Se två filmer med danska kronprinsparet

Se två filmer med danska kronprinsparet
Annons

frederik-mary-barn-tv

I samband med resan till Australien har kronprins Frederik och kronprinsessan Mary ställt upp för en intervju – se filmerna här.

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary har ställt upp för en tv-intervju med familjen inför resan till Australien. Filmen med intervjun ligger uppe nu på danska hovets hemsida, ni kan se den här. Det finns också en film till där kronprinsparet besöker Köpenhamns hamn.

Annons

mary-youtube

Av Agneta Nisbeth
Foto: Faksimil Youtube

httpv://www.youtube.com/watch?v=SZHw5_Ov3Wg

httpv://www.youtube.com/watch?v=t1vOf8scTGQ

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

45 kommentarer till “Se två filmer med danska kronprinsparet”

 1. Anna skriver: 30 oktober, 2013

  Det är pinsamt hur lite jag uppfattar av vad Fredrik säger, av någon anledning tycker jag det är lättare att förstå Mary på när hon pratar.


 2. Eva, DK skriver: 30 oktober, 2013

  Danmarks svar på The Beckhams!
  De er ihvert fald utrolig glade for at stille op i medierne…… ingen kongelige lader sig interview så ofte, som Mary og Frederik.
  Jeg er ganske træt af dem, derfor logger jeg ind på SD, her får man også input om andre kongelige – også mindre eksponerede. Håber I vinder nomineringen den 14. november!


 3. Maggi skriver: 30 oktober, 2013

  Interessant at se. Dejligt at parret byder/bjuder på sig selv og man får lov til at se lidt til deres omgivelser, det savner man fra de andre yngre kongelige familier. Når det så er sagt, synes/tycker jeg ikke at kronprinsparret lytter/lyssnar til hinanden/varandra, de lever meget hver deres liv, kan man se. Og det der er lige smertefuldt/det som gör ont at se på hver gang/varje gång er deres distancerede forhold til alle de børn. Men igen, det er sikkert en anden oplevelse for Frederik end hans egen barndom!


 4. Monica skriver: 30 oktober, 2013

  Nu kommer den där tuttenutt-genen fram hos mig i full styrka;
  vilka bedårande små charmprinsar och prinsessor!

  Tvillingsyskonen är fortfarande rågblonda lintottar – gulligt!

  Så stolta kronprinsparet måste vara över sina söner och döttrar.
  De ser ut att må fantastiskt bra och växer (alldeles för) fort!


 5. Jessica skriver: 30 oktober, 2013

  @ Eva, DK, nr 2, man är aldrig profet i sitt eget land. 😉 Det egna kungahuset är lätt att överösa med förebråelser; andra går fria och lyfts till skyarna. Ja, jag borde väl veta det – jag gör mig nämligen själv skyldig till detta alldeles för ofta! Med det sagt – några minuters intervju då och då är det minsta vi kan vänta oss av våra blivande statschefer och deras äkta hälft. De är offentliga personer som representerar sin nation; så länge sammanhangen är seriösa så är det till gagn. Hade de gömt sig i sitt elfenbenstorn hade man förargat sig; när de kommunicerar i media är de ‘kamerahungriga’.
  Damned if you do, damned if you don´t.


 6. Anna skriver: 30 oktober, 2013

  Kan inte förstå att man klagar på att de ställer upp för mycket i media. Det är ju kungligheternas ända sätt att nå ut till hela folket och i förlängningen få legitimitet. Här i Sverige får man ju i princip bara kontakt med de kungliga om man väljer att bevista något av deras sällsynta uppdrag i landet. Annars trycker ju de på sina slott, hur snålt de än blåser kring dem, känns det som.


 7. Maj-Britt skriver: 30 oktober, 2013

  Anna , Jag tycker också att det är mycket lättare att förstå Mary än infödda danskar, men det beror kanske på att när man talar ett främmande språk, så lägger man sig vinn om att tala tydligare?


 8. Birgitta LöfgrenSvenskDamtidning skriver: 30 oktober, 2013

  Håller med att det är lättare att förstå Mary. Jag hör ju inte om hon bryter när hon pratar. I mina öron låter det bra, bättre än vår Drottning pratar svenska efter så många år i Sverige


 9. Jessica skriver: 30 oktober, 2013

  Snälla, söta Damtidningen –
  kan Ni inte släppa in lite * l u f t * mellan raderna i längre inlägg?

  Måste allt vi skriver tryckas ihop till andnöd och därmed bli
  extra svårläsligt?
  Respektera nytt stycke och ny rad osv- vi betalar Er, faktiskt!
  Det både ser ut och är oprofessionellt, som ni gör.
  Ni månar säkert om tidningens layout – gör detsamma med våra inlägg, tack!


 10. Birthe Vejrum skriver: 30 oktober, 2013

  # 3 Maggi … jeg synes din kommentar er led. Hvis du mener dine sårende ord, så må du henvende dig til de relevante sociale myndigheder og fremføre din klage.


 11. Pboo skriver: 30 oktober, 2013

  Fina filmer på ett fint par och en fin familj! Håller dock med #3 Maggi att paret inte riktigt verkar lyssna på varandra eller inte verkar tillräckligt intresserade av vad den andra säger. Eftersom så många tycker om att leka amatörpsykologer, något jag kritiserat, men den kritiken uppskattas oftast inte – så kan jag väl istället sälla mig till skaran! Blink, blink! Jag tycker nästan i filmen när de sitter i soffan att KP Mary ser lite nervös ut och sitter på helspänn inför vad KP Frederik ska säga! Men som sagt tolka bilder, filmer är intressant men inte helt lätt! Håller däremot inte med #3 Maggi att de är distanserade med barnen – utan precis tvärtemot – de är här och alltid när jag sett mycket varma och engagerade med barnen!


 12. Eva, DK skriver: 30 oktober, 2013

  #5 Jessica. Der findes visse som er profet i sit eget land: Dronning Margrethe og kong Harald.
  Mary må vel også siges at være profet i sit eget land, Australien,jfr. BB – og hos dig, mens du jævnligt skriver så hånligt om Marie, som ingen andre! Gamle links/artikler ligger jo fremme ofte nu (med rødt)!
  Jeg bryder mig ikke om et kongehus, som optræder som en del af en never ending soapopera. At du er tilhænger af kongehuset som et stort skuespil, den holdning deler jeg ikke.
  Børnene er søde og bliver kaldt ned fra den private etage ovenpå…… og som på kommando fra barnepige 1, 2, 3… så stormer de ind og falder Mary om halsen, som små dresserede aber. Spil for galleriet, ta’ gerne plads Jessica ! 😉


 13. Anna skriver: 30 oktober, 2013

  En sådan otroligt trevlig familj!
  Fredrik borde dock raka av sig skägget………. ser ovårdat ut.
  Mary är vacker som en dag!
  Vilket par!! 🙂


 14. Hanne J skriver: 30 oktober, 2013

  #3 Maggi: Mary og Frederik har aldrig vist deres private bolig frem, hverken i Kancellihuset eller på Amalienborg. Også her opholder de sig i den offentlige del. Der er ikke guld og søjler i privaten, det kan være fra Marys arbejds- og modtagelsesværelse. Du må være en af de få royalister, som ikke så palæet, mens der var offentlig adgang, inden de flyttede ind. 😉
  Jeg synes Mary så mest nervøs ud under tv-showet, da den australske værtinde ligesom var ved at antyde, at Mary var faldet for Frederik, fordi han var prins: A prince. Men enig i, at Mary generelt virker nervøs når noget er udenfor hendes kontrol. Hun skæver lidt for meget til Frederik, når han taler, hvilket gør ham usikker, tror de har forberedt det grundigt hjemmefra, synes Frederik har udtalt, at Mary hører ham i hans taler. Og hun er en hård kritiker.
  Ser BV (nr. 10) er tilbage, og hun ved, efter eget udsagn, alt meget bedre end andre – og også hvad vi skal mene! Så er det bare at vente, det bliver ikke kun ved denne ene kommentar. 😀


 15. Bittan skriver: 30 oktober, 2013

  # 1, håller med dig, man hör väldigt dåligt vad Frederik säger. Men jag har hört att den danska drottningen pratar fort och osammanhängande i bland. Kanske när de blir ivriga de gör så!


 16. Sthlm skriver: 30 oktober, 2013

  Kronprins Frederik skulle säkert fungerat mycket bättre i sin roll med en annan partner. Mary styr och ställer och verkar ta över helt och när den äldsta "valpen" i barnaskaran blir några år till så har nog knappast kronprins Frederik överhuvudtaget något att säga till om. Varför styr inte drottningen upp det i tid. Kronprins Frederik bör raka av skägget, eftersom han ser gammal och ovårdad ut med den gråa skäggväxten.


 17. kate skriver: 30 oktober, 2013

  Förlåt mig, men Mary verkar vara en kall mor vilket jag baserar på att hennes kontakt med barnen verkar sjukt onaturligt och hon ser alltid så pressade när hon är med sina barn.

  De flesta barn brukar självmant springa till sina föräldrar medan M & F:s barn stannar och kollar försiktigt och jag finner dt bara konstigt när M & F säger kom till oss.

  Jag undrar faktiskt om F & M ens tillbringar någon tid med barnen. De känns som ett gäng främlingar.


 18. kate skriver: 30 oktober, 2013

  Hur mår egentligen Fredrik? Han ser ju sjukt deprimerad och helt bort ut!!

  Jag tycker bara synd om barnen även om de växer upp i lyx, men vad spelar det för roll när man har kalla och ointresserad föräldrar.


 19. Henri skriver: 30 oktober, 2013

  Uden tvivl har Mary hanket op i Frederik !
  Der er altid kritiske punkter at kommentere omkring et kongehus.
  Men i det mindste forsøger de deres egen personlige stil, på deres måde….nogen vil sikkert sige de ingen personlighed har, men hver sin smag.
  Man kan tydeligt se at de her i 2013 i den grad er kommet i lære som kommende regentpar!
  Børnene tja, nogen mener ligefrem at mary er en ravnemor osv.
  Men undskyld, børnenes glæde på videoen virker ikke som skuespil, børn er sgu deres egne.
  At mary er kontrolfreak og linselus, Well dronning Ingrid havde også et øje for kommunikationen til omverdenen, uden Mary tror jeg sgu Frederik var lost!


 20. Josephine skriver: 30 oktober, 2013

  # nr 17/18,

  mer förhastade slutsatser än Dina får man leta efter.

  Att barnen ‘stannar upp’ lite inför ett okänt kamerateam
  med filmutrustning, mikrofoner och belysning i sitt hem är helt naturligt och instinktivt.
  Tänk på när Du själv var liten och skulle fotograferas;
  de flesta barn blir lite ‘illa till mods’ i den situationen.

  Jag tycker att hela familjen ger ett varmt, harmoniskt och sammansvetsat intryck och är övertygad om att kronprinsparet
  är suveräna föräldrar.


 21. Kerstin skriver: 30 oktober, 2013

  # nr 20 Josephine.
  Tack. Det var bra skrivet. Jag tycket att familjen ger varmt och naturligt intryck. En sympatisk familj. All lycka till dem.


 22. Hilde skriver: 30 oktober, 2013

  Jaha. Interessant å se at også Mary og Frederik viser fram barna sine i PR -syfte.


 23. Karin skriver: 30 oktober, 2013

  Det spiller ingen rolle om man kan forstå Fredrik eller ikke… Jeg er så overrasket over hvor lite han har å si. Mannen virker ikke reflektert i det hele tatt.Og ekstremt usikker. Kameraene har fulgt kronprins Håkon over en tid og det var noe helt annet – han er morsom, avslappet, reflektert og virker så profesjonell. Synes også Victoria snakker meget godt for seg, men hun er mye stivere. Dette Fredrik er latterlig!


 24. Mona skriver: 31 oktober, 2013

  Oj hjälp vad ni skriver knäppa saker. Att barn tvekar handlar väl om att vara lite blyg. Ett stort media uppbåd skulle göra vem som helst avvaktande. kanske inte en besserwisser som 17 eller 18
  Man kan inte avgöra en persons karaktär av några bilder
  eller filmer.
  Ni anser att Mary är en kalla mamma, ni själva då är minst
  sagt djupfrysta i tanken.


 25. Tina skriver: 31 oktober, 2013

  Fredrik var ett lätt salongsberusat offer för den målsökande roboten Mary…!
  Tänk om snälle lättrörde Fredrik hade fått en varm o likvärdig partner..!
  Mrs Simpson ger alla i närheten kalla kårar..!


 26. Hansen skriver: 31 oktober, 2013

  @25 Og det ved du, Tina, fordi…?


 27. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 31 oktober, 2013

  Alla människor föredrar ju givetvis olika personligheter. Det är möjligt att man kanske kan uppfatta Kronprinsessan Mary som lite stel men jag tror bara att hon+Fredrik var lite nervösa. De ger helt klart ett mer avslappnat intryck än vad våra kungligheter gör här hemma i Sverige, det måste ni väl ändå hålla med mig om?

  Mary talar en helt fantastisk och felfri danska och känns stundvis kungligare än Fredrik som man inte kan höra vad han säger. Barnen är urnuttiga som vanligt!!


 28. allegra skriver: 31 oktober, 2013

  "25" Tina
  Underbart formulerat Tina.
  Dock ville mrs Simpson verkligen inte att hennes kunglige älskare skulle abdikera och på synnerligen goda grunder. Hon begrep mycket väl vem som skulle få skulden för ett sånt steg.
  Det bekymrade inte honom.
  Svårt tänka sig en vidrigare situation än den han tvingade på henne.


 29. Ida skriver: 31 oktober, 2013

  Frederik har ikke lyttet til den bøn dronning Ingrid fremsatte overfor pressen om, at lade hendes børnebørn få lov at vokse op udenfor søgelyset, mens de var børn, i hvert fald synes han ikke det skal gælde for hans børn…… eller også er han og Mary uenig og vi er nok nogle stykker (minus Birthe, Hansen), der fornemmer, hvem der bestemmer i det ægteskab.
  Scenen er sat: Klar til optagelse.


 30. Anna skriver: 31 oktober, 2013

  "Mary talar en helt fantastisk och felfri danska"
  Och det kan du bedöma???


 31. Mona skriver: 31 oktober, 2013

  Oj vad du vet Tina. Var du på plats när Frederik & Mary träffades?
  Nu är den linje man har officiellt inte samma som den privata.
  Men det kanske är för svårt att förstå Tina.
  Vad har du eller någon annan med deras äktenskap att göra?


 32. Henri skriver: 31 oktober, 2013

  Seriøst…at drage en sammenligning med Mary og mrs Simpson er så lavt!
  Jeg tror de fleste har fattet at Tina ønsker Mary hen hvor pebret gro, og at Mary personlighed er fuldstændig kold og uden indhold….
  Men at drage en sammenligning med en kvinde som omgik både Gøring og Hitler og havde sympati med deres holdninger… Jesus!


 33. Henri skriver: 31 oktober, 2013

  Vedr Frederiks gernerthed osv! så lad det være sagt at både hans mor og far! led af frygtelig generthed, på hver sin måde i gamle dage…..han har det ikke fra fremmed!


 34. Inge L skriver: 31 oktober, 2013

  #33 charli


 35. Inge L skriver: 31 oktober, 2013

  #33 "charli-henri"
  Fantastisk godt, at vi har dig og "Birthe Vejrum" til at fortælle os, hvad vi skal mene om især Mary — og at SD slipper jeres kommentarer igennem! Så heldig er ikke alle, der har ligget flere ude i spalten til venstre, som aldrig dukker op her.
  Måske er det kun Mona, der kan få lov at kalde andre besservisser, men det er denne BV ved gud da også!
  I deler vel ikke bogreol? Begge har I fortalt om jeres mange biografier på boghylden om især Margrethe og Mary. 😉


 36. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 31 oktober, 2013

  # 30. Anna.

  Hej Anna,

  Jag kommer ifrån Skandinavien och här hör vi olika skandinaviska språk. Bl a danska. Jämför man många andra invandrare från olika länder och jämför hennes uttal så vinner hon kan man lugnt säga.

  Det är mycket möjligt att någon som är FÖDD i DK till skillnad från mig kan höra att hon är från Australien från början men jag som svenska tycker mig höra att hon är duktig på danska. Har du något mer NEGATIVT som du gärna önskar kommentara??

  //Moder Svea


 37. Henri skriver: 31 oktober, 2013

  @ Inge L
  Jeg ved ej hvorledes at jeg fremstår som bedrevidende!
  Jeg beskrive da også at alle har hver sin smag!
  Også med hensyn til Mary.
  Det lyder derimod som om, at hvis man er negativ i forhold til Mary, er man mere end velkommen.
  Man har vel ytringsfrihed!
  Så tja, jeg har lov til at sige, at sammenligne Mary, med en nazisympatisør…………det er virkelig under lavmålet!
  Vedr min bogreol…….jamen jeg nøjes ikk blot med Ingrid og Margrethe, både prinsegemalen, kronprinsen og andre er på bogreolen.
  Hvis du mangler lænestole til vinteren, fremsender jeg gerne en litteraturliste.!


 38. Henri skriver: 31 oktober, 2013

  Vedr om jeg anvender flere navne herinde….
  Så tænk dig godt om……et par gange!
  Jeg har oplyst min mailadresse, har kun denne ene,
  Men vi kan da sammen skrive til redaktionen, så kan de evt bekræfte
  At jeg ikke har to navne herinde.!


 39. Henri skriver: 31 oktober, 2013

  Inge [email protected]
  Jeg mente læseliste,


 40. karen skriver: 31 oktober, 2013

  Det är inget fel alls på Marys danska och hon talar riktigt bra med en jättefin röst.Trist och stel är hon ju tyvärr och jag undrar om hon trivs i sin roll som att gå och sprätta år ut och år in…det verkar inte så längre.Fredrik ser inte glad ,men det tar nog på krafterna med så många härliga ungar.


 41. Ingrid skriver: 1 november, 2013

  Notera att det svenska kungahuset aldrig ställer upp på intervjuer om de inte fått frågorna i mycket god tid.
  Man får inte heller ställa följdfrågor – allt är inövat i minsta detalj.
  Skulle man trots allt ställa en annan fråga får man aldrig chansen igen!
  Var glad över de danska o norska som kan föra ett spontant samal utan manus.


 42. Hansen skriver: 1 november, 2013

  @ 29 Jeg tror da for så vidt, at du har ret i, at Mary er den toneangivende i det ægteskab – hvor godt eller dårligt det er, kan jeg ikke bedømme, det må eftertiden afsløre. Måske er Frederik lumsk lettet over, at Mary tager teten – men det er jo Frederik, som skal være regent, så det er da bestemt ønskeligt, at han begynder at træde mere i karakter som sådan. Måske – og her spekulerer jeg kun – bliver Mary netop kontrolleret/kontrollerende, stiv og nervøs, fordi hun føler, at det er hende, der skal trække læsset. Det ville formentlig være meget nemmere for hende, hvis hun var mere afslappet og hvilede i sig selv – men det lader det jo ikke til, at hun kan. Der er næppe heller mange i dette forum, der ved, hvordan det er at være under konstant bevågenhed af offentlighed og presse…


 43. caterineg skriver: 9 november, 2013

  Ingrid 41, håller med, svenska kungahuset är noga med att inte bjuda på sig själva, utan distanserar sig mer och mer, i sin egen lilla bubbla. Prinsessan Märta-Louise och norska kungahuset är ett fint exempel på hur man kan bete sig och ändå ha respekt. I Sverige är det bara frågan om vilka kläder och smycken man kostar på sig och hur frisyrerna ser ut, aldrig vad dom egentligen utför.


 44. S., Skibby skriver: 11 november, 2013

  #Snickarjohn: Synes din link er så interessant, og pga. at SD jo holder lang weekend og tråden, hvor den lå, ikke længere ligger fremme, så lægger jeg den her! Der er jo mange, der kun læser Billed-Bladet, så……
  Men vi har altså også lidt debat i DK, ser man:
  http://politiken.dk/debat/debatindlaeg/ECE2125931/republikaner-monarkiet-bidrager-paa-ingen-maader-til-den-danske-identitet/


 45. Ellen skriver: 11 november, 2013

  # 38 Henri
  Som en af dem, der måske har været her længst, så må jeg give Inge L ret. Du startede med at skrive "charli-henri", logoet er det samme, men sprogets lix-niveau er så forskellgt, at det umuligt er "Henri" selv, der skriver dem alle! 😉
  I de første var alt skrevet med småt, også efter punktum og med ja… mange stavefejl!
  Beviset er let at finde frem, du kommenterer jo mest under: Mary!
  Betyder ingenting, det er vel din mening, ghostwriteren giver udtryk for?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar