings kungliga kalender bjuder på härliga bilder från den svenska kungafamiljens vardag och fest. Ge dig själv en gåva – eller köp kalendern till någon du tycker om. Den går inte att köpa i butik!

Gå till shoppen

Ljuslykta i mässing Miccis House
Denna underbart söta krona fungerar lika bra som ljuslykta som kruka och förgyller vilket dukat bord eller fönsterbräde som helst. Perfekt för exempelvis mindre blommor eller blockljus samt värmeljus. Den är gjord helt i solid mässing och kommer från det svenska märket Miccis House.

Gå till shoppen

Undertallrik guldfärgad 2-pack
Är du trött på dina gamla flottiga tabletter och drömmer om något mer flärdfullt till dukningarna i jul och nyår? Då har vi de perfekta undertallrikarna till dig! Och när du inte använder dom som tabletter så fungerar de lika bra som fina uppläggningsfat till frukt eller varför inte som ljusfat? Dessa vackra guldfärgade undertallrikar är en stilfull prydnad på det dukade bordet och gör middagen till en mycket trevlig tillställning! Duka fint med de festliga kuverttallrikarna under dina vanliga mattallrikar.

Gå till shoppen

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

30 kommentarer till “Så har du aldrig sett Willem-Alexander och Máxima förut!”

 1. Pia skriver: 5 december, 2017

  Dessa två är väl världens “klämmigaste” kungapar. Inga badkrukor här inte. Intresserade av det mesta och så positiva i alla sammanhang. Grattis Holland!


 2. Deo skriver: 5 december, 2017

  De verkar så härliga och passar perfekt ihop. Bra team som klarar av balansen med att vara kungligt korrekt men ändå med glimten i ögat.


 3. Asta skriver: 5 december, 2017

  kan ungdomarna matcha detta?


  1. m skriver: 6 december, 2017

   Vilka ungdomar?


  2. Marguerithe skriver: 6 december, 2017

   Asta, det kan de med råge.
   Varför ser du ner på ditt eget folk?


  3. Anna skriver: 6 december, 2017

   Marguerithe – varför ser du ner på ditt eget kön?


  4. Marguerithe skriver: 6 december, 2017

   Anna,
   Ser ner? Tvärtom. Jag ser mig som kvinnorna i Fröken Frimans krig, som stark och oberoende av männen. Jag gillar absolut inte metoouppropet som jag ser som undergivet. Dessutom drabbar det alla hyggliga fina män som inte har något med detta att göra.


 4. PernillaA skriver: 6 december, 2017

  Marguerithe, jag gillar inte heller meetoouppropet men vad menar du med att du tycker att det är undergivet


  1. Marguerithe skriver: 6 december, 2017

   Pernilla,
   Jag tycker att man utmanar halva befolkningen utan riktig grund. En stark kvinna som på något sätt blir attackerad måste kunna säga ifrån själv och markera. Att komma i grupperingar flera år efter att något överhuvudtaget hänt är eländigt och ovärdigt starka kvinnor. Det är också farligt då det kommer motståndsrörelser från män. Jag har läst mycket sådant de senaste veckorna.


  2. Kickan skriver: 6 december, 2017

   Apropå => “En stark kvinna som på något sätt blir attackerad måste kunna säga ifrån själv och markera”.

   Instämmer!!!
   Men det gäller VUXNA Quinnor…som borde kunna ryta ifrån…anno 2017.

   De UNGA och utsatta samt trakasserade har jag större förståelse för.


  3. Marguerithe skriver: 6 december, 2017

   Kickan,
   Det viktiga, det man inte kommer åt med metoo-uppropet är våldet och misshandeln i nära relationer, i hemmen och alla barn som får leva i skräck. Det handlar om både kvinnor och män som misshandlar psykiskt eller fysiskt. Man kan säga att människan är grym om han/hon provoceras av något.


 5. Kickan skriver: 6 december, 2017

  Nuförtiden har det måhända kanske inte så stor betydelse(?) – förutom för mig – men även inom aristokratin/de adliga föredrar och respekterar de nog kungligheter som åtminstone har en IQ som är minst normalbegåvad och – framförallt – har intelligensen och den goda smaken att välja en gemål, som, trots att hon/han kanske inte råkar vara adlig, åtminstone är respektabel & välutbildad, såsom Drottning Máxima, som tur var både är och förblir, för det holländska blandade folket.


 6. PernillaA skriver: 6 december, 2017

  Jag instämmer Marguerithe!


 7. Emma skriver: 6 december, 2017

  ???
  Vari består det nya och o-bekanta med denna bild då???
  Maxima såg vi ju förut i just våtdräkt då hon simmade i Amsterdams smutsiga vatten då deltagarna ställde upp på ngt välgörenhetsjippo för insamling å ALS eller annan sjukdoms vägnar
  Även familjenssemesterbilder vid javet har vi sett föŕr… och innan WA blev hkhare på heltid var hana arbetsområde just fokuserat kring H2O…


 8. Monlec skriver: 6 december, 2017

  Inte för att jag förstår vad #metoo har med de glada Maxima och Willem att göra, men… Marguerithe, du må vara självutnämnd fröken Friman, men har du tänkt på att alla kvinnor inte är starka. Och på att många män, dock långt ifrån alla, finner sina offer bland dem. Det finns människor som är oerhört skickliga på härskartekniker, det finns psykopater och människor med kontrollbehov.Deras beteenden drabbar ofta hyggliga, fina kvinnor som vill ha och ska ha respekt. Alla vågar inte säga ifrån eller slå ifrån sig. De som inte gör det behöver stöd från oss som vågar. De behöver systerskap, inte förakt från självutnämt starka kvinnor.


  1. Marguerithe skriver: 6 december, 2017

   Monlec,
   Jag tycker att svenska tjejers största mål är att skaffa en pojkvän, helst tidigt. Man lever inte själv innan man flyttar ihop med någon. När man väl fått denne pojkvän blir tjejerna elaka och “stänger in mannen i köket” med uppmaning “gör dina sysslor, städa, handla, laga mat, hämta barnen”, så att JAG får dricka vin med mina väninnor och göra vad jag vill. Är det inte så i Sverige idag anno 2017? Jag har undervisat mina döttrar hårt att absolut inte hantera livet på det sättet.


 9. PernillaA skriver: 6 december, 2017

  Det är sant Monlec men som jag förstod Marguerithe rör det sig mycket om alla kändisars uttal om va de har upplevt.
  Dessutom belv nästan varje karl en tafsare


 10. Monlec skriver: 6 december, 2017

  Oj Marguerithe, här generaliserar du och buntar ihop hej vilt! Det du påstår är säkert baserat på tjejer du känner, i min värld känner jag inte några sådana unga kvinnor som de du beskriver. Min uppfattning är att unga kvinnor i Sverige utbildar sig och strävar efter både jämlikhet och jämställdhet. Du och jag lever uppenbarligen i skilda världar


  1. Marguerithe skriver: 6 december, 2017

   Monlec,
   Nej jag tror inte att vi lever i skilda världar. Jag lever både i Hufvudstaden och i den lilla staden. Min familj är högutbildad och har andra värderingar om vad som är viktigt. Jag talar om den allmänna trenden i det svenska samhället och den brist på normer som fattas idag.


  2. Marguerithe skriver: 7 december, 2017

   Monlec
   Jag har svarat dig för kännedom och vi lever nog i samma världar!


 11. Monarkist skriver: 6 december, 2017

  Nederländerna är det korrekta namnet på det land W-Alexander och Maxima är kungapar i. Därutöver: Detta par är bara så fina – mot varandra och på det sätt de bjuder på sig själva. De förväntar sig inga hälsningar annat än handslag, de är glada i sina möten med människor och de låter sina döttrar få vara ifred så mycket det går. De är samtidigt väldigt populära och, vad jag förstår, insatta och kunniga i vad de gör. För mig får de gärna vara förebild för Daniel och Victoria. Det vore inte dåligt!


 12. Meta skriver: 6 december, 2017

  Luckan 13.43. Vilka adliga talar du om? De är ingen homogen grupp med likadan åsikter.


  1. Marguerithe skriver: 7 december, 2017

   Meta,
   Håller med om adeln. De är ofta mycket tillåtande och fritänkande.


 13. Monlec skriver: 7 december, 2017

  Humaniora, ledsen men jag förstår inte alls vad du menar med “…den brist på normer som fattas i dag.” 🙂


 14. Monarkist skriver: 7 december, 2017

  Brist på hänsyn och vissa elementära normer är sannerligen inte alltid så “klassbundet”. Det finns rötägg i alla samhällsklasser. Har någon missat det? Det finns också vuxna i alla samhällsklasser som lär ut bra grundläggande värderingar och uppföranden till barn och ungdomar. Samtidigt finns det vuxna som struntar i detta av olika anledningar. Resultatet går att hitta på många platser och bland såväl så kallade välbesuttna som mindre förmögna eller fattiga.


 15. Monlec skriver: 7 december, 2017

  Förlåt humaniora, min kommentar var avsedd för marguerithe, det är henne jag inte förståt.


  1. Marguerithe skriver: 7 december, 2017

   Monlec,
   Det bekymrar att uppförandekoderna försvinner ur vårt samhälle. Detta medför att människor snart kommer att bete sig som mindre vetande varelser. Män och kvinnor blir alltmer osäkra på sina roller och just nu är det kvinnor som tror sig ha övertaget med sina demonstrationer.


 16. Truuls skriver: 8 december, 2017

  Stickreplik:
  Det är inte särskilt svårt att med hårda data i ryggen peka ut de unga svenska männen som det i dag underprivilegierade könet. Det räcker med att se till universitetens högprestigeutbildningar och fördelningen mellan könen där.
  Om detta talas det inte. I varje fall inte högt.
  Vad det här kommer att innebära för de idag unga vet ännu ingen. Men gissa kan man ju alltid, liksom att måla fan på väggen!
  Om ett halvsekel är det kanske männen som kommer med sitt #metoo-upprop!


  1. Marguerithe skriver: 8 december, 2017

   Truuls,
   Det tror jag inte dröjer ett halvsekel.


 17. Daga skriver: 8 december, 2017

  Marguerithe.Ju mer jag funderar om detta moderna syndrom,välutbildade kvinnor som vill ha ett eget liv vid sidan om familjen.Den kvinna som är jämställd i relationen kan utan att betvivla låta käre maken göra grovjobbet där hemma och passa ungarna.De män som inte vill sköta den ruljansen anställer städhjälp, läxhjälp eller annan hemhjälp för fam. Ser det hos egna söner o måg,kvinnorna har bra jobb och goda löner och fri tid för barnen.Mitt eget liv var gammaltidens.Hemmet först. Mvh Daga.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar