Se Oscar i hockeytröja när kronprinsessfamiljen firade hockeyguldet

Se Oscar i hockeytröja när kronprinsessfamiljen firade hockeyguldet
Kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Oscar och prinsessan Estelle kom tillsammans med prins Carl Philip till Lovisa Ulrikas matsal på Kungliga slottet för att ta emot de svenska guldhjältarna i ishockey.
Annons

Det blev ett kungligt firande som heter duga för guldhjältarna strax efter hemkomsten från världsmästerskapen i Danmark. Killarna i vårt svenska landslag Tre Kronor möttes upp av kronprinsessfamiljen och prins Carl Philip på slottet där de gratulerades till världsmästerskapsguldet.

Annons
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel samt deras barn prins Oscar och prinsessan Estelle samt prins Carl Philip med hockeyhjältarna.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel samt deras barn prins Oscar och prinsessan Estelle samt prins Carl Philip med hockeyhjältarna.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel tog också med sig barnen, både prinsessan Estelle och prins Oscar fick denna gång vara med att gratulera ishockeystjärnorna. Prins Oscar blev också belönad med en extra fin present, den svenska landslagströjan med alla spelarna autografer på.

Prins Daniel med prins Oscar i famnen.
Prins Daniel med prins Oscar i famnen.
Annons

Därefter åkte de stolta guldmedaljörerna iväg mot ytterligare firande i Kungsträdgården där de fick möta det svenska folkets jubel till tonerna av bandet The Poodles.

Prinsessan Estelle tog artigt i hand och hälsade på ishockeygänget som tagit VM-guld.
Prinsessan Estelle tog artigt i hand och hälsade på ishockeygänget som tagit VM-guld.

Kung Carl Gustaf hade tidigare under dagen besökt Gotland för återupprättandet av Gotlands regemente (P 18), annars kan man tänka att den mycket sportintresserade kungen också kommit till firandet.

Annons

Prins Oscar och prinsessan Estelle firar VM-guld på slottet.

 

 

Annons

Även prins Carl Philip har lagt upp en bild från gårdagens möte med landslaget, han skriver:

-Igår tog jag och min syster och familj emot världsmästarna i ishockey. Vilken insats!

Annons

Här är bilden på kungahusets Instagram – med hela landslaget och kungligheterna tillsammans.

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

58 kommentarer till “Se Oscar i hockeytröja när kronprinsessfamiljen firade hockeyguldet”

 1. Christina Kari Helsinki skriver: 22 maj, 2018

  Grattis Sverige!
  Ni är bara så bra. Är en avis finländare då det gäller Sverige. Ni är så bra inom ekonomi, sport och nöje. Jag är nästan lika avundsjuk på er som svenska rojalister är på det oslagbara brittiska kungahuset. Men jag jämför inte oss med er.


 2. Karin Björkman skriver: 22 maj, 2018

  Jag kan inte förstå varför Oscar ska bäras hela tiden, han måste vara väldigt tung. Mycket märkligt.


  1. m skriver: 22 maj, 2018

   Och jag förstår inte varför barnen var tvungna att missa förskolan och förskoleklassen bara för att kläs upp och visas upp för folket en dag som skulle ägnas åt landsslagets guld….. Detta skulle varken CP eller M göra med sina barn.


  2. Anne Sofie skriver: 22 maj, 2018

   Hvor er Oscar fin i sin mini trekronar-trøje med alle autograferne — og stort tillykke til Sverige med guldet.
   Når man bare er to år, er mødet med pressen og så mange fremmede så tæt på… ganske overvældende!
   Men den slags kommentarer er set tidligere, også når det gjaldt danske småprinser, fx bar Marie meget på prins Henrik, så meget at flere her kommenterede og mente, han ikke kunne gå selv!
   Men hvis man har set, hvor hurtigt og med lange skridt Joachim går, var det nok også en del af forklaringen!


  3. Kristiina från Turku skriver: 22 maj, 2018

   De träffade spelarna 16.30, jag tror att barnen är inte I förskolan då. Oscar var i Daniels famn bara när de välkomnade spelarna.
   http://www.dailymail.co.uk/femail/article-5754373/Swedens-Princess-Victoria-Prince-Daniel-host-ice-hockey-team.html


  4. Ina Lykkegaard skriver: 22 maj, 2018

   Det er da vist kun på et enkelt billede at Oscar bæres. Det må da være overvældende for sådan en lille fyr at der kommer så mange fremmede mennesker ind af døren.


 3. Barbro Johansson skriver: 22 maj, 2018

  Håller med Karin Björkman, och varför ska de alltid ha honom med när han tydligt visar att han inte är intresserad. Låt honom vara hemma i lugn och ro, han gillar tydligen inte folksamlingar och uppmärksamhet.


 4. Ingrid skriver: 22 maj, 2018

  Att vara med föräldrarna på jobbet verkar inte vara den lille gossens älsklingsuppdrag, varför får han inte stanna hemma?


 5. Marion skriver: 22 maj, 2018

  Karin,
  Sâ dum kommentar. Det är väl väldigt ofta som man bär smâ barn. För att de ska se bättre, synas, osv….
  Och varför tror du han bärs “hela tiden”?


 6. Stefan skriver: 22 maj, 2018

  Christina Kari Helsinki!
  Ekonomi? Detta måste du missförstått, om du nu då inte menar att vi är duktiga på att trycka sedlar, pressarna har nu gått varma under lång tid…
  Tick, tick…snart så brister bubblan…


  1. Bror skriver: 22 maj, 2018

   Stefans diagnoser på svensk ekonomi är ungefär lika insiktsfulla som hans fromma förhoppningar om en lyckligare värld med ett skrotat FN under en gudomliggjord Trump.


  2. Stefan skriver: 22 maj, 2018

   Käre Bror!
   Håll dig du till din Proust, för detta med ekonomi är uppenbarligen inget du begriper. Sveriges BNP tillväxt per capita är nu nere på historiskt låga nivåer samtidigt som skuldberget växer. Det ser mycket illa ut.


  3. Bror skriver: 22 maj, 2018

   Stefan (13:34)
   Sveriges statsskuld är idag den lägsta sedan 1977.
   När det gäller BNP, har den svenska tillväxten under den senaste tjugoårsperioden legat högre än OECD-snittet och landat på i genomsnitt 2,6% per år. Det är tiondelen över tillväxtsiffran för USA under samma period.
   Inte illa för en liten, exportberoende och öppen ekonomi. Särskilt inte om man betänker utsattheten genom den starka integreringen i den globala ekonomin. Jmf. Trump och hans handelskrig.


  4. Stefan skriver: 22 maj, 2018

   Käre Bror!
   Jag skrev nu BNP tillväxt PER CAPITA samt SKULDBERG (således det totala), och genast börjar du då trixa och ta fram något helt annat. Är du inte ärlig nog, eller förstår du inte skillnaden?


  5. Bror skriver: 22 maj, 2018

   Stefan (15:12)
   Det s k “skuldberget” är en riskfaktor vid bedömning/prognoser baserade på (i första hand) BNP-utvecklingen.
   Att “skuldberget” används i vulgärpropagandan på grund av sin “myckenhet” (“Så här mycket pengar är vi alla skyldiga!”) har inget med kvalificerad ekonomisk analys att göra. I själva verket kan “skuldberget” ses som en ganska träffsäker indikator på vad slags förtroende enskilda och företag har för den förhandenvarande ordningen.


  6. Stefan skriver: 23 maj, 2018

   Käre Bror!
   Vad beträffar skuldberget så vet jag inte vad du nu försöker säga. Staten har vältrat över mycket ansvar på kommunerna, så att prata om statsskulden utan att nämna kommunernas skenande skulder är ointressant. Och BNP-tillväxten PER CAPITA vill du nu ens inte prata om?


  7. Bror skriver: 23 maj, 2018

   Bäste Stefan (8:59)
   Per capitaredovisning av BNP är ju bara en redovisningsform för att möjliggöra rättvisande jämförelser mellan olika länder med olika/rörlig befolkningsutveckling.
   Vad är det som är så konstigt med det?
   “Skuldberget” så. Menar du verkligen att höjden på detta “Berg” inte kan användas som ett mått på tillit och förtroende inför framtiden hos hushåll och företag, liksom bland primär- och sekundärkommuner?
   Problem blir det först om privata och offentliga “skyddsnät” saknas.


  8. Stefan skriver: 23 maj, 2018

   1. BNP-tillväxten per capita är väsentligt mycket mer
   intressant än BNP-tillväxten som sådan. Hade du också förstått att hundratusentals människor “medverkar” till BNP-tillväxten men icke ingår i befolkningsunderlaget så hade du förstått att läget är än mer oroande. 2. Att kommunerna nu lånar till välfärden, inte ens detta bekymrar då dig?


  9. Bror skriver: 23 maj, 2018

   Stefan (13:31)
   Bara lugn, käre vän!
   Jag är väl medveten om den kritik som riktas mot BNP-begreppet. Särskilt då det den svajiga kausaliteten mellan ekonomisk tillväxt och social välfärd.
   Till sist ett gott råd.
   Lyssna mindre till Aktiespararna och Svenskt Näringsliv och deras rop Vargen kommer! och mer till de ekonomer som står förhållandevis fria från olika partslojaliteter. Det finns sådan nämligen. Och närmare än du tror!


 7. Hellu skriver: 22 maj, 2018

  Barnen måste vara med pr:s skull, gillar de det eller inte.


 8. Stefan skriver: 22 maj, 2018

  Var inte den största vandringspokalen på plats?


 9. Christina Kari Helsinki skriver: 22 maj, 2018

  Stefan

  Jag är faktiskt inte i bilden men har förstått att era siffror om tillväxt, export plus allt annat är bra…kanske jag har fel, lovar att checka. Trodde att kungaparet öppnat dörrarna för exportministern.


  1. Stefan skriver: 22 maj, 2018

   Christina!
   Du måste skilja på de siffror som vår finansminister väljer att presentera och de siffror som betyder något.
   Magdalena passar utmärkt på Dramaten, i någon tragikomisk fars.


 10. konsttanten skriver: 22 maj, 2018

  m:
  kommentera inte händelser som du inte vet något om….igen! Estelle och Oscar är inte på förskolan sent på eftermiddagen!
  V&D gör helt rätt som bär Oscar i nya situationer, som ex här när ca 40 nya personer plus fotografers blixtar fyller rummet.


  1. m skriver: 22 maj, 2018

   Ja man kan ju välja hur man ser på det uppenbara, håller med om att det enbart handlar om monarkistisk Pr och ingenting annat. Finns nog många andra roliga saker för dessa båda små barn att ägna sig åt, de hinner nog med offentligheten så att det räcker och blir över i framtiden.


  2. m skriver: 22 maj, 2018

   Eller vart finns Carl Philips söta barn? Fick de inte vara med för att de stjäl uppmärksamheten från de barn som ska vara i fokus…gissa.


 11. Stina skriver: 22 maj, 2018

  Tänk vad kul för Prins Oscar att ha alla autografer på tröjan! När han blir större förstår han vilken ” skatt” han fått.
  ( Värdefullt samlingsobjekt för många. )


 12. josefin skriver: 22 maj, 2018

  Ingen akte till Kopenhamn for att titta alltsa. Och varfor kan den sk folkliga Hagafamiljen inte fira folkhjältar med folket, utan insisterar pa privat audiens?


  1. Kristiina från Turku skriver: 22 maj, 2018

   Daniel var på finalen med kronprins Frederik.


  2. Bror skriver: 22 maj, 2018

   Så här dags vet vi vad som väntar oss med Victoria vid rodret. Nig vackert, bocka fint inför ers kungliga höghet!
   Bomberjacka, jeans och kullerbyttor i skogen är endast till för PR-folket.


  3. m skriver: 22 maj, 2018

   Ja precis så är det Bror. I Norge tex så niger även de mindre barnen för de som är äldre…av artighet och respekt.


 13. Fia Andersson skriver: 22 maj, 2018

  Instämmer med signaturen m.
  Låt barnen vara hemma. Tids nog kan de varamedpå allt. Låt demvara barn!!


 14. Ingrid skriver: 22 maj, 2018

  Bror,
  Mitt i prick!


 15. Christina Kari Helsinki skriver: 22 maj, 2018

  Bror
  Skrev tidigare att jag har sommarhus i Pernå och betr. Victoria skulle de säga på sin dialekt” he blir ti sia”. Tror ändå att Olof Palme vars mor kom från Pernå, också begravd där, räddade Sverige.
  Kungen fick ändå för stora skor och Victorias framtid skall vi inte spekulera om.
  Utom om vi ser humorn.


  1. Bror skriver: 23 maj, 2018

   Bästa Christina KH
   Här har du nog kastat om generationerna.
   Olof Palmes mor, Elisabeth von Knieriem var lettiska och kom till Sverige och familjen Palme i samband utbrottet av 1:a världskriget. Hon studerade då medicin i Freiburg.
   Så kom det sig att sonen i familjen Palme, Gunnar, lärde känna Elisabeth.
   Olof Palmes farmor och Oscar Levertins musa, Hanna von Born, är mycket riktigt begravd i Pernå, Nyland.


 16. Emmyh skriver: 22 maj, 2018

  Herregud vad det klagas! Och hur kom Sveriges BNP in i diskussionen om välkomnandet av Tre Kronor-laget efter VM-guldet?
  GRATTIS Sverige! Kul att kronprinsessfamiljen ville gratta!


  1. Bror skriver: 22 maj, 2018

   Fråga Stefan! Det var han som började.
   Men ibland kan man väl tillåtas ta ut svängarna något. Eller hur?
   F ö skulle jag nu kunna dra en lång harang om det imaginära BNP-värdet knutet till det svenska VM-guldet. Men jag avstår. Det får vara måtta på allt, som bonn sa, när han ställde undan litern.


 17. Emma skriver: 22 maj, 2018

  Det är väl samma tröja som Oscar fick förra året (då var den för stor). https://www.svenskdam.se/2017/05/efter-vm-guldet-har-traffar-estelle-och-oscar-hockeylandslaget/


 18. Sara skriver: 22 maj, 2018

  Varför så många bilder på just Estelle och Oscar??? Vad försöker man säga?


  1. m skriver: 23 maj, 2018

   Ja man får ju knappast känslan av att landslaget ska få vara i fokus….


  2. Marguerithe skriver: 23 maj, 2018

   Sara,
   Undrar detsamma. Sofias och Carl Philips barn får aldrig vara med. Alexander kunde väl piggat upp den här tillställningen.


  3. Kristiina från Turku skriver: 23 maj, 2018

   “I mittenledet har vi statschefen, kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle, övriga medlemmar i kungafamiljen finns där för att stödja statschefen och hans arbete, säger Margareta Thorgren, informationschef vid Hovet.”
   https://www.expressen.se/nyheter/kungligt/ku-vill-begransa-anslaget-till-den-vaxande-kungafamiljen/


 19. Christina skriver: 22 maj, 2018

  Grattis Tre Kronor till guldet. Bra gjort. Fint av kronprinsessfam att ta emot spelarna. Fina bilder.


 20. Ingrid skriver: 23 maj, 2018

  Intressant att V ska vara medelpunkten när det är dessa utomordentligt duktiga gossar som vunnit VM.


 21. konsttanten skriver: 23 maj, 2018

  Bror: Vilken felaktig och ful kommentar!!!!

  Det är kronprinsparet, ibland också med barnen, som skall representera Sverige i första hand!! Det är märkligt att så många inte förstår det.
  Att C-Ph var med, är väl att han är en man, Madeleine hade inte passat där.


  1. Bror skriver: 23 maj, 2018

   Vilken kommentar åsyftas?
   Här finns som synes att välja emellan.
   Ta också en funderare på innebörden av uttrycket ‘Beauty lies in the eyes of the beholder’ och på vilket sätt det har bäring här.


  2. josefin skriver: 23 maj, 2018

   Konsttanten, nu förtar Du dig verkligen: en man, men inte en kvinna passar in att fira ett värlsmästerskap. Med sadana som Dig i “tankesmedjan” sa kan folket vara säkra pa att inskränktheten kan härska i all evighet. Ska Du göra ett litet försök att ta steget in i 21:a arhundradet?


 22. MONA skriver: 23 maj, 2018

  Bilderna väljs bland många bilder av denna tidnings bild redaktör
  som väljer att fokusera på barnen.
  Detta blad handlar om kungligheter.Sport redovisas i andra media.
  Stefan .Sollefteå sjukhus fick stora besparingar och nedlagt BB 2014
  anledningen var att dina vänner inom högern lämnade ett gigantiskt
  budgetunderskott i Västernorrland.


 23. PernillaA skriver: 23 maj, 2018

  konsttanten skriver:
  23 maj, 2018 kl. 09:36
  Att C-Ph var med, är väl att han är en man, Madeleine hade inte passat där.

  Konsttanten vilket uttalande.
  Madeleine hade mycket väl passat in, lika mycket som en man

  Du som har börjat läxa upp andra, gärna med : fy skäms osv skulle kanske ta fundera över dina egna kommentarer


 24. konsttanten skriver: 23 maj, 2018

  Bror: Åsyftar 22 maj kl 15 25.

  Josefin: Jag är inte feminist, och Madeleine är vad jag förstått, ej intresserad av ishockey.


  1. josefin skriver: 23 maj, 2018

   Maste man vara feminist for att tillata individer att ha individuella intressen, snarare an att álägga dem intressen en bloc? Alla flickor ska göra sa, alla pojkar sá, alla kristna gor XX, alla muslimer YY, alla blondiner sager bella, alla brunhariga sager aha…..det blir mer intressant om man tillater lite blanding


  2. Marguerithe skriver: 23 maj, 2018

   konsttanten,
   Jag håller med dig. Jag är inte heller feminist. Ishockey är för grovt och manligt för att prinsessor ska stå och hurra. Sofia var ju inte heller med. Låt männen leva med sina intressen.


 25. Bror skriver: 23 maj, 2018

  Stefan, Bror och Proust!
  Till Stefans underkännande av mig som ekonom, vilket jag parentetiskt tycker är väldigt roligt, samtidigt som han lyfter fram mig som älskare av Proust, vilket jag tycker är minst lika roligt, fogar jag nu följande:
  Till skillnad från de flesta som säger sig ha läst hela På spaning… har jag också läst Appendix.
  Att släppa den uppgiften brukar få tyst på vilket högbrynt salongslejon som helst av den Engdahlska modellen.


 26. PernillaA skriver: 23 maj, 2018

  Konsttanten, Hur vet du att CP är interesserad av shockey,


 27. Konsttanten skriver: 23 maj, 2018

  Enl Johan T Lindwall är inte C-Ph sportintresserad, undantag ishockey.


 28. konsttanten skriver: 23 maj, 2018

  josefin: Svart-vitt tänkande är aldrig rätt; det finns något som heter mittemellan.


 29. Daga skriver: 24 maj, 2018

  Du är som en storasyster bör vara du lilla tronföljerska. Vara nära sina småsyskon ska vara en en ohejdad vana.Du tar hand om lillebror såååå fint,Estelle! Bra! Hälsningar Daga.


 30. Monarkist skriver: 28 maj, 2018

  Daniel och Frederik var på finalen. Är inte det gott nog åt er alla??? Dessutom, det finns ingen som tvingar någon att niga. Niger man är det självmant. Inte ens drottning Elisabeth kräver det. Jag är kronprinsessparist, men skulle aldrig drömma om att niga. Uppskattning kan man visa på annat sätt, med handslagets karaktär och via ögonkontakt. Hoppas att Nordens kungahus följer det nederländska och det belgiska kungahusen när de yngre tar över. Då blir det betydligt färre nigningar.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar