Se bilderna från kungaparets festkväll på Operan

Se bilderna från kungaparets festkväll på Operan
Vi har bilderna från kungaparets festkväll på Operan! Det blev en oförglömlig galaafton, med stående ovationer för Birgit Nilsson-pristagaren Nina Stemme och många kända ansikten i cocktailvimlet.
Annons

Vilken gnistrande kväll det blev när svenska världssopranen Nina Stemme hyllades på Kungliga Operan i Stockholm. Kvällen till ära bar drottningen ett nytt lavendelblått paljettfodral i favoritmodellen och det slog gnistor både om henne och om Nina Stemme i strålkastarljuset framme på scenen.

Annons
Drottning Silvia vid prisceremonin för Birgit Nilsson Prize på Kungliga Operan i Stockholm.
Kvällens drottninglook: briljanthalsband och paljettbroderade spetsar.

Birgit Nilsson Prize är Sveriges största musikpris och delas ut vart tredje år. Nina Stemme, i härligt chocking pink, blev den fjärde pristagaren genom tiderna och fick ta emot stående ovationer och en miljon kronor ur kung Carl Gustafs hand.

Det var många välkända ansikten i publiken när Birgit Nilsson Prize delades ut på Kungliga Operan. Och La Nilsson var också närvarande, på film.
Det var många välkända ansikten i publiken och alla fick njuta av La Nilssons storhet i paradrollen som Elektra.

I år skulle Birgit Nilsson ha fyllt 100 år. Stiftelsen som bär hennes namn grundade hon slutet av sin långa och makalösa karriär och detta är fjärde gången som Birgit Nilsson Prize delas ut. Hon valde själv ut den första pristagaren, tenoren Plácido Domingo, som fick priset år 2009.

Jubel för Nina Stemme när Birgit Nilsson Prize 2018 delades ut. ! Hon är dramatisk sopran och hyllades både av kungen och av operaeliten på plats.
Jubel för Nina Stemme! Hon hyllades både av kungen och av operaeliten på plats.

Som extra guldkant fick alla sedan njuta av walesiska världsbarytonen Bryn Terfel som sjöng Verdi och Wagner och skojade lite med drottning Silvias närmaste stolsgranne. Kungen var med på noterna, han lutade sig fram och skojade tillbaka.

Walesiska operastjärnan Bryn Terfel under Birgit Nilsson Prize 2018 på Kungliga Operan.
Bryn Terfel hyllade La Nilsson – och trollband publiken.

Silvia-väninnorna i vimlet

Efter den en och en halv timme långa prisceremonin väntade cocktailmingel i Guldfoajén och alla fick dessutom avnjuta specialpralinen Birgit, skapad av dessertmästaren Joel Lindqvist och operasångaren Rickard Söderberg som även kallar sig amatörkonditor och vann tävlingen Hela kändis-Sverige bakar 2015. I vimlet av vip-gäster fanns både Birgit Nilssons kusin Gitte, statsminister Stefan Löfven med fru Ulla och flera av drottning Silvias väninnor, som Kerstin Schörling och Lena Kaplan. Samt hovfolk, kulturpersonligheter och väldigt många andra operaälskare förstås.

Silvia-väninnorna Mimmi Bonnier och Lena Kaplan i vimlet när Birgit Nilsson Prize delades ut på Kungliga Operan i Stockholm.
Silvia-väninnorna i vimlet. Lena Kaplan stack ut i svart-vitt siden med jätterosett och Kerstin Schörling matchade i grönt.
Kungaparet på väg mot cocktailmingel i Guldfoajén på Kungliga Operan.
Kungaparet på väg mot Guldfoajén.

Efter cocktailminglet fortsatte festen under kristallkronorna på Grand Hotel. Så här såg det ut vid galamiddagen i Spegelsalen:

Efter prisceremonin för Birgit Nilsson Prize 2018 fortsatte festen med en galamiddag på Grand Hotel i Stockholm.
Operafesten fortsatte på Grand.

Foto: Stella Pictures, TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

11 kommentarer till “Se bilderna från kungaparets festkväll på Operan”

 1. ancibetgfeldt i skriver: 15 oktober, 2018

  Silvia och Carl Gustav så tjusiga!


 2. elisa skriver: 15 oktober, 2018

  Prissumman är på en miljon amerikanska dollar.


 3. josefin skriver: 15 oktober, 2018

  Enligt Birgit Nilsson prize hemsida handlar det om 1 miljon dollar, vilket ar ganska mycket mer an 1 miljon kronor. 1 miljon dollar ar vad varje Nobelpris ger (som sedan delas pa 1-2-3 pristagare).


 4. vesna skriver: 16 oktober, 2018

  Vilken kväll och upplevelse! Grattis till Nina Stemme!
  Kungaparet är strålande samt andra damer.


 5. CVM skriver: 16 oktober, 2018

  Ursäkta Kära SVDam men detta är inte Mimmi Bonnier utan Madame Kerstin Schörling.
  Drottningen strålande även med Jetlag.
  CVM


 6. Carin Hawee skriver: 16 oktober, 2018

  Drottning Silvia är outstanding vacker i sin turkosa aftonklänning!Hon klär också i att låta sina rynkor vara.Hon ser så harmonisk och fräsch ut.


 7. CVM skriver: 16 oktober, 2018

  Tack SVD
  CVM


 8. Daga skriver: 16 oktober, 2018

  Carin Hawee.Någon sa att rynkor är vackert bara de inte sitter på mig.Kan nog hålla med.Jag känner mig så fräsch och ungdomlig bara jag inte tittare i spegeln.Ansiktets skuggor passar inte till den glada sportdressen jag tagit på för dagliga motionen.På med ett rosarött läppstift,ja ja det blev lite bättre trots gumrynkorna som kommit efter de sjuttio.Mvh Daga.


 9. m skriver: 16 oktober, 2018

  Så fort Silvia började bejaka sin fysiska ålder så kom hennes skönhet tillbaka.


  1. Konsttanten skriver: 16 oktober, 2018

   Instämmer. Tänk om fler, ex TV:s programledare. Utan att nämna namn, så har speciellt en mist all charm och fina uttryck, samt den glada glimten har försvunnit!


 10. MILIA skriver: 18 oktober, 2018

  SILVIA – breathtaking!!!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar