Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Se unika retrobilderna från kungens middag för Nobelpristagarna

11 dec, 2016, 18:05 
AvJohanna Lejon
Dagen till ära har hovet delat med sig av två stycken unika bilder.
Annons
Kungahuset1

I kväll är det dags för ännu en tradition. Vilken? Kungens middag för Nobelpristagarna. Och dagen till ära har hovet valt att dela med sig av två stycken unika bilder från festligheterna, en på Facebook och en på Instagram. Bilden nedan är från Gustaf VI Adolfs middag för pristagarna 1953.

“I kväll ger Kungen middag för årets Nobelpristagare på Kungliga slottet – en tradition som inleddes 1904. Foto ur Bernadottebibliotekets arkiv”, skriver hovet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kungahuset2

Instagrambilden föreställer Gustaf VI Adolf och drottning Louise, som välkomnar Lady Churchill till Kungens middag för Nobelpristagarna 1953.

“Sir Winston Churchill tilldelades Nobelpriset i litteratur 1953, men kunde inte närvara under Nobelfestligheterna då han var upptagen i en konferens på Bermuda tillsammans med president Dwight D. Eisenhower. Till prisceremonin och Kungens middag kom i stället Lady Churchill”, skriver hovet.

Av: Johanna Lejon.

Foto: Kungahuset.

Annons