Så stöttar prins Daniel kronprins Haakon

Så stöttar prins Daniel kronprins Haakon
Under tisdagen var prins Daniel och kronprins Haakon på uppdrag ihop. De tillbringade dagen vid matkonferensen EAT Stockholm som ägde rum vid Globen.
Annons

För femte året arrangerades Gunhild Stordalens matkonferens EAT Stockholm. Prins Daniel och norska kornprinskollegan Haakon var på plats vid Ericsson Globe tillsammans med 600 forskare, politiker och representanter från näringslivet. Tillsammans diskuterade hur människans matkonsumtion påverkar klimat, hållbar utveckling och hälsa.

Annons

Kronprins Haakon, som är ambassadör för UNDP med fokus på hållbar utveckling, talade om vikten att värna vår planet.

– Du är naturen. Det finns inget “vi” och naturen. Människan är en del av naturen. Och om vi verkligen förstår detta så kan vi lättare ta beslut som främjar vår planet. Genom att ta hand om naturen så tar vi även hand om oss själva, sa kronprinsen.

Efter talet fick han beröm av prins Daniel som gav honom en uppmuntrande klapp på benet. Prinsarna är även privata vänner och det syns tydligt att de trivs att jobba ihop!

Dagen innan närvarade kronprinsessan Victoria vid samma event. Forumet innehöll föreläsningar, debatter och samtal mellan olika experter och politiker. Måndagens talare var bland annat Gunhild Stordalen, Isabella Lövin och Jan Eliasson.

Kronprinsessan Victoria välkomnades av Gunhild Stordalen.
Kronprinsessan Victoria välkomnades av Gunhild Stordalen.

Victoria var otroligt vacker i sin nya mönstrade klänning och lackade naglar. Outfiten kommer från H&M Conscious Exclusive, skriver bloggen New My Royals.

Kronprinsessan Victoria och Gunhild Stordalen vid EAT Stockholm.
Kronprinsessan Victoria och Gunhild Stordalen vid EAT Stockholm.

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

35 kommentarer till “Så stöttar prins Daniel kronprins Haakon”

 1. m skriver: 14 juni, 2018

  Gunhild Stordalen, så vacker och så klok och empatisk. En sann kämpe.


 2. Marguerithe skriver: 14 juni, 2018

  Gunhild Stordalen verkar vara en mycket stark och rationell person. Trots sin svåra sjukdom kämpar hon för sina mål i livet. Trots att hon vet sjukdomens ev utfall är hon positivt tänkande. Det är stort och kan ge alla trångsynta människor en läxa.


  1. IngridR skriver: 14 juni, 2018

   Håller med dig Marguerithe!
   Fint också att Daniels kompetens och intresse för hälsofrågor utnyttjas i sådana här sammanhang. Han kommer ofta i skymundan bakom kungahusets kvinnliga fägring.


 3. AnnaS skriver: 14 juni, 2018

  Förlåt, men jag måste ha missat något: varför skulle kronprins Haakon behöva stöttning?


 4. Ingrid skriver: 14 juni, 2018

  Nej, det behöver han verkligen inte, men Daniel vill visa att han är hans kompis.


 5. ancibetgfeldt skriver: 14 juni, 2018

  Det undrar jag med, varför behöver Hakon
  stöttning? Han som varit med i så många år???


 6. LopNor skriver: 14 juni, 2018

  Snygg klänning på Victoria – men “otroligt vacker” ? Varför måste det alltid överdrivas så otroligt när det gäller kungligheterna? Måste vara väldigt svårt för dem att få rätt perspektiv på sig själva när de alltid dränks i superlativ. Kan vi inte kalla en spade för en spade?


  1. Catrin skriver: 14 juni, 2018

   Håller med, bra skrivet! De kungliga höjs till skyarna för att de gör sitt jobb.


 7. Sigrid Ingemarsson skriver: 14 juni, 2018

  Fånig slutsats av tidningen kanske. Men allt måste väl inte vara så rationellt alltid. Att Daniel berömmer Hakon med en ordlös gest är väl bara tecken på att Daniel är en varm och empatisk person. Samt att herrarna är nära vänner.
  Moi


 8. Carin Hawee skriver: 14 juni, 2018

  Roligt att se att de yngre medlemmarna av kunga husen,iNorge,Sverige och Danmark verkar ha så god kontakt, Dessutom ser de alltid ut att ha så trevligt tillsammans.


 9. Lycke skriver: 14 juni, 2018

  LopNor
  Bra kommentar. Fast kanske är det så att är man kunglig så är man otroligt fantastiskt jättevacker och supersprallig och vi som inte håller med är bara avundsjuka! ?


 10. Cissi skriver: 14 juni, 2018

  Foton gör aldrig Victoria rättvisa. Daniel är seriös och passar fint in här. Paret Stordalen är unika människor, sådana behövs.


 11. undrende skriver: 14 juni, 2018

  Kronprins Haakon har en UTROLIG flott kostym – hvilket Motehus har laget den – og til hvilken pris ! Han er også sikkert kjekkere enn de fleste menn på jorden !


  1. CVMCVONMC skriver: 14 juni, 2018

   undrende
   Såg en bild på MetteMarit (NewMyRoyals) är hon
   gravid eller bara misslyckad bild???
   CVM


  2. Stefan skriver: 14 juni, 2018

   Kanske hans styvson sytt den? Han är ju inne i branschen vad jag förstått.


  3. Birthe Vejrum skriver: 14 juni, 2018

   CVM – hvis du mener billederne fra kortfilmsfestivalen, så synes jeg Mette – Marit havde en smuk og sommerlig kjole på. Men taljen sad lidt højt, og det er ikke så flatterende for prinsessen.
   Den pink ærmeløse frakke/kappa er mega flot. Nu havde Mette – Marit ikke knappet den, så der kan hun godt se gravid ud, hvilket jeg ikke tror hun er.


  4. G skriver: 15 juni, 2018

   Det er uhøflig å både spørre og å påstå at andre er gravid. Akkurat som vi ser på en viss svensk royal dame så har de det vi i Norge kaller mamma mage. De er ikke lengre paddeflat og det er helt i orden. Å snakke ned andre av den grunn viser dårlig folkeskikk.


 12. Barbro Johansson skriver: 14 juni, 2018

  Att Victoria envisas med dessa kraglösa, blommiga klänningar som hon väl har minst tjugo stycken av. Inte klädsamma alls på henne.


 13. caterine skriver: 14 juni, 2018

  Stöttar med en klapp på knäet. Jag tror att Haakon klarar sig bra ändå.


 14. undrende skriver: 14 juni, 2018

  Hvor utrolig flott han er i ensfarget blått 🙂


 15. Alfhild skriver: 14 juni, 2018

  vi behöver inte dessa floskelproducenter


 16. ancibetgfeldt skriver: 14 juni, 2018

  Haakong är en jättefin man, förstår att Daniel kommer överens med honom.
  Lika jordnära båda två!


 17. Stefan skriver: 14 juni, 2018

  Nordisk gemenskap när den är som bäst: I Norge finns prins Haakon, i Sverige har vi hon med hakan och i Danmark har de alla tappat hakan.


  1. konsttanten skriver: 14 juni, 2018

   Haha!!


 18. PernillaA skriver: 14 juni, 2018

  Barbro att hon envisas med frisyren är inte mycket bättre


 19. Magdalena skriver: 14 juni, 2018

  Merkelig? Vet ikke hvordan svenskene ter seg, men i Norge er det helt vanlig å gi hverandre en oppmuntrende gest etter at noen har holdt en bra tale. Og engasjert og inspirert var Haakon, men det er det ikke en eneste kommentator her som nevner. Er det noe med den svenske avundsjukan?


 20. Magdalena skriver: 14 juni, 2018

  Stefan,
  Morsomt ordspill!


 21. ME skriver: 14 juni, 2018

  Jag har gillat Victorias engagemang för miljön, hållbar utveckling osv. men kan inte hjälpas att hennes budskap börjar bli i skymundan av dessa evinnerliga NYA klädesplagg hela tiden. Det skulle faktiskt inte skada att ens lite försöka leva som man lär. Dessutom ska hon väl inte fungera som modedocka för de senaste kollektionerna från kompisarnas företag?


 22. Monarkist skriver: 14 juni, 2018

  Har läst Haakons tal. Det var bra!! Att tidningen väljer en rubrik som inte faller alla i smaken, är ju tidningens ansvar. Haakon och Daniel var där som kungliga representanter. Vad är det för konstigt med det? Det är, tycker jag, dessutom bra att Daniel visar uppskattning över ord från Haakon som han uppenbarligen gillar. Representativa och samtidigt vänskapliga/mänskliga. Fint samarbete!


 23. MONA skriver: 14 juni, 2018

  Nu är det media som skriver och som tycker att kläderna är viktigast.
  Media letar rätt på var klänningen är inköpt.
  Viktoria använder säkert sina plagg fler än en gång.
  Det är bara ett urval av deras program som syns i media.
  De kan ha möten som inte annonseras i förväg.
  Hovet skriver aldrig om kläderna förutom brudklänningarna.Allt som köps betalas.De tar inte emot gåvor.


  1. ME skriver: 15 juni, 2018

   Min kritik gällde främst hållbarheten i att äga samt djupet i att tala om hållbarhetsfågor om man har så mycket kläder som till exempel Victoria. Varifrån hon får dem och betalar hon dem själv eller inte bryr jag mig inte om.


 24. Magdalena skriver: 14 juni, 2018

  At Daniel og Haakon trives i hverandres selskap er nok udiskutabelt. De kjenner hverandre godt som likeverdige kolleger. Har aldri lest et eneste negativt ord om Daniel i norsk presse. Skulle forøvrig bare mangle,- det finnes ikke noe å oppdrive.


 25. Beata skriver: 14 juni, 2018

  Trodde att någon av Haakons nära vänner har dött eller något annat tråkigt, när Daniel stotte honom! Varför skulle Haakon behöva “stöd” av Daniel? Trams!


 26. evalisa skriver: 15 juni, 2018

  ..GS, är det frun till Peter Stordalen..? …som (i så fall) sedan en tid förstör Helsingborgs city med det fruktansvärda bygget… Groteskt!


 27. Hen skriver: 15 juni, 2018

  Matproduktionens klimatpåverkan … Vaddå? Tror dom fortfarande att den koldioxid, som vi människor berikar atmosfären med, har någon annan betydelse än att sätta fart på den svältfödda växtligheten? The Greening of the World!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar