Så peppar drottning Máxima i höstrusket

Så peppar drottning Máxima i höstrusket
Hösttrött? Då behövs det lite Máxima-glamour! Vi älskar henne för jättehattarna, power-juvelerna och för att hon alltid väljer färg: solgult, chockrosa, neongrönt, cerise. Och hennes gnistrande glada skratt, det smittar garanterat.
Annons

Hösten är här och då kan man behöva några doser Máxima-glamour. Hennes sköna glädje smittar av sig! Det går liksom inte att motstå det där skrattet och några av mina kollegor brukade faktiskt mejla Dagens Máxima-bild till varandra varje morgon bara för att hon är så HÄRLIG…

Annons
Drottning Máxima gillar stora hattar!
Hattarna? Ju större desto bättre!

Nästa år är det 20 år sedan Willem-Alexander minglade in i henne i ett partytält under festivalen i spanska Sevilla. Då var hon finanskvinna på Manhattan och de hade några gemensamma vänner. De gifte sig tre år senare – och vilken skön energi hon tog med sig in i det holländska kungahuset. Máximas argentinska temperament tinar upp den stelaste och så älskar vi henne för jättehattarna, power-juvelerna och för att hon alltid väljer färg: solgult, chockrosa, neongrönt, cerise.

Drottning Máxima i en bandagehatt och en grön klänning med fluff.
Bandagehatt och neongrönt med fluff.

Power-juvelerna var det ja. Vad säger ni om den här ringen? Máxima kan vara den enda drottningen i världen som går i land med en sådan.

Drottning Máxima visar upp sin jättering. Nedanför sitter ett briljantarmband med hennes barns initialer.
Drottning Máxima visar upp sin jättering.

Missa inte heller det översta armbandet, de briljanterade initialerna står för hennes tre flickor: prinsessan Amalia, snart 15, prinsessan Alexia, 13, och prinsessan Ariane, 11.

Drottning Máxima är berömd för sina tiaror och för sitt härliga skratt.
Det berömda Máxima-skrattet.

Och när det gäller paraddiademen så lär hon ha det inofficiella kungliga världsrekordet i antal tiaror, många blev det i alla fall när vi räknade dem häromåret. I våras trollade hon fram en briljanttiara till när hon åkte på statsbesök till Luxemburg. Inte konstigt att det blev krigsrubriker, för den hade legat i dvala i det kungliga kassavalvet i 47 år och inte synts till sedan 1971.

Drottning Máxima i sitt nya paradiadem.
Drottning Máxima i sitt nya paradiadem.

Kanariegult? Ingen match för Máxima. Och här sprider hon glädje, klädd i limegrönt:

Drottning Máxima sprider glädje, en vanlig dag på jobbet.

Som klippt och skuren för drottningjobbet. Och så har hon ju samma unika förmåga som drottning Silvia, hon får alla att känna sig sedda!

Foto: Stella Pictures, IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Så peppar drottning Máxima i höstrusket”

 1. vesna skriver: 12 september, 2018

  Före detta finanskvinna på Manhattan. Det var inte dåligt. Målmedveten och framgångsrik. Jag tror att hon skulle ha det bra i livet som hon har nu.
  Juveler ska man använda för när personer går borta stannar dem kvar i smyckeskrinet för kommande drottningar och eventuellt prinsessor.
  Vi andra har också samlade smycke och kläder och kan göra oss fina varje dag. Man ska vara glad för det man har och hur man ser ut för tiden går fort och tyvärr är allt borta.


 2. ancibetgfeldt i skriver: 13 september, 2018

  Är man rik som ett troll, spelar
  hösten ingen roll. ???


 3. Anne Sofie skriver: 13 september, 2018

  Det hollandske kongehus juvelsamling er enorm, Maxima har 12-14 forskellige diademer til rådighed, det virker faktisk som flere end man har set brugt i det britiske af dronning Elizabeth …… og der kan vores skandinaviske kongehuse ikke være med, selvom der er blevet suppleret godt op med juveler fra Frankrig og kejserinde Josephines samling.


 4. caterine skriver: 20 september, 2018

  Hon är befriande naturlig och vanlig, ser hemsk ut i håret ibland, har omålade naglar och tar av sig skorna när det behövs, och klär upp sig när det behövs. Beundrar henne och jämför med våra prinsessor.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar