Så här såg det ut när prinsessan Sofia döptes

Så här såg det ut när prinsessan Sofia döptes
Annons

sofia-hovet

Prinsessan Sofia döptes i Tibble kyrka med den närmaste familjen på plats. När Sofias och Carl Philips baby döps kommer allt nog att vara lite annorlunda…

I vår kommer prinsessan Sofias och prins Carl Philips baby, till sommaren väntar sedan ett nytt kungligt dop.  Sofia Kristina Bernadotte föddes den 6 december 1984 på Danderyds sjukhus och hon döptes den 26 maj 1985 i Tibble kyrka. Familjen, med föräldrarna Erik och Marie Hellqvist, flyttade från Täby till Älvdalen 1991.

Annons

sofia-farfar-hovet

Prinsessan och farfar Stig Hellqvist, januari 1988.

Utomhusaktiviteter av olika slag har spelat en stor roll i Sofias liv, redan som mycket liten stod hon på både skridskor och skidor.

sofia-hovet

Prinsessan Sofia döptes i Tibble kyrka den 26 maj 1985, ni ser en dopbild på prinsessan på bilden allra överst. När prinsparets barn ska döpas kommer det nog att se ganska annorlunda ut. Men med bröllopet i åtanke lär vi säkert få en och annan överraskning öven här.

lina-sara-hellqvist-ste

Sara Hellqvist & Oskar Bergman, Lina Hellqvist & Jonas Frejd.

Prinsessan har två syskon, en äldre syster, Lina och en yngre syster, Sara.

Av Agneta Nisbeth
foto: Kungahuset.se/privat och Stella Pictures

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Så här såg det ut när prinsessan Sofia döptes”

 1. SA skriver: 16 oktober, 2015

  Glæden må være ligeså stor hos SD som i kongefamilien, nu får begge steder en ny opblomstring med alle de små tronarvinger, kongehuset en nyrenæssance, som den dronning Silvia tilførte det dengang hensygnende monarki. Grattis Sverige!


 2. Linnea skriver: 16 oktober, 2015

  Lilla rara tulta där med blicken öppen och munnen glad. Ett halvår gammal sitter du redan med ryggen rak och ögonen strålande mot framtiden.Älskade barn!


 3. Marguerithe skriver: 16 oktober, 2015

  Så fin bild av en liten glad och trygg flicka. Tidigt i livet stod hon på de svagas sida och ordnade anti-mobbinggrupper i skolan.


 4. Stefan skriver: 16 oktober, 2015

  Säga vad man vill om statsskicket men på det personliga planet så har nog denna Sofia stärkt Prinsen som person. Och om detta så måste vi väl alla, oavsett våra skilda uppfattningar i övrigt, bara applådera!


 5. pia skriver: 17 oktober, 2015

  Alla friska barn sitter stadigt vid 6-7 månaders ålder.


 6. Christina Kari Helsinki skriver: 17 oktober, 2015

  4 Stefan

  Exakt. Sofia har gett CP den säkerhet som han inte har haft tidigare och DET är faktiskt bara att applådera. Där prinsen är blyg kompletterar Sofia honom perfekt genom naturliga kommentarer till ex. media.
  Ingen fan av de ingifta i Sveriges kungahus, tycker att Kungens barn kunde ha "hittat" bättre men i det här perspektivet så är det bara att konstatera att CP och Sofia passar som handen i handsken. Han är bra (kunglig) men har svårt i vissa sammanhang, Sofia är långt ifrån kunglig men perfekt för CP då han behöver hjälp.


  1. Mimmi skriver: 27 mars, 2018

   Där har både du och Stefan riktigt sakliga kommentarer.


 7. Eileen skriver: 19 oktober, 2015

  #5 Christina Kari Helsinki

  Du har det sa ratt!

  Det hander mycket i det svenska kungahuset – babies, resor etc … – det ar svart for mig att hanga med.
  XO


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar