Se bilderna från norska kungafamiljens nationaldagsfirande!

Se bilderna från norska kungafamiljens nationaldagsfirande!
I dag den 17 maj hurrar vi för vårt kära grannland Norge som firar sin nationaldag. Givetvis var norska kungafamiljen på slottsbalkongen precis som alla andra år.
Annons

Tidigt i morse kom den norska kronprinsfamiljen ut på trappan till sin bostad i Skaugum. Detta år såg vi kronprins Haakon med kronprinsessan Mette-Marit och deras bägge barn, prins Sverre Magnus och prinsessan Ingrid Alexandra samt familjens hundar, Milly Kakao och Muffins Kråkebolle.

Annons
Kronprinsessan Mette-Marit, kronprins Haakon och barnen Sverre-Magnus och Ingrid Alexandra vinkade från slottstrappan.
Kronprinsessan Mette-Marit, kronprins Haakon och barnen Sverre Magnus och Ingrid Alexandra vinkade från slottstrappan.

Däremot såg vi inte skymten av Mette-Marits son Marius som tydligen vill ligga lite lågt efter skriverierna om hans modellande flickvän.

Nästan hela norska kronprinsfamiljen var samlad under nationaldagen.

Annons

Lite senare under dagen steg kung Harald och drottning Sonja ut på slottsbalkongen i Oslo tillsammans med kronprinsparet och prinsessan Ingrid Alexandra samt prins Sverre Magnus. Däremot var inte prinsessan Märtha Louise där med sin familj.

Kronprins Haakon, Sverre Magnus, kronprinsessan Mette-Marit, Ingrid Alexandra och kungaparet Harald och Sonja firade från balkongen.
Kronprins Haakon, Sverre Magnus, kronprinsessan Mette-Marit, Ingrid Alexandra och kungaparet Harald och Sonja firade från balkongen.

Detta att hälsa folket på nationaldagen från slottet är en tradition som en gång instiftades av kung Haakon redan 1906. Och trevligt är det, att åter få se kungafamiljen samlad på detta sätt!

Foto: Stella Pictures

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

42 kommentarer till “Se bilderna från norska kungafamiljens nationaldagsfirande!”

 1. Bror skriver: 17 maj, 2018

  Sverre Magnus, farfars far upp i dagen!


  1. Sandra skriver: 17 maj, 2018

   Det var precis vad jag tänkte!


  2. Vera skriver: 17 maj, 2018

   inga pajaskonster från balkongen denna gång


 2. Monlec skriver: 17 maj, 2018

  Muffins Kråkebolle, vilket kul namn på en hund. De måste ha go humor i den familien.


 3. Gittan skriver: 17 maj, 2018

  Ingrid Alexandra börjar kännas lite vuxen -så fort det gick…
  Vilken söt tös !!!!


  1. Kickan skriver: 18 maj, 2018

   Tänkte precis detsamma när jag såg denna nya bild på Ingrid Alexandra 🙂
   Men det brukar ju vara så att det är när man ser på de, så snabbt uppväxande barnen, som man noterar hur snabbt åren går…


 4. Marguerithe skriver: 17 maj, 2018

  Fint och naturligt från Norge. Inga angrepp heller på kungahuset. Norrmännen har varit med om saker och är därför mognare och vet vad man ska vara rädd om.


  1. m skriver: 17 maj, 2018

   Naturlighet och äkthet brukar sällan möta någon större kritik.


  2. LopNor skriver: 17 maj, 2018

   Norska kungafamiljen vet också att vara rädda om sitt folks förtroende. Mette-marit gjorde “avbön” och ångrade som hon sade sitt utsvävande liv. Och alla barnbarnen har inte blivit prinsar och prinsessor. Märtha-Louise avsade sig titeln och försörjer sig själv. Arbetar och agerar till och med researrangörer för resor som vem som helst som har råd kan delta i.


  3. Bror skriver: 17 maj, 2018

   LopNor (16:13)
   I vikten av att som kungligheter vårda sitt folks förtroende har du en stor och viktig poäng.
   Det har också Marguerithe, när hon lyfter fram Norges historia i närtid och det avtryck kungafamiljens agerande gjorde på sin samtid liksom för generationer framöver.
   Har någon hört vår egen kung omnämnas som “Våran Kung”? Tänkte väl det!


  4. Marguerithe skriver: 17 maj, 2018

   Bror 16.56.
   Tack för att du upplyser om det som varit och som präglat människor i detta fall Norge. Jag orkar snart inte delta i någon konversation när man ständigt lägger ut krokben. Det tar udden av allt.


 5. danskan skriver: 17 maj, 2018

  En fin familj.


 6. Christina Kari Helsinki skriver: 17 maj, 2018

  Trevligt att se någonting nytt. Trodde att alla andra europeiska kungahus gått i ide. Maxima,Letizia och Mathilde plus Luxenbourg brukar ju klä sig nästan lika vackert som Victoria.
  Och är nästan lika vackra.


  1. m skriver: 17 maj, 2018

   Nästan?


 7. Birgitta Persson skriver: 17 maj, 2018

  Marguerite Du har så rätt.


 8. Magdalena skriver: 17 maj, 2018

  Marguerithe,
  Er glad for at vår kongefamilie slipper å lese slike kommentarer om seg selv som enkelte i den svenske kongefamilie må gjøre. Det hadde vært litt for mye. Men bevares, her har de også vaktbikkjer i storting, embetsverk og presse som følger med på at pengebruken er i henhold til lovverket. Og det er da bra.


 9. Magdalena skriver: 17 maj, 2018

  LopNor,
  Allerede i 1953 bestemte kong Håkon at prinsesse Ragnhild ved sitt borgelige giftemål mistet sin tiltaleform HKH. Ingen av hennes barn fikk titlene pris eller prinsesse. Slik har det vært siden både for prinsesse Astrid og prinsesse Martha Louise. Hverken kong Olav eller kong Harald har avveket denne praksis.


 10. Ingrid skriver: 17 maj, 2018

  En fin och äkta familj som är folkets förlängda arm.


 11. Grete skriver: 17 maj, 2018

  Ingrid Alexandra er prikk lik sin bestemor Dronning Sonja


 12. Allegra skriver: 17 maj, 2018

  OBS att SVT nu och fram till 16 juni har ett fint inköp från norsk tv, Året med norska kungafamiljen 2017. Kan ses på SVT Play till 16 juni. Det är ett avspänt fint möte om det gångna året höjdare kommenterat av denna mångsidiga varma och chosefri familj där kungaparet är två vitala 80 åringar.


  1. Kickan skriver: 21 maj, 2018
 13. Leo skriver: 17 maj, 2018

  Sverre Magnus är verkligen lik Mette Marit!


 14. Carin Hawee skriver: 17 maj, 2018

  Fina bilder på den norska kunga familjen.Tycker deras folkdräkter är så vackra.De ger också hela familjen intryck av att vara naturliga och mycket älskade av norrmännen.


 15. Leo skriver: 18 maj, 2018

  Dessa folkdräkterna är verkligen vackra!


 16. Leo skriver: 18 maj, 2018

  Folkdräkterna är verkligen vackra! D Sonja har haft någon annan som är som ett konstverk!


 17. Marguerithe skriver: 18 maj, 2018

  Carl Philip och Sofia skulle vara kungliga i Norge. Vad uppskattade de skulle vara!


 18. Stefan skriver: 18 maj, 2018

  Och var är då Mette-Marits odåga till son? Är det numera bara detta feminina mode och alkohol som gäller?


  1. undrende skriver: 18 maj, 2018

   Hvilken fantastisk kommentar som vanlig – kan du utdype det med alkohol litt nærmere ? Hvilke feminin mode sikter du til ?


  2. G skriver: 18 maj, 2018

   Du må virkelig ha et behov for å skjemme deg ut. Prøv å behandle andre slik du selv vil bli behandlet så slipper du møte deg selv i døra.


  3. Ann E. Bergstrom skriver: 21 maj, 2018

   Kanner Du honom personligen?
   Man ska akta sig for att kritisera dem som blir” uthangda” i pressen och media
   Det kan bli valdigt fel !
   Jag tycker han ar en oerhort vacker pojke…….onskar honom val….


 19. Beth skriver: 18 maj, 2018

  Familjer är olika, länder är olika, näsor är olika – mångfald kallas det. Finns det plats för det både i Sverige och Norge och alla länder? Eller är vi så inskränkta att vi dömer/bedömer utifrån foton, rykten, rubriker, utseenden, färg, klädsmak, ekonomi, utbildning, bostad etc etc. Listan kan göras lång gällande hur vi dömer/bedömer varandra. Det har vi rätt till, men vi har också ett ansvar för hur vi gör det. Vad är vårt motiv? För det skapar verkligen något hos den andre parten som hör/blir bedömd, som antingen blir till god smak – trots bedömning – eller bitter smak som skapar mer bitterhet. Grundfröet i SvD ska vara baserat på info ja, men innehåller också mycket ytlighet. Vi reagerar på det vi blir serverade och glömmer halten av trovärdighet bakom. Vi har alla ett ansvar att pröva det vi ser/hör och våra egna motiv innan vi talar. Jag har det, vi har det och även SvD har det. En tanke bara som jag har prövat och nu bestämt mig för att dela här efter att ha följt kommentarerna ett tag.


  1. Bror skriver: 18 maj, 2018

   Här Beth är jag rädd att du gjort dig skyldig till ett s k nivåfelslut. Det som gäller på en viss aggregatnivå gäller inte med nödvändighet på en annan. Fritt skuttande här emellan gillas inte.
   I det här speciella fallet ligger istället ansvaret hos sändaren av budskapet, dvs SvD. Vi läsare måste kunna lita på att redaktörerna inte medvetet försöker föra oss bakom ljuset. En viss bias måste emellertid finnas, den som ligger i uppdraget – den kungliga! Men det vet vi ju redan. Och då är det ok.


 20. Per skriver: 18 maj, 2018

  Ingrid Alexandra, prinsessa av Norge och tronföljare, har mindre kungligt bod i ådrorna än 165 norrmän och brasilianare. just som med Estelle.

  Bara en av hennes farförldrar är kunglig, nämligen Harald.

  Vad är det då för vits? Killen som gifter sig med henne, får inte bli kung, men hans son skall bli kung…..

  Nej, bli av detta trams, eller ge oss riktiga kungliga, dyslektiker med blödarsjuka, och utstående tänder och en fräknig näsa.

  Såna som samlar på använda pappersevetter.


  1. G skriver: 19 maj, 2018

   Er det slik du behandler venner og familie så å regner jeg med du er en ensom eremitt. Høflighet og respekt for andre er totalt fraværende. Og hva sier de i Sverige at det samme du kritiserer IA bakgrunn og fremtid for kan sies om Estelle? Mennesker som må tråkke på andre viser oss samtidig hvem de selv er. Vis deg voksen og slutt å trolle.


 21. Undring skriver: 19 maj, 2018

  Vilken underbar kunga- och kronprinsfamilj Norge har. Det blir allt tydligare att vårt svenska kungahus gjort fel när de har låtit Victoria slippa utföra uppdrag och istället lagt ut dessa på syskonen. Det skapar en osäkerhet hos Victoria.


 22. Monarkist skriver: 19 maj, 2018

  Det är väl snarare så, att Haakon och Frederik på ett alldeles självklart sätt utför många uppdrag TILLSAMMANS med sina fruar på ett sätt som inte Victoria gör tillsammans med sin man. Hon utför alltför många uppdrag utan honom. Det förminskar Daniel. Tänk att få se dem representera aktivt tillsammans likt i våra grannländer!


 23. Monarkist skriver: 20 maj, 2018

  Allegra. Ni har jag sett Året med norska kungafamiljen. Ok, vilka befriande naturliga människor de är. Kung Harald har så nära till det där hjärtliga skrattet. De verkar dessutom alla vara närvarande i det verkliga livet och känns då ärliga. Det var ett fint program.


 24. Ann E. Bergstrom skriver: 21 maj, 2018

  Fina Norska Kungafamiljen………Sveriges nara goda….. Granne…..


 25. Ann E. Bergstrom skriver: 21 maj, 2018

  Sa jattefin ar hon………


 26. IngridR skriver: 21 maj, 2018

  LopNor 16:13
  Den bästa kommentaren! Spot on!!


 27. Audun skriver: 21 maj, 2018

  bare tull med de kongelige


  1. G skriver: 23 maj, 2018

   Vi vet du mener det, men paradokset får bli at du har behov for å lese om de samme kongelige daglig 😉


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar