Så hedras kungafamiljens släkting Margot Ekelund

Så hedras kungafamiljens släkting Margot Ekelund
Hon blev 95 år gammal.
Annons

Det är sorg i kungafamiljen. Greve Oscar Bernadotte, 96, har mist sin älskade livskamrat Margot Ekelund som begravs idag i Gustaf Adolfskyrkan på Östermalm i Stockholm. Så sent som i juli fanns Margot vid sin ”Oscis” sida under kronprinsessan Victorias 40-årsfirande på Stockholms slott. 

Annons
Margot och ”Oscis” var med och firade kronprinsessan Victoria på Stockholms slott när hon fyllde 40 i juli.

Margot Ekelund blev nästan 96 år gammal och hennes bortgång sätter punkt för en unik kärlekshistoria. Hon och Oscar var bara 19 år när de träffades på ett ”skutt” hos hans kusin Gunnila (senare hustru till kungens farbror Carl Johan Bernadotte).

De blev förälskade, men fick vänta ända tills de var 79 innan de kunde bli ett par. Trots det hann de ändå få 16 fina år tillsammans.

– Det var kärlek vid första ögonkastet och jag trodde att vi skulle gifta oss, men så blev det inte, berättade ”Oscis” när Svensk Damtidning träffade honom och Margot förra hösten.

”Oscis” Bernadotte sörjer sin älskade Margot. I söndags skulle hon ha fyllt 96 år.

– Nej, för jag var tvungen att flytta upp till Boden, där min pappa var chef över ett regemente, fyllde Margot i. Hon gifte sig senare med officeren Ove Ekelund och fick tre barn, medan ”Oscis” gifte sig med Ebba Gyllenkrok. I sitt andra, 40 år långa, äktenskap var han gift med Gertrud Ollén.

Men Margot och Oscar, som är syssling till kungens pappa, sågs ibland på tillställningar hos gemensamma vänner, och när de möttes vid millennieskiftet var hon änka och han änkling. Margot tog mod till sig och bjöd hem honom på lunch.

– Det var bara att ta vid där vi slutade. Känslorna bara fanns där.

Men nu är hans Margot borta. Marianne Bernadotte och ”Oscis” 101-åriga syster Dagmar von Arbin är på plats vid begravningen för att stötta honom i denna svåra stund.

Se bilderna från begravningen nedan:

Foto: Patrik C Österberg och IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Så hedras kungafamiljens släkting Margot Ekelund”

 1. Marguerithe skriver: 18 oktober, 2017

  Så stiliga de var tillsammans.


 2. Surkärring skriver: 18 oktober, 2017

  Det är kärlek.


 3. Pia skriver: 18 oktober, 2017

  Oscar påminner en del om prins Bertil.


 4. Karin Nilsson skriver: 18 oktober, 2017

  “Så hedras kungafamiljens släkting”? Hur hedrades hon? Ni gav ingen förklaring! Hon var ju inte ens släkt med kungafamiljen. Varför dikta ihop nonsens om unik kärlekssaga och livskamrater etc. bara för att hon under några år i slutet av sitt liv levde ihop med en syssling till CG:s pappa?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar