Så här kan du ta farväl av prinsessan Lilian

Så här kan du ta farväl av prinsessan Lilian
Annons

Prinsessan Lilian begrav som vi tidigare berättat på lördag. Så här kan du göra för att ta farväl av prinsessan.

Begravningsgudstjänst för prinsessan Lilian äger som bekant rum i Slottskyrkan på Kungliga slottet lördagen den 16 mars kl. 13.00, då kommer givetvis hela kungafamiljen att finnas på plats. Vi kan också berätta att ingen fotografering eller filmning är tillåten inne i Slottskyrkan. Gravsättningen sker sedan på den Kungliga begravningsplatsen i Haga och kistan kommer föras i bilkortege från Slottskyrkan till Haga.

Prinsessan Lilian på lit de parade

Den som vill kommer att kunna ta adjö av prinsessan Lilian fredagen den 15 mars från kl. 12.00 till 15.00 i Slottskyrkan på Kungliga slottet där prinsessan Lilian ligger på lit de parade. Ingång från Södra valvet.

Flaggan på halv stång utanför Villa Solbacken.

Kondoleanslistor

Kondoleanslistor kommer att finnas tillgängliga för allmänheten onsdagen den 13 mars och torsdagen den 14 mars i Rikssalen på Kungliga slottet från kl. 11.00 till 14.00. På hovets hemsida kan vi också läsa följande:
“Klädsel i Slottskyrkan: Svart klänning, svart dräkt med kjol eller byxor. Svart kostym, vit skjorta och svart slips för män.”

Annons

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures och All Over Press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

21 kommentarer till “Så här kan du ta farväl av prinsessan Lilian”

 1. Jacobi skriver: 14 mars, 2013

  En svensk skrev under en anden rubrik, at dette er “et åsiktsforum”, så jeg vil tillade mig at skrive, selvom det nok fornærmer nogle, at det svenske kongehus er meget centreret omkring Stockholm!
  Hvorfor ikke tillade tv og fotografering i slotskirken, så alle uanset, hvor i Sverige, man bor, kan tage afsked med en prinsesse af Sverige?
  Men så er da i hvertfald problemet løst med, om Chris og Madeleine kan sidde ved siden af hinanden i kirken, for uden fotograferingen behøver man vel ikke overholde den i dette tilfælde strenge svenske protokol ?


 2. Humaniora skriver: 14 mars, 2013

  Brukar av intresse följa samtliga vigslar, dop och begravningar inom
  monarkierna.Emellertid ser det ut som om Lilians begravningsgudstjänst inte blir offentlig!? Isåfall förstår jag verkligen inte varför och om så är fallet vore det intressant att veta orsaken till detta beslut!!


 3. mona skriver: 14 mars, 2013

  Film och foto förbud gäller de från media som har fått tillstånd att närvara. Scanpix har fått uppdraget att ta bilder.


 4. Tinalill skriver: 14 mars, 2013

  Trodde inte att det var vanligt med lit de parade i Sverige !


 5. Ulla skriver: 14 mars, 2013

  # 1, # 2
  Jeg undrede mig … og synes også, det kræver en forklaring: hvorfor.
  Præstens ord og hvilke salmer, der bliver sunget har almen interesse at høre, IMO.
  Fuld forståelse for, at der ikke opstilles kameraer, der zoomer ind og tager nærbilleder af familien, men at udelukke video/tv- optagelse: ingen forståelse for.


 6. Bittan skriver: 14 mars, 2013

  # 3, Mona, välundertättad som alltid. Du vet vad som sägs i de kungliga salongerna.


 7. Maggie M skriver: 14 mars, 2013

  #6 Bittan
  Detta sägs inte bara i de kungliga salongerna, denna information finns att läsa på hovets hemsida samt i media, det är inte svårare än så.


 8. PBoo skriver: 14 mars, 2013

  Kungafamiljen vill kanske ha detta som mer av en familjebegravning. Begravningen av Kungens farbror utsändes inte heller. Eller är det så att SVT inte vill filma utan prioriterat andras begravningar? Folket har möjlighet att ta ett sista farväl. Ang. att den svenska Kungafamiljen är i Stockholm – de råkar bo där! Skulle alltså P Lilian inte begravas i Slottskyrkan vid Stockholms Slott, trots att hon sen hon flyttade till Sverige har bott på Djurgården i Stockholm med P Bertil och efter hans död, samt att hon ska gravsättas ute vid den kungliga begravningsplatsen vid Haga lite utanför Stockholm?! Låt varje land sköta sitt utifrån trad.!


 9. Eva M skriver: 14 mars, 2013

  Jag tror att kungafamiljen arrangerar begravningen efter prinsessan Lillians önskemål. Tycker det är synd att vi inte får se begravningen på TV. Jag bor inte i Sthlm så jag kan inte skriva i någon kondeleansbok eller ta ett avsked vid kistan som ligger på lid de parad. Jag hade glädjen att träffa paret frera ggr då dom hade goda vänner i huset jag bodde i man neg och hälsade. Fick ett glatt leende några ord hur dom bar sig så kunde dom namnen på oss barn i huset. Men detta är så länge sedan. Nu får rinsessan återförenas med sin älskade prins.


 10. PBoo skriver: 14 mars, 2013

  SVT sänder både begravningen och minnesprogram under kvällen.

  http://www.expressen.se/nyheter/svt-sander-prinsessan-lilians-begravning/


 11. Nettan skriver: 14 mars, 2013

  Jag läste nyss i expressen att SVt kommer sända prinsessan Lilians begravning.
  http://www.expressen.se/nyheter/svt-sander-prinsessan-lilians-begravning/


 12. signe skriver: 14 mars, 2013

  Varför kommer inte begravningen att sändas i SVT ? vill Kungafamiljen ha det som en familjebegravning behöver de väl inte slå på så stort med andra kungligheter eller bilkotege ! Om det är Lilian som betalar kalaset med sina miljoner är det OK. men om vi skattebetalare betalar borde vi också bli inbjudna till Lilians begravnoing och hennes färd till den sista vilan ! Är både ledsen och besviken ! Vi som inte bor i Stockholm kan inte heller komma till slottet och ta farväl av vår älskade Prinsessa Lilian .


 13. Eva M skriver: 14 mars, 2013

  Ursäkta uttrycket men vad jag blev glad att det ska visas på TV. Jag ska tända ett ljus i min liljekonvaljestake dricka en kop te och ta farväl av denna rara prinsessa som jag träffade flera ggr som barn.


 14. Birgitha skriver: 14 mars, 2013

  Alla människor med sunt förnuft och tålamod visste att det skulle bli TV sändning från Prinsessans Lilians begravning. Kan inte Ni som gnällt här respektera att det behövs TID att ordna.som ALLA vi andra. Ni uppför ER MYCKET ILLA med EDRA KOMMENTARER.


 15. Helena skriver: 14 mars, 2013

  #14 Mycket bra sagt! En del i dessa spalter beter sig som små barn och skriker högt vid minsta lilla, även fast man inte vet hela sanningen. Tagga mer och uppför er so vuxna människor! Särskilt när det handlar om sorg och begravning.


 16. Maj-Britt Nilsson skriver: 14 mars, 2013

  TACK KÄRA LILIAN FÖR ALLA TREVLIGA INTERVJUER
  VI FÅTT LÄSA.


 17. Maggie M skriver: 14 mars, 2013

  #14
  Instämmer!


 18. Maryou skriver: 14 mars, 2013

  #14# Det förvånar mig att man direktsänder Lilians begravning. Jag var säker på att vi bara skulle få se glimtar ifrån den i en nyhetssändning.


 19. Ann skriver: 15 mars, 2013

  Hoppas många som bor i och runt Stockholm åker in! Det är egentligen lustigt vilket starkt intryck prinsessan Lilian gjort på så många, trots att hon inte varit synlig offentligt på fem-sex år, och väl egentligen drog sig mer eller mindre tillbaka från offentlighetens ljus efter Bertils död. Ändå känns det som en förlust. Är det länken till det förflutna, det faktum att den sista i den generationen gått ur tiden, eller kommer prinsessan som person att lämna ett tomrum efter sig för oss utanför kungafamiljen och dess närmaste krets? Obs. ej ironi, ärligt menad fråga. Jag gillade henne liksom de flesta andra, det är bara en reflexion jag gjorde.


 20. Kristine, Oslo skriver: 15 mars, 2013

  Jeg skal benke meg foran TV og stille inn på SVT både kl 12.55 og 19.00 lørdag.


 21. Eeva-Maija Harju-Virta skriver: 16 mars, 2013

  Till Minne av Princessan Lilian

  Tack för den skönheten Du var
  tack för ljusa minnen
  som Du lämnat kvar.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar