Se filmen! Ny intervju med prinsessan Madeleine

Se filmen! Ny intervju med prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine firar mamma Silvias 20-årsfirande Childhood med en ny filmad intervju. Se den här!
Annons

I filmen sitter prinsessan Madeleine i Josef Frank-soffan på Childhoods kontor och pratar med generalsekreteraren Paula Guillet de Monthoux om vad som hänt under de 20 år som gått. Men också om vad som behöver göras framåt. Och ett av exemplen som prinsessan Madeleine lyfter fram är besöket hos starka positiva Lucinda Evans och hennes verksamhet i kåkstaden Lavender Hill i Kapstaden i Sydafrika.

Annons

– Det mötet bar frukt kan man säga!

– Hon är en otrolig kvinna, som öppnar upp sitt hem för att ta hand om kvinnor och barn, utan någon lön och med ett sådant engagemang. Så det resulterade ju i att Childhood gav stöd till henne och det är så vi på Childhood jobbar, vi hittar de här eldsjälarna i projekten.

Prinsessan Madeleine berättar att det är med hjälp av detta stöd som Lucinda nu har kunnat starta ett center där hon erbjuder en trygg plats för barnen. Hon har kunnat anställa socialarbetare och barnen får lära sig om sina rättigheter, och får hjälp med läxhjälp och stödsamtal.

– Det är det som är så fantastiskt att det mitt i den här misären finns personer som är sådana eldsjälar och försöker underlätta för barn som har det svårt.

Men vad behövs framåt? frågar Childhoods generalsekreterare i filmen. Och prinsessan Madeleine vänder sig direkt till oss tittare med sitt svar.

– Vi behöver förstås finansiellt stöd, och där kan DU göra stor skillnad. Och det är viktigt att vi alla faktiskt öppnar ögonen och ser barn i vår närhet. Alla kan göra något, så snälla hjälp oss!

Se filmen nedan!

Läs mer:

Foto: Kungahuset.se/Charles Lidbom och Warpin Media

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Se filmen! Ny intervju med prinsessan Madeleine”

 1. josefin skriver: 8 februari, 2019

  Konstigt att PM maste berätta f generalsekreteraren hur det fungerar. Ar inte det GenSekr jobb att kunna?


  1. Sebastian skriver: 8 februari, 2019

   Hej Josefin!

   1.Med tanke på att Prinsessan Madeleine kritiserats både i media och av svenska folket för att hon gör för lite i sin offentliga roll som prinsessa av Sverige är detta ett sätt att visa att hon faktiskt jobbar med något, i detta fall för en värld fri från våld och sexuella övergrepp mot barn världen över tänker jag.

   2. Prinsessan Madeleine känner majoriten av svenska folket till, det är bra PR för organisationen och kan leda till att fler stöjder Childhoods arbete.

   3. Jag är övertygad om att Generalsekreteraren kan Childhoods verksamhet men det blir mysigare och mer hemtrevligt om två personer har en diskussion om deras verksamhet än att Generalsekreteraren ensam berättar om Childhoods verksamhet.

   Det är mina tankar när jag läste din fråga.

   Ha det fint!


 2. PernillaA skriver: 9 februari, 2019

  Synd med en ställd intervju dessutom med en medarbetare på childhood.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar