Se Madeleines hälsning från skidbacken

Se Madeleines hälsning från skidbacken
Annons

madeleine-hovet-jonas-borg

zorro-fbPå prinsessan Madeleines Facebook-sida ses en ny bild från skidbacken – ni kan se den här.

Som ni säkert vet har kungafamiljen varit på semester i alperna, det var ju vid detta tillfälle som kronprinsessan Victoria skadade sin fot.
Prinsessan Madeleine och maken Chris O’Neill fanns också med under resan, så även parets hund Zorro.

Från bergen

På sin Facebooksida har Madeliene nu lagt upp denna charmiga bild med texten:
– Postcard from the mountains.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Kungahuset.se/Jonas Borg samt Facebook/Prinsessan Madeliene

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

113 kommentarer till “Se Madeleines hälsning från skidbacken”

 1. Marguerithe skriver: 7 januari, 2014

  Madeleines fotograferande är pinsamt. Hon får lära sig av väninnan Sofie Fahrman som kan göra ett konstverk av det enklaste tema.


 2. Gneta skriver: 7 januari, 2014

  #1 Hennes bilder är inte mer pinsamma än de flesta bilder du idag ser på sociala medier. Detta är en bild tagen med mobilkamera och är nog inte tänkt att vara ett fotografiskt mästerverk utan snarare en liten hälsning i all enkelhet


 3. värmland skriver: 7 januari, 2014

  Vilken tur att PM blev frisk till semestern! Hon var ju sjukskriven 10.12, då hon skulle "arbeta". Sedan privata födelsedagsfester och julfirande, så krävs det en viloperiod. Skönt!


 4. Sthlm skriver: 7 januari, 2014

  Tramset fortsätter! Media gick ju på hennes bortförklaringar när hon uteblev från sina få uppdrag i december 2013.


 5. Titti W skriver: 7 januari, 2014

  #2 Gneta
  Instämmer!

  #1 Marguerithe

  Det är inte konstverk det handlar om på facebook, det finns inget pinsamt med Madeleines foto däremot är din kommentar pinsam.


 6. Pallesen skriver: 7 januari, 2014

  Det er nogen fuldstændig ligegyldigheder Madeleine lægger
  ud på sin facebookprofil …. på grænsen til det barnlige!
  Mere interessant ville det være, at fortælle om parret O’Neill
  var tilbage i et iskoldt og snedækket NY eller stadigvæk holder europæisk vinterferie!!


 7. ATL skriver: 7 januari, 2014

  #5 Titti W – haller med Dig men nu var Du kanske allt for snall, fast "you hit the nail on the head". Jag hade nog kommit med en liten skarpare kommentar. Trakigt att sa manga inte kan leva utan att komma med elaka kommentarer. Trakigt svensk drag.
  #1 Marguerithe – Facebook ar ingen fotografi tavlingssajt. Jag tycker prinsessan Madeleines halsningar ar rara. Mina Facebook vanner lagger ofta ut foton pa sina tradgardar, hundar, barn osv.


 8. Cissi skriver: 7 januari, 2014

  Kanske det är så att flera av Madeleines digitala hälsningar och foton är riktade just till yngre människor (m a o barn) och inte till äldre tanter..? Jag vet inte. Men medan de flesta kungligheter höjs till skyarna utan vettig anledning så tycker jag ibland att prinsessan Madeleine sågas lite i hårdaste laget.


 9. Birgitta skriver: 7 januari, 2014

  #1 Marguerithe. Du kallar en helt vanlig enkel hälsning :Pinsam…. P.Madeleine har aldrig kallat sig för fotograf eller på annat sätt framhävt sig…. Om du skall tala om PINSAMHETER Marguerithe….Vad skall du då kalla Kung Carl-Gustavs alla "fadäser" …ock dom är många…Vad skall du kalla P.Carl-Philips "gnistskydd" osv. Vad skall du kalla naken-bilderna av Sofia Hellqvist…ock avsnitten från Big-Brother tiden.. Om allt detta är helt OK. för dig……Ja….då kan du kalla ett enkelt foto på en hund för pinsam!


 10. Birgitta skriver: 7 januari, 2014

  (Bort med den "glada" gubben, Pinsam skall det vara ock inget annat!!)


 11. Marguerithe skriver: 7 januari, 2014

  "6" Pallesen,
  Bra skrivet. Håller med.

  "9" Birgitta,
  Jag tycker Madeleines bilder är mycket dåliga. 1 bild utlagd av henne var tagen av drottning Silvia och det var en helt annan klass. Jag skulle inte vilja lägga ut foton tagna av mig ens på Facebook om jag hade så dåligt sinne för fotografering. Det är synd om Madeleine nu, då maken med stor sannolikhet försummar henne och uteblir från hennes mammas festligheter, även 19/12. Du blundar för sådant men jag tycker även att bilden andas en del uppgivenhet.


 12. Marguerithe skriver: 7 januari, 2014

  "9" Birgitta,
  Carl Philip har en stor konstnärlig ådra och jag kommer alltid att försvara hans design. Det finns så många som vill tjäna pengar och lura honom enl sin speciella agenda. För mig är det viktigt att förstå vem som lurar vem.


 13. konsttanten skriver: 7 januari, 2014

  Oh, detta tantgnäll, suck! Bilden är helt fotografiskt rätt med för-mellan- och bakgrund! Dessutom informativ och trevlig.


 14. Dorthe skriver: 7 januari, 2014

  Madeleine har sikkert mange hundevenner på facebook, som gerne følger Zorro i forskellige omgivelser, som fx Titti, Birgitta, Bittan, Pboo, Emma etc….
  Jeg synes generelt, det virker som hun skal lægge et eller andet ud med jævne mellem, den virker ikke som en socialprofil mellem og til venner. Synes hun skulle vælge Instagram… det er stedet for fotos, hun har jo ikke meget at fortælle.
  Og jeg læste for nylig, at unge dropper facebook, fordi det har udviklet sig til en site for ældre og bedstemødre!


 15. Maggan skriver: 7 januari, 2014

  12 Marguerithe
  "Det finns så många som vill lura honom (CP)"??? Han är väl vuxen och kan tänka själv?


 16. Dorthe skriver: 7 januari, 2014


  med jævne mellemrum, skal der stå, den sidste stavelse forsvandt, ser jeg.


 17. Maggan skriver: 7 januari, 2014

  Gullig bild Madeleine på din fina hund 🙂


 18. MargarethaMargaretha skriver: 7 januari, 2014

  Trevlig fotohälsning med vintern i alperna.Zorro,tycks också gilla snön.Fin tanke och gest,tack för den,prinsessan Madeleine


 19. Marguerithe skriver: 7 januari, 2014

  "15" Maggan,
  Carl Philip ska inte skriva på papper när det gäller sitt konstnärsskap utan hjälp av sina advokater. Så brukar det gå till. Vet inte varför detta inte skedde nu. Eric Ericsson tog ju chansen och lurade prinsen vid ett tillfälle som passade honom själv.
  Varför säger man att man inte vill stå med som designer,(som Carl Philip önskade), för att sedan "ångra" sig?


 20. Pboo skriver: 7 januari, 2014

  #14 Dorthe

  Wow är poppis hos dig! Läser ibland P Madeleines facebooksida, men då de informativa delarna som är det som utmärker hennes sida – något som däremot inte uppmärksammas här (hmm I wonder why?!) – och som handlar om olika samhällsfrågor med fokus på barn, ungdomar, unga mödrar och andra relevanta områden och hon är alltid noga med länkar som leder vidare till ytterligare information och kunskap. Att P Madeleine – som majoriteten som har facebook – även lägger ut bilder ibland (och tyvärr är det alltså i princip enbart bilderna som uppmärksammas här) är väl knappast något att bli hysterisk över (inte bara du utan flera här). Överlag tycker jag hon fotar mycket bra o jag har sett att många på hennes sida uppskattar både informativa inlägg o foton.


 21. Ultra Nivea skriver: 7 januari, 2014

  kul att hela familjen träffats och umgåtts under helgerna. Har själv varit långledig och umgåtts med familjen. Det är så kul när man hinner träffas alla!!!! Men nu är det full fart mot sommaren men därimellan kommer påska..


 22. Birgitta skriver: 7 januari, 2014

  Marguerithe. Nej…P.Carl-Philip 35 år…..skall nog ej skriva på några papper, eller överhuvudtaget göra något utan att få hjälp!


 23. nina skriver: 7 januari, 2014

  Madde har snart varit gift i ett år, när slutar svenka staten(folket) o försörja henne. En vuxen gift kvinna torde klara sig utan statligt stöd. I synnerhet när hon inte jobbar för sverige i tiden utan enbart semestrar för sverige helatiden.


 24. Pboo skriver: 7 januari, 2014

  #23 nina

  Igen – P Madeleine får ersättning från det apanage som Kungen får sig tilldelat (det är alltså Kungen som avgör hur mycket eller hur lite han tilldelar sin yngsta dotter o inte hon själv!) när hon representerar Sverige, vilket innebär att hon INTE får del av apanaget när hon inte representerar Sverige som exv. när hon arbetar vid Childhood. När det gäller semestrar vet jag inte om de kungliga har som andra anställda någon form av semesterersättning, men kanske någon annan som vet? I Sverige har de flesta 5-6 veckors semester, jag förmodar de kungliga har rätt till lika många. Någon som vet? P Madeleine arbetar till vardags vid Childhood i NY o representerar därutöver Sverige. Menar du att hon inte ska ha rätt till semester som alla andra?!


 25. Anna skriver: 7 januari, 2014

  #11. Marguerithe

  ‘Det är synd om Madeleine nu, då maken med stor sannolikhet försummar henne’
  Menar du att han försummar henne genom att sköta sitt arbete?


 26. Eva M skriver: 7 januari, 2014

  20 P bio håller med dig brukar också gå in på hennes FB sida. Där är det åtminstone god ton som gäller. Kanske förr att man inte är så anonym som här. God fortsättning på det nya året Pboo . Eva M


 27. Pboo skriver: 7 januari, 2014

  # 25 Anna

  Marguerithe har skrivit det vid andra artiklar också – där har jag undrat hur hon kan veta något om hur Chris månar om sin maka – utan allt handlar om fula insinuationer för att starta rykten! Jag har alltid uppfattat att Chris istället månar verkligt mycket om sin hustru, genom att finnas vid hennes sida, inte sällan med en arm runt hennes rygg, vid de stora händelserna 2012 o 2013 (nationaldag, KP Victorias födelsedagsfirande, riksdagens öppnande, Kungens firande av 40 år på tronen, Drottningens 70-årsfirande). Chris var ju med på kvällen den 19/12 – det sågs tydligt när programmet visades på Drottningens födelsedag 23/12!


 28. Märtha GustavssonMärtha skriver: 7 januari, 2014

  Många förfasar sig över hur mycket skatt de får lägga till kungahuset. Enligt dagens Aftonblad fick hovet lite över 120 miljoner förra året. Hälften går till Slottsstaten, hälften till kungahuset Om vi delar 60 miljoner på antalet invånare i Sverige, 9 miljoner, blir det ungefär 6,70 kr per person. Nu betalar inte alla skatt, ex. barn, Låt säga att 6 miljoner betalar skatt, då skulle det bli 10 kronor per person om året, för de allra flesta en obetydlig utgift. Jag tycker alltför mång angriper medlemmarna i kungahuset på ett elakt och nedvärderande sätt. Om ni vill ha republik i stället, arbeta då i ett parti, som har det i sitt partiprogram!


 29. Marguerithe skriver: 7 januari, 2014

  "25" Anna,
  Eftersom du inte verkar veta vad förmögenhetsförvaltning innebär är det svårt att svara dig. Man kan säga att man sköter jobbet hemifrån och sätter klockan på ringning 2 ggr om dagen och kollar av siffrorna på datorn. Ett tips: googla själv. Världen ligger öppen.


 30. lisa larsson skriver: 7 januari, 2014

  Attan vad fort hennes förkylning gick över ! De jag känner hostar och snorar ännu, som sjukna samtidigt ?? Hon var ju SÅ förkyld 12-12, så hon var sängliggande !!!


 31. Mona skriver: 7 januari, 2014

  Jag förstår inte hur en del tänker? Ni vet inget om kungafamiljens privata liv ändå så tycker ni en massa.Illasinnad mobbning.
  Att delta i en Nobeldag plus kväll med direktsänd TV och allt
  är jobbigt om man som Madeleine är höggravid.Alla kvinnors graviditeter ser inte lika ut.
  Ni som gnäller på Madeleines foton kan ju lära er vad Facebook och andra sociala medier är för något innan ni gnäller.
  Kan ni inte förstå att det ni skriver om säger mer mer om er själva .


 32. Marguerithe skriver: 7 januari, 2014

  "25" Anna,"27" Pboo,
  Jag önskar att detta vore ett seriöst forum där vi alla hade ungefär samma information och läste samma antal tidningar och sajter. Att be folk lägga ut länkar för att slippa göra jobbet själv är tröttsamt och barnsligt. Jag skulle själv aldrig göra det. Man får söka själv utan att anklaga någon för att sprida rykten. Medieovanan här är så tydlig vilket gör att man tröttnar på att delta.


 33. Maja den första skriver: 7 januari, 2014

  Jag tycker att hunden är söt. Söta hundar brukar gå hem på Facebook. Så här har hon nog tänkt lite rätt ändå.


 34. Pboo skriver: 7 januari, 2014

  #26, 28, 29

  Eva M – Tack detsamma!

  Märtha Gustavsson – Ett mycket bra inlägg! Om folk visste till vad deras skatter annars går, skulle så många fler förfasas över det än de ynka kronorna till vårt Kungahus som representerar Sverige väl och gör nytta i och utanför landet. Det verkar som folk tror att det är dessa ynka kronor som gör att våra gamla som byggt upp detta landet får dåligt med mat, sina ägg indragna, sitt kaffe ransonerat, inte blir duschade på månader m.m. groteska saker. Nej, det är inte Kungahusets låga kostnad som gör detta, utan andra utgifter, som de flesta svenskar blundar stenhårt för, de vill inte vakna!

  lisa larsson – Det finns olika typer av förkylningar, vissa går över på ett dygn och andra kan hålla på i veckor, månader!


 35. Maggie skriver: 7 januari, 2014

  #29 lisa larsson
  Stackars de du känner som hostar och snorar sedan den 12 december! Är man förkyld så länge så är det väl att rekommendra dem ett läkarbesök. Madeleine känner du inte så hennes förkylningsförlopp kan du knappast uttala dig om.


 36. Britt skriver: 7 januari, 2014

  #Marguerithe, # Pallesen # Birgitt

  Guuu, så barnsligt! Man klan tro att det är små tonåriga tjejer som skriver här. Alla trånar dom efter att vara prinsar och prinsessor! Den som aldrig ville bli prins är Daniel och han blev det p gr av sin kärlek till Victoria. Ingen av de andra barnen ville ta över, kvar fanns bara hon. Den här tidningen är kul att läsa, men i webbform sprids bara gifter. Varför? För att de flesta tros vara anonyma. Du är aldrig anonym på nätet! Dina uppgifter går alltid att ta fram, så hur mkt skit man än sprider om dålig fotografering. Varför får inte jag vara prins? Så kommer namnen alltid fram.


 37. Anna skriver: 7 januari, 2014

  #31. Marguerithe

  ”Jag önskar att detta vore ett seriöst forum där vi alla hade ungefär samma information och läste samma antal tidningar och sajter.”

  Eftersom du tycks veta så mycket mer än mig (och många andra) kan du väl berätta. Var finner du information att Chris försummar sin hustru?

  ”Medieovanan här är så tydlig…”
  Själv har jag 160 gamla högskolepoäng inom media, kommunikation och marknadsföring. Vad består din medievana av???

  .


 38. Annica* skriver: 7 januari, 2014

  Madeleine är en riktigt duktig fotograf. Jag tycker om hennes bilder. Nii som inte gör det låt bli att titta! Och framför allt skriv inte hit och gnäll! Madeleine var antagligen frisk från sin förkylning vid den tiden eftersom det var EFTER jul de åkte till alperna och så länge brukar inte en vanligt förkylning sitta i


 39. Annica* skriver: 7 januari, 2014

  Brukar ni gnälla på era vänners bilder på Facebook också? Då antar jag att ni inte har så många kvar! Det är inte en perfekt bild man vill åstadkomma utan det är KÄNSLAN av det ögonblicket, vilket jag tycker prinsessan fångat mycket bra! Så mycket snö har jag inte sett sedan snöstormen 1995! Om jag inte minns fel årtal!


 40. Maria skriver: 7 januari, 2014

  När man läser kommentarer som dessa här ovanför, så förstår man mycket väl varför Madeleine trivs bäst i USA. Där slipper hon drevet och avundsjukan.


 41. Maryou skriver: 7 januari, 2014

  Märtha Gustavsson, 10 kronor per person har ingen betydelse utan den sammanlagda summan, som ju då blir ansenlig.


 42. caterineg skriver: 7 januari, 2014

  När det gäller kungligheternas s k arbete så är det ´väl märkligt att det ska räknas som arbete när man firar sin systers födelsedag, sin mammas födelsedag och sådana saker. Arbete för Madeleine och de övriga borde vara mer än att klippa band och ta emot blommor. Jag tänker då på Englands drottning som verkligen kan medverka i olika sammanhang, vara respekterad och kunnig och dessutom vara så gammal. Man skäms nästan över att ha ett sånt kungahus, med en sur och vresig kung, en drottning som inte kan språket, en prins som drullar omkring och en bortskämd prinsessa. Inga namn men ni vet vilka jag menar.


 43. My skriver: 7 januari, 2014

  #29, hörde du henne själv säga att hon var förkyld?? Nej precis, hovet väljer sina egna ursäkter. Den korrekta ursäkten kanske var alldeles för privat för snokande negativa människor som tex du.


 44. Britt PerssonSeMadeleineshälsning skriver: 7 januari, 2014

  Håller med PBoo om att det finns flera utgifter som svenska folket blundar inför! De Du räknat upp och även andra som tycks vara comme-il-faut och inne för närvarande för svenska regeringen för att framstå som mycket hedervärd! Det är således bara att konstatera att kungafamiljen inte drar så mycket betr. "våra skattepengar".
  Det kan väl tänkas att denna familjesemester var en present från familjen, jag har för mig att de inte så ofta semestrar tillsammans förutom på Solliden såklart
  Såsom varande hundägare förstår jag att Zorro trivdes i snön och fotot på honom var gulligt!
  På en del människor försvinner förkylningen snabbt men varar
  mycket länge på en del!


 45. Pboo skriver: 7 januari, 2014

  #31 Marguerithe

  Jag har inte bett om några länkar! Ser inte heller att Anna gjort det. Däremot finns det självklart ibland anledning att göra det, men däremot inte jämt och inte vid vedertagna s.k. fakta, utan att då be om länkar är istället oftast en strategi för att slippa komma med något form av underlag själv. Men om du menar att det i annan form av media framkommer en helt annan bild av Chris – att han som du hävdat vid flera tillfällen och under olika artiklar försummar sin hustru, att han uteblir från viktiga tillfällen i Sverige m.m. – då håller jag med dig i det du skriver om länkar, för det är nu hög tid att du belägger det du skriver, insinuerar, ryktessprider osv. med mer än bara "tyckande"! Om du kan visa att det du tycker har substans i form av "bevis", då kan du lättare påverka. Alla kan självklart inte läsa samma form av media osv!


 46. Pboo skriver: 8 januari, 2014

  # 31 Marguerithe

  Tillägg: Du skriver här och vid annan artikel att det inte går att föra en seriös diskussion för att i princip vi alla inte läser samma form av media och därför sitter på olika "kunskap". Självklart kan vi inte alla läsa samma form av media! Istället är det intressant att vi läser olika former av media och från olika länder och inte bara de skandinaviska, för då kan diskussionen breddas. Men att "komma undan" med att vi inte läser samma media och vi därför inte besitter den "kunskap" du anser dig ha om Chris för att skriva som du gör om honom ovan här och vid andra artiklar, det håller inte! Vid annan artikel har du svarat Anna, som påpekat att Chris valde bort hertigtitel o därmed inte är anställd vid Kungahuset; "Tycker du inte det är viktigt med vanligt hyfs och folkvett?" Är du seriös?! På vilket sätt har inte Chris visat på "vanligt hyfs och folkvett"?!


 47. Karin Nilsson skriver: 8 januari, 2014

  Madeleines bilder är väl som de flesta bilder på Facebook, lika ointressanta. Den som är intresserad av hennes bilder kan väl själv logga in där. Lite löjligt av SD att publicera hennes inlägg.
  Ang. apanaget, 60 miljoner per år för sex personer, kan väl inte kallas lågt? Men ni är kanske vana med liknande ersättningar för ert arbete? Ansvarigt "folk", # 33, är medvetna om hur skatteintäkterna fördelas. Det finns så många som är värda "de ynka kronorna" mer än kungahuset!
  # 30, vad vill du säga i din virriga sista mening?


 48. Singoalla skriver: 8 januari, 2014

  28 Märta G, tack för bra inlägg!


 49. AFia skriver: 8 januari, 2014

  30
  Vad vet du on deras privat liv som vi andra inte vet…
  Sluta nu upp en gång för alla att angrippa alla andra, mobbarnas drottning….


 50. Anita skriver: 8 januari, 2014

  Kongen forsørger Madeleine og Carl Philip udaf sin apanage…… hvad er problemet ???
  Han får jo hverken mere eller mindre i apanage af den grund eller hur? Vel bare mindre til eget forbrug.
  Men ekstraudgifter for staten/skatteborgerne bør hverken Madeleine eller CP påfører, såsom til egne livvagter.
  Hunden Zorro bliver sikkert erstattet af fotos af baby-flickan, når hun bliver født, kongehusets hjemmeside er nok mest forbeholdt til Estelle.
  #25 Anna: Chris fik travlt med at afvikle sine Caymanöerne-firmaer kort før brylluppet, efter at de sikkert havde hindret ham i af få en titel og blive medlem af kongehuset. Synes det er naivt, at tro han selv skulle have fravalgt det, det har andre nok gjort for ham. 😉 . Hvad laver han i dag, han arbejder hjemmefra ? Er man selvstændig erhversmand har man normalt et kontor/office man arbejder fra og hvor man kan modtage sine kunder/investorer/klienter!


 51. ClaesVonMonaco skriver: 8 januari, 2014

  Catrineg
  Att du följer kungahuset nar du spyr ut DIN galla over dem
  Vad Dom än Gör……….
  Du har säkert en brytning när du Talar ett annat språk………om
  Du nu Gör det villsäga…….


 52. kickr skriver: 8 januari, 2014

  Jag tycker att vissa kommentatorer ska sluta oroa sig för om svenska folket" försörjer" Madeleine och Carl Philip eftersom båda har egna förmögenheter som med all säkerhet ger en avkastning som säkert räcker till för ett gott liv.


 53. Eva H. skriver: 8 januari, 2014

  Madeleine, fortsätt att visa bilder ! De är inte bättre eller sämre än andra på "fejjan", oftast bättre. De som klagar på bilderna jämför dem med proffsfotografernas, vilket är grovt orättvist. En del måste "förgylla" sin dag med att kverulera.


 54. Kerstin Bergström skriver: 8 januari, 2014

  #46 Karin Nilsson Kungen får 60 milj. och vad ska han göra med dem? JO,betala anställdas löner,skatter och arbetsgivaravgift till pensioner m.m. Vad tror du blir kvar?? inte så mycket. Under förra året reste han och drottningen flera dagar varje vecka och det fanns nog inte mycket tid över till barnen.De gav nog skidsemestern i julklapp till barnen med respektive,att de skulle kunna umgås allihopa.Är det ngt att gnälla om??
  P Madeleine har satt in många fina bilder som hon tagit.


 55. Maggan skriver: 8 januari, 2014

  Spontant tagna bilder är mycket roligare att titta på än tråkiga tillrättalagda.. Fortsätt Madeleine att glädja oss med dina foton!


 56. Mona skriver: 8 januari, 2014

  #46 Karin Nilsson Apanaget på 60 milj. tillfaller hovstaten.
  Ska inte delas på sex personer. Då bara en kungen får apanage.
  Dessa 60 milj. ska räcka till löner för ca 200 pers. plus arbetsgivaravgifter. Hovstallets kostnader ska betalas, alla resor,
  all representation m.m.
  Du kan gå in på hovets hemsida och leta dig fram till verksamhetsberättelsen innan du skriver nästa gång.
  Vad jag menar är gnäll och avundsjuka visar på vilken typ
  av person du är, detta avslöjar du genom att skriva kränkande kommentarer.


 57. Sabine skriver: 8 januari, 2014

  Jeg foretrækker også langt spontane fotos taget med en mobilcamera end alle de photoshoppede. Det er okay at gøre det med officielle fotos som dem, der hænger rundt omkring på landenes ambassader, de er tidens malerier/tavlor.
  Og det er dejligt at se, at Madeleine tager Zorro med overalt, som også Marie gør med Apple. Madeleine kan ikke stå på ski pga. af sin graviditet, men hun kan gå tur i sneen med Zorro og det nyder de begge to, jeg tror det er det billedet skal vise.


 58. Gneta skriver: 8 januari, 2014

  #53 och #55 Tack! Åtskilliga gånger har jag försökt påpeka, att dessa 60 milj, inte är pengar kungen "får" och kan sotppa i egen ficka. Dessa pengar skall bland annat finanisera alla anställda inom hovstaten. Jag gjorde ett litet räkneexempel om detta vid något tillfälle där jag räknade på en generell månadslön på
  25 000:-. Lönekostnaden per år blir då för 100 heltidsanställda ca 45 milj. Skulle man sedan betala lön till Kungen, Drottningen kronprinsessan o Prins daniel motsvarande statsministern o statsråden, skulle en lönekostnad på mellan 8-10 milj tillkomma


 59. Eva skriver: 8 januari, 2014

  #53, #55 och #57. Ja det är ett jäkla tjatande om hur mycket pengar Kungen får i sin egna kista jämt och ständigt. Detta stämmer ju inte alls precis som ni skriver. Tänk om folk kunde ta reda på hur saker verkligen är innan de spyr ut sin (avundsjuka?) galla. Tröttsamt med okunnighet! Monarki som sådan är ett "billigt" statsskick (i alla fall i Sverige). Sen kan gärna få ha åsikter om att det är odemokratiskt etc med monarki, men det är en helt annan sak.


 60. Pboo skriver: 8 januari, 2014

  #53, 55, 57, 58

  TACK! Underbart när gedigen kunskap och fakta spräcker okunskap och tyckande! Underbart vore det också om okunnigheten byttes ut mot kunskap och tyckande mot eftertanke, då kunde verkligen en seriös diskussion uppstå! Tror säkert det finns många fler som inte heller har förstått och insett att medlen ska räcka till allas löner. Sen är räkneexemplet fascinerande – tror inte heller alla är så insatta i hur mycket våra politiker tjänar, om de vore det skulle politikernas löner samt politikernas beslut om var våra skattemedel går till (absolut inte till våra pensionärer som byggt upp landet!) ifrågasättas i så mycket större omfattning!


 61. Marguerithe skriver: 8 januari, 2014

  "36" Anna,
  Min medievana består av 50 års kunskaper om Europas kungahus och deras relationer. Det blir lite obalans här när till synes tonårstjejer skriver sina "sanningar".


 62. Eva Hammar skriver: 8 januari, 2014

  Jag håller med alla er som tröttnat på det eviga tjatet om hur mycket pengar kungen får. Om man inte vill ha monarki så kan det ju definitivt inte handla om att det KOSTAR för mycket för det handlar ju om småpengar ur hela statskassan. Är folk verkligen så dumma att de tror att tex en president skulle vara så mycket billigare? Skulle ni som klagar vilja att Kungliga slotten förföll? Den förste Bernadotten betalade f ö Sveriges enorma statsskuld i samband med att han blev kung. Som ersättning/återbetalning av denna stora summa fick kungen (och naturligtvis efterföljande kungar av ätten Bernadotte) en årlig ränta (Guadeloupräntan) om 300000 kr fram till år 1983 då istället apanaget höjdes till kungliga hovstaten. Dessutom infördes då kunglig skatteplikt.


 63. Karin Nilsson skriver: 8 januari, 2014

  # 53, Kerstin Bergström. Skrev jag någonting om skidsemestern?
  Gnällde jag om den? Jag antar naturligtvis att de betalar sina semestrar själva.
  # 55, Mona. De är sex personer, utan makt eller inflytande i vare sig landets politik eller ekonomi som får 60 milj. per år. Behöver de den mängden personal är det väl självklart att de betalar dem med sin "lön". Det är helt onödigt att du analyserar min personlighet som du inte vet någonting om. Känner du personligt kränkt när kungahuset ifrågasätts?
  # 58, Eva. Så länge en statschefs vuxna barn lever på folkets bekostnad kan inte vare sig en monarki eller en republik kallas "billig"!


 64. Birgitta skriver: 8 januari, 2014

  Skönt att ha ett kungahus med traditioner! Önskar ingen trist president, som byts ut titt som tätt.


 65. mary kMaryKristiansen skriver: 9 januari, 2014

  # 6 Pallesen:
  Kanskje anser Madeleine det som kongelig plikt – å videreformidle egne fotografier på sin FB-profil – slik at hun kan forsvare at hun har beholdt sin HKH-titel etter at hun giftet seg "til penger" og "utbildad" ektemann og inn i en Jet-set-familie som er så ve-e-e-e-ldig upper-class! Tenk om hun ikke skulle være på FB – da ville vi jo helt glemme at hun var svensk prinsesse i o m at hun knapt orker å utføre en slik "kongelig plikt" som å komme til sin mors 70-årsdag!


 66. Christina K. skriver: 9 januari, 2014

  Jag tycker att Drottning Silvia pratar bra svenska. Hon pratar grammatikaliskt rktigt, vilket är sällsynt bland personer som invandrade i vuxen ålder.. Visst – hon har accent.edt brukar bli så när man inte har sk "språköra". Det är en sak att ha lätt för att lära sig ett språk GRAMMATIKALISKT riktigt. Ett annat är att ha känsla för språkets melodi – så att det LÅTER riktigt svenskt, engelskt, tyskt eller italienskt osv.. Min far, som var musiker, hade lätt för språkmelodier- däremot inte för grammatiken….


 67. mary kMaryKristiansen skriver: 9 januari, 2014

  # 8 Cissi:
  Hvilke "kungligheter höjs til skyarna utan vettig anledning"?
  De fleste kongelige som har beholdt sin HKH-tittel befinner seg i en mye høyere divisjon m h t arbeidsinnsats enn Madeleine.

  Derfor er det ikke noe merkelig i at Madeleine "sågas" tilsvarende mer nettopp pga. sin latskap og lite vilje til å gjøre opp for sin HKH-status!!


 68. mary kMaryKristiansen skriver: 9 januari, 2014

  # 23 NIna:
  Thi-hi!


 69. mary kMaryKristiansen skriver: 9 januari, 2014

  #24 PBoo:
  Ja, Madde har med stor sannsynlighet et bankkort med inntekter som tilflyter hennes konto – fra Slottsforvasltningen/kongen.


 70. mary kMaryKristiansen skriver: 9 januari, 2014

  # 30 Mona:
  Hva med de millioner av gravide kvinner som jobber 8-timers arbeidsdager – sittende foran PC-skjermer eller annen type tilsvarende virksomhet! Og andre sitter som butikk-kasserere i full offentlighet helt til de skal føde! Hva med sykepleiere, hjelpepleiere leger og alle andre som er i full virksomhet under hele graviditeten? Madeleine må jo ha den verst tenkelige graviditet av alle siden hun er i stand til evt. kan dra på ferie til Alpene etter den "anstrengende"/mödosamme(?) 70-årsfeiringen, i tillegg til at hun var en svipptur innom sin svigermor før denne feiringen!
  Nei, hennes helse kan ikke være bra…….


 71. mary kMaryKristiansen skriver: 9 januari, 2014

  # 32 Maja den første:
  Ja, Madeleines vov på FB må jo være en höjdare for den universitetsutdannede intelligensia, som skriver her på sidene! Thi-hi! Noen mennesker må jo ha god tid når de hver dag deltar på FB, Instagram, Twitter – hvor de melder om og viser fram hverdagstrivialiteter! Nesten alle mine 8 nieser, har nesten alle sammen blitt mødre til guttebarn – og nesten alle er avbildet på FB. Men jeg ser ikke forskjell på de!


 72. mary kMaryKristiansen skriver: 9 januari, 2014

  # 43 Britt Persson:
  I norske tidninger har vi sett hele familien Bernadotte på semester i alpene, iberegnet Sofia H, som selvfølgelig da er en del av familien!
  Og i julen er det tross alt normalt å være på ferie! Hvem husker hvilket ramaskrik det var blant tantene her, da den norske kongefamilien dro på badeferie i rom-julen! Fy og fy for fadese av dem, ifølge kritikerne på sidene her! Særlig MM ble latterliggjort, selv om hele kongefamilien med barn og barnebarn var på samme badeferie! Det eneste "gale" med den ferien var at vi fikk se bilder i media av Ingrid Alexandra på 8 og hennes små kusiner som stupte fra 8 meters høyde fra kongeskipet – og rett ned i havet! Grøss og gru!


 73. KatarinaSweden skriver: 9 januari, 2014

  #28 Märtha
  Tänk att så många inte inser att appanaget även täcker slotten. Vem sköter våra slott bättre än kungafamiljen som gjort det med framgång i flera generationer.
  Vi ska ju betala en president också. Ska en ful bondtölp representera Sverige och ta emot kungligheter, presidenter osv. på slottsbacken? Jag kan garantera att han/hon med fru/man saknar den klass, stil och vana som kungafamiljen har!
  Dessutom bryr sig ingen i ulandet om Finlands, Estlands och andra obetydliga fjuttländers presidenter! Däremot får Sverige alltid positiv uppmärksamhet via kungafamiljen och Sverige och dess natur, vackra städer, fredliga historia etc. nämns.
  Kungafamiljen är bra för Sverige!


 74. Anna skriver: 9 januari, 2014

  #60. Marguerithe

  ’’50 års kunskaper om Europas kungahus och deras relationer’’
  Är det där du lägger in din kunskap om relationen mellan prinsessan Madeleine och Chris?

  I #36 frågade jag dig var du finner informationen att han försummar sin hustru. Jag finner inget svar från dig. Istället surrar du om dina 50 års kunskaper om kungahusen och deras relationer. Goddag yxskaft!


 75. Kristine skriver: 9 januari, 2014

  72. Katarina, håller fullständigt med dig. Hur skulle det se ut med en president på slottsbacken? Hans fru skulle säkerligen inte ha råd att klä sig i vackra designerkläder. Monarkin står ju för just glitter och glam och kungligheterna är verkligen som juveler allihopa. Det är som att följa en underbar saga när man läser som dom.


 76. Linnea skriver: 9 januari, 2014

  Madeleine tog bara en bild på sin lilla älskade hund.Den lilla söta voven i en snödriva!Härlig bild för mig som gillar det vita vintertäcket men som får trösta mig med bilden från Tyrolen och ett gråmulet men brusande Västerhav där jag hämtar mina dagliga doser av välmående och vita vinterdrömmar! Ett infruset hav och skidföre på strandängarna.I Kungsträdgården i huvudstaden blommar körsbärsträden.Ur led är tiden!


 77. Marguerthe skriver: 9 januari, 2014

  "73" Anna,
  För att få ett slut på detta trams har du väl läst själv i all Sveriges kvällspress hela hösten att "Madeleine är övergiven, söker tröst hos mamma Silvia". Om det är väninnorna som sviker ska väl maken i så fall finnas där, så att man slipper att läsa sådant.


 78. Singoalla skriver: 9 januari, 2014

  72 Katarina, helt rätt, tack!


 79. Marguerthe skriver: 9 januari, 2014

  "72" Katarina,
  Vad står ordet bondtölp för i din värld? Du kan skriva tölp men använd inte hårt arbetande människor som uttryck för något dåligt. Jag är själv lant- och skogsbrukare men anser mig även kunna föra mig i kungliga salonger. Det finns många tölpar i samhället idag men de är inte knutna till något särskilt yrke. Kan även finnas bland de här upphöjda akademikerna.


 80. Anna skriver: 9 januari, 2014

  #76. Marguerthe

  Nej, jag har inte läst detta i kvällspressen. Det är väl sådana som du som snaskat runt på sajter och skrivit det då.

  Sedan när blev kvällspress och/eller privatpersoners snaskerier sanningsvittnen?


 81. Mona skriver: 9 januari, 2014

  #62 Karin Nilsson nu är det enbart kungen som har apanage. Kan du inte ta det till dig. Apanaget kallas anslag till slotts och hovstaten totalt ca 120 milj.
  Nu passar inte dessa 200 anställda upp på kungafamiljen. De som arbetar åt hovet är allt från städare,hästskötare, serveringspersonal, personalchef, presschef, ekonomiförvaltare till kungens sekreterare m fl Vilka personer menar du lever på skattemedel. Statsministern har lön av skattemedel och han har vuxna barn 2 är över 18 år. Är de dem du menar? nu tycker jag att du är löjlig Karin. Jag är inte lättkränkt. Men jag reagerar på att du och andra inte skriver sanning och att ni kränker personer som inte kan försvara sig. Lätt att göra det anonymt men fegt


 82. Birgitta skriver: 9 januari, 2014

  # 76 Marguerithe. Blir förvånad när jag förstår ock ser….att du tar det som en "sanning" det du läst i skvallertidningar ang. P.Madeleine ock hennes make Chris O Neill.. Då bör du ju vara konsekvent…..ock tro på allt som skrivs om Kungens "kaffeflickor ock annat trams också… Eller hur? Det är på detta sätt rykten kommer till…Hoppas du i fortsättningen tänker en stund… Du vill ju själv framstå som rättrådig. Lev då så!


 83. Karin Nilsson skriver: 9 januari, 2014

  # 72, Katarina.
  Anslaget till Hovstaten (drygt 63milj. 2013) kallas apanage.
  Slottens underhåll betalas inte av apanaget.
  Slottsstaten anslag ( drygt 60 milj. 2013) står för kostnaderna för slotten och för Kungliga Husgerådskammaren (lös egendom, konst etc.)
  Vilken vänlig människosyn du är begåvad med!


 84. Pboo skriver: 9 januari, 2014

  Mary K

  KP Mette-Marit visade sig inte ha alltför många fler representationsdagar under 2013 än P Madeleine i den danska undersökningen som andra länkat till. Hur tillförlitlig undersökningen är kan jag självklart inte uttala mig om. Men är bra lustigt att trots en kortare sjukskrivning den blivande drottningen inte har representerat alltför mycket mer än den som för tillfället är nr 4 i tronföljden! Än mer lustigt blir det när utöver representation P Madeleine också arbetar vid Childhood, där hon ansvarar för bedömning/uppföljning av projekt som fått medel från Childhood, hon initierat o ansvarat för den framgångsrika kampanjen "Thank you". Har sagts att icke HKH Märtha Louise fått hjälp av pappa – hmm. Städa upp en gång för alla i eget hus innan kritiserar andras!


 85. Pboo skriver: 9 januari, 2014

  #76 Marguerithe

  Skämtar du?! Vad som står i media har i majoriteten av fallen absolut inget med verkligheten att göra! De och du har ingen aning om exv. hur bra eller dåligt det är inom olika förhållanden! Det har ju ofta ryktats om att det har varit kris i P Carl Philips och Sofias förhållande, det blev till slut så illa i media att de båda ville gå ut i media och dementera! Kungligheter och kändisar ska inte behöva gå ut i media och dementera om förhållanden/privatliv, men självklart om de väljer att göra så är upp till dem. Personligen föredrar jag Kungens val – han har bara tillstått att det finns uppgifter i boken som är sanna, men inte vilka! Ett gott råd – tro inte på allt du läser i media – oavsett typ av media och land!


 86. Pboo skriver: 9 januari, 2014

  Mary K, tillägg

  Läs min #20 så ska du få chans att lära dig att P Madeleine framförallt använder sin FB-sida till att informera om Childhood o om relevanta samhällsfrågor/områden som berör Childhoods arbete, vilket kan vara FN:s arbete m.m. KP Mette-Marit har också FB, där hon faktiskt skriver mindre om relevant arbete än vad P Madeleine gör o precis som P Madeleine lägger hon ut bilder, men hon skiljer sig mot P Madeleine då hon också skriver om vilken musik o vilka böcker hon tycker om – är alltså enligt dig det sista det som gör att KP Mette-Marits FB är underbar o P Madeleines fruktansvärd?! Varför när KP Mette-Marit åker på ytterligare en meditationsresa i Indien är det underbart, medan när P Madeleine firar sin mamma 70 år med resten av familjen i alperna är det bedrövligt?! Varför enligt dig för miljonte gången är allt P Madeleine gör dåligt medan motsatta gäller f KP Mette-Marit?!


 87. Gneta skriver: 10 januari, 2014

  #76 DU menar inte att du tror på allt vad kvällspressen och en del skvallertidningar skriver. För isåfall borde snart KP VIctoria nedkomma med en elefantunge med tanke på att i någon av dessa skvallertidningar har hon varit konstant gravid i åtminstone 18 månader.
  Så Chris försummelse av P. Madeleine är nog ungefär lika sant som detta


 88. Anna skriver: 10 januari, 2014

  #78.Marguerthe

  ”upphöjda akademikerna” Varför slänger du det till #72Katarina när det är mig du menar?
  Blev du stött av mina akademiska studier? Kan tyda på bildningskomplex?

  ”men anser mig även kunna föra mig i kungliga salonger.” Ytterst tveksamt om det är fler än du som gör den bedömningen.

  Avslutningsvis: Att växelvis kalla sig Marguerithe och Marguerthe är det något som är vanligt bland dina lant- och skogsbrukare? De släktingar jag har, som är bönder, står för vad de heter.


 89. Marguerithe skriver: 10 januari, 2014

  "87" Anna,
  Akademiska studier talar man inte om i bildat sällskap (om man har dessa). Kommentaren var till "de självutnämnda akademikerna på dessa sidor".
  Har du varit med om att man missar en bokstav i signaturen när man fyller i den varje kommentar?


 90. Anna skriver: 10 januari, 2014

  #88. Marguerithe
  Var finns de självutnämnda akademikerna? Någonstans i ditt svammel om medieovana, månne?
  Nä, Marguerithe – stå för dina åsikter även när du får motstånd.

  Bokstav i signaturen? I mitt kommentatorsfält står ifyllt Anna. Men det är ju å andra sidan en Mac. Du kanske kör med PC, jag vet inte hur det fungerar där?

  Nu återgår jag till mina akademiska forskningsstudier 🙂


 91. Anna skriver: 10 januari, 2014

  #76. Marguerthe,
  Dessa åsikter står fortfarande okommenterade från dig.

  #81. Birgitta,
  #84. Pboo
  #86. Gneta


 92. Jeanette skriver: 10 januari, 2014

  Svensk Dam Tidning borde gå in och plocka bort kommentarer här. För det är upprepningar och inte så god ton i läsningen. Liknar mest en massa pajkastning mellan vissa personer i kommentarsfältet.

  Vad står under Kommentera? Jo detta:
  Kommentarerna ska hålla en god ton och vara en nöjaktig läsning.
  Alla kommentarer som är en upprepning eller inte håller god samtalston riskerar att redigeras eller refuseras.


 93. Marguerithe skriver: 10 januari, 2014

  "90" Anna,
  Det blir allt jobbigare för dig att stå emot en stark kommentator med utbildning. Ge upp nu, tillsammans med din lilla grupp ja-sägare.


 94. Pboo skriver: 10 januari, 2014

  #92 Marguerithe

  Eftersom Anna uppmuntrade dig att kommentera några av oss som chockerat har insett att när du skriver en massa negativt och rena rykten och lögner om P Madeleine och hennes make Chris så baserar du dina kunskaper på enbart skvallermedia! Inte nog med det, du har på senaste tiden ansett att det inte går att diskutera då vi alla här inte läser samma media – det blir än mer lustigt att läsa dessa dina kommentarer med tanke på den media du förlitar dig på som sanningsenlig! Det verkar som om du mer skriver om dig själv i din #92; "Det blir allt jobbigare för (m)(d)ig att stå emot en stark kommentator med utbildning."! Om nu media är så sanningsenlig som du hävdar; tror du då på alla rykten som cirkulerat under åren att det varit slut/på väg att bli slut mellan P Carl Philip o Sofia? Eller gäller rykten bara P Madeleine o Chris?


 95. Marguerithe skriver: 10 januari, 2014

  "93" Pboo, Ja det finns alltid korn av sanning i alla rubriker, även om man inte kan ta saker på största allvar. Även vad gäller Sofia och Carl Philip så klart och om Victora och Daniel. Vi grundar väl alla våra åsikter på media av olika slag, trodde jag. Jag vet ingen tidning överhuvudtaget som är sanningsvittne utan man får ta lite här och där. Skulle jag vara den enda här som skriver utifrån media? Finns det någon som har absolut rätt, och i så fall vem? Vad grundar du dina kommentarer på?
  Ska jag vara riktigt ärlig tycker jag att kungaparet är de som är viktiga för mig med sin arbetsmoral och pliktkänsla. De är monarkin i Sverige. Som jag skrivit tidigare tycker jag också att Kungaparets tre barn har en betydligt kyligare utstrålning mot allmänhet och media än för några år sedan och det är förståeligt. Jag tror att återhämtningen efter mediadrevet mot föräldrarna fortfarande skakar barnen. Därav lite spretiga val och ageranden ibland.


 96. Beata skriver: 10 januari, 2014

  72. Katarina,
  Måste säga att du uttrycker dig inte värst intellektuellt! Har du gått i folkskola/grundskola, kanske inte ens det? Du kanske inte visste att din högt beundrade konung hellre hade varit en bonde? Hade han varit ful då, tycker du? Då hade inte utlänningarna beundrat "Sverige och dess natur, vackra städer, fredliga historia etc. nämns."
  Måste säga att något dummare har jag aldrig läst här!


 97. babsan skriver: 10 januari, 2014

  Läste att HELA kungafamiljen var på skidsemetern i Cervinia. En fråga: VEM var då hemma som vikarierande regent?? Trodde att konstitutionen krävde att en i tronföljdsordningen var kvar i Sverige då / om kungen var på resa i utlandet.


 98. Berit Ljungqvist skriver: 11 januari, 2014

  Tror det finns inget land där invånarna är avundsjuka på varandra som i Sverige.
  Tycker faktiskt det är pinsamt över alla uttalanden. Var glad att vi är "vanliga" svenskar.


 99. Kerstin Bergström skriver: 11 januari, 2014

  #96 Beata Det bästa jag har läst på mycket länge! man undrar faktiskt ofta om folk inte kan tänka eller inte har ngn form av empati.
  #98 Berit Ljungqvist ja,du det är ofta man får skämmas att man är svensk.Tyvärr .Alla människor har lika värde men det finns vissa som inte vet vad det betyder.Oftast är det uppkomlingar,som beter sig illa,


 100. ChristinaVideotron skriver: 11 januari, 2014

  73Katarina
  Ta det lugnt .Det du skriver har ar ganska ociviliserat. Du behover inte skymfa bonder och lander med président.


 101. Pboo skriver: 11 januari, 2014

  #95 Marguerithe, del 1

  Media baserar sig självfallet de flesta av oss här på – men det är stor, stor skillnad på att ta det som skrivs i media som en utgångspunkt för diskussion mot att behandla denna information – speciellt när den presenteras som rykten – som en rådande sanning. I dina kommentarer – som vi är flera som reagerat på och kommenterat – skriver du som om rubrikerna på första sidan och rubrikerna till en artikel är "sanningsenliga" och att de är mer än ett sätt att få folk att köpa tidningen, läsa osv. Alla har vi läst olika rubriker på löpsedlar/framsidan på en tidning och väl inne i tidningen framgått det handlar om något helt annat! Ibland måste man allt ge skvallermedia en eloge för deras uppfinnesrikedom!


 102. Pboo skriver: 11 januari, 2014

  #95 Marguerithe, del 2

  Men självklart finns det också sanning i media. Men att leva efter devisen "utan rök ingen eld" är mycket farligt och destruktivt, för det är på detta sätt icke sanningar blir till rykten som blir till prat som helt plötsligt blir till "sanningar". Se exv. på "bilderna" av Kungen – plattfall som alla i media visste – ingen kunde undgå se att de var fejk – men som de inte avslöjade för de ville mjölka ryktena så länge det gick, svärta ned, sälja så mycket som möjligt osv. Men till slut avslöjades allt av Flashback, och MSM stod med byxorna nere, men vad gjorde det dem – de hade nått sitt mål med rykten med tvivel som följd. Rykten är nästan omöjliga att försvara sig mot – oavsett sanningshalt eller inte. Vissa kändisar osv. väljer att gå ut med dementier, andra väljer att vara tysta. Men oavsett val fortsätter ofta drevet – just för att drevet anser att fel val gjorts! Det leder nästan alltid till "damned if you do, damned if you don’t. Vi måste kunna tro/lita på viss info i media, men ej just rykten.


 103. Anna skriver: 12 januari, 2014

  Jag tycker att kommentarerna om drottningens svenska är orättvisa. Drottningen var över 30 när hon lärde sig svenska, och att lära sig ett främmande språk accentfritt i den åldern är endast förunnat ett fåtal. Som någon här sa talar hon det grammatiskt korrekt, och jag tycker också att hon har ett bra ordförråd. Jag har aldrig haft några problem att förstå vad hon säger.

  Jag är säker på att andra "invandrade" kungligheter talar sitt nya språk med brytning – drottning Paola av Belgien, kronprinsessan Mary av Danmark, drottning Máxima av Nederländerna m fl. Kung Philippe och drottning Mathilde talar visserligen nederländska, men inte utan brytning – och då ska man komma ihåg att nederländska är ett av Belgiens tre officiella språk, samt att Bryssel officiellt är en tvåspråkig stad (franska – nederländska).

  Många gånger undrar jag hur den svenska monarkin skulle ha sett ut i dag om drottning Silvia inte kommit i kungahuset när hon gjorde?!


 104. Sthlm skriver: 12 januari, 2014

  Är det inte ovanligt barnsligt och pinsamt att vissa som kommenterar här pekar ut oliktänkare som avundsjuka. Att ifrågasätta statens fördelning av den gemensamma potten är ett sundhetstecken. Vi lever i ett samhälle där vi borde ta mer hänsyn till varandra och där det borde vara en självklarhet att vi inte accepterar att vissa lever i lyx och överflöd medan andra lever i ren fattigdom. Ja, jag förstår att det är riksdag/regering som borde rätta till detta, men det verkar ta tid för dem också att förstå orättvisorna.


 105. emma_h skriver: 12 januari, 2014

  Katarina-citat_"…Tänk att så många inte inser att appanaget även täcker slotten. Vem sköter våra slott bättre än kungafamiljen som gjort det med framgång i flera generationer…"
  Au contraire, det har DU fått om bakfoten läs på…
  Det är STATEN som ÄGER slotten och SKÖTER om dem helt oavsett statskick Det CG gör är DISPONERAR enligt Statens Fastighetsverks Hemsida Han har arrendeavtal på dessa slott för en billig penning & bedriver inkomstbringande verksamhet
  Från Hovets hemsida_ utdrag: Verksamhetsberättelse2012: "Kungliga slotten & tillhörande markområden ägs av staten. Statens fastighetsverk (SFV) ansvarar för slottens drift & underhåll där 1 långvarigt & gott samarbete utvecklats genom åren. Ståthållar-ämbetet svarar f förvaltning tillsyn enl. Kungl. Dispositionsrätten"


 106. Pensionär skriver: 12 januari, 2014

  #103
  Då hade väl någon annan kommit i Silvias ställe. Kanske en av hans bekanta i nöjesvärlden. Och barnen hade hetat Fia, Lisa och Uffe. För du tror väl inte att han förblivit ungkarl.


 107. marianne skriver: 13 januari, 2014

  Det är väl sött att hunden får vara med


 108. mary kMaryKristiansen skriver: 15 januari, 2014

  # 84 PBoo: Hvert av MMs oppdrag er stort sett noe mer avanserte og langvarige enn de få gangene Madeleine tar flyet fra USA for å nærvære ved familiebegivenheter, som her ofte kalles oppdrag! MM deltar i som aktiv bidragsyter på satsingsområder Norge er tungt inne i økonomisk – både i store FN-prosjekter i mange fattige land, HIV-bekjempelse, Kvinne-utdanning og -helse, markedsfører sakene i World Economic forum, som foregår i disse dager (en uke). MM/kronprinsparet deltar i en ukelang fylkesreise i Norge, følger opp og deltar som aktive lærere og deltagere i mange av sine prosjekter i Kronprinsparets fond, som f eks Pøbel-prosjktet, verdighetsprosjektet (anti-mobbing) og mange andre. MM har engasjert seg aktivt i miljø-spørsmål på flere arenaer. FN har også engasjert henne til å delta i ledelsen av et prosjekt hvor også Mary deltar. Og hun støtter og nærværer mange lokale initiativ, bl a. i et Røde Kors-ledet prosjekt for hjemmeværende innvandrer-kvinner osv,osv. Mange av FN-prosjektene har medført opptil 3 ukers varighet. I tillegg har hun en familie å drifte, hvor barna sier at det er hun er "sjefen". så hun må jo også være en tydelig mor! Jammen må Madeleine ha stått på det siste året for å ha deltatt i like mye som dette. Nå må noen forklare for meg hvilke tilsvarende oppdrag Madelene har deltatt i hvis denne danske sammenligningen skal ha noen som helst troverdighet!!!!!!


 109. mary kMaryKristiansen skriver: 15 januari, 2014

  # 86 PBoo: Nå "dikter" du mye og legger i min munn/tastatur saker jeg hverken har skrevet eller sagt! Du er tydeligvis god til å lage rykter og i dette tilfelle dokumenter-bare løgner – nå om meg: Jeg har ikke vært på MMs og Madeleines FB-sider, men kommenterer andres ( bl. a. # 47) kommentarer om hennes FB-side hvor det vises til bl. a. dårlige bilder av voven, som Sv Dam viser fram. Slikt er uinteressant for folk flest. Jeg viser jo også til at noen av mine nieser har lagt ut dårlige bilder av sine nyfødte barn, som blir uinteressante fordi bildene er like dårlige som Madeleines. Jeg har tross alt sett disse barna i virkeligheten også! Jeg har ikke sagt/skrevet at MMs FB-profil er "underbar"!!!!!!!!!!!!
  Jeg har ikke sagt/skrevet at Madeleines FB-side er "fruktansvärd"!!!!!!!!! HVOR HAR DU FÅTT DETTE FRA? Vær litt saklig!!! MM har vært på en helse-reise til India, som mange andre kjendiser før og etter henne!!! Helt OK!!!!! Men du får det til å høres som om hun ofte er på India meditasjon! Også kongelige må få lov å søke personlig utvikling!


 110. Pboo skriver: 15 januari, 2014

  #Mary K

  Citerar; "Ja, Madeleines vov på FB må jo være en höjdare for den universitetsutdannede intelligensia, som skriver her på sidene! Thi-hi! Noen mennesker må jo ha god tid når de hver dag deltar på FB, Instagram, Twitter – hvor de melder om og viser fram hverdagstrivialiteter! " Detta är att ondgöra sig över, raljera och förminska den svenska P Madeleines FB! Nu blir det ännu mer lustigt då du nu medger att du inte varit inne på P Madeleines FB utan lyssnar på andra och tror att de har hela sanningen – skaffa dig kunskap innan du kommenterar, raljerar, förminskar någon! Skillnad på officiella uppdrag för KP Mette-Marit och P Madeleine – den förstnämnda ska en dag bli drottning i Norge och borde då verkligen ha andra uppdrag än en som nu är nr 4 i tronföljden!


 111. Eliza skriver: 16 januari, 2014

  Apropå skvallermedia. Det finns en tidning som heter Hänt i veckan. Läser man deras första sida vilket jag brukar göra hos frissan så kan det t.ex stå Madde flyttar ut. Så ledsen över sveket och då ska man naturligtvis luras att tro det . Tittar man i tidningen
  så stå det att både hon och Chris flyttar till en större lägenhet och att hon är ledsen över att inte kunna gå på nobelfesten. Det är så rykten kommer igång.Folk läser bara framsidan. Dålig stil av tidningen. Försumma Madeleine? Hanhar varit med henne i 3 1/2 veckor i Sverige nu.


 112. elsemor skriver: 18 januari, 2014

  Madeleine deltar jo ikke i en fotografkonkurranse. Derimot har hun snudd seg, på sin luftetur med hunden sin, fotografert, og delt sitt øyeblikk med oss. Tusener av slike enkle bilder ligger i skuffer og skap i våre land. Hvorfor skal en prinsesse være annerledes? Hun er et menneske akkurat som deg og meg. En kan ikke forvente at de skal være best på alle områder fordi de er kongelige. Kan noen av dere ALT??
  .


 113. Ketty Magnusson skriver: 21 januari, 2014

  Ni negativa varför köper och läser Ni denna tidning och sida,
  Ni vet ju att det handlar om kungahusen och kändisar. Lägg ner så sparar Ni dessa pengar


Annons

Laddar