Se oväntade bilderna – kronprinsessan Mary knäcker en pilsner

Se oväntade bilderna – kronprinsessan Mary knäcker en pilsner
”Hvergang”, sa kronprinsessan Mary och knäckte en öl som om hon aldrig gjort annat. Öltillverkaren Carlsberg gjorde vågen.
Annons

Kronprinsessan Mary av Danmark släpper loss! Vi är vana vid att se Mary snygg, elegant, värdig och väldigt kunglig. Men på ett besök i New York nyligen visade hon en helt annan sida, när hon – med till synes van hand – knäckte en öl på en offentlig tillställning.
Den danska kronprinsessan gästade The Big apple i syfte att belysa Danmarks framgångsrika arbete för ett mer hållbart näringsliv och samhälle. Danskt näringsliv stod som värdar för ett event med parollen ”Denmark: It´s more than a small country – it´s a BIG idea”, som ägde rum på 48:e våningen i en av Manhattans skyskrapor.

Annons
Kronprinsessan Mary såg ut att vara beredd på en dusch när hon öppnade ölburken...
Kronprinsessan Mary såg ut att vara beredd på en dusch när hon öppnade ölburken.

Blev bjuden på Carlsberg

Ett av företagen som deltog i eventet var den danska öltillverkaren Carlsberg, som visade upp sin nya, smarta förpackningslösning, kallad The snap pack. Lösningen innebär att ett flerpack ölburkar, som tidigare hölls ihop av plast, numera hålls samman med miljövänligt lim.

Självklart kunde företagets pr-folk inte missa möjligheten att bjuda kronprinsessan på en öl. Och till allas stora förvåning och förtjusning tackade Mary faktiskt ja, och ”knäckte en öl” som om hon aldrig gjort annat… Förvånande, ja – men glöm inte att Mary faktiskt mötte sin prins en sen kväll på krogen Slip Inn i Sydney!

Skål! Fast om Mary verkligen drack ölen vet vi inte...
Skål! Fast om Mary verkligen drack ölen vet vi inte…

Festen hade även en höjdpunkt av mer formell karaktär, och det var när kronprinsessan Mary delade ut priset Hans kungliga höghet Prins Henriks äresmedalj till designerföretaget Ilse Jacobsen, som bland annat är känt för sina draperade omlottklänningar. Priset och diplomet togs emot av Ilse Jacobsen själv.

Danska designern Ilse Jacobsen tog emot pris ur kronprinsessans hand.
Danska designern Ilse Jacobsen tog emot pris ur kronprinsessans hand.

Men detta var förstås inte det enda kronprinsessan Mary gjorde under sitt New York-besök. I sin roll som ambassadör för FN:s befolkningsfond (UNFPA) deltog hon även i ett möte i FN:s generalförsamling. Mötet handlade om hur kvinnors rättigheter ska kunna skyddas i konflikthärdar som Sydsudan och Jemen.

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

14 kommentarer till “Se oväntade bilderna – kronprinsessan Mary knäcker en pilsner”

 1. Ina skriver: 9 oktober, 2018

  Selvfølgelig kan Mary åbne en dåse øl – Kronprinsparret har deres egen husholdning – så lur mig om ikke de også har sådan noget stående i deres køleskab.


 2. vesna skriver: 9 oktober, 2018

  Det var roligt att se hennes grimas. Prinsessan är en duktig representant för sitt land.


 3. Pa skriver: 10 oktober, 2018

  det skulle inte de svenska kungligheterna våga antar jag?


 4. Carin Hawee skriver: 10 oktober, 2018

  Eleganta Mary gör alt med samma stil och finess.Vare sig det gäller att besöka sjuka eller som här knäppa upp en ölburk !En fin representant för Danmark.


 5. undrende skriver: 10 oktober, 2018

  At Mary fronter Carlberg øl , er vel ikke helt greit ?


 6. CVM skriver: 10 oktober, 2018

  Prins Fredrik kunde inte få en bättre fru som dessutom lärt sig rollen som blivade Drottning
  på ett proffisionelt men ändå naturligt sätt.
  Svärmor tittar stolt på sin sons val av Fru och
  känner att dom kommer föra arvet vidare.
  CVM


 7. Leo skriver: 10 oktober, 2018

  Usch, vilken fjantig rubrik!


 8. Annette skriver: 10 oktober, 2018

  Der er ikke den store forskel på at drikke en coca cola af en dåse/burk og en øl …… med mindre man altså aldrig drikker øl (og spiritus)! 😉


 9. Ingrid skriver: 10 oktober, 2018

  Hon vet vad hon gör och hon har dessutom mandat att göra det!


 10. Daga skriver: 10 oktober, 2018

  Skål på dig fina Mary! Som jag sagt förut den här kvinnan påminner på något egendomligt vis om kronprinsens mormor Ingrid.Själv har jag i min närhet en sonhustru som minner så mycket om min egen i minne svärmor.Dom finns där bara,gesterna,uttrycken, den dråpliga humorn och de vackra lite oroliga händerna.Jaa det är fler som instämmer.Egendomligt eller är det bara ett minnets lilla vågskvalp.Mvh Daga


 11. Monarkist skriver: 10 oktober, 2018

  Exakt, Ingrid! Och då är man trygg i det man gör.


 12. Fleur skriver: 10 oktober, 2018

  Vet ni, Billed Bladet (motsvarar Svensk Damtidning) har visat en video, där man ser att kronprinsessan Mary öppnar ölburken på låtsas, och hon låtsas också ta en klunk öl. Tänk om hon hade öppnat på riktigt och ölet bara sprutat ut över fina silkesblusen, inget bra.


 13. Magdalena skriver: 10 oktober, 2018

  Ser ingen grunn til hverken å unnskylde eller forklare. Deilig befriende å se bilder hvor også kongelige oppfører seg som folk flest,- naturlig og med grimaser. Håper det smakte godt!


 14. Isidor skriver: 11 oktober, 2018

  vilken dådkraft! kan de svenske matcha detta?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar