Se filmen på Victorias och Daniels nya sommarhus

Se filmen på Victorias och Daniels nya sommarhus
Annons

Victoria-12

Prinsessan Estelle utforskar nya lekmarker på Öland – mamma och pappa har låtit bygga ett nytt sommarhus vid Kalmarsund.

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

32 kommentarer till “Se filmen på Victorias och Daniels nya sommarhus”

 1. Eva skriver: 27 september, 2013

  Det var det värsta hus jag sett! Hur kan man bygga det som ett H. Ser mer ut som en industrilokal. eller så är delar för gäster som de inte vill ska bo för nära.


 2. Anna skriver: 27 september, 2013

  Fult hus.
  Man borde inte ha godkänt fasaden.


 3. Jeppebilledeupload.dk skriver: 27 september, 2013

  Mycket fint och originellt. Min första tanke var vikingatiden och sen hörde jag någon kommentera filmsnutten just så. På avstånd ser det precis ut som taget från vikingatiden med skorstenarna så synliga. Det blir nog ännu finare när tiden fått fasaden att mörkna och det växt till lite grönska omkring.

  Själv skulle jag föredra rött med vita knutar men så byggs det inte idag och med tanke på att det är skyddsområde får väl inte husen se ut hur som helst heller.


 4. Monica skriver: 27 september, 2013

  Smart och genomtänkt byggt med två inbyggda “gårdar” där de kan vistas skyddade från de öländska vindarna. Ser säker bra ut. När man vistas där ser man ju inte boendet ovanifrån.


 5. mb skriver: 27 september, 2013

  Svårt att avgöra sett uppifrån men tja det ser lite könlöst ut, ingenting karaktäristiskt för någon typ av stil eller period, skorstenarna är fina men taket för tanken till industrilokal. Sommarhus är väl en omskrivning för att det inte ska verka överdådigt – det är rätt enormt, förmodligen byggt för många gäster.


 6. Tina skriver: 27 september, 2013

  Suveränt vacker arkitektur o ett utsökt skyddat läge..!
  Dessutom praktiskt med sina flyglar för Säk.pol o gäster..!
  Kringbyggda uteplatser är perfekta lekplatser för barn..!
  Ritat av Snöhetta..världens bästa arkiteksbyrå..?


 7. magggan skriver: 27 september, 2013

  Har dom inte tillräckligt med hus och slott att bo i ändå. men det är klart när man inte behöver slita ihop till det själv så.


 8. Maryou skriver: 27 september, 2013

  Inget vackert hus, men det är ju inte det som Victoria och Daniel har velat ha, utan praktiskt. Många fula hus kan vara trivsamma och bekväma inomhus. Det ser ut att finnas två gårdar, så att man kan välja var man vill vistas beroende på väder och vind.


 9. Gneta skriver: 27 september, 2013

  Snyggt, stilrent, enkelt, ett hus vars stil kommer stå sig länge, länge!


 10. Cecilia skriver: 27 september, 2013

  Kan bara hålla med tidigare insändare huset ser för tråkigt ut om man jämför kungens sommarstuga. Sen undrar jag också varför de inte får plats alla i det andra huset själva fixar man att vara 7 på 35 kvadrat.


 11. Anna12 skriver: 27 september, 2013

  Jag håller inte med dessa oförsiktighet, fotografering med flyg!!!!!!


 12. ATL skriver: 27 september, 2013

  Varfor maste sommarhus vara roda med vita knutar. Wake up! The world is changing, although you Swedes seem to be slow in realizing this fact. The design does not appear to be opulent, it is fairly simple and what appears to have a delination between private qaurters an guest quarters. I think it is nice, all Swedish homes do not need to be four squares. In the US four squares have wrap around porches. more charming. But you seem to like the minimalist approach, not always charming or homey. All homes do not have to look the same!


 13. ebbalin skriver: 27 september, 2013

  Ser ni, Estelle rynkar på ögonbrynen precis som sin mamma…


 14. Birgitta LöfgrenSvenskDamtidning skriver: 27 september, 2013

  Det var en liten sommar”stuga”. Får dom rum där alla 3


 15. Pboo skriver: 28 september, 2013

  # 7 maggan

  Solliden har alltid ägts privat av Kungafamiljen. Precis som exv. statsministern äger hus privat men inte bor i detta utan bor i det av skattebetalarna finansierade Sagerska palatset. Kungafamiljen är – som så många andra i dagens Sverige – statsanställda. Vad de väljer att lägga sin lön och sina investeringar på – exv. att bygga ett sommarhus – är upp till dem, precis som det är upp till andra statsanställda – som exv. statsministern. Så länge dessa – exv. statsministern – inte begår brottsliga handlingar vid husbyggande (finansiering, följer bygglagar osv.), har vi inget med att göra hur många privata hus/hem som – exv. statsministern – äger.


 16. Presens skriver: 28 september, 2013

  skall även cp&s och m&c bygga hus nära solliden?


 17. Picaboo skriver: 28 september, 2013

  #7 Tänk vad trevligt det hade varit om vi på denna sidan hade fått läsa kommentarer om huset. Det är lätt att spy ut sin avund när man sitter anonym bakom sin skärm. Men tydligen inte lika lätt att söka fakta. Huset är privat. Det är betalt med privata medel. Jag förstår inte vad du menar med “har dom inte tillräckligt med hus och slott att bo i”. Vilka hus och slott menar du då att dom kan bo i på Öland? Brukar du alltid bli lika avundsjuk på människor som har möjligheten att bygga sig ett eget sommarhus på den plats där de önskar att tillbringa sin ledighet?
  F.ö. tycker jag att huset ser “trevligt” ut, men kommer antagligen att se mer “färdigt” ut om några år när panelen grånat och trädgården vuxit upp.


 18. swede_lee skriver: 28 september, 2013

  Jag tänkte först på ett exklusivt renoveringsobjekt där man gör om en ladugård till boende. Jag tror inte Snöhetta tänker industribygg eller något sådant när de bygger nya hus till sådana exklusiva folk. Och tittar ni på byggnaden i närheten av detta nya hus så ser det också ut som en ladugård uppifrån. Alltså passar byggnaden in i traktens övriga byggnader mycket bättre än om man skulle gjort något mer traditionellt/vanligt eller dyrare/pråligare som jag tror att ni som kritiserar huset tänker er att Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel måste bo i för att ni skall må bra och kunna sova om nätterna.


 19. caterineg skriver: 29 september, 2013

  Undrar verkligen om Daniel känner sig bekväm med all denna lyx, en helt vanlig kille med helt vanliga föräldrar och uppväxt. En grå liten fågel i en gyllene bur? Intet ont om Daniel men jag undrar. Och känner hans föräldrar sig välkomna och bekväma med en kronprinsessa till svärdotter, hur trevlig hon än är? De kan väl knappast slinka in när de har vägarna förbi och dricka en kopp kaffe.


 20. karen skriver: 29 september, 2013

  Om alla statsanställda skulle hålla ett arbetstempo som den här familjen gör så skulle det bli annat liv i luckan.Här rullar miljonerna till ett rent lyxliv utan att prestera något nämnvärt alls.Statsministern gör skäl för sin summa och den är väl inte alltför mycket att skryta om i förhållande till kungens försörjningsbidrag.Bygg gärna hus hit och dit men gör rätt för det också!


 21. Sthlm skriver: 29 september, 2013

  Huset ser extremt modernt ut och det är väl så de flesta “uppkomlingarna” bygger idag, men usch så fult.


 22. Anna skriver: 30 september, 2013

  Jag tror inte att man hade godkänt sånt hus om det INTE är kronprinsessans.
  Det är inte Daniels hus.
  Om paret skiljer sig kommer huset att tillhöra kronprinsessan.


 23. Susanne skriver: 30 september, 2013

  Ett sommerhus … det er vel nærmest to-i-eet ?


 24. Bittan skriver: 30 september, 2013

  Inte är det snyggt precis, men smaken är olika som tur är.
  Tycker också att det ser ut som en industribyggnad, men det är väl plåttaket och färgen som gör det.


 25. Gneta skriver: 30 september, 2013

  #20 Det här huset är byggt med privata pengar. För som sagt, KP Victoria har egen privat förmögenhet och nej, det är inte pengar från Apanaget. Det är ärvda pengar.
  Ta sedan reda på fakta, apanaget kungen får skall täcka kostnader för hovet inkl hans egna omkostnader. Så vad som blir över till det privata livet är nog inte så mycket


 26. Söstra Mi skriver: 30 september, 2013

  Det var väl ett ensidigt tjat om detta Snöhetta! Jag tror att det är en lokal arkitekt som ritat.
  Det skulle kunna vara fjällvärldsarkitekterna som ritat, för det är i deras stil och de är het(t)a nu. Men jag tror ändå på en lokal arkitekt, eller någon från Stockholm…

  http://www.arkitektur.se/snohetta-bast-i-norden

  http://www.world-architects.com/en/snohetta/

  Och, googla (eller valfri sökmotor) : Busan Opera House Seoul South Korea. Det är det vackraste kulturhuset i hela, vida världen… Annat än vår lilla “katt-tvätt” av Operan vid Gustav Adolfs Torg.


 27. Söstra Mi skriver: 30 september, 2013

  Sedan skall det nog översättas Snöhätta, så som i en hätta av snö på lilla bergstoppen.


 28. Tina skriver: 30 september, 2013

  26. Som sagt för att bedoma arkitektur måste man vara estet..!
  Inte katt-tvättare..!


 29. Pboo skriver: 30 september, 2013

  Expressen hänvisar i till Svensk Damtidning (intervju, text o film). Säger att arkitekten och ritningarna till “Villa Skönviken” är hemliga, dock avslöjas att det är en lokal arkitekt, lokala hantverkare och att allt material är från Öland. Intressant också att läsa om Sollidens svenska arkitekt Torben Grut, vars släkt var dansk. Visste inte eller hade glömt att han även ritat bl.a. underbara Stockholms Stadion, samt Sveriges ambassad i Helsingfors, den sista påminnande om Stockholms Slott. Enligt Wikipedia är det honom vi har att tacka för den underbart vackra muren kring Stockholms Olympiastadion, han lyckades driva igenom den i tegel istället för den föreslagna provisoriska i trä!

  http://www.expressen.se/leva-och-bo/har-ar-familjens-nya-dromestelle/

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Torben_Grut


 30. Pboo skriver: 30 september, 2013

  # 26 Söstra Mi

  Tack för intressanta länkar – arkitektur är fantastiskt och fascinerande! Busan Opera House är fantastiskt, men vet inte om jag personligen ändå inte föredrar Sydney Opera House. Kände inte till bakgrunden till Sydney Opera House, mycket intressant att läsa om byggnadens historia och om dess skapare och dennes historia, den danska arkitekten Jørn Utzon.

  http://www.archdaily.com/283592/busan-opera-house-winning-proposal-snohetta/

  http://en.wikipedia.org/wiki/Sydney_Opera_House


 31. Arne von Giebel Löfström skriver: 7 oktober, 2013

  Att förstå huset, måste man uppleva det inne från med de stora glasfönstren. Blonda möbler och fin konst / mattor.


 32. cilla skriver: 10 oktober, 2013

  Nu behöver de väl vår- , höst- och vinterhus också, minst ett av varje. Helst i något naturskyddat område. Sen kan man hoppas att de har tillräckligt med utrymme.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar