Så ska Victorias bröllopsklänning se ut!

Så ska Victorias bröllopsklänning se ut!
Annons

victoriabrud kronprinsessan victoria

Så ska Victorias bröllopsklänning se ut!
Ja, i alla fall om designers får bestämma. Det enda kronprinsessan Victoria har yppat är:
– Den dagen vill man ju att det ska vara något speciellt – och gärna svenskt!

Annons

Redan nu är planerna för bröllopet i full gång bakom lyckta dörrar på slottet. Och klänningen är givetvis den ALLRA största hemligheten. Kronprinsessan Victoria har redan klart angett att hon önskar svensk design på sin stora dag den 19 juni nästa år.
Spekulationsvågorna går höga, vem ska få den äran? Pär Engsheden, Lars Wallin eller Göran Alfredsson …?
Eller kanske Anna Holtblad som brittiska Telegraph har fört fram som sin favoritkandidat?
Camilla Thulin är i all fall säker på vem hon skulle välja:
– Pär Engsheden, han är bäst!
Och kronprinsessan har sagt:
– Den dagen vill man ju att det ska vara något speciellt, gärna svenskt!

Victoria får heta designertips

I ett modereportage i Svenska Dagbladet framfördes nyligen synpunkten att kronprinsessan Victoria måste våga mer! Förr gick ju kungligheterna i bräschen för det nya modet i sina val av bröllopsklänningar, men på senare tid har valen varit väldigt traditionella.
Svenska Dagbladet gav sex designers uppdraget att rita bröllopsklänning till Victoria. Från designers som Anna Holtblad, Lovisa Burfitt, Ann-Sofie Back, Fith Avenue shoe repair, Martin Bergström och Behnaz Aram har nu kronprinsessan Victoria fått massor av tips!

Av Eva Österlind
Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

34 kommentarer till “Så ska Victorias bröllopsklänning se ut!”

 1. Gun skriver: 20 maj, 2009

  Man kan hoppas att det inte blir någon av de designers SvD bett rita en brudklänning, det var nog det värsta jag sett.


 2. Birgitta skriver: 20 maj, 2009

  Men det här är ju ett skämt, förstår ni väl. Det fattar ju vem som helst att Victoria inte har en tanke i världen på att försöka provocera rebellaktigt på sitt egna bröllop..
  Det här är ju skapelser skapade bara för sin egen skull utan någon som helst tanke på lämplighet..
  Skulle hon välja något sådant här lär hon ju inte ha en chans att konkurrera om titeln som en vacker och välklädd brud.


 3. Karin skriver: 20 maj, 2009

  Victoria har så god smak at jeg er sikker på hun blir en klassisk og vakker brud.


 4. signesigne skriver: 20 maj, 2009

  Hennes bröllopsklänning får vi se först på bröllopsdagen. Viktoria har god smak så det blir säkert en fantastisk vacker klänning. Synd bara att vi måste vänta lite mer än 1 år !


 5. Linda skriver: 20 maj, 2009

  Pär Engsheden tippar jag att det blir!


 6. Britt, Mönsterås skriver: 20 maj, 2009

  Jag tror på honom också, han lär ju vara Victorias “favvo”!


 7. Andrea Johansson skriver: 20 maj, 2009

  Han eller Lars Wallin, det står nog mellan dem!


 8. Irena. skriver: 21 maj, 2009

  Heja Wallin! (men det är inget fel på det som jag har sett av Engsheden heller, bara en aning mindre intresseväckande.)Lars Wallin skapar för vackra kvinnor, och skulle de inte vara de, blir de det i hans kreationer!


 9. Gun skriver: 21 maj, 2009

  Irena, jag håller med dig angående Wallin, är det någon som gjort Victoria vacker är det han. Jag tänker i första han på den ljust blå klänning hon bar på en Nobelmiddag och en ljust lila skapelse. Engsheden måste jag säga gör lite mer tantiga kläder men sannolikheten att det blir han är nog stor då kronprinsessan är kompis med hans dotter. Den han gjorde till denna Nobelmiddag hade man sett förr när det gäller fasonen men hon passar utmärkt i den färgen, haft den lite väl ofta på senare tid bara.


 10. sofia skriver: 22 maj, 2009

  Jag tror också på Lars Wallin. Svenskt bör det bli iallafall. Jag tror också att den kommer att vara klassisk och utan extravaganser. Vågar jag säga “lite tråkig” här på bloggen!?


 11. Sara skriver: 22 maj, 2009

  Jag hejar också på Lars Wallin! Han gör verkligen fantastiska klänningar, och han har ju lyckats förr på Victoria. Hon klär verkligen i hans design, så jag hoppas verkligen på Lars. Det är ju verkligen roligt om hon väljer en svensk design, det tycker jag nästan är självsklart när vi har så bra designers här i Sverige.


 12. Birgitta skriver: 22 maj, 2009

  Jag skulle gärna se en kvinnlig designer..Filippa K kanske..Eller ännu hellre en okänd designer som får förtroendet..Fördelen vore att hon inte skulle vara så påpassad och uppvaktad av media utan skulle kunna skapa och jobba i lugn och ro… Victoria är ju mycket för “surprise,surprise” !


 13. Carro, Malmö skriver: 22 maj, 2009

  Strålande vackra blir ni även i Lars Wallin… Fniss… Trevlig fredagskväll!


 14. Irena. skriver: 22 maj, 2009

  Nä, inte ens han hjälper…


 15. Sigridcityofsisterlylove.blogg.se skriver: 22 maj, 2009

  Klänningen från Fith Avenue Shoe Repair liknar Dianas klänning med allt fluff, bara att ärmarna är kantigare…


 16. Hjalmar skriver: 22 maj, 2009

  Alla bli strålande vackra i Lars Wallin t.o.m Kronprinsessan Victoria!


 17. Niclas skriver: 22 maj, 2009

  Lars Wallin kan visst hjälpa henne bli strålande vacker! Alla Svensk damtidnings läsare är säkert skönheter allihop, Irena också!


 18. rofl skriver: 23 maj, 2009
 19. Mathias skriver: 23 maj, 2009

  Det är först den 19 juni vi vet vem som får designa brudklänning, man kan väl fastslå att det finns två huvudkandidater, Wallin och Engsheden. Själv tänker jag INTE läsa någon spekulationsartikel någon mer gång!


 20. Irena. skriver: 23 maj, 2009

  Men visst är det lite kul ändå,Mathias, även om jag i sak håller med dig: Inga spekulationer vidare…Kan vi inte starta en namninsamling och skicka till slottet?
  En för Engsheden, och en för Lars Wallin?


 21. Birgitta skriver: 23 maj, 2009

  Bara jag slipper stå för fianseringen av den med mina skattepengar!


 22. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 23 maj, 2009

  Varför inte Birgitta? Det här kommer vara ett utmärkt PR-tillfälle för Sverige som beräknas dra in massor med pengar, och då kan ju hon inte se ut hur som helst, eller..?


 23. Gun skriver: 23 maj, 2009

  Irena: varför inte, men bara om alla skriver under på för Wallin, HA Ha. Föresten Niclas vet inte vad han snackar om eftersom jag vet hur du ser ut kan jag intyga att du är en veklig skönhet liksom jag. Lite lik Mary skulle jag säga (Niclas är lite kär in henne).


 24. LizetteSåskaVictoriasbröllopsklänningseut skriver: 24 maj, 2009

  Ett råd när man ska välja tyg till Victorias brudklänning: ha ett mönster på klänningen givetvis ska dekorationsmönstret/detaljerna vara vita liksom klänningen. En vit klänning vare sig den är blank eller matt ger ett kyligt intryck om tygets yta inte har detaljer.


 25. Mingo skriver: 25 maj, 2009

  Johannes! Vadå PR tilfälle för Sverige? För att Victoria gifter sig med Mr. Nobody? De kungliga är, inom en snar framtid ,inte längre kungliga.
  Lyssna på röster ute i Europa som tycker att detta bröllop drar ett löjets skimmer över vårt kungahus och Sverige.
  OBS!Detta är inget kändisbröllop som vissa av er tycks tro!


 26. Neta skriver: 25 maj, 2009

  Ja Mingo, fast bröllopet kommer ju att dra in pengar iaf. Så länge vi nu har monarki, så tycker jag det är självklart att det skall gå på våra skattepengar. Det tar kanske slut med Victoria och nobodyn, men ännu så länge har vi vår kung som håller ställningarna. (Fast han verkar bli mer och mer överkörd av sin envisa äldsta dotter)


 27. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 25 maj, 2009

  Mingo. Att han är en nobody håller jag visserligen inte med om, men det må så vara. Relevansen ligger inte heller i hennes kungliga (eller icke-kungliga) status, utan det faktum att hon en dag kommer bli landets statschef, dvs inneha rikets absolut högsta ämbete.
  Det om något är värt att betala för, och vi kommer få mångdubbelt tillbaka.


 28. LizetteSåskaVictoriasbrudklänningseut skriver: 25 maj, 2009

  Idag fick jag ideér om hur Victorias brudklänning ska se ut. Hur kan jag meddela skisserna till svenskdam?


 29. Mingo skriver: 25 maj, 2009

  Johannes. Bernadottarna har en tendens att bli gamla. Jag tror att när det är Victorias tur att bestiga tronen ,har vi inte längre monarki i Sverige. Det är i allra högsta grad otidsenligt.
  Har i många år varit monarkist, men vacklar nu när de kungligas led blivit urvattnat i många monarkier. De tär inte längre någon skillnad på de kungliga och vanliga Svenssons.
  Vet inte hur gammal du är , men förundras dock över att en yngling som du kan vara så imponerad av denna familj, inklusive Daniel, som är som vilken ung man som helst. Jag önskar dem all lycka i framtiden, men helst inte som kungapar.


 30. Johannesjoberg.blogg.se skriver: 25 maj, 2009

  Mingo. Jag förstår och kan till viss del hålla med om att kungahuset blir allt mer “urvattnat”. Det skulle onekligen vara mycket glamorösare (i brist på bättre ord) om kronprinsessan gift sig med en prins eller någon från kontinentens högadel. Det värsta är bara att de flesta adelssläkterna i Europa är släkt med varandra, och då känns det måhända inte så fräscht att gifta in sig och “snurra ihop” släktbanden ännu mer.
  Vi får väl vara glada att vi överhuvudtaget har en kungafamilj, hur urvattnad den än må vara, det måste iaf vara roligare än att ha en president! Sedan kan vi ju även glädja oss med att Daniel har ett fläckfritt förflutet, det kan ju inte vara så kul med ytterligare en Mette-Marit…


 31. Natasha skriver: 25 maj, 2009

  Här får du 10 poäng, Johannes = I do agree re Mette-Marit !


 32. chris skriver: 11 juni, 2009

  synd detta är skvallrare med mest elaka undertoner alltid- vad vill ni åstadkomma egentligen jag ryser o undrar varför ni inte bombar hela skiten- eller börjar satsa er enorma energi på något som främjar istället för skälper


 33. Ankie Kjellbergkronjuveler.se skriver: 19 september, 2009

  Fin blogg!

  — * —

  Gillar du unika och romantiska smycken?
  Vill du bära smycken som ingen annan har?

  Besök kronjuveler.se – smyckestillverkning
  i egen design med prinsesstema.

  Skriv gärna något i min gästbok – då blir
  jag extra glad!

  Välkommen!..:-)

  — * —


 34. Bröllopsyra | Gester...med ordgester.se skriver: 16 mars, 2010

  […] är ett alldeles särskilt kapitel, det spekuleras en del i hennes bröllopsklänning. Hur Daniel skall gå klädd verkar det inte vara så noga med inte heller intressant att skriva […]


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar