Se underbara bilderna! Mette-Marits puss med skogens konung

Se underbara bilderna! Mette-Marits puss med skogens konung
Vilken fantastisk dag för djurvännerna Haakon och Mette-Marit. Att få mysa med djur hela dagen lång tackade de verkligen inte nej till, men höjdpunkten för Mette-Marit var nog när hon fick en puss av en livs levande älg!
Annons

Att kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon är riktiga djurvänner har knappast någon missat! Hemma på slottet Skaugum lunkar familjens älskade hundar Milly Kakao och Muffins Kråkebolle omkring i godan ro medan kronprinsparet har begett sig ut på sin årliga landskapsvandring.

Annons

Mette-Marit och Haakon

Men det dröjde inte länge tills Mette-Marit och Haakon saknade att få krama om sina fyrbenta vänner, så tänk vilken lycka när de fick en heldag tillsammans med kaniner, hundar – och älgar!

Annons

Mette-Marit och Haakon gör en extra speciell landskapsvandring i år när de påbörjar vandringen i Oppland. Det var nämligen i just Oppland som deras allra första “fylkestur” inleddes som nygifta för 18 år sedan.

Mette-Marit
Vilken lycka att få gosa med små fluffiga hundvalpar!

Ett av stoppen på vandringen var på Glittersjå Fjellgård. En riktig idyll inklämd bland bergen. Med timmerhus, stenmurar och grästak ser det ut som man har förflyttats i tiden. De anordnar utomhusaktiviteter för både unga och gamla och har massvis med mysiga djur man kan hälsa på!

Mette-Marit
Självklart ska valpens mamma få gosa också!
Annons

Mette-Marit och Haakon var inte sena med att mysa med alla djuren på gården, ingen fick glömmas bort! Först ut var hundarna med sina hundvalpar. Mette-Marit såg helt lyrisk ut när hon fick en av valparna i famnen!

Mette-Marit

Sedan var det dags för kaninerna. När Mette-Marit kramade om en av kaninerna stod flera av de lite yngre besökarna runt henne.

Mette-Marit

Annons

Mette-Marit var noga med att hälsa på alla djuren, även om det krävdes lite extra ansträngning!

Mette-Marit

Men det roligaste av allt verkade vara när kronprinsparet fick träffa konungen. Inte kung Harald denna gång, nej nej, vi pratar om skogens konung! De som haft närkontakt med älgar någon gång, till exempel på en älgpark, vet hur otroligt tillgivna de kan vara. Det känns mer som om man klappar om en häst snarare än en älg, om man tänker bort hornen då förstås.

Mette-Marit
Mette-Marit fick mata älgarna med frukter av alla de slag.
Annons

Många älgar nosar gärna på de dem möter och har man tur kan man till och med få en blöt puss! Något som kronprinsessan Mette-Marit fick uppleva!

Mette-Marit

Haakon nöjde sig med att stå vid sidan av och hälsa lite försiktigt på älgarna, men Mette-Marit såg överlycklig ut när hon fick gosa med dem ordentligt!

Mette-Marit

Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Se underbara bilderna! Mette-Marits puss med skogens konung”

 1. undrende skriver: 24 september, 2019

  Er bare SÅÅÅ herlig !


 2. Birthe Vejrum skriver: 25 september, 2019

  Se bare elgens øjne! 🙂 Billedet får mig til at mindes en tur i Aalborg zoo da min søn sad i barnevognen. Vi var først i elefanthuset. Det er ikke mit indtryk at han forstod, hvad han så der, så vi rullede ud, og stod foran “savannen” med girafferne. Og de tårnhøje dyr fik den lille mand til at tabe hagen/hakan. Så vi trillede op på den bro, der deler savannen, så vi kom i øjenhøjde med girafferne. Ovre i det fjerneste hjørne stod hingsten og holdt øje med sin flok, og hvad der ellers skete. Jeg fik øjenkontakt med ham, og han syntes vi så interessante ud, og kom målbevidst gående hen til os. Det første han gjorde var at snuse venligt til min søn -altså det der enorme hoved – men vi helt afslappede begge to, og hingsten fik alle jordnødderne, medens de tyske turister klikkede løs! 🙂


 3. Katten (FIN) skriver: 25 september, 2019

  Mette-Marit, bilderna fran meeting the Moose och de underbara hundvalparna…

  “Melts your heart”.!!!!

  Ingen annan Skandinavisk royalty kan sla dessa bilder!!!

  Jag onskar henne sa mycket halsa i framtiden!!


  1. Eva H. skriver: 26 september, 2019

   Katten, jag instämmer helt med dig! Detta fantastiska jordnära par är absolut outstanding!


 4. PernillaA skriver: 25 september, 2019

  Birthe 😀


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar