Se fina bilderna från kronprinsessan Victorias Smålandsvandring

Se fina bilderna från kronprinsessan Victorias Smålandsvandring
För elfte gången har kronprinsessan Victoria varit ute i Sverige och vandrat – denna gången gladde hon folket i Småland med sitt besök. En och annan fågel, trollunge, insekt fick också ett kungligt bemötande av vår mycket naturintresserade prinsessa.
Annons

Fredagen den 25 maj gav sig kronprinsessan ut på sin hittills elfte vandring i Sveriges landskap. Vandringen gick i Småland kring sjön Åsnen och då Hunshults nationalpark består av vatten till 75 procent blev det även en fin båtförd för Victoria. Ombord på båten var även en ornitolog från Kronobergs ornitologiskaförening som berättade om det unika fågellivet som finns runt sjön.

Annons

Kronprinsessan Victoria i Småland.

En stor mängd glada smålänningar var på plats för att möta upp när vår otroligt populära kronprinsessa genomförde vandringen. Många var förstås, precis som Victoria, gediget naturintresserade men det fanns även en hel del folk som var där för att välkomna och hälsa på kronprinsessan.

Kronprinsessan Victoria i Småland.

Under vandringen mötte Victoria både Trollmor och trollungarna på Trollberget.

Kronprinsessan Victoria i Småland.

Genom Hunshult passerade hela sällskapet ädellövskog och ängsfruktodlingar och vid Bjurkärr fick Kronprinsessan information om bokskogens mossor och lavar.

Kronprinsessan Victoria i Småland.

Som avslutning på vandringen fick Victoria äran att inviga Åsnens nationalpark i Bjurkärr. Där talade bland andra Naturvårdsverkets generaldirektör Björn Risinger, Kronobergs landshövding Ingrid Burman, Kalmars landshövding Thomas Carlzon och Jönköpings läns landshövding Helena Jonsson.

Kronprinsessan Victoria i Småland.

I sitt tal sa Kronprinsessan:

Annons

”Vi har ett stort ansvar att värna vårt gemensamma natur- och kulturarv. Det handlar om att skydda och bevara. Men också om att öppna upp och göra tillgängligt för fler. Så att fler får möjlighet att uppleva de här unika miljöerna. Och så att fler får en relation till dem, och vill vara med och vårda dem för framtiden.”

Kronprinsessan Victoria i Småland.

Dessutom fick Victoria spela på en vattenorgel som de lokala skolbarnen spelade på, fiffigt gjord av en mängd glas med olika mängder vatten i. Hittills har kronprinsessan vandrat i Västergötland, Västerbotten, Östergötland, Värmland, Blekinge, Närke, Lappland, Gotland, Öland och Bohuslän sedan september 2017.

Nästa vandring som Victoria gör blir den 12 juni. Då snörar hon på sig vandringsskorna och beger sig till Skånes vackra natur.

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

25 kommentarer till “Se fina bilderna från kronprinsessan Victorias Smålandsvandring”

 1. Carin Hawee skriver: 30 maj, 2018

  Victoria glad och pigg.Klädd i tunn behaglig blus,bekväma byxor och gymnastikskor. Helt rätt för dagens vandring.Vad ska ni nu klaga på,alla med negativa kommentarer?


  1. m skriver: 30 maj, 2018

   …eller alla kommentarer om hur ooooootroligt vacker hon är… 😉 99% av kommentarerna handlar om ytan, inte så konstigt egentligen…..


  2. undrende skriver: 30 maj, 2018

   Ingen klager , bare fakta at hun alltid har flottere , mer praktiske og mer bekvemelige klær og sko enn ALLE andre – bare helt unik ! Søt er hun uansett i det vakre Småland , som jeg elsker !


 2. Bror skriver: 30 maj, 2018

  Trevligt och avspänt berättat, Erika.
  Sovra bara lite mer bland förstärkningsorden nästa gång så blir det än bättre.


 3. MONA skriver: 30 maj, 2018

  Landakaps vandringarna är en 40 års present till Viktoria av länstyrelserna
  i landet.
  Alltså inte ett eget påhitt av Viktoria som en del av er skribenter påstår.


  1. m skriver: 30 maj, 2018

   Hur kan en present räknas som apanagegrundande arbete, står givaren för lönen?


 4. Obs skriver: 30 maj, 2018

  Nej, vandringarna, som hon tydligen räknar som “uppdrag” är det sämsta hon kunde hitta på. En blivande statschef ska inte ha utrymme att ägna sig åt fritidsaktiviteter under ordinarie arbetsdag. Hon måste sluta upp med “hitta på” uppdrag. ALLA mår bra av att vistas i naturen, men det här känns så fel!


 5. undrende skriver: 30 maj, 2018

  Stylisten må ha brukt uker på finne fram til denne unike blus og ikke minst fargevalget – på en sommerdag i det Grønne Småland ! Hvitt og grønt sammen wow !


 6. PernillaA skriver: 30 maj, 2018

  Victoria överraskar kanske med en flick flack i Småland


 7. Stefan skriver: 30 maj, 2018

  Käre Bror!
  Du kanske önskar en anställning så att alla uttryck blir föredömligt bra.
  Hör av dig om du önskar att jag skall ta detta med Fru Aller.


 8. MONA skriver: 30 maj, 2018

  Obs Viktorias landskapsvandringar är inget påhitt.
  Utan en present i samband med 40 årsdagen och i samarbete med länstyrelserna.
  Viktoria har oreglerad arbetstid,ingen lön,inga sociala förmåner.
  Hon har ett uppdrag.Apanaget är ett statligt anslag.
  Viktoria & Daniel får del av anslaget till sin hovstat som de ska betala löner,
  resor,representation m.m
  OBS skulle rekomendera ett besök på hovets hemsida läs om ekonomi och om
  kungafamiljens uppdrag.


  1. LopNor skriver: 30 maj, 2018

   Mona vad är det du tycker är så bra på hovets hemsida? Där finns inte någon redogörelse för vart apanaget går. Där är bara mycket svepande formuleringar. Vad som tydligt framgår på den sidan är hur mycket tid till egen disposition som kungafamiljen har.


  2. Lola skriver: 30 maj, 2018

   Mona,
   Och jag rekommenderar dig att läsa rapporten om Monarkins verkliga kostnader.

   Och – som du vet – så har KU aviserat en granskning efter valet.

   Rapport: Monarkins verkliga kostnader
   https://www.republikanskaforeningen.se/kampanj/rapport-monarkins-verkliga-kostnader/


  3. Gneta skriver: 30 maj, 2018

   Fast republikanska föreningens rapport om kungahusets verkliga kostnader, ser jag som en halvsanning. De kostnader man tar upp som man kan öronmärka för landets statschef, som ex.vis kostnader för SÄPO vid statsbesök – de kostnader har vi oberoende av statsskick. Är det inte kungen som är statschef, är det någon annan – Den här rapporten anser jag var en “lek” med siffror och inte en objektivt framtagen rapport


 9. konsttanten skriver: 30 maj, 2018

  Mona: Bra upplysning om idéen till vandringarna, inte ens jag visste-:)!

  Republikanerna “spyr ut galla” över kungahuset, vilket grundar sig i stor okunskap, avundsjuka och behovet att nedvärdera andra/uppvärdera sig själv.

  Tips: Följ med på en vandring, och upplev stämningen.


 10. Christina Kari HelsinkiT skriver: 30 maj, 2018

  Här finns några som bara vill kommentera oss andra som också skriver. Låt alla tycka till och håll er till de kungliga. De utgör ju intresset.


  1. Olga skriver: 30 maj, 2018

   Instämmer).


 11. Hellu skriver: 30 maj, 2018

  Detta 40 års present blev present till klädfabrikerna. Lika som hennes alla närvarorna.


 12. Olga skriver: 30 maj, 2018

  Gneta skriver: 30 maj, 2018 kl. 13:25
  “… Den här rapporten anser jag var en “lek” med siffror och inte en objektivt framtagen rapport”- tyvärr detta siffra förminskade egentligen.
  Du har delvis rätt angående Säpo -kostnader fast kom ihåg allt bevakning/skydd för alla “kungliga” med familjer året runt överallt. Men i rapporten saknas andra siffror som tex fr. uteblivna inkomster fr. uthyrda lyx-fastigheter (ägda SFV, inkl. dispositionsrätt) med priset mycket under marknadens osv.


  1. Gneta skriver: 30 maj, 2018

   Ang bevakning o skydd så är det väl bara kungaparet och kronprinsessparet som åtnjuter detta året runt. För övrigt så kan jag endast se att förlorade hyresintäkter pga av kungafamiljens boende är isåfall P. Madeleines lägenhet. Varken Haga slott, eller kungaparets boende på Drottningholm, hade genererat någon hyresintäkt om vi inte haft kungafamiljen. Tror knappast Riksdagen betalde hyra för Haga slott under de närmare 50 år som man disponerade slottet


 13. Marguerithe skriver: 30 maj, 2018

  Tycker det är under all kritik med alla klagomål över Victoria. För inte så längesedan var det bara positiva ord om henne. Vad har hänt nu? Landskapsvandringarna är väl alldeles utmärkt. Eriksgator blir så stelt och tillrättalagt.


  1. Blinka skriver: 31 maj, 2018

   Jag tror att hon miste en hel del av sympatin när hon uttalade sig om att folk skulle visa respekt för “ämbetet” alltså i själva verket för Victoria, genom att tilltala henne med Ers Nåd och buga och niga.
   Detta är inte uppskattat idag, när det hela tiden pratas om “allas lika värde”.


 14. ancibetgfeldt skriver: 30 maj, 2018

  Hälsa Småland! Min pappa är Smålänning
  och gissa om han har vandrat under sina
  barn och ungdomsår. Till jularna han högg ner massor utav granar som skulle upp till Stockholm. Småländska skogar
  är som i sagorna. De du Vickan!


 15. Magdalena skriver: 31 maj, 2018

  Fortsett å vandre i ditt vidstrakte land. Gjør deg kjent med hver krik og krok. Møt folk med et åpent sinn. Lytt og lær. Vis hvem du er. Slik vil du få tillit skape tro omkring den oppgaven du er akslet for.


 16. Daga skriver: 31 maj, 2018

  Jaha så har vi då varit och hälsat på i Småland jag och kronprinsessan.Hon i Jönköping och jag i snälla Nässjö med omnejd.Det blev ett litet stopp vid sjön Nömmen där far en gång metade sina första abborrar.Småland är så vackert i ljuva sommarskruden.Och visst var ängabollarna utsprugna i soligaste gult.Så vackert in till tårögdhet.Mvh Daga


Annons

Laddar