Se ett klipp från nya dokumentären om Sofia Hellqvist

Se ett klipp från nya dokumentären om Sofia Hellqvist
Annons

sofia-hellqvist-ste

På måndag nästa vecka sänder TV 3 en dokumentär om prins Carl Philips flickvän Sofia Hellqvist och hennes Project Playground.

I dokumentären som sänds den i TV3 den 16 december får vi följa med Sofia Hellqvist och och Frida Vesterberg till Sydafrika och hennes arbete med välgörenhetsprojektet Project Playground. Programmet som leds av Renée Nyberg heter Project Playground – En galen dröm. Ni kan se ett flimklipp från programmet här nedan.

Annons

project-plaground-sofia-tv3

På TV3:s hemsida kan man läsa mer om programmet, där säger också Sofia:

– Det är fantastiskt att se hur de här barnen utvecklas mellan varje gång jag är nere och jobbar i Sydafrika. Jag är glad över att vi så konkret kan ge barn bättre möjligheter i livet genom en meningsfull och trygg fritid, säger Sofia Hellqvist.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

106 kommentarer till “Se ett klipp från nya dokumentären om Sofia Hellqvist”

 1. Bittan skriver: 10 december, 2013

  Skall nu SH ha eget program i TV! Nu går det väl för långt!


 2. Malin skriver: 10 december, 2013

  Blir säkert en massa gnäll om detta här i forumet. Men jag tycker iaf det verkar intressant. Kul att se vad de jobbar med.


 3. Gabriella skriver: 10 december, 2013

  Heja Sofia! Bry dig inte om gnällspikar som inte känner dig! Du och Frida gör ett jättebra jobb, blir kul att se er på tv.


 4. lena skriver: 10 december, 2013

  Hovet kan inte vara glada att hon kör sitt eget race i massmedia.


 5. My skriver: 10 december, 2013

  Ja nu gäller det att ändra synen på Sofia inför kommande förlovning….


 6. Monica skriver: 10 december, 2013

  Välgörenhetsprojektet är en bisak. Både för TV3 och för Sofia Hellqvist. Det primära är att båda fått allvarlig vittring på kunglig status och denna investering ger bägge två riklig utdelning. Hovet har garanterat givit sitt godkännande och t.om gillande.
  Sofia skulle aldrig riskera prinsesslivet som är inom räckhåll, och den idealiserade nya mediabild som kommer att visas gynnar alla inblandade parter maximalt.


 7. Monica skriver: 10 december, 2013

  Det kan knappast bli någon längre TV-sändning om endast hennes insatser i PP skall visas. I PP har hon inte "arbetat" så lång tid. Om hon nu skall få ett eget TV-program så varför inte visa hela hennes bakgrund. Detta ger ju bara anledning tro att det finns något att dölja och att "någon/några" vill tvätta bort gamla stämplar. Dessvärre finns det stämplar som aldrig kan tvättas bort. Någon som vet om prins Daniel fick något eget TV-program?


 8. ingela skriver: 10 december, 2013

  Det jag hakar upp mig på är att det helt plötsligt är Sofias PP. Hennes dröm o s v. När man sedan läser att det egentligen är Fridas dröm och hon pluggade på Universitetet i Umeå och skrev sin magisteruppsats i statsvetenskap och sedan jobbade med volontärarbete där nere innan hon satte i gång PP. Frida har en bra utbildning så jag undrar HUR, VAR och NÄR Sofia dök upp.
  Hon kan ju omöjligt varit med från första början eller?


 9. Monica skriver: 10 december, 2013

  4. Lena

  Kanske hovet som ligger bakom detta.


 10. Titti W skriver: 10 december, 2013

  Det mesta som sänds i TV3 är skräp!


 11. Monica skriver: 10 december, 2013

  8. Ingela

  Instämmer.


 12. Atti skriver: 10 december, 2013

  Klart att hovet godkänt. I något sorts försök för att folk skall glömma tidigare eskapader. Håller med #7


 13. Olga skriver: 10 december, 2013

  Blev fundersamt faktiskt …Är det media som har så makt att de kan skapa en önskade media-produkt i en förbeställd riktning fr. vem som helst och implementera i huvudena på invånarna…eller är det kungahuset osynliga men väldigt tydliga makten som med de nästan obegränsade resurserna och samhällsinflytande kan skapa en sådant media -vara ? För att SH är på väg ju att helgonförklaras under närmaste tiden…
  Och en stilla undra till – är drottningen Silvia liknande " media-produkt " eller finns genuina äkthet i hennes välgörenhets -handlingar ?


 14. Elisabeth Aronsson skriver: 10 december, 2013

  Jag struntar fullständigt i Sofia Hellqvist om hon får prinsen eller
  inte, jag struntar också helt i TV 3, men om en enda unge kan få
  nåt lite bättre i sitt liv så är det värt det!!! Det är det enda viktiga som
  finns att ett barn får det bättre med eller utan denna Sofia!!


 15. Bittan skriver: 10 december, 2013

  # 8, Ingela, instämmer till 100 %.


 16. Eva H. skriver: 10 december, 2013

  Elisabeth Aronsson, jag instämmer helt med dig. Förhoppningsvis avstår de som är kritiska till Sofia från att se programmet, så att vi slipper läsa en massa otrevliga kommentarer i de här fälten. Varför se sånt som man tycker sig må illa av, stäng av TV-en eller byt kanal den dagen !


 17. ingalisa skriver: 10 december, 2013

  #8 Bra skrivet!


 18. gg skriver: 10 december, 2013

  13 Olga

  Jag undrar detsamma!

  7 Monica

  Nej något längre inslag om hennes HÅRDA arbet kan det ju inte bli!


 19. Marguerithe skriver: 10 december, 2013

  Ska bli både kul och intressant att se dokumentären på måndag. Ungdomar som Frida V och Sofia H kan inte nog uppskattas för sitt arbete med barn som lever under svåra omständigheter.


 20. Maggan skriver: 10 december, 2013

  ¤16 Eva H
  Varför i så fall läsa "en massa otrevliga kommentarer" så du behöver må illa? Läs under någon annan rubrik och ta en kopp kaffe i stället 😉


 21. Tina skriver: 10 december, 2013

  Skönt att kungahuset låter kärleken styra..!
  Hemskt att tänka på Bertil o Lilian…
  Att behöva dölja sin kärlek o avstå från barn..bara för den urbota förlegade konvenansen..!
  Horribelt faktiskt..!
  Grattis Sofia o Carl Philip..!


 22. Maggan skriver: 10 december, 2013

  Med rätt medarbetare kommer man långt…


 23. Titti W skriver: 10 december, 2013

  #21 Tina

  Det som hindrar Carl Philip och Sofia från att gifta sig är väl bara en sak nämligen att de nödvändigtvis vill vara kungliga. Varför gör han inte slag i saken som hans farbröder och fars kusin Lennart gjorde nämligen att välja kärleken framför prinstiteln.


 24. Monica skriver: 10 december, 2013

  Jag tror ärligt talat inte att kungaparet har en lätt uppgift när det gäller SH. Kan tänka mig att SH styr och ställer och "tjatar" på C-P och han klarar inte av att stå emot henne utan i sin tur får han, på order av SH, "gå på" sina föräldrar och idka påtryckningar med diverse argument. Jag tror t ex inte att kungaparet utan påtryckningar tog initiativet till att SH skulle delta i kungliga barndop, bröllop m m. T ex begravningen efter prinsessan Lilian som hon inte ens träffat. Kungaparet är väldigt väl medvetna om den storm som blåser ang SH och försöker väl göra allt för att vinden ska mojna. Tyvärr tror jag inte att de kommer att lyckas förrän alla korten lagts på bordet och SH gjort "avbön". Problem liknande dessa uppstod aldrig med hans tidigare flickvän, ett förhållande som varade i, tror jag, 10 år.


 25. point skriver: 10 december, 2013

  Ser man på. Stora propagandatrumman dundrar på för fullt för att hylla SH. Vem orkestrerar detta? Hovet?


 26. Tina skriver: 10 december, 2013

  23 Eftersom Kungen godkänt Sofia så är det kungliga bröllopet fixat..!
  Visst kommer det att bli vackert..!


 27. Marianne skriver: 10 december, 2013

  Hur manga möten, hur manga personer, har (och är) varit involverade, smidit och etablerat planer, för att göra fröken Hellqvist till en "rumsren" person? Tycks inte vara ngn begränsning gällande resurser i alla fall.


 28. Veronica skriver: 10 december, 2013

  Förstår inte varför TV 3 väljer just Sofia Hellqvist när det gäller att belysa välgörenhetsarbete. Skulle det på något sätt vara mer värt ät att dokumentera och åskådliggöra än det arbete som exempelvis läkare utan gränser, operation smile, röda korset m.m utför. Denna kvinna får alltför stort utrymme i media enbart för hon är flickvän till prins Carl Philip.


 29. Bittan skriver: 10 december, 2013

  # 24, Monica, instämmer helt med dig!


 30. Gabriella skriver: 10 december, 2013

  Det verkar finnas ett enormt behov hos vissa att kommentera artiklar om Sofia. Om och om igen…. Lite lustigt att ingen har något nytt att komma med, samma tugg ältas sönder. Och massa spekulationer om vad kungafamiljen tycker, vad Sofia har sagt och inte sagt, vem som bestämmer, hur Carl-Philip känner etc. För jag antar att ingen här känner dem personligen och har belägg för att det går till så som ni beskriver?

  Jag vet vilka som anses osympatiska här iaf, och det är inte Sofia!


 31. Maggan skriver: 10 december, 2013

  #28 Veronica
  Många välgörenhetsorganisationer får aldrig någon uppmärksamhet. Ditt exempel på Läkare utan gränser, för att ta någon, gör ett alldeles fantastiskt arbete. Likaså Röda korset m fl. Varför görs inte reportage om dom? Måste man vara sambo med en prins för att organisationen ska synas i tv?


 32. Sthlm skriver: 10 december, 2013

  Så billigt! Det är väl klart att skräpkanalen TV3 följer upp Paradise Hotel tjejen. Verkar inte riktigt klokt, oavsett vad Silvia och Daniel tycker. Hoppas att kungen och kronprinsessan har något att säga till om.


 33. Anna skriver: 10 december, 2013

  Jag tror de flesta redan har fått sin bild klar av Sofia, den här dokumentären lär inte förändra mycket, trots vad än hovet och hon själv hoppas på.


 34. ingalisa skriver: 10 december, 2013

  Om CP och S gifter sig kan de väl flytta till Sydafrika? Då kan hon ägna all sin tid åt hjälpverksamhet och kanske få lite hjälp av maken.


 35. Titti W skriver: 10 december, 2013

  #26

  Ja vår kung gör ju det han kan för att påskynda republik!


 36. Maj-Britt skriver: 10 december, 2013

  Min granne har tidigare tyckt att SH varit ok, men efter att häromdan råkat zappa in på Paradise hotel, har hon ändrat uppfattning. Att ha varit med i ett sådant förfärligt program, där alla är med alla, är illa anser hon, ingen bra reklam för kungahuset.


 37. Monica skriver: 10 december, 2013

  27 Marianne

  Och ändå har de ännu inte lyckats, om de någonsin gör det.


 38. Marguerithe skriver: 10 december, 2013

  "30" Gabriella,
  Bra kommentar!


 39. Karlsson skriver: 10 december, 2013

  #36
  Nu var det ju också så att Sofia passade inte in i Paradise Hotel det sa ju de övriga deltagarna. Sofia försökte ju också avbryta sitt deltagande i förtid men var förbunden med ett kontrakt som förhindare det. Slutligen så förekom inga skandalscener med SH hon var en ganska passiv deltagare. Jag tycker rätt ska va rätt även om ingenting kan ta ifrån henne det faktum att hon har deltagit i såpan.


 40. Olga skriver: 10 december, 2013

  Till # 27, Marianne – Pengamässigt skulle det säkert räcka för några välgörenhets – projekt )) utan Svenska PostkodLotteriet generösa inblandningen.


 41. Helena skriver: 10 december, 2013

  Gick tillbaka lite i tiden och läste gamla artiklar som svensk dam skrivit om Sofia. Sedan 2010 har samma signaturer kommenterat samma saker. Spekulerat, antagit och gnällt. Redan då gnälldes det om att hon bara var en lycksökerska, att relationen nog snart var slut, att project playground inte var seriöst utan bara ett spel för gallerierna mm. Kan väl konstatera att på dessa tre år så har Sofia fortsatt jobba med projektet, hon och prinsen är fortfarande tillsammans och verkar mycket kära och hon har varit medbjuden på en rad tillställningar tillsammans med kungafamiljen. Det enda som står och stampar och är negativt är kommentarerna här!


 42. Tina skriver: 10 december, 2013

  41. Tack Helena..!
  För ett sunt o modernt perspektiv på Sofia..!
  Behövs som motsats till den enorma gråa mobben härinne…


 43. tummen upp! skriver: 10 december, 2013

  26. Tina.
  Vad tycker du om Sofia kommer i en bröllopsklänning som Madeleine?


 44. Linnea skriver: 10 december, 2013

  Rara Sofia ! Ditt fina arbete för barnens bästa,det hedrar Dig. Tack!
  Många kramar!


 45. Tina skriver: 10 december, 2013

  43. Det gör hon inte…


 46. Hanna skriver: 10 december, 2013

  #41 Bra skrivet! Har också tänkt på det, att allt gnäll bara upprepas. Sofia har uppenbarligen gått vidare med sitt liv och verkar glad, trevlig och ödmjuk. Att andra inte kan släppa det förflutna är deras problem.


 47. tummen upp! skriver: 10 december, 2013

  45. Hur vet du det?
  Det låter som du redan har bestämt dig för att ÄLSKA hennes bröllopsklänning.


 48. Anna skriver: 10 december, 2013

  Hennes engegemang är antagligen äkta. Jag tror inte att man kan vistas i Sydafrikas kåkatäder utan att bli gripen av deras öden… Men även om hon skulle vilja lämna organistation är det en omöjlighet så länge hon satsar på att bli ingift i kungafamiljen. Det är det enda som ger henne legitimitet. Dock tror jag att Sofia själv skulle ha vunnit på att i början av förhållandet låtit sig intervjuas om den bakgrunden hon har. Jag tror att många med mig skulle uppsakattat hennes ärlighet, vad hon än valde att säga, mycket lättare ha accepterat henne då. Det skulle vara lättare för svenskarna att vända blad och hon skulle ha sluppit den ibland får hårda tonen på dessa sidor.


 49. MP skriver: 10 december, 2013

  Som utlänning tycker jag att kommentarerna här är ganska korkade och speglar svenskarnas enormt stora oförskämdhet som man hört om i grannländerna. Svenskarna har alltid den äran att veta bäst och veta allt och bra på att skälla ut människor de aldrig träffat. Fy Fabian skulle Pippi Långstrump kommentera.


 50. marianne skriver: 10 december, 2013

  # 24. Monica # Du har så rätt, – håller fullständgt med dig!

  Fruktansvärt om CP:s blivande fru/prinsessa kommer att vara en garvad f d Paradise Hotell-brutta! Tittade en stund på detta vidriga program och kan bara inte förstå vad Kungahuset tänker på om hon blir godkänd. Att hon deltagit i såpan säger en hel del om hennes ideal, där inte ens "arbete" i Sydafrika kan sudda ut hennes CV från tiden precis innan hon upptäckte den naive och lättmanipulerade prinsen. Varför inte bara bli herr o fru Hellqvist/Bernadotte och leva ifred med sin kärlek, – och faktiskt få mera respekt från det svenska folket! Ingen är väl emot det, och hon kan vara säker på att ändå alltid bli omskriven och fotad och stå i rampljuset!


 51. Anna skriver: 10 december, 2013

  Oh himmel…

  Undra om Sofia kommer vara med i år i " året med kungafamiljen "…


 52. Matilda skriver: 10 december, 2013

  TV3. . .Ja, det känns ju seriöst och bra.


 53. Birgitta skriver: 10 december, 2013

  Återigen visar statschefen, Kung Karl-Gustav med familj , sin makt över Media. Med några förtäckta små ord, får denna kvinna en näst intill sannslös exploatering. Sofia Hellqvist själv har ej tryckt på etik ock moral-knappen. Det är för mej ej längre ett frågetecken….vad gäller röstning ang. republik. Önskar Fam. Bernadotte allt gott. Låt Familjen vara fria ock leva som de önskar!


 54. Maggie skriver: 10 december, 2013

  #49
  Du verkar vara rätt så svensk själv!


 55. My skriver: 10 december, 2013

  Frågan är väl om Sofias "dröm" kom före eller efter hon träffade Carl-Philip. I ungdomen (för några år sedan) hade hon uppenbart helt andra drömmar.


 56. Mona skriver: 10 december, 2013

  Jag vill bara varna er som skriver kommentarer som är rent förtal. Idag avslöjar Expressen folk som trodde de var anonyma
  men nu avslöjats och visas med namn och bild. Det är hur enkelt som helst att avslöja er som döljer sig bakom signaturen
  Ni som skriver här kan väl även skriva på hovets face Boo törs ni det, säga samma saker, står ni för era dumheter.
  Att ni ens kan komma på så otroligt dumma förklaringar är en gåta. Skriv eller ring TV 3 och fråga vem som initierat programmet.
  Sedan skulle jag vilja veta hur många av er som en sett Paradise hotel den visas väl på en betalkanal.
  Programmet idag liknar inte det som var 2004. Kolla avsnittet med Sofia gör hon något oanständigt NEJ.


 57. magggan skriver: 10 december, 2013

  Inte skulle hon ha fått den här uppmärksamheten om det inte var för att hon polar med CP. Ännu ett schackdrag i imagehöjande riktning.


 58. emma_h skriver: 10 december, 2013

  Felaktig "efterkonstruktion",KARLSSON… Man är EJ tveksam om man tackar ja till att dyka upp som Joker en bit in i sån serie – men S var smart nog att använda sig av lite annan taktik än de andra bara, vilket tog S till final även om hon föll på målsnöret. Som etablerad glamourmodell i Slitz var Sofia knappast nån blyg viol och hade toppbetyg i ämnet Teater. Alla tvsåpor handlar om att vara ytterst målmedveten o spela ett socialt spel med finess – bara pakter & skitsnack bakom rygg funkar inte – Sofia undvek öppna pakter
  – I ”PH kan man förvänta sig att jag kommer m en stor dos glädje, en del party, & att jag kommer överens med båda parterna. Kanske lite extra med grabbarna, sa Sofia inför programmet, skriver SvDm http://stoppapressarna.se/kungligt/sofia-hellqvists-vag-fran-paradise-hotel-till-kungliga-slottet Sen har mentorn lärt S bli duktig på PR och att nätverka: http://www.svd.se/naringsliv/karriar/skaffa-ett-manligt-kontaktnat_7053757.svd


 59. LaPerla skriver: 10 december, 2013

  Spill for galleriet…

  Denne PR-kampanj må ha kostet mye, både økonomisk og mentalt for de som holder på. Damage-control?

  Kan ikke bare Carl Philip og Sofia gifte seg? MÅ hun være prinsesse for at det skal være verdt det? MÅ svenskene omfavne Sofia som et medlem av kongefamilien? Et medlem av kongefamilien bør jo være et forbilde, egentlig.

  Begynner å bli litt trøtt på all denne PR om Sofia. Ønsker hun å gå igjennom en ekstrem forvandling, så bør hun gjøre det på et annet sett enn å kreve fokus hele tiden og tvinge seg inn i dåp og begravelser i kongefamilien. Hva med å gjøre noe helt SELV? Stå på EGNE ben?

  Hvorfor har ingen av de andre kjærestene til de andre unge kongelige fått dette ekstreme fokuset? I don´t know…


 60. Monica skriver: 10 december, 2013

  Det finns nog bara en lösning på problemet SH. Sätt henne i "karantän" fem år. Under den tiden bör hon utbilda sig. Sedan kan hon komma ut som en "ny människa". Hon bör under tiden undvika all form av publicitet. Om hon gör detta så tror jag att folk är beredda att ändra uppfattning om henne. Då har hon nämligen även visat att det är prinsen hon är kär i och inte att få synas så mycket som möjligt i media.


 61. Maggan skriver: 10 december, 2013

  "24 Monica 50 Marianne
  Håller fullständigt med er. En person som deltagit i det skabrösa Paradise Hotel och vikt ut sig i herrtidningar är inget prinsessmaterial. Sedan får man kratta manegen hur mycket som helst för henne. Det är det ingen som går på.


 62. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 10 december, 2013

  "Livet med en prins, vilken kontrast till din vardag i kåkstaden med barnen" säger Renee.

  Eh… vardagen? Hon har varit några veckor och voluntärat i Sydafrika, det kan man väl ändå inte kalla för vardagen? Hur som helst visar detta tydligt att Sofia vill ha S å M y c k e t P u b l i c i t e t som bara går och media älskar det(!!!) Det är klart att de vill skriva och filma en söt 20-åring som dejtar Sveriges prins. Det förstår väl alla. Vad jag vet så filmades inte Kate Middletons volentärarbete som hon uträttade i Sydamerika INNAN hon träffade prins William.

  Detta är tyvärr alldeles för genomskinligt, eller varför inte citera SH; "För den goda orsakens skull".

  Ps. Jag har inte emot voluntärarbete, utan att en kvinna som dejtar Sveriges prins ska visa upp sig lika INGA ANDRA pojk-flickvänner gjort förr. Svara på det ni som kan!


 63. Berit Ljungqvist skriver: 10 december, 2013

  Att en del kan vara så småaktiga huvaligen, en del ger verkligen järnet för att uttrycka sig negativt om allt som inte faller dem i smaken. Heja på Sofia du gör någonting, mer behöver inte sägas.


 64. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 10 december, 2013

  # 63. Berit.

  "//…En del ger verkligen järnet för att uttrycka sig negativt om allt som inte faller dem i smaken".

  Jag håller med Berit. En del ger verkligen järnet för att uttrycka sig negativt om åsikter som inte faller dem i smaken. Det är inte så effektivt och respektingivande att skrika; "mobbare! Satkärring, hyena! Surkärringar!" så fort man inte hyllar SH och tycker att hon ska bli Sveriges prinsessa.

  SH gör allt för att bli så väl publicerad som bara går. Har du inte märkt det?


 65. Eva H. skriver: 10 december, 2013

  Snälla Maggan, det är inte jag som mår illa! Läs igenom kommentaren en gång till. Jag mår inte illa, det är den som tittar på sådant som berör dem illa och sedan måste delge oss andra det, som bör byta kanal. Förstår du nu ?


 66. Matilda skriver: 10 december, 2013

  #62… Vardagen, ja det är väl de dagar där man lever de flesta dagar och inte de dagar då man dimper ner någon dag då och då. Jag vet inte var Sofia har sina vardagar, men jag tvivlar på att det är i Afrika. Därmed inte sagt att hon inte kan göra gott när hon dimper ner där. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra någonting. Gör hon någonting som förbättrar/förändrar livet för någon så all heder åt henne för all del.


 67. Pia skriver: 10 december, 2013

  8"Ingela". Håller med till 100%. Det gällde väl för hovet att hitta något tillräckligt hjärteknipande projekt, som kunde hjälpligt "tvätta" S:s förflutna.


 68. emma_h skriver: 10 december, 2013
 69. Anna skriver: 10 december, 2013

  Enkelt att "kritisera" på ett negativt sätt när man anonymt sitter bakom en datorskärm eller via sin smartphone. Svensk damtidning borde ta bort kommentarsfältet för att inte indirekt stödja dessa elakheter och förtal som pågår. Ja, Sofia har aktivt valt att vara en offentlig person och får tåla att granskas i media. Men vissa här har ju ingen skam i kroppen för hur de uttrycker sig.
  Tänk på hur det skulle kännas om det var DU som utsattes för liknande!


 70. Mona skriver: 10 december, 2013

  Sofia är ingen offentlig person, det blir hon först när hon är förlovad/ gift med prinsen.
  Tänk om ni gjorde en tabbe som ung och att ni hela tiden få de
  kastat i ansiktet.
  Undrar hur många av er som utan att vara anonyma skulle
  våga säga samma saker.


 71. Matilda skriver: 10 december, 2013

  #70 Jo, Sofia är i högsta grad en offentlig person. Du kanske förväxlar offentlig med "officiell"?


 72. Anna skriver: 10 december, 2013

  Men en person som väljer att vara med och uttala sig i media och i publika sammanhang. Är inte det en offentlig person? Måste man vara förlovad/gift med en kunglighet för att vara det?
  Jag syftar på den verksamhet Sofia bedriver, Project playground. Vilket i sig verkar vara något att vara stolt över.
  http://www.project-playground.org


 73. Svea-Li skriver: 10 december, 2013

  Härmed tackar jag för mig, eftersom mina åsikter om SH raderas här i detta forum. Jag fortsätter att följa och heja på er, som liksom jag inte kan se SH som prinsessa, och företräda vårt land. Det märks tydligt att många "obekväma" inlägg raderas.Det arbetas FÖR en Republik i Sverige. Tyvärr.


 74. Karin Nilsson skriver: 10 december, 2013

  Man kan inte tala om att göra ETT misstag i ungdomen, när det pågår i tio år!
  Deltagandet i TV såpan är ju bara en liten, liten del av hennes tidigare "karriär".
  Det var hennes val då och det skall hon väl stå upp för ännu idag?
  Och lite märkligt är det att hon helt plötsligt vände blad och blev intresserad av välgörenhet först när hon blev C P:s flickvän.
  Är det äkta kärlek från båda sidor är det väl bara att gifta sig och skita i kungliga titlar.


 75. Anna skriver: 10 december, 2013

  Mona, jag är helt medveten om att det inte finnsv nätanomynitet. Om någon vill veta vem jag är bakom signaturen är det nog rätt lätt att få reda på. Dock blir det desto svårare att åtala mig för förtal, eftersom jag moraliskt, men inte legalt, är ansvarig för mina komentarer. Då kommentarsfältet är modererat är det ytterst ansvarige utgivaren som är ansvarig för att inget åtalbart släpps igenom. En inte alltför vild gissning är att de komentarer som faktiskt släpps igenom när det gäller Sofia eller andra kungligheter ligger långt ifrån den åtalsbara gränsen. Svd står ju kungahuset nära och de har ju oxå, antagligen på inrådan av hovet, tagit på sig uppgiften att sälja in Sofia.


 76. My skriver: 11 december, 2013

  #70, här handlar det inte om "en tabbe", utan om en lång ytterst opassande "karriär".


 77. Olga skriver: 11 december, 2013

  Till # 73 , Svea-Li -Tycker inte att SvD " arbetar målmedveten FÖR en Republik i Sverige " , snarare vill man ju visa positivt inställd mot SH läsare-krets här på forumet därför en del de negativa kommentarer tas bort… men på långt sikt – Du har rätt , detta frisering ger just sådana effekt..kritiska röster om olämpligheten tystas ner och målas en verklighetsbortvänd bild …resultat kommer därefter…


 78. Mona skriver: 11 december, 2013

  #74 Karin Nilsson Vad är det Sofia har gjort i 10 år?
  Paradis hotell får man vara med i en gång inte i 10 år,
  Sliz lades ner för flera år sedan så där kan hon knappast ha varit med i 10 år?
  Tycker nu att ni tar fram ur era heliga gömmor alla bilder på Sofia som modell. Under tiden som flickvän till prinsen finns inga sådana bilder.
  Jag kan inte se någon 10 årig modell karriär.


 79. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 11 december, 2013

  # 73. Svea-Li.

  Jag håller med dig. Så länge du håller dig till att SH ska bli Sveriges nya prinsessa så ska du nog se att inlägget går igenom 😉

  # 74. Karin Nilsson.

  Man förstår inte grejen. Om de nu är så kära är det ju bara för dem att gifta sig. Men SH vill till varje pris bli Sveriges prinsessa och då måste hon ju först jobba med välgörenhet 😉 *haha*

  Mvh Moder Svea


 80. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 11 december, 2013

  Jag har skrivit detta tidigare, men när Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström hade varit officiellt par i många år fick de trots detta inte vara "officiellt sambo" då det inte ansågs riktigt "fint" förrän man var förlovad. Bergström såg inte till att hamna i rampljuset; han hade dock säkert kunnat göra detta om han hade velat det.

  Det är som sagt lite andra tider nu när SH till och med får vara med i ett stort känt tv-program och all denna publicitet innan förlovning. Dock såg jag en diamantring på ringfingret, någon annan som noterade det??


 81. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 11 december, 2013

  Som jag alltid har sagt. Jag tycker att Sofia Hellqvist skulle bli en oerhört fantastiskt, bedårande bra prinsessa av Sverige. Hon har många gånger visat att hon kan representera vårt land, på ett sätt som folk utomlands gärna vill se svenska jäntor.

  http://www.youtube.com/watch?v=G7noWgVvZWU

  Jag älskar Sofias engagemang! I detta klipp som jag hittade på Internet, kan man se hur Sofia engagerat och duktigt svarar på det engelska språket på en välgörenhetsfest för utsatta kvinnor i New York år 2006. Med engagemang och trovärdighet förklarar hon hur viktigt det är att lämna lite åt fantasin… Det har hon också gjort, det vet vi alla. 🙂

  Lycka till Sofia!


 82. Elisabeth Aronsson skriver: 11 december, 2013

  Jag har en gammal svart bok med ett ljust innehåll hemma. I den står det om en som sa "Den som är utan synd kan kasta den första stenen"!!
  Inte trodde jag att det fanns så många syndfria människor som hela livet gjort det perfekta valen alltifrån sin tidiga ungdom till dags dato.


 83. Kerstin Bergström skriver: 11 december, 2013

  #48 Anna, Viktigaste var väl att hon från början var ärlig mot kungafamiljen .Hon har faktiskt mognat på de här åren.Det kom ju fort fram både sanningar och osanningar.Både äkta och oäkta foton.Jag tycker att hon verkar vara en mycket kreativ tjej.De ,som skriver negativt,är missnöjda med sitt eger liv.


 84. tummen upp! skriver: 11 december, 2013

  "79" Moder Svea
  du som verkar kunna allt.
  har du frågat Sofia H om hon vill bli prinsessa? var är din säkra källare för detta inlägg?
  Svar önskas tack!


 85. Sthlm skriver: 11 december, 2013

  #83 Kerstin Bergström
  Jag är då inte missnöjd med mitt eget liv, men skriver, som du säkert kallar negativt, om Sofia Hellqvist utav en anledning. Älskar hon verkligen prins Carl Philip eller vill hon bara nå ett högt uppställt mål. Ingen kan väl klandra prins Carl Philip för att han föll för en ärtig Paradise Hotel tjej, men hoppas för den fine prinsens skull att hon verkligen älskar honom. Det ska bli spännande att följa utvecklingen.


 86. Singoalla skriver: 11 december, 2013

  Ingen som skriver här har en aning om vad Sofia eller prinsen vill. Om ni utgår ifrån att hon absolut vill bli prinsessa säger det en hel del om er själva men inget om henne!
  För min del TROR jag att prinsen inte vill svika sin far genom att dra sig undan HKH-förpliktelserna. Han behövs eftersom kungaparet åldras och Victoria kan behöva vara barnledig ett antal gånger till. Lillsyrran verkar ju ha fullt upp med sitt – vilket hon har all rätt till, jag menade det inte kritiskt. Hon har man och snart barn i USA.
  Kan ni inte sluta hacka på Sofia? Hon kan inte göra det förflutna ogjort – om hon nu skulle vilja det – och ingen utom ni här bryr sig om "ungdomssynderna". Om hon nu blir försörjd av prinsen – vilket vi inte vet – så är det väl inte värre för henne än andra. Jag har en kompis som var hemmafru i femton – tjugo år, ska hon skämmas för det? Det där är något som varje familj bestämmer själv – fast jag skulle inte vilja vara hemmafru. Jag har alltid jobbat, utom vid barnledigheterna. Nu är jag pensionär och kan kalla mig hemmafru om jag vill!


 87. C Nilsson skriver: 11 december, 2013

  I USA är välgörenhet något rika hemmafruar håller på med för att sysselsätta sig med när shoppandet blir för övermäktigt.
  Man går på exklusiva middagar och samlar in pengar i dagens samhälle har kungahusen inte samma funktion som förr,
  så därför är välgörenhet en viktig del av monarkin.
  Det blir ömsesidigt utnyttjande – goodwill för kungahuset.
  Ingen kan ju klaga på att man gör något dåligt, tvärtom
  man blir ju en GOD människa på köpet.
  Silvia var över 30 när hon gifte sig med kungen, mig veterligen
  hade hon inget välgörenhetsengagemang innan sitt ingifte.


 88. emma_h skriver: 11 december, 2013

  SINGOALLA Kungahus överlevnad och fortlevnad har alltid byggt på att föröka sig. Lika länge har ansvar för uppfostran och daglig tillsyn ålagts barnsköterskor & nannies – det är inget som avskaffats i något kungahus, Singoalla. E kommer aldrig ha ett svenssonbarn-tillvaro. Dock ser dagens hkhbarn-generation betydligt mer av sina föräldrar idag än vad dagens regenter & deras företrädare gjorde som små. Vs uppdrag är året runt livet ut m fritid semestrar vissa tider på året. M/P-ledighet för en Svensson familj är inte likvärdig detsamma inom ett Khus. V och D måste alternera hemma! Förutsättningarna i Vs vardagsliv påverkar inte det beslut eller den bedömning CG måste göra av Sofia. SH bedöms efter SIN egna CV bakgrund & förutsättningar att kunna bli CGs ev medarbetare/del av Sve’s ansikte utåt.
  CP som vuxen måste dra sitt strå till stacken oavsett antal syskonbarn. Det ingår i hans tronföljaridentitet som del av det kungliga uppdraget och det faktum att CP ingår i Sv Kungahuset (likvärdig jobbplikt för alla vuxna oavsett kön & köplatsnr).


 89. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 11 december, 2013

  # 57. Tummen Upp.

  Är det inte rätt uppenbart att SH vill bli prinsessa?! Dagen efter hon träffat CP sätter hon igång med välgörenhet, promotar sig själv, ser till att ständigt bli intervjuad och välkomnar ALL form av publicitet. Nu på måndag ska hon visa vad hon gjort i Afrika ett par veckor.

  Hade hon inte varit ute efter titlar hade paret varit gifta för ett par år sedan. Vilken id*t som helst kan väl räkna ut det.


 90. emma_h skriver: 11 december, 2013

  för övrigt Singoalla… den som dömer Sofia är väl snarare DU

  då du försöker reducera Sofias de facto fleråriga karriär av medvetet valt yrkesbana inom media bl a som hon tydligen trivdes med och högst frivilligt stannade kvar inom till att kallas "ungdomssynd" av Dig! det gav ju henne inkomst kändisskap framgång gav kontakter och öppnade nya möjligheter för att så småningom sammanföra henne med miljöer där hon hittade sin prins – hade hon stannat i Dalarna än idag hade deras vägar nog ej korsats
  (den bransch du försöker bagatellisera anlitar enligt lag bara vuxna, myndiga(18+) för övrigt så ungdom är lite felformulerat)


 91. Kerstin Bergström skriver: 11 december, 2013

  #1,4,6,7,8 LÄSER NI EJ TIDNINGAR?? Jag .som ej har sett ett enda avsnitt av Paradis Hotell har läst både AB och expressen i med repriserna har TV3 gjort en kartläggning av alla som var med vad som hänt med deltagarna precis lika som TV4 gör med Bonde söker fru.Det är varken SH eller hovet,som står bakom.Vad ni nu gör är att sprida osanningar ! Mycket osmakligt.


 92. Kerstin Bergström skriver: 11 december, 2013

  #7Monica,12 Atti I februari gick C-P och SH ut i Klick och dementera tt det inte var slut mellan dem .Några här spred ut det når hon var nere i Sydafrika förra hösten.Då togs det även upp arr hon Har tagit avstånd till sitt livet före C-P och lagt det bakom sig.Då ska det ej blötas och stöttas.


 93. Kerstin Bergström skriver: 11 december, 2013

  #20 Maggan Urdum kommentar till till EvaH .Gör det själv och svälj elakheterna.


 94. Kristina skriver: 12 december, 2013

  Svar till 26 Tina:
  Hon är klart godkänd som flickvän, men det behöver inte betyda att hon är godkänd att bli prinsens hustru. Jag har inte heller hört reg o riksd uttala sig o ge sitt godkännande. Finns mig veterligt inga officiella uppg på att han friat.
  Dem kan gifta sig utan tillstånd, men då mister han platsen i tronföljden, printiteln kan han däremot inte bli av med.
  Titlarna är väl inte så himla väsentliga.


 95. Eva skriver: 12 december, 2013

  Är det hovet som har beställt den här reklamfilmen inför en kommande förlovning? Så manipulativt och beräknande, vilken PR-firma är det som ligger bakom, är det kanske Christina Saliba, PR-proffset från Stockholm, som även hjälpte CP med gnistskyddet.

  Varför gör TV 3 den här dokumentären, när det finns så många hjälporganisationer runt om i världen som verkligen skulle behöva få synas. Spelet bakom kommer nog fram i sinom tid, lite dråpligt är det ju, men vem kan invända mot att man hjälper utsatta barn.


 96. Mona skriver: 12 december, 2013

  #89 Moder Svea,.du känner inte till anledningen
  till varför de ännu inte har gift sig.
  Sofia var intresserad av välgörenhet innan hon träffade prinsen.
  Denna film i TV 3 handlar inte om Sofia.
  Utan om Project playground som funnits sedan 2010
  och inte i några veckor.
  Titta på programmet annars kan du inte ha några synpunkter på filmen.


 97. Mona skriver: 12 december, 2013

  STHLM jag tror inte ens Carl Philip visste att Sofia varit med i paradise hotel. Det programmet har inte många tittare i en den
  lilla betalkanal som den visas i.
  Spekulera inte i det du inte har med att göra.
  STHLM kan du inte göra annat på dagarna än att leta efter skandaler eller hitta på sådana. Röj på vinden och lämna saker till välgörenhet,
  baka pepparkakor, julstäda men låt kungafamiljen
  slippa dina elaka kommentarer.


 98. Midnattsol skriver: 12 december, 2013

  Jag tycker faktiskt att det är ren idioti att en organisation som startade 2010 kan få så stort medieutrymme. Det finns massor med organisationer som arbetat längre i dessa länder utan att någonsin synas i media… Men det är ganska väntat också. Hellqvist kan inte arbeta i det fördolda utan vill väldigt gärna få bekräftelse genom att synas i media så att alla vet att hon finns.. Det säger allt om vad hennes syfte är. Hon väntar inte på att hovets pr-maskin drar igång. Hon ser till att använda de kontakter med tv-folk som hon haft sedan PH, och lanserar sig själv istället. Hovet har nog inget att säga till om, men jag tycker det är märkligt att ingen reagerar.


 99. Linnea skriver: 12 december, 2013

  Kerstin Bergström! tack för Dina kloka ord och tankar!Du verkar vara ett rekorderligt fruntimmer!


 100. Sthlm skriver: 12 december, 2013

  #97 Mona
  Oj då, du verkar inte förstå vad jag skriver.

  Pepparkakorna är inköpta, julstädningen är klar, men jag ska kanske röja lite i trädgården. Tack för tipset om olika aktiviteter, men jag kommer nog tillbaka hit, vilket torde glädja dig som är så alert med att kommentera andras kommentarer.


 101. emma_h skriver: 12 december, 2013

  98_Midnattsol: Apropå det du skrev om att inte kunna hålla en lägre profil, att inte kunna överlåta PRbiten åt Hovet (när var hur) och behovet att synas till max Just d-e-n biten Midnattsol – att Hovet står helt passiva är konstigt… Minns bara 2 ex då tydlig reaktion kom i efterhand: dels den där 1a-sidesbilden spridd internationellt m S kyssandes CP på Berns-balkong (Makeupstore-galan – med förhandstipsade fotografer) vilket möttes med starkt ogillande på slottet …liksom dan då S dök upp allra först & framförallt FÖRE Sve’s Kung till Haga slott belägrat av stort mediauppbåd då nyfödda tronarvingen E skulle betittas/välkomnas av vår kungafamilj (respektlöst, otänkbart i andra hov) men då skickades ju S iväg ensam kort där efter i bil. Dina reflektioner här ovan belystes även häromåret i en krönika av brittisk hovjournalist som förvånats av Sofias beteende & framfart i media under sin HKH-flickvänsperiod "so far" – i jämförelse m andra hovs numer ingifta HKHare under sin dåvarande dejtingperiod https://www.svenskdam.se/2011/11/sofia-vill-nu-lara-sig-mer-om-den-offentliga-miljon/


 102. emma_h skriver: 12 december, 2013

  "De kan gifta sig utan tillstånd, men då mister han platsen i tronföljden, prinstiteln kan han däremot inte bli av med.Titlarna är väl inte så himla väsentliga."
  KRISTINA det har du fått om bakfoten… Det anges tydligt i lagen
  PRINSAR behöver tillstånd, om de önskar förbli P
  Vi har flera ex på Bernadottare som mist sina Prinstitlar Kungliga privilegier och Svensk Kungahus-tillhörighet(HKHrang)
  Exvis okungliga greve CarlJohan Bernadotte af Wisborg stod med i tronföljdslängden till brittiska kungahuset fram till sin död tack vare BLODSBAND till Drottning Victoria …om än mycket långt bak Än idag finns där också listat Bernadotte-släktingar som är svenska privatpersoner (källa: Britroyal.co.uk, släktträd 900talet fram till idag)
  Brittiska Edward (prins, hertig + ett drygt 1/2år som kung) abdikerade förlorade sina kungliga titlar tack vare giftermålsbeslut i strid med Hovs/Politiska etablissemangets vilja (ersattes med adlig titel innan E flyttade till Frankrike)


 103. Linnea skriver: 12 december, 2013

  Rara Sofia! Vi är många kvinnor o även män som håller Dig om ryggen!Vi önskar Dig allt väl i framtiden o tycker arbetet Du gör är gott o dugligt! Vi kommer stå starka och samlade för att ge Dig styrka o mod i framtiden när Du tar steget in i nästa fas. Skulle Du bli prinsessa har Du all min glädje o lyckönskan därtill.Att Du är en stark person såg jag inte minst i Ditt samtal med Renée Nyberg! En kvinna jag f.ö även har goda tankar om.Jag ser Ditt engagemang och Ditt mod som en framtida investering för att fullfölja Dina livsprojekt.Kärlek o värme till Dig från mig.Ska bli fint att följa Din livsresa.


 104. Marguerithe skriver: 12 december, 2013

  "103" Linnea,
  Jag sällar mig också till den skaran och önskar paret all välgång och lycka. Livet är så kort och vi borde vara mycket mer rädda om tiden som flyr. Sofia är en flicka som jag är övertygad skulle göra ett mycket gott arbete för Sverige om hon får chansen och som du säger "hennes arbete är gott och dugligt".


 105. Mari-Anne Smithsvenskdamtidning skriver: 12 december, 2013

  Tänk om vi en enda vecka kunde få slippa se Soffia H på löpsedeln eller på Svensk Damtidning . Vi bryr oss inte om vad hon sysslar med , hon är en helt vanlig tjej som många andra .


 106. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 13 december, 2013

  # 96. Mona.

  "Sofia var intresserad av välgörenhet innan hon träffade prinsen."

  Ge mig ett bevis på att SH var intresserad av välgörenhet INNAN hon träffade prinsen, Tack!

  Nehe, du kunde inte få fram det? Tänkte väl det också 😉


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar